cyberkati 20.02.2006 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Noto, Mieczewo to chyba też gmina Kórnik o ile się nie mylę Przy okazji witam prawie sąsiada Na stronie internetowej gminy Kórnik znalazłam wczoraj wykaz firm z którymi można podpisać umowę na wywóz śmieci bądź ścieków : ..... Witam i WIELKIE DZIĘKI. Mieczewo to gmina Mosina (choć Kórnik jest zdecydowanie bliżej). Ale myślę, że część z tych firm ma koncesję na wywóz szamba również z tej okolicy. (sprawdzę też sewis gminy Mosina Ups Byłam pewna, że Mieczewo należy pod Kórnik bo przecież z Kórnika do Mieczewa to faktycznie rzut beretem Mam nadzieję, że lista firm którą podałam mimo wszystko przyda się. Nas też niebawem czeka wybór firmy śmieciowej i szambiarkowej Masz działkę w Mieczewie po prawej stronie drogi jadąc od Kórnika, te fajne osiedle domków na "górce" ? W jakiej cenie tam są/były działki ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 20.02.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Moi drodzy! Poproszę o namary na firmy od koparek (ściągnięcie humusu i wyciągnięcie korzeni drzew). Moze ktoś poleci mi gdzie kupić w korzystnej cenie dobrago jakościowo maxa w okolicach Poznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zawiślan 20.02.2006 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Ehhh... to może chociaż ja zrobię odzew..... - nie sam Poznań (choć tam sie urodziłem, ale wielkopolska)..... Leszno Wlkp. melduje się na rozkaz.... Grzegorz witam ja też z Leszna a dokładnie buduje w Wilkowicach, a raczej zaczynam na wiosne 06 i szukam tanich dobrych fachowców , pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 21.02.2006 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Witam, Juz jakiś czas przeglądam forum Muratora ale dopiero dziś znalazłam grupę wielkopolską Planujemy wiosną rozpocząć budowę w Zielątkowie (gm. Suchy Las). Mamy już projekt, wniosek o pozwolenie na budowę właśnie się składa w starostwie, jesteśmy w trakcie poszukiwań kredytu. Niestety nie mamy kierownika budowy. Projektant naszego domu chciał się podjąć tej funkcji, ale jego oczekiwania finansowe były dość wysokie Stąd więc moje pytanie - możecie polecić jakiegoś solidnego kierownika budowy? Chodzi nam o fachowca, który potrafi dobrze doradzić i nam pomóc, bo póki co jesteśmy jeszcze dość zieloni. I który przyjedzie nie tylko w kluczowych, wymaganych etapach budowy ale w razie wątpliwości czy problemów również. Będę bardzo wdzięczna za namiary. A jest tu ktoś budujący w naszych okolicach??? Pozdrawiam wszystkich budujących Wielkopolan Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 21.02.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Mam do sprzedania pojemnościowy ogrzewacz eletryczny do wody - Bojler, poj. 50 litrów, grzałka 2000W (albo 1500... sprawdzę jutro), kupiony pod koniec listopada i używany przez półtora miesiąca zanim podłączyli nam gaz, z gwarancją. Cena ok. 180 zł. Sprawdzony, działający, elegancki bojlerek sprzedam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 21.02.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Możesz np.zacząć od Nowicjuszy pobierać opłatę klimatyczną ( ale tylko od tych którym jakość powietrza sie polepszyła w nowym m-cu zamieszkania ) Info dla Nowicjuszy : Maciek to naprawdę fajny i wesoły Gość ( zresztą widać to na jego ikonce) i warto z nim wejść w dobre sąsiedzkie układy . Pozdr. Czy mi sie wydaje, czy chcesz wejsc do spolki dzielac zyski? A co do sasiedzkich ukladow, zbyt duzych doswiadczen nie mam, nie dali mi szansy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 21.02.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Hej Hej Pilnie poszukuję namiarów na szlakę w okolicach Kórnika/Radzewic. Szukałam już postów na ten temat w grupie wielkopolskiej ale nic konkretnego nie udało mi się znaleźć. Planujemy przeprowadzkę do nowego domku w przyszły weekend a przy obecnej pogodzie dojazd na naszą działeczkę graniczy z cudem Podłoże jakieś takie gliniasto-wsysające Zastanawialiśmy się nad zakupem helikoptera ale może taniej wyjdzie zrobić choć prowizoryczne utwardzenie "drogi" osiedlowej Będę niezmiernie wdzięczna za pomoc Niestety na glinie niewiele da sie zrobic, chyba ze duzo szlaki nawieziesz. Problem w tym, ze jak bedzie mokro caly czarny syf bedziesz wnosic do domu, a jak sucho kurzy sie niemilosiernie. Najlepszy bylyby plyty betonowe, albo kostka, albo asfalt... a sie rozmarzylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUREK 21.02.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Możesz np.zacząć od Nowicjuszy pobierać opłatę klimatyczną ( ale tylko od tych którym jakość powietrza sie polepszyła w nowym m-cu zamieszkania ) Info dla Nowicjuszy : Maciek to naprawdę fajny i wesoły Gość ( zresztą widać to na jego ikonce) i warto z nim wejść w dobre sąsiedzkie układy . Pozdr. Czy mi sie wydaje, czy chcesz wejsc do spolki dzielac zyski? A co do sasiedzkich ukladow, zbyt duzych doswiadczen nie mam, nie dali mi szansy Nie miałem na myśli Twoich najbliższych sąsiadów ( z wiadomych Ci względów ) lecz ogólne rozeznanie w Borówcu w sprawach codziennego życia. Co do zysków to nie będę Cię oskubywał ; zaprosisz mnie kiedyś na obiecaną na forum galaretkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.02.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 A co koleżeństwo z Borówca na temat linii wysokiego napięcia, która tamtędy będzie przechodzić? Alina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 22.02.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam wszytkich serdecznie.Gdzie w poznaniu mozna kupic produkty z cegielni przysieczyn?Wiem o jednej hurtowni na Dziadoszanskiej, ale maja dosc drogo.Moze ktos polecic inne hurtownie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo2x 22.02.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam wszystkich - dopiero co zarejstrowałem sie na forum poniewaz mam zamiar rozpocząc budowe domu . I na poczatek podstawowe pytanie które juz pewnie czytaliscie setki razy jednak dla mnie niezmiernie wazne . Czy jest sens porywac sie na budowe domu dysponujac kwota 250-270 tys ?? w ty mmusze zmiesci csie z zakupem działki okolo 40-50 tys .Odrazu dodam ze sam niewiele zrobie wiec do wiekszosci prac bede wynajmował ludzi .Planuje dom parterowy okolo 110-120 m2 Z gory dzieki za odpowiedz i ma mnadzieje ze niedługo moje doswiadczenia z budowo pozwola mi aktywnie właczyc sie w dyskusje na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 22.02.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 wg mnie jak nie bedziesz szlala to powinno wystarczyc. Tylko od poczatku szukaj oszczednosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 22.02.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam wszystkich - dopiero co zarejstrowałem sie na forum poniewaz mam zamiar rozpocząc budowe domu . I na poczatek podstawowe pytanie które juz pewnie czytaliscie setki razy jednak dla mnie niezmiernie wazne . Czy jest sens porywac sie na budowe domu dysponujac kwota 250-270 tys ?? w ty mmusze zmiesci csie z zakupem działki okolo 40-50 tys .Odrazu dodam ze sam niewiele zrobie wiec do wiekszosci prac bede wynajmował ludzi .Planuje dom parterowy okolo 110-120 m2 Z gory dzieki za odpowiedz i ma mnadzieje ze niedługo moje doswiadczenia z budowo pozwola mi aktywnie właczyc sie w dyskusje na forum Moim zdaniem wystarczy, jeżeli na działkę pójdzie 50000 to zostaje 220000 na dom, czyli 2000 zł/m2. Za tyle to można zbudować. Ale należy uważać i nie szaleć. Osiągnięcie 3000 zł/m2 wcale nie jest takie trudne jak się może wydawać. Wystarczy parę droższych drobiazgów i już cena rośnie. Wskazany więc umiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pAo 22.02.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Zapisuje się do klubu - budujemy w Potaszach, między Murowaną Gośliną a Czerwonakiem. Stawiamy drewniany dom z płazów. Moi drodzy! Poproszę o namary na firmy od koparek (ściągnięcie humusu i wyciągnięcie korzeni drzew). Moze ktoś poleci mi gdzie kupić w korzystnej cenie dobrago jakościowo maxa w okolicach Poznania? Mam namiary na sprawdzoną (nie przeze mnie, ale przez kogoś z tego forum, cytuje za) solidną firmę od wszelkich robót ziemnych - Caterpillar z najfajnieszym i najszybszym operatorem na świecie oraz Tatra do wożenia wszystkiego - pan Czajka okolice ETC Swarzędz tel. 602-302-982[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 22.02.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Dzieki pAo - na pewno zadzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agga 22.02.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam po dłuższej przerwie i od razu proszę o radę wszystkich doświadczonych budowniczych . Na wiosnę ruszamy z murami, ale do tej pory nie zdecydowaliśmy, z czego budujemy. Skałaniamy się ku Porothermowi 30, ale tu wątpliwość - czy nie ma problemów z wbijaniem kołków w ściany "z dziurami"? Czy są może jakieś specjalne systemy mocujące? Może szukam dziury w całym , ale pamiętam mękę wbijania kołków w ściany z dziurawki u rodziców (nie chciały trzymać, "latały" jeśli trafiło się w pustą przestrzeń). Proszę, oświećcie mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek s 22.02.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam wszystkich, zaczynam i na forum i budowę - budowę gdzieś od połowy roku, buduję pod Poznaniem. Pierwsze doświadczenie - murarz podnosi mi ciśnienie - kręci z ustalonymi terminami. Ale zobaczymy. Byłbym wdzięczny za podanie adresów sprawdzonych hurtowni materiałów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 22.02.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam wszystkich, zaczynam i na forum i budowę - budowę gdzieś od połowy roku, buduję pod Poznaniem. Pierwsze doświadczenie - murarz podnosi mi ciśnienie - kręci z ustalonymi terminami. Ale zobaczymy. Byłbym wdzięczny za podanie adresów sprawdzonych hurtowni materiałów. Pozdrawiam W wątku o sprawdzonych wykonawcach i hurtowniach w Wielkopolsce znalazłam informację o hurtowni Nadstaga w Obornikach, ktoś tę hurtownię polecał też mężowi. Ale my dopiero zaczynamy sie rozglądać, wstępne wrażenia korzystne, ale trzeba porównać ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 22.02.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam wszystkich, zaczynam i na forum i budowę - budowę gdzieś od połowy roku, buduję pod Poznaniem. Pierwsze doświadczenie - murarz podnosi mi ciśnienie - kręci z ustalonymi terminami. Ale zobaczymy. Byłbym wdzięczny za podanie adresów sprawdzonych hurtowni materiałów. Pozdrawiam Hurtownia w Biskupicach AGROBUD godna polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 23.02.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Witam po dłuższej przerwie i od razu proszę o radę wszystkich doświadczonych budowniczych . Na wiosnę ruszamy z murami, ale do tej pory nie zdecydowaliśmy, z czego budujemy. Skałaniamy się ku Porothermowi 30, ale tu wątpliwość - czy nie ma problemów z wbijaniem kołków w ściany "z dziurami"? Czy są może jakieś specjalne systemy mocujące? Może szukam dziury w całym , ale pamiętam mękę wbijania kołków w ściany z dziurawki u rodziców (nie chciały trzymać, "latały" jeśli trafiło się w pustą przestrzeń). Proszę, oświećcie mnie. myślę że coś takiego załatwi sprawę montażu w pustych materiałach http://www.wkret-met.com.pl/produkty/zamocowania_do_lekkich_technologii_budowlanych/kolek_stalowy_typu_molly_do_materialow_pustych_i_scian_gipsowokartonowych/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts