ewulka73 21.04.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 U nas geodeta miałby swoje paliki i deski w cenie ale wyprzedził go murarz który nam to uszykował Poprostu trafili mi się porządni ludzie. I oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 21.04.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Jeżeli ktoś szuka iglaków to mam namiar bezpośrednio do "producenta", która obecnie ma m.in. thuje szmaragd w cenie 14 zł za drzewko wysokości ok. 100 - 110 cm ( po posadzeniu ). proszę o namiary jeśli można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 21.04.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Ja też szukam namiarow na tuje, prosze o adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 21.04.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Producent czy też hodowca mieszka w Stęszewie, tel. - 501-448-186. Posiada w ofercie 4 rodzaje tj. szmaragdy, gardenlandy, plicaty i jeszcze jedne których nazwy nie pamiętam. Dodatkowo ma cisy. Wszystkie sztuki mają bardo mocno rozwiniete korzenie, trzeba rozcinać doniczki aby je wyjąć. Ceny mieszczą się do 15-16 zł za sztukę i w zasadzie to wszystkie mają ponad 120 do nawet 150 cm wysokości. Napisałem, że ceny "do 15-16" zł, gdyż można się jeszcze dogadać. Jesienią brałem około 60-70 drzwwek i wtedy płaciłem chyba ok. 10-11 zł, natomiast w ubiegłym tygodniu dokupiłem szmaragdy w cenie 12.50. Nigdzie w marketach ani w szkółkach nie dostaniecie w tej cenie drzewek o takiej wielkości. Z tych 60-70 tylko jedna chyba padła przez zimę, ale wszyscy wiedzą jak długo trzymał mróz. ps. Producent nie jest moją rodziną, więc nie mam żadnego interesu w tym aby go polecać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 23.04.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 WITAM ZIOMKÓW!!!!!! My zaczynamy na wiosnę, jeszcze trochę biurokracji i startujemy LEDNOGÓRA 30KM OD POZNANIA budujemy z YTONG-u. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 23.04.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 WITAM ZIOMKÓW!!!!!! My zaczynamy na wiosnę, jeszcze trochę biurokracji i startujemy LEDNOGÓRA 30KM OD POZNANIA budujemy z YTONG-u. Pozdrawiam Witamy !! Witamy!! W grupie zawsze rażniej Czasem jeden z drugim coś podpowie pozdrowienia z Wągrowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 23.04.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Niestety, nie ma bliżej przedstawiciela fabryki z Nimców, są natomiast przedstawiciele GrupySilikatów. Faktycznie ból z tym transportem: wszystkie cegły wycenili ma na 10 k PLN, ale transport do tego to 4,5 k PLN. Jeszcze szukam a to jest ich transport? tzn liczony w obie strony? moze warto poszukac tez jakis firm ktore jezdza w tamte strony i mogly by wziac ladunek wracajac? Pytalas ile wezmie taki na Raben albo jakas spedycja? Ile Cie kosztuje km? brachol, to nie jest ICH transport, korzystaja właśnie ze spedycji. U mnie będą 4 transport, każdy po 1200 pln, do miejscowości Niemce jest około 600 km w 1 strone, to wychodzi jakieś 2 PLN za 1/km i to wcale nie jest jakaś wysoka cena - ot taka średnia W Rabenie nie pytałam. Pozdrówki Skoro rozwazacie zakup z Grupy Silikatow to wlasnie zakupilem ich towar w hurtowni HDMB na dziadoszanskiej w cenie 2,80 brutto za bloczek. Dowoz 5zl za palete. Mysle, ze to nie jest bardzo drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 23.04.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Skoro rozwazacie zakup z Grupy Silikatow to wlasnie zakupilem ich towar w hurtowni HDMB na dziadoszanskiej w cenie 2,80 brutto za bloczek. Dowoz 5zl za palete. Mysle, ze to nie jest bardzo drogo. tez taka cene dostalem przynajmniej przez telefon i wyglada na to ze u nich kupie tylko ze ja buduje z 18-stki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 23.04.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Skoro rozwazacie zakup z Grupy Silikatow to wlasnie zakupilem ich towar w hurtowni HDMB na dziadoszanskiej w cenie 2,80 brutto za bloczek. Dowoz 5zl za palete. Mysle, ze to nie jest bardzo drogo. tez taka cene dostalem przynajmniej przez telefon i wyglada na to ze u nich kupie tylko ze ja buduje z 18-stki Hmm, przemysl to moze jeszcze. Koszt 24 nie jest drastycznie wiekszy a dzieki temu masz mocniejszy, cieplejszy odrobine mur, brak problemow przy parapetach, brak problemu przy stropach (niech murarze troszke z pionu zejda moze nie byc miejsca do polozenia belek). Duzo osob mnie przekonywalo na 24 i w koncu ustapilem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 24.04.2006 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 KOBIETKA dzięki za miłe przyjęcie . Jeszcze narazie mieszkam 25km od Wągrowca. Mieleszyn pozdrawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom_kam 24.04.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam Użytkowników ,właśnie rozpocząlem budowe domu w Umultowie (Poznań), mam nadzieje znaleźść tutaj odpowiedzi na nurtujące pytania, podzielić doświadczeniami z placu budowy oraz podzielić inofrmacjami co, gdzie i za ile.Jestem juz po wytyczeniu i zalaniu ław fundamentowych. Teraz czeka mnie dalszy ciąg. gdyby ktoś poszukiwał namiarów na taniego geodete to służę informacjami. PozdrawiamPs gdyby ktoś budował równiez w tym rejonie prosze o kontakt. Razem zawsze raźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 24.04.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witaj w klubie . Z ktorej części Poznania jest Umultów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 24.04.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Nie Umultów tylko Umultowo. Przedłużenie ul.Naramowickiej w stronę Biedruska.Północ miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 24.04.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 sorry ale nigdy nie słyszałam tej nazwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 24.04.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Po co od razu sorry...zdarza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 24.04.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Po co od razu sorry...zdarza się gratuluję fajnego domku. Gdzie założyłeś ogrzewanie podłogowe? Co będziesz miał na podłogach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 24.04.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Po co od razu sorry...zdarza się gratuluję fajnego domku. Gdzie założyłeś ogrzewanie podłogowe? Co będziesz miał na podłogach? Dziękuje ogrzewanie wszędzie tylko nie w sypialniach..podłogi gres w sypialniach dechy lub panele BTW też nie wiedziałem do niedawna ,że Mieleszyn leży tak daleko od Poznania...Bo chłopaki z Mieleszyna grają w piłkę w poznańskiej B-klasie więc myślałem,że to nieco bliżej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 24.04.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 moim zdaniem to nie jest daleko 60KM. Mój szwagroski tę piłkę kopie w drużynie z Mieleszyna. Tutaj jest ta słynna PAKA. Jeśli chodzi o ogrzewanie też mamy zamiar w ten sposób zrobić. Narazie jestem laikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 24.04.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 moim zdaniem to nie jest daleko 60KM. Mój szwagroski tę piłkę kopie w drużynie z Mieleszyna. Tutaj jest ta słynna PAKA. Jeśli chodzi o ogrzewanie też mamy zamiar w ten sposób zrobić. Narazie jestem laikiem Od tego są "instalatory" by wiedziały jak to zrobić dobrze:):) Pobędziesz trochę na forum muratora,to się wiele dowiesz..naprawdę... BTW słynna drużyna "Gmina Mieleszyn" ..ponoć Barcelona się nawet Ich boi:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom_kam 24.04.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Areq,gratuluję domku, też chciałbym byc juz na takim etapie ale wiem, wiem z czasem u mnie tak bedzie,czy mogłbyś napisać gdzie ty sie budujesz?ogrzewanie podłogoweja na początku zrezygnowałem z tego a teraz zaczynam głowkowac czy kuchnia, jadalnia i łazienka nie będa właśnie z takim ogrzewaniem, słyszałem tylko że to podraża koszty o jakieś 30% w stosunku do tradycyjnego grzejnika i instalacja jest bardziej skomplikowana, ja u mnie zakładam kombinacje CO gazowego + kominek z płaszczem wodnym i nie wiem czy czasami nie pakuje sie w kłopoty wchodząc w podłogówkę, co ty na temat sądzisz? PS. teraz czytam wątek o twoim domie i wiele rzeczy sie już wyjaśnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts