Pingwin 28.04.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Czy może mi ktośpomóc podsyłając namiary na sensownego brukarza ( 210 m starobruku w Borówcu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 28.04.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Czy może mi ktośpomóc podsyłając namiary na sensownego brukarza ( 210 m starobruku w Borówcu) Ja też poproszę o takiego sensownego Zbieramy już namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 28.04.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Czy ktoś może polecić jakiegoś gościa z koparko-ładowarką do zdjęcia humusu i ew. wykopów fundamentów? Dot. Borówca. 24.04.2006 - dostaliśmy pozwolenie na budowę PS. Jakich opcji używać by korzystając z funkcji SZUKAJ przeglądać tylko nasze forum, a nie wszystkie znajdujące się na serwerze catepilar Maciej - 602 527 037 - ma cata i transport miałem trzech ten był najlogiczniejszy z dużym wskanikiem IQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 28.04.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 A ja pilnie potrzebuje namarow na firmy - lub najlepiej stolarza od drewnianych schodow. Konieczny jest wlasnie taki z dosc duzym IQ, bo schody te trzeba z pomyslunkiem zaprojektowac a przstrzen nie jest naprostsza. Chodzi o pelne schody drewniane. Napiszcie jakie macie doswiadczenie w tym temacie, bo wiele sie na forum czyta o spartlonych drewnianych schodach. Ja chcialam i mialy bym lane ale z roznych wzgledow dot. zmian w projekcie sa one nie do wykonania tak, zeby byly wygodne. Bede wdzieczna za szybka odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 28.04.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 A ja pilnie potrzebuje namarow na firmy - lub najlepiej stolarza od drewnianych schodow. Konieczny jest wlasnie taki z dosc duzym IQ, bo schody te trzeba z pomyslunkiem zaprojektowac a przstrzen nie jest naprostsza. Chodzi o pelne schody drewniane. Napiszcie jakie macie doswiadczenie w tym temacie, bo wiele sie na forum czyta o spartlonych drewnianych schodach. Ja chcialam i mialy bym lane ale z roznych wzgledow dot. zmian w projekcie sa one nie do wykonania tak, zeby byly wygodne. Bede wdzieczna za szybka odpowiedz Chodzi Tobie o wolnostojące samonośne schody, wykonane w całości z drewna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 28.04.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Czy ktoś może polecić jakiegoś gościa z koparko-ładowarką do zdjęcia humusu i ew. wykopów fundamentów? Dot. Borówca. 24.04.2006 - dostaliśmy pozwolenie na budowę PS. Jakich opcji używać by korzystając z funkcji SZUKAJ przeglądać tylko nasze forum, a nie wszystkie znajdujące się na serwerze catepilar Maciej - 602 527 037 - ma cata i transport miałem trzech ten był najlogiczniejszy z dużym wskanikiem IQ Rezi, brałeś cata z okolic Borówca ? Ile wykasowali za dojazd ? PS. Ładne te Twoje dzieciaczki. Chyba po mamusi bo patrząc na Twój emblemacik przy nicku ( ) Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 28.04.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 A ja pilnie potrzebuje namarow na firmy - lub najlepiej stolarza od drewnianych schodow. Konieczny jest wlasnie taki z dosc duzym IQ, bo schody te trzeba z pomyslunkiem zaprojektowac a przstrzen nie jest naprostsza. Chodzi o pelne schody drewniane. Napiszcie jakie macie doswiadczenie w tym temacie, bo wiele sie na forum czyta o spartlonych drewnianych schodach. Ja chcialam i mialy bym lane ale z roznych wzgledow dot. zmian w projekcie sa one nie do wykonania tak, zeby byly wygodne. Bede wdzieczna za szybka odpowiedz Iga9, przy twoich schodach radzę raczej betonowe, tak jak w projekcie, a potem co najwyżej obłożyć drewnem. Tak jest zdecydowanie łatwiej (i mogę się założyć, że dużo taniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esemi 28.04.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Witam Grupę Wielkopolską! Jestem właśnie w trakcie podpisywania umowy przedwstępnej (zakup działki w Gruszczynie ) i mam nadzieję ruszyć jesienią, po załatwieniu papierologii. Chciałbym już powoli zaklepywać sobie ekipę, ponieważ z tego co się orientowałem, to w tej chwili terminy są już gdzieś na wrzesień. W związku z tym pierwsze pytania w pierwszym poście : 1. Czy ktoś może polecić jakąś solidną ekipę (najlepiej generalny wykonawca)? 2. Czy ktoś budował (lub zna kogoś kto budował) z firmą Mytkowski - znalazłem co prawda jakieś posty ale dosyć stare i nie wiem jak to wygląda w tej chwili. Mam też namiar na firmę Janta (p. Witkowski), czy ktoś z nimi budował? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 28.04.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 A ja pilnie potrzebuje namarow na firmy - lub najlepiej stolarza od drewnianych schodow. Konieczny jest wlasnie taki z dosc duzym IQ, bo schody te trzeba z pomyslunkiem zaprojektowac a przstrzen nie jest naprostsza. Chodzi o pelne schody drewniane. Napiszcie jakie macie doswiadczenie w tym temacie, bo wiele sie na forum czyta o spartlonych drewnianych schodach. Ja chcialam i mialy bym lane ale z roznych wzgledow dot. zmian w projekcie sa one nie do wykonania tak, zeby byly wygodne. Bede wdzieczna za szybka odpowiedz Chodzi Tobie o wolnostojące samonośne schody, wykonane w całości z drewna ? Tak - konstrukcja ma sie opierac na przytwierdzeniu stopni do sciany (oczewiscie "srodek" tez ). pasco ja wiem, ze betonowe sa w projekcie i ze tansze i lepsze (tez sie z ty zgadzam). Ale musialam w czesci pod schodami obnizyc wysokosc posadzki (czyli doszlo mi pare cm wys schodow) i wyrownac poziom stropu [ nie pytajcie nawet jaki pop... jest moj projekt - same roznice poziomow wszystkiego na pow. parteru 70m2 - w tym garaz!!! jakos trzeba to bylo wyrownac, bo nie daloby sie mieszkac z tymi wszystkimi stopniami wszedzie! ] i tu znowu doszlo mi pare cm. Tak, ze mam 2 stopnie wiecej i wylewane nijak nie chca sie zmiescic - chyba, ze stopien ponad 19 cm!!! A to juz niewygodne i nie spelnia polskiej normy stopnia (choc nawiasem mowic moje wylewane w projekcie tez tej normy nie spalnialy a projekt przeszeld przez Urzad - ale coz madry czlowiek po zakupie projektu). Ratuja mnie wiec tylko schody drewniane, bo dzieki temu beda troche szersze i nizsze. Prosze o jakies namiary na wykonawcow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 28.04.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Czy ktoś może polecić jakiegoś gościa z koparko-ładowarką do zdjęcia humusu i ew. wykopów fundamentów? Dot. Borówca. 24.04.2006 - dostaliśmy pozwolenie na budowę PS. Jakich opcji używać by korzystając z funkcji SZUKAJ przeglądać tylko nasze forum, a nie wszystkie znajdujące się na serwerze catepilar Maciej - 602 527 037 - ma cata i transport miałem trzech ten był najlogiczniejszy z dużym wskanikiem IQ Rezi, brałeś cata z okolic Borówca ? Ile wykasowali za dojazd ? PS. Ładne te Twoje dzieciaczki. Chyba po mamusi bo patrząc na Twój emblemacik przy nicku ( ) Pozdrawiam, a skąd mam wiedzieć skad on jest ... dzwoniłem zawsze był na czas ... moze jechał do mnie ze dwa dni w jedną stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 28.04.2006 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 PS. Ładne te Twoje dzieciaczki. Chyba po mamusi bo patrząc na Twój emblemacik przy nicku ( ) Pozdrawiam, Dopiero doczytałem dzieci urode maja po mamusi .... inteligencję po ojcu jakby było odwrotnie było by gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitmar 29.04.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Śliwiok Rezi Dziękuję za namiary (i szybką odpowiedź - chyba macie cały czas forum na nasłuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzozki 29.04.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Witam Nie bardzo wiem gdzie umieścić moje pytanie, więc może tutaj mi pomożecie albo pokierujecie gdzie pisać. Już budowę mamy zakończoną i chcielibyśmy się zameldować i przede wszystkim odebrać dom. Czy wiecie jakie dokumenty i gdzie się składa by odebrać budowe??? Życzę wszystkim jak naj mniej problemów przy budowie i szybkiego zakończenia Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 29.04.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Rezi Dziękuję za namiary (i szybką odpowiedź - chyba macie cały czas forum na nasłuchu dla sąsiada z lubonia wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewulka73 29.04.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Jakie tynki macie u siebie w domach?I ile was wyniosły? Czy cena 19zł za metr(tynki maszynowe ) to jest ok?Co do piachu to jak narazie tylko ta cena nas zaskoczyła i tylko oni liczą sobie za dowóz.Ciekawe dlaczego?Rozpiętość cen też jest bardzo duża najlepiej poszukać.My w pierwszej żwirowni dostaliśmy cenę kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 29.04.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Jakie tynki macie u siebie w domach? I ile was wyniosły? Czy cena 19zł za metr(tynki maszynowe ) to jest ok? Co do piachu to jak narazie tylko ta cena nas zaskoczyła i tylko oni liczą sobie za dowóz.Ciekawe dlaczego?Rozpiętość cen też jest bardzo duża najlepiej poszukać.My w pierwszej żwirowni dostaliśmy cenę kosmos. CZEŚĆ! Może będziemy sąsiadkami. Ja zaczynam budowę w Lednogórze. pozdrawiam sąsiadkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewulka73 29.04.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 o witam sąsiadkę A w którym miejscu budujecie? My za tym bamberskim wielkim płotem Później coś z nim musimy zrobić oczywiście.Kupiliśmy już działkę tam ogrodzoną bo w sumie tam jest 5 działek ,dzisiaj właśnie cieśla się zapytał czy to jakaś wspólnota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 29.04.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Ewulka masz wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apolodoros 30.04.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Witam!Poszukuję dostawcy żwiru (takiego co się nadaje na wysypanie wzdłuż płotu dla ozdoby) w moich okolicach - mieszkam w Kamionkach. Za wszelkie informację z góry serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 01.05.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Wielkopolanie,Mieliście kontakt z firmą stolarską Huberta Szymczaka z Szamotuł (a w zasadzie z Gaju Małego)? Robią drzwi wewnętrzne a przede wszystkim schody (w tym piękne gięte). pozdrawiam tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts