Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

Recommended Posts

A ja pilnie potrzebuje namarow na firmy - lub najlepiej stolarza od drewnianych schodow. Konieczny jest wlasnie taki z dosc duzym IQ, bo schody te trzeba z pomyslunkiem zaprojektowac a przstrzen nie jest naprostsza. Chodzi o pelne schody drewniane.

Napiszcie jakie macie doswiadczenie w tym temacie, bo wiele sie na forum czyta o spartlonych drewnianych schodach. Ja chcialam i mialy bym lane ale z roznych wzgledow dot. zmian w projekcie sa one nie do wykonania tak, zeby byly wygodne.

Bede wdzieczna za szybka odpowiedz :D

Jestem szcęśliwą posiadaczką drewnianych schodów- sa niewątpliwie ozdobą domu, nie zgadzam się, że betonowe lepsze, może tańsze. Moje schody wykonał stolarz z Borówca tel. 601643187 - ceny ani wysokie ani niskie, schody bardzo ładne, jak wspomniałam ( prawda,że byłam upierdliwą klientką i sporo poprawiał i ulepszał) Minusem wykonawcy są terminy - generalnie nie dotrzymuje, ale tak to bywa z wykonawcami :-?

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Gdzie w okolicach Poznania najlepiej (najtaniej) mozna kupić deski szalunkowe, a póniej więbę dachowš.

Obdzwoniłem pobliskie tartaki i cena za deski to ok. 550 zł brutto za m3, a za więbę ok.790 zł brutto za m3.

Kdzie kupowaliscie drewno ??

moze jest ktos z okolic Puszczy Noteckiej jest szansa ze tam bedzie taniej tylko ze transport dochodzi

Własnie dołączyłam do forum. Niestety powinnam już dawno to zrobić. Mój dom jest w fazie kończenia deweloperki. Mam tynki wewnętrzne i pierwsze wylewki. I właśnie zrezygnowaliśmy z wykonawcy:(((((( Mieliśmy jednego na całość. Jestem w kropce. Będę wdzięczna za każdą pomoc. A pierwszy gwałt to CO. Czy ktoś ma jakiegoś sprawdzonego i przyzwoitego wykonawce?

Witam.

Mam ofertę dla rozpoczynających budowę.

Ponieważ nieco mi się zmieniły plany dotyczące zagospodarowania ogrodu przy domu (chciałem na robić na jesień,żona zapragnęła już teraz:) ) mam do sprzedania za niewielkie pieniądze barakowóz bez kół w przyzwoitym stanie. Do niego mogę gratis oddać ok.180 pustaków wentylacyjnych i z 2 kubiki drewna szalunkowego..byleby mi zniknął jak najszybciej z działki bo wkrótce wjeżdża spycharka i będziem ogródek równać:)

Po reszte informacji zainteresowanych proszę pisać na priv

witam

gdzie kupowaliscie prety gwintowane gwozdzie sruy i ego typu rzeczy? generalnie gdzie najtaniej?

pozdrawiam

Nova Stal na Lutyckiej. W miarę tanio wyszło.

Jakby co to mam do odsprzedania paręnaście kotew, fi16 gwintowane, dlugie (cięte z pręta 2 metrowego na 3 sztuki, już zagięte w fajki). Po 3,50 złotego sztuka. Mieszczą się w bagazniku więc podrzucę na tereniw Poznania gdziekolwiek ;-) Tylko muszę policzyć ile mi zostało (ale tak z 15-20 ?)

pozdrawiam

Gerion

Własnie dołączyłam do forum. Niestety powinnam już dawno to zrobić. Mój dom jest w fazie kończenia deweloperki. Mam tynki wewnętrzne i pierwsze wylewki. I właśnie zrezygnowaliśmy z wykonawcy:(((((( Mieliśmy jednego na całość. Jestem w kropce. Będę wdzięczna za każdą pomoc. A pierwszy gwałt to CO. Czy ktoś ma jakiegoś sprawdzonego i przyzwoitego wykonawce?

MOgę polecić mojego instalatora. Tylko z terminami może być ciężko ale próbuj. Namiary na priv

Gerion

Witam

Nie bardzo wiem gdzie umieścić moje pytanie, więc może tutaj mi pomożecie albo pokierujecie gdzie pisać.

Już budowę mamy zakończoną i chcielibyśmy się zameldować i przede wszystkim odebrać dom. Czy wiecie jakie dokumenty i gdzie się składa by odebrać budowe???

Życzę wszystkim jak naj mniej problemów przy budowie :lol: i szybkiego zakończenia

Pozdrawiam Kasia

chyba w złym miejscu pytanie zostalo umieszczone :lol: bo zero odzewu :(

Ja niestety nie pomogę, u nas to daleka przyszość :(

A ja pilnie potrzebuje namarow na firmy - lub najlepiej stolarza od drewnianych schodow.

Witam!

Moge polecic stolarzy ktorzy robili mi schody drewniane, potem meble do lazienki i szafke z blatem pod akwarium. Namiary od nich dostalem tez z forum muratora i rowniez jak inni jestem bardzo zadowolony. U mnie tez schody nie byly proste (chodzi o wymiar) ale znakomicie dali sobie rade. Zreszta zdjecia sa ponizej wiec sama mozesz zobaczyc ich prace. Numer wyslalem na priv.

To ja też poproszę namiary :lol:

Czyżby to byli polecani swego czasu Panowie Roman i Krystyn ? :roll:

Tak to sa wlasnie oni :) Tel. juz wyslalem :)

A chcałbym jeszcze zapytać o elastycznośc tych Panów.... czy robią tylko zlecenia jakieś tam szablonowe, standardowe czy zrobią wszystko co się chce ? Pytam bo chciałbym oprócz schodów obudować belki stropowe i zrobić futrynę do drzwi... czy jest szansa że to zrobią. Co możesz powiedzieć o ich wykonanej pracy ? A co do nierównych schodów ... bo u nas są baaardzo nierówne, czy jeśli będzie taka konieczność to czy ci panowie skują sobie do właściwego wymiary schody betonowe które będą obkładane drewnem?

Dzieki wszystkim za namiery na stolarzy! :D :D :D Co grupa - to grupa! :D :D :D

No ale ja znowu po prosbie - a wiec przekonalam sie, ze jesli potrzebuje tynkarzy na lipiec/sierpien to na gwalt musze klepac terminy. Zadzwonilam do jednego ajkiego znalazlam z polecenia z forum i klops. Chce zrobic tynki cementowo-wapienne. Boje sie brac kogos z gazety...

Moze juz otynkowani ta metoda podesla mi namary na sprawdzonych tynkarzy? :D Prosze! :D

Dzieki wszystkim za namiery na stolarzy! :D :D :D Co grupa - to grupa! :D :D :D

No ale ja znowu po prosbie - a wiec przekonalam sie, ze jesli potrzebuje tynkarzy na lipiec/sierpien to na gwalt musze klepac terminy. Zadzwonilam do jednego ajkiego znalazlam z polecenia z forum i klops. Chce zrobic tynki cementowo-wapienne. Boje sie brac kogos z gazety...

Moze juz otynkowani ta metoda podesla mi namary na sprawdzonych tynkarzy? :D Prosze! :D

dzwoniłas do moich ?

Rezi dzwonilam do tego facata co sie wydzilil od p Roszyka (podales nr na bialej liscie). Ale on moze i to "raczej nie - moze w sierpniu..." a ja wole miec pewny i ustalony termin :( Ale fak, ze sie na ciebie nie powolalam.

W pn. mam spotkanie z elektrykiem, wiec bede dokladnie znala terminy wejscia tynkarzy. Ale bardziej mi zalezy na polowie lipca... bo najpierw chce roic tynki a pozniej podlogowke i wylewki... wiec takie 2-3 tyg. to dla mnie duza strata czasu jesli w tym roku mysle o przeprowadzce. A tynki musza w spokoju obeschnac...

A jak bylo u was - jak dlugo schly u was tynki i wylewki?