Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Maciek-MZM - wielkie dzieki! Bardzo chetnie obejrze realizacje - czekam na priv.

A moze ktos jeszcze mi poleci speca od kominkow? Dzis dostalam namiar z Tarnawy na firmę "KAM - BUD" na ul. Miętowej 17, tel.: 061 // 825 82 59 (P. Przemysław Geppert). Czy ktos o nich slyszal lub korzystal z ich uslug?

I wolalabym dostac ludzi godnych polecenia - takich odradzanych to ja mam juz cala liste :D

Witam

Robiłem u nich kominek. Super fachowcy!!!! Bardzo polecam. Montowali mi tydzień temu. Zrobili w jeden dzień (oczywiście mam na myśli instalację), posprzatali, nawet smieci zabrali... :) .

Pozdrawiam

iga9 napisał:

Maciek-MZM - wielkie dzieki! Bardzo chetnie obejrze realizacje - czekam na priv.

A moze ktos jeszcze mi poleci speca od kominkow? Dzis dostalam namiar z Tarnawy na firmę "KAM - BUD" na ul. Miętowej 17, tel.: 061 // 825 82 59 (P. Przemysław Geppert). Czy ktos o nich slyszal lub korzystal z ich uslug?

I wolalabym dostac ludzi godnych polecenia - takich odradzanych to ja mam juz cala liste

Witam

Robiłem u nich kominek. Super fachowcy!!!! Bardzo polecam. Montowali mi tydzień temu. Zrobili w jeden dzień (oczywiście mam na myśli instalację), posprzatali, nawet smieci zabrali... .

Pozdrawiam

Witam - ja mam kominek robiony przez nich. Kominek mi robili półtora roku temu. Jestem zadowolony i to bardzo. Wspaniale spasowany kamień. Wkład kominkowy Tarnawa. Nie wiem jak działają inne, więc nie mam porównania - ogólnie chyba nienajgorszy.

Alina - dzieki. A kiedy bedziesz miala montowany kominek? Oni maja jakas wystawe wkladow? Chce zrobic nowoczesna obudowe, a Tarnawa zbiera same dobre opinie, tylko te wklady na moje oko pasuja do bardziej rustykalnych stylizacji. Wolalabym wiec obejrzec je na zywo :)

Iga

prawdopodobnie na targach budma KFD pokaże nowy rodzaj wkładu do kominka w nowoczenym stylu, w każdym razie kominki wejda do sprzedazy od lutego. ceny sa niższe od spartherna o okło 10%-15%. Ja osobiście wybrłem wkład tzw Jamnik (100 cm x 45 cm) ładnie się prezentuje. Szyba bez ramki stalowej unoszona do góry. a co do kosztów budowy ... żadko się zdaża ( i ilie nie zastrzeżesz wartości wynagrodzenia ryczałtowego w umowie) ze zapłacisz tyle na ile się wydawało na poczatku. zazwyczaj jest to kosztorys powykonawczy :(

Słuchajcie, potrzebuję dobrego kierownika budowy.

Zaczynam w kwietniu, ale myslę że to już najwyzszy czas na poszukiwania.

Miejsce - Sady w stronę Tarnowa Podgórnego.

Poszę polećcie kogos, bo wszytskie namiary jakie mam to są dosyć drogie - 150 zł za wizytę lub 4.000 zl za całośc.

Myśle że w tym gronie miał ktoś lub ma kogoś odpowiedniego i godnego polecenia.

Pomóżcie :lol:

Rezi - dzieki, poczytam sobie o KDF i zadecyduje. Cena tez sie dla mnie liczy... Sparthern jest drogi (np. pionowy kominek, szyba suwana do gory, chowana w obudowie- sliczny ale 8.000!). A tarnawa ma swietnie opinie, polska (a ja wspieram rodzima gospodarke :D ) i cena tez nie jest zla... W kazdym razie na budme sie wybieram na pewno wiec poogladm.

W umowie zamierzam zastosowac ryczltowa cene. Znalazlam niezlego wykonawce, ktory liczy wszystko programami komp. Na razie wycenil mi roboty za murarke na 19 tys i jest to niezla cena. Jeszcze ma opuscic, wiec zobaczymy. Na zaden z zapisow mojej umowy nie protestowal, wiec na razie jestem zadowolona :)

Wszystkim dzekuje za recenzje firmy KAM-BUD!

I przylaczam sie do prosby o namiary na kieronika budowy!

Witam wszystkich po dłuższej przerwie, w czasie której tylko podglądałam forum.

Jestem już na etapie dylematów wykończeniówki. Dom stoi pod dachem, z tynkami wewnętrznymi i podłogą.

Tu moje pierwsze pytanie

dom ok. 136 mk (użytkowej)na dwóch poziomach, dwuspadowy dach z lukarną, dachówka ceramiczna, ocieplone poddasze,tynki wewnętrzne, podłoga ( i oczywiście wszystko to co w wniej czyli przewody elektr i orzewanie centralne) bez stolarki dotąd wydane ok. 120 tys. - w porównaniu z waszymi domami to srednio, mało czy dużo?

Pytam w tym wątku, bo wiele zależy od regionu.

Dodam, ze staramy sie budować skromnie ale solidnie.

Pytanie drugie: gdzie najtańsze płytki? Z moich przeglądów wynika, że w Leroyu ale może coś przegapiłam? Może jakieś posadzki przemysłowe?

To pytanie do tzw optymistów forumowych (wiecie dom za 150 tys. itd) :lol:

Pozdrawiam :lol:

jest drogi (np. pionowy kominek, szyba suwana do gory, chowana w obudowie- sliczny ale 8.000!). - !

zgadzam się ze sa drogie ale wśród nowoczesnych to mercedes - nieststey TARNAWA to zupełnie inny design. z ta ceną 8000 to troszke nie tak - chyba ze to cena z monataęm i z materiałami pomocniczymi.

Jak dobrze sie potargujesz mozesz dostac cenę netto jako brutto z montażem.

dla przypomnienia ceny netto w euro ( euro 3,82) ( jam zamawiasz z montazem VAT 7%

MINI R1Vh

wys 450 1307 - ok 5000

wys 510 1386 - ok 5300

wys 570 1454 - ok 5500

VARIA 1V h

450 1515 - ok 5000

510 1594 - ok 6100

Witam wszystkich po dłuższej przerwie, w czasie której tylko podglądałam forum.

Jestem już na etapie dylematów wykończeniówki. Dom stoi pod dachem, z tynkami wewnętrznymi i podłogą.

Tu moje pierwsze pytanie

dom ok. 136 mk (użytkowej)na dwóch poziomach, dwuspadowy dach z lukarną, dachówka ceramiczna, ocieplone poddasze,tynki wewnętrzne, podłoga ( i oczywiście wszystko to co w wniej czyli przewody elektr i orzewanie centralne) bez stolarki dotąd wydane ok. 120 tys. - w porównaniu z waszymi domami to srednio, mało czy dużo?

Pytam w tym wątku, bo wiele zależy od regionu.

Dodam, ze staramy sie budować skromnie ale solidnie.

Pytanie drugie: gdzie najtańsze płytki? Z moich przeglądów wynika, że w Leroyu ale może coś przegapiłam? Może jakieś posadzki przemysłowe?

To pytanie do tzw optymistów forumowych (wiecie dom za 150 tys. itd) :lol:

Pozdrawiam :lol:

120 tys za ten stan to średnio lub mało (w sam raz)

płytki kupowałem w Komforcie na Głogowskiej (beznadziejna obsługa ale można trafić na ciekawe promocje)

Szukam ekipy do tynków wewnętrznych, elektryki oraz miejsca, gdzie można w dobrej cenie kupic okna PCV jednostronie barwione. Jeśli macie, to proszę o szczegóły z cenami na priv.

pzdr.

jaki profil ?

a jak przyłacza ....rozmawiałeś już w gminie ?

jezeli chodzi o elektrykę mogę ci dac człowieka pracującego w EP komorniki - ceny poniżej rynkowych ale fachowiec zna się na tym co robi i wszystkozrobione zgodnie z sztuka.

magalena - duzo salonow z plytkami jest na Obornickiej (opoczno np. ma niezla jakosc w niskich cenach). Plytki roznych producentow w 1 znajdziesz na Glogowskiej (okolice Wielkopolskiej Giełdy Odziezowej) w Cermagu i Jaxa Pol. Mozna wynegocjowac niezle upusty. Mysle, ze bardzo bobre jakosciowo i ciekawe plytki naszych producentow mozna dostac spokojnie po 30 zl/m2 juz po upustach. Nie wiemczy taniej sie cos znajdzie. A marketach budowlanych ceny nie sa wcale takie niskie.

Rezi - dzieki za tak szegolowa wycene :D Poogladalam sobie troche modeli na stronie internet, ale cena niestety nadal mnie powala... Co prwda do zakupu jeszcze daleko - przy wykonczeniowce okaze sie na co mnie stac... :)

Ja w sprawie płytek.

Na ul.Obornickiej rzeczywiście duży wybór. Płytki już mieliśmy upatrzone i szukaliśmy gdzie taniej dostaniemy. W pierwszym salonie pani podała cenę, którą zapisałam sobie w katalogu. Podziękowałam i udałam się dalej. Trafiliśmy do firmy Matador w Suchym Lesie (przedłużenie Obornickiej ,na światłach w lewo), pytam pana za ile u niego takie płytki. Zaglądając mi przez ramię na moje zapiski z poprzedniego salonu odpowiednio opuścił ceny.