mironmk 10.02.2003 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 No własnie, przez cały weekend nic. A tymczasem ja na 99%, mimo różnych porad przeciw, w czasie weekendu zdecydowałem się na kocioł Immergasu zeus victrix (kondensacyjny). Próbowałem równiez wprowadzić dane domu do programu wizualizacyjnego, ale niestety nie dokońca starczyło czasu - muszę się z tym jednak pospieszyćb bo mam nadzieję, że łatwiej będzie o kompromis w dyskusjach domowych co do wykończenia. Poza tym byłem na budowie, dom jak stał tak i stoi i czeka. Swoją drogą to widziałem jak tu i ówdzie prace murarskie w tych temperaturach idą pełna parą, to jak to w końcu jest. A koalicja wełniana może liczyć na mo mail dzis lub jutro.To tyle. Gdyby ktoś chciał coś na temet immergasu to chętnie posłucham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 10.02.2003 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 Jestem po obmaiarach domu pod kątem tynków wew. Ciekaw jestem jakie będzą propozycje tynkarzy. Jast też kilka znaków zapytania. Jak tynkować ściany na poddaszu, w które "wtopione" zostały drewniane podpory płatwi więźby dachowej? Można je obłozyć płytą g-k. A co jeśli nie lubi się g-k?Poza tym cały strop (terriva) poieta się na ścianach i dwóch dwuteownikach. Te mają grubość ścianki 22mm i te 22mm wystają poniżej płaszczyzny stropu. Jak to dziadostwo sensownie zaktyć? można zrobić sufit podwieszany. A co jeśli nie lubi się g-k?Ot takie drobne dylematy na tym etapie budowy. Miron, daj spokój z wizualizacją! Masz już stojący budynek, przejdz się po nim naprawdę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 10.02.2003 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 mr.moonlight - oj to nie całkiem tak, np. siedzimy przy koniaczku i nagle wpada nam jakiś pomysł, i co mam bujać się na budowę o 2 w nocy? Albo dobranie kolorystyki, metodą prób i błędów - wolę na ekranie (przynajmniej przymiarka). No i poza tym obmiar np. do tynków też można wyliczyć z klawiatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 10.02.2003 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 Cześć Mr. Moonlight - czy jedziemy na wizję lokalną w tę sobotę?Potwierdź swoje uczestnictwo please! Jak tam Julka?poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szal 10.02.2003 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 On 2003-02-07 12:13, mironmk wrote: szal, w swoim czasie mógłbyś skorzytać z moich cieśli i dekarzy (jedna ekipa). Dzięki, w swoim czasie będę pamiętał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 11.02.2003 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Pyzia, dostałam maila. Dzięki. Odpowiadam na formu bo zainstalowali nam nowy system i poczta raz działa raz nie. Same niecenzuralne sława cisna się na usta. No cóż..... Co do spotkania to ja chętnie. Tak jak zawsze Mr.moonlight został w pewnym sensie koordynatorem tego wyjazdu i chyba był już w kontakcie z posiadaczem rekuperatora. Hej Mr.moonligth odezwij się!!!!!! Nie pozwól czekać kobietom !!! Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 12.02.2003 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 kobiety (wiecie które ) przybywajcie! spotkanie umówione, sobota godz. 10. szczegóły dograjmy na priv. miron, jesteś pewien, że kolor z monitora da się przenieść na śianę? ja od momentu gdy mogę już wejśc do swojego domu wizualizację sobie odpuściłem. obrazy na monitorze, nawet jeśli są ruchome, już nie przemawiają do mnie. choć potwierdzam przydatność posiadania modelu domu w formie elektronicznej. wspomniane przez Ciebie obmiary dla tynkarzy zrobiłem początkowo przy komputerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 12.02.2003 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 kolory pewnie nie, tylko z grubsza i dlattego np. do producenta okien wysłałem kawełek pomalowanej ramy z innego okna, które miało taki sam kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 12.02.2003 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 mironmk, mr.moonlight Wysłałem wam mailem ceny wełny. Ciekawy jestem waszych propozycji. Dzisiaj swieto odbieram polac dachowa. Jeszcze tylko ciesle musza wykonac slupki pod krokwie i bede mial juz dach z glowy. A za tydzien no moze dwa wstawiam okna no i alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 12.02.2003 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 loniu, mr.moonlightwiem, drobne opóźnienie, ale nie mam czasu - postaram się wieczorem zebrać info i odmailować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 12.02.2003 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 mironmk, luzik akurat z tym chyba sie nam nie pali a przynajmniej mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 13.02.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 mironmk, czekam, nie popędzam jestem w posiadaniu kilku wycen na instalację c.o. c.w.udla domu z poddaszem użytkowym, 14 grzejników (system rozdzielaczowy), montaż kotłowni, wkładu kominowego, wykonanie przyłącza gazowego od skrzynki do domu + instalacja w budynku, woda użytkowa do dwóch łazienek i kuchni, ogółem robocizna ok. 4000 + VAT. jak to się ma do Waszych odświadczeń w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 13.02.2003 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 dobrze wiedzieć bo właśnie też czekam na wycene robocizny jak bede cos wiedział to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.02.2003 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 Mr.Moonlight i Mironmk - wizualizacja to zdecydowanie nie to samo co przejście się po budowie. Jak zobaczyłem projekt wnętrz Luśki, to też zamówiłem, Kosztuje toto lepiej niż architektoniczny, ale gość ma znacznie więcej latania i roboty. Ja miewam niezłe pomysły, ale spójne ogarnięcie całości to już sztuka. Od początku jednak ostrzegłem projektanta, że nie idziemy w górne strefy cenowe i zbyt wyuzdane pomysły. Ostatnio "mu" skasowałem drugi prysznic, bo choć wyglądałby z..., to kasy pociągnałby nieźle. A z kolei robić go w niższym standardzie to też pomyłka - wolę już zrobić jeden porządny niż dwa niskobudżetowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 13.02.2003 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 to akurat mam, więc mogę z głowy - podobne parametry (17 kaloryferów i 3 łazienki) od 5 do 9 tys. plus VAT. Warto zauważyć, że montaż kotła jest gratis - tak przynajmniej oferuja sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 13.02.2003 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 miron czy zdecydowałeś się już na firmę do monmitoringu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 13.02.2003 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 Frankai, wizualizacja, o której myślałem wykonana jest zwykle własnymi siłami przy użyciu zwykle nielegalnej wersji oprogramowania typu Arcon. Takią wizualizację mam i wiem, że może mieć zastosowanie jedynie poglądowe, ewentualnie pomocnicze w niektórych (nie wszystkich) obmiarach. Oczywiście jestem najczystrzej krwi amatorem w tej dziedzinie, ktoś doświadczony może wyczaruje w ten sposób cuda. Jeśli Ciebie zrozumiałem dobrze to Ty miałeś na myśli projekt aranżacji wnętrz. A to już chyba zupełnie inna bajka. BTW na czym polega współpraca kilent-projektant przy tworzeniu takiego projektu? Poznajesz się z projektantam przez miesiąc, mówisz jakie cztasz książki, czego słuchasz, jakie lubisz obrazy, czy majsterkujesz i na tej bazie projektant planuje Ci dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.02.2003 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 Mr.Moonlight-no bo po co robić wizualizację istniejącego domu jak nie po to by rozpracować wnętrza W naszym przypadku pokazaliśmy projekt, powiedzieliśmy, że podoba nam się co robił Luśce, opowiedzieliśmy z grubsza co sobie wyobrażamy i się zaczęło. Pokazujemy mu też co się nam podoba, opowiadamy gdzie i kiedy przebywamy, jak się kąpiemy itp. Z miłej pogawędki powstają wizje, które akceptujemy, modyfikujemu lub odrzucamy. Dodam, że domek zaczął się żonie bardziej podobać od tego czasu. Kobiety nie czują pociągu do murów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 13.02.2003 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 loniu, tak - solid security (z różnych względów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 17.02.2003 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Ja także ale na Meduze, wydaja sie bardziej profesjonalni no i nie mają "złej sławy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts