SYLKA 26.04.2006 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 ALLISON w Kłecku robisz wiązar? ile metrów dachu? Jaka cenę podali? ja dopiero dałam do wyceny? mam 300m dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 26.04.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 i do tego cena transportu czy juz w cenie? dla mnie szokiem było że za 16 t pospólki trzeba zapłacić około 200pln a za transport 180, koszmar, jak sobie pomyślę ile tego mi trzeba to już mi się zera roją przed oczami, budowanie to jednak droga zabawa Ja to miałem "w cenie" tyle ,że do żwirowni było z 3km...no i może te moje zdolności negocjowania:):) też chcieli na początku 100zł za transport. Dodam jeszcze ,że piachu i żwiru idzie na budowie masa,więc radzę naprawde przypilnować cen bo to może być znaczna oszczędność .Ja wydałem dotychczas na piasek i żwir ca. 10tys zł..przy "gorszych" cenach mogłoby być nawet i pod 20tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom_kam 26.04.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Czy ktos zna beton towarowy z Pajo z Lubonia, bo mam problem... Wczoraj zaczęli nam zalewać fundamenty i kierownik zakwestionował jakość betonu pierwszej gruchy. Beton był rzadki jak zupa , sam rozpływał się po wykopie itd... (wg niego to nie było B 20 , zbyt dużo wody itp). Betoniarnia odmówiła wydania próbek i razem z wykonawcą (własciwie z brygadzistą, który tam był) bronili jakości betonu (podobno to plastifikatory wpływają na jego rzadką konsystencję). Kto ma rację??!!. Czy jakośc betonu mozna ocenić po konsystencji , czy jest to niemozliwe bo ... plastyfikatory??? Druga grucha która przyjechała pod wieczór, po zajściu była ponoć ideałem. ( z wyglądu...) Powiedzcie, czy wykonawca chce nam wcisnąc jakiś shit?, czy jego tłumaczenie ma sens DZięki Witam, nie słyszałem nic odnośnie Pajo ale powiedziano mi w innej betoniarni że wody do betonu dolewa sie tylko w samej betoniarni potem kierowca może tego dokonać tylko na wniosek klienta lub kierownika budowy żeby łatwiej rozprowadzić beton w wykopie, wiec jeżeli beton przyjechał już rzadki to coś jest nie tak, albo kręca na metrach albo na jakości, a ja miałem propozycje załatwienia lewego betonu właśnie z Lubonia a z tego co wiem to są tam dwie betoniarnie jeżeli kupowałaś oficjalnie to próbki musza tobie wydać, choć nigdy nie ma pewności że jest to próbka z twojej gruszki a nie innej u mnie B20 było prawie nie do przepchnięcia łopatą, wody dolano aby zalać najdalszy róg od pompy a jakość betonu widać ponoć gołym okiem nikt nie rozróżni czy jest to B15 czy B20 ale różnica pomiędzy B20 a B10 już jest zauważalna dla tych co w tym robią Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 26.04.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Alina tzw instalacja odgromowa w postaci uziomu otokowego jest z tego co mi wiadomo najtańszym rozwiązaniem, trzeba wykopać rowek, zakopać bednarke i wyprowadzić wzwody do drutów odgromowych z dachu, Moja koleżanka robi to inaczej prętami wkopanymi w ziemie i masztem przez komin i to właśnie kosztuje 3500. hmmm... Co miałeś na myśli, ten tego ten ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 26.04.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 ......................bo ostatnio Rezi (któremu bardzo dziękuję za wszelką okazaną pomoc) mnie "zastrzelił', że przepłaciłam za rolety okienne, a może i za okna. Tak więc tą ekipa wyrównam poziom wydatków i może nie zbankrutuję Pozdrawiam! Rezi nie strzela do nikogo !!!!!! http://rezulak.pl/gify/nerwus.gif a co do rolet to fakt wyszły ci koszmarnie drogo .......... jak bedziesz potrzebowała pomocy w silnikach dodatkowych daj znać na prv Rezi, Słoneczko ale przecież to był żarcik nie wściekaj się please, tyle już mi pomogłeś i baaaardzo Ci za to dziękuję, a że z tymi roletami tak u mnie wyszło, to nawet nie wiedziałam, dopiero Ty mi to uświadomiłeś... i dobrze... Mam naukę, żeby dłużej wertować ofery, a z drugiej strony prawdą jest, że nie wszystkie wybory budowalne mogą być optymalne... i tak było u mnie... Nie gniewasz się, prawada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.04.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 http://rezulak.pl/gify/okok.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 26.04.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 ALLISON w Kłecku robisz wiązar? ile metrów dachu? Jaka cenę podali? ja dopiero dałam do wyceny? mam 300m dachu Poszło na priv Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 26.04.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 http://rezulak.pl/gify/okok.gif Rezi, Ty to jesteś błyskawica ...no to się bardzo cieszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 26.04.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Ale się u wszystkich dzieje! paweu gratuluje kolejnego etapu! alison cena robocizny jest wiecej niz rewelacyjna! bagat w sprawie betonu wierzylabym jednak kierownikowi - od tego jest. Betoniarnia musi wydac ci probki i atesty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 27.04.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Podziękowania dla wszystkich gratulujących :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 27.04.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Podiękowania dla wszystkich gratulujących :) Dołączę się do tego grona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 27.04.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 ja też ,ja też kciuki trzymam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 27.04.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Gdzie na Zachodzie Poznania kupuje się piasek. Chodzi mi o piasek do wykonania zaprawy, a póniej do wypełnienia fundamentów. Podajcie jakie namiary i ewentualnie ceny. Please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 27.04.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Gdzie na Zachodzie Poznania kupuje się piasek. Chodzi mi o piasek do wykonania zaprawy, a póniej do wypełnienia fundamentów. Podajcie jakie namiary i ewentualnie ceny. Please żwirownia Dolata - Dąbrowa ul Wiejska 27, tel 618944644, kom.602505707 Co do ceny wszystko zależy co chcesz - sortowany, posółkę etc. w każdym razie +/_ 200 do 380 zł za duże auto (chyba 16 t), zadzwoń też do firmy Rumcyk (Rokietnica) 604213957 (byli przynajmniej dla mnie tańsi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 27.04.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Gdzie na Zachodzie Poznania kupuje się piasek. Chodzi mi o piasek do wykonania zaprawy, a póniej do wypełnienia fundamentów. Podajcie jakie namiary i ewentualnie ceny. Please Zadzwoń do Pana Alfreda Dorny tel. - 603-086-220. Bardzo tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitmar 27.04.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Czy ktoś może polecić jakiegoś gościa z koparko-ładowarką do zdjęcia humusu i ew. wykopów fundamentów? Dot. Borówca. 24.04.2006 - dostaliśmy pozwolenie na budowę PS. Jakich opcji używać by korzystając z funkcji SZUKAJ przeglądać tylko nasze forum, a nie wszystkie znajdujące się na serwerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burak 27.04.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Witam wszystkich WielkichPolan! Powodzeniai spokoju na budowie jestem na etapie ścianek fundamentowych i powoli ale skutecznie przedzieramy się przez tę budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 28.04.2006 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Gdzie na Zachodzie Poznania kupuje się piasek. Chodzi mi o piasek do wykonania zaprawy, a pó�niej do wypełnienia fundamentów. Podajcie jakie� namiary i ewentualnie ceny. Please żwirownia Dolata - Dąbrowa ul Wiejska 27, tel 618944644, kom.602505707 Co do ceny wszystko zależy co chcesz - sortowany, posółkę etc. w każdym razie +/_ 200 do 380 zł za duże auto (chyba 16 t), zadzwoń też do firmy Rumcyk (Rokietnica) 604213957 (byli przynajmniej dla mnie tańsi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 28.04.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Czy ktoś z forum nadal nie przymierza się do kupna bojlera ? Mam na sprzedaż 50 l, na gwarancji, używany przez 1,5 miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 28.04.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Czy ktoś może polecić jakiegoś gościa z koparko-ładowarką do zdjęcia humusu i ew. wykopów fundamentów? Dot. Borówca. 24.04.2006 - dostaliśmy pozwolenie na budowę PS. Jakich opcji używać by korzystając z funkcji SZUKAJ przeglądać tylko nasze forum, a nie wszystkie znajdujące się na serwerze Podaję kilka namiarów : 1. 887 458431, 506 567465, 8793897 2. 8171388 3. 8939841, 501 640956 4. 847 88 78,8481102,501 013 215 5. 8938003, 604 465 152 6. 695 037 317 Powodzenia. Ja miałem z tej list ze trzech, ale którzy to są to nie wiem. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts