Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

Recommended Posts

hejka:)

wasz Kwarc podoba mi się bardzo zwłaszcza w wersji dwustanowiskowego garażu, bardzo fajna elewacja i wykończenie dachu (wejście)ładniutki i pomyślany,

(Kolumienki kaliforni są do bani i jeśli przyjdzie nam ją budowac to tutaj też coś zmienimy). Niestety kwarc ma trzy pokoje a my szukamy czterech (ten czwarty malutki :)np przerobiona koltłownia:))i jednak kuchnia z salonem, więc niby kalifornia jest ok, tylko ten dach olbrzymi i tu pewnie popłyniemy.:)

Garaż w odległej przyszłości, bo też wększy ale to kiedyś, kiedyś....

Działka faktycznie nie jest uzbrojona:), i wydaliśmy na nią więcej niż zamierzaliśmy (i jeszcze duuużo dołożymy na przyłącza:)), ale jak podjechałam tam po raz pierwszy to się zakochałam w tym miejscu. kosztowała 70 zł/m2, a ma ich 1146., prawie w kwadracie, narożnikowa, z wjazdem od zachodu lub południa (troszkę kiszka okazuje się). Lokalizacja jet dobra, od tej drogi "głównej" jakieś 700 m, z trzech stron las itd...

Tylko teraz tam trzeba coś postawic i też plan maximum to stan surowy, wszystko zależy od banku:) i fachowców:)

POzdrawiam forumowiczów:)[/b]

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Olka - i faktycznie najtaniej w Suchym L?

Nie wiem, ale po przejechaniu Obornickiej, próbie włączenia się do ruchu, byliśmy tak wykończeni,że z ulgą złożyliśmy tam zamówienie.

To na pocieszenie Ci napiszę, że jak się przeprowadzimy, to tamtędy będzie wiodła nasza codzienna droga do pracy i do cywilizacji w ogóle :roll:

Witam. Ja polecam sklep z płytkami w Wysogotowie/Przezimierowie.Dojazd jak na giełdę samochodową. Jadąc od Bukowskiej na światłach przed nowym salonem Nissana w lewo. Ceny naprawdę b. dobre.

byłem widziałem

przepraszam ale ceny nie odbiegają od innych salonów

przedstawicie o ile pamiętam parayża

A my tam kupiliśmy m.in. płytki do łazienek - nie tyle, że były najtańsze, to jeszcze dostaliśmy weekendowy rabat.

Widzę że wszyscy porzucają brzydki Luboń. Szkoda że nie da to nic do myślenia tamtejszym władzom. :-? :lol:

kiedyś niektórymi ulicami przejeżdzał 1 samochód na godzinę , ruch był mniejszy, od czasu uruchomienia autostrady i dojazdówek do niech stracg jest wyjśc z dziećmi na spacer,

Maćku MZM - co do flaszki to chyba nie ma przeszkód by tradycję tę dalej pielęgnować, chociaż nie wiem, czy dotyczy to już budujących czy też mających takie plany :lol:

Wg mnie dotyczy to wszystkich szczegolnie dopiero budujacych sie. Bez naszego wsparcia wykoncza sie psychicznie, przeciez oni sa pelni zapalu, optymizmu, nie wiedza co ich czeka :)

Witam forumowiczów:)

W Luboniu mieszkam dopiero kilka lat i do niedawna było ok, (pierwsze swoje mieszkanko:) ). TEraz dzieciaki rosną i troszkę mnie nosi jak na najbliższe "łono natury" wiozę po 5 km. A Borówiec ach...., lasy, świeże powietrze tuż za drzwiami. Tylko ceny domków weryfikują te marzenia :(

Mitmar, sprawdzamy wycenę Turkusa w firmie budowlanej . prawie jak Twój kwarc, robiłeś już kosztrys swojego domku?? ciekawa jestem za ile da się go wybudowac, jeśli to nie tajemnica:)

Pozdrawiam

P.S.

Chętnie dołączymy się ze swoją flaszką do ekipy z borówca:). Wsparcie już się przyda:), bo kosztorysy powalają

:D

bagat

Co do Borówca to zapomniała koleżanka jeszcze dodać samoloty :-?

Co do TURKUSa i KWARCa, to walczymy z wyborem projektu. Ze względu na usytuowanie działki, KWARC jest lepszy, ale pojawia się pytanie, czy pokój o powierzchni 9m2 nadaje się na pokój dziecięcy (sypialnia, bawialnia, nauczalnia). Pod tym względem TURKUS jest trochę lepszy (inne proporcje budynku). Bueeee. :roll:

Na stronie Krajobrazów jest wycena stanu surowego zamkniętego KWARCa, sądzę że TURKUS będzie bardzo podobny (ciut droższy).