mironmk 17.02.2003 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 loniu, mr.moonlight - wreszczie uporałem się z cenami - info wysłałem na maile. Czekam na odpowiedź. Loniu, jaka jest oferta Meduzy, przyzanm, że nie dotarłem nawet do niej. A w ogóle do wszystkich - JAK TU PANUJE CISZA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 17.02.2003 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Na formu względna CISZA a w głowach (przynajmniej mojej) lawina pomysłów i myśli Mr.moonlight, jeszcze raz zerknęłam na ten kominek, który sobie upatrzyłam i utwierdziłam się w przekonaniu, że albo ten albo żaden. Może jak swój zainstalujesz to pozwolisz choć zerknąć? Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 17.02.2003 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 MHAL, to brzmi jak wproszenie się na parapetówę . Ale niech będzie Miron, nic nie dostałem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 17.02.2003 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 mr.moonlight - A teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 18.02.2003 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Mr.moonlight, jezeli tak to zrozumiałes to przepraszam. Po prostu zanim sie zdecyduje na 100% chciałam zobaczyć jak ten wkład wyględa w normalnym domowym otoczeniu no i czy dobrze się sprawuje. Nie stać mnie na pomyłki a taki wkład sporo kosztuje.I absolutnie nie miałam na myśli wproszenie sie na parapetówkę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 18.02.2003 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 miron wysłałem ci o Meduzie mailem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 18.02.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 hej wy na podobnym etapie... Czy robicie coiś takiego jak drzwi budowlane do czasu aż skończą się brudne roboty czy wstawiacie z oknami już te ostateczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 18.02.2003 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 myślę zrobić następująco: na okres prac typu wylewki, tynki zamontuję drzwi zbite z desek albo jakieś stare, których miejsce na śmietniku albo w kominku; Wstawienie docelowych dzwi chcę zsynchronizować z wstawieniem okien i bramy garażowej MHAL, gdzie Twoje poczucie humoru , nie trzeba przepraszać, trzeba przyjechać. Ot co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 18.02.2003 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 mr.moonlight, masz racje moje poczucie humoru troszkę osłabło w ostatnich dniach. Obiecuję poprawę I widzisz z tego wszystkiego zapomniałam jeszcze raz podziękować Ci za sobotę:grin:ZIĘKUJĘ !!! M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 18.02.2003 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Trzymam za słowo i obiecuję sprawdzić wyniki MPP - Mocnego Postanowienia Poprawy A co u męża? Podrasował Junaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 18.02.2003 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Hej! Podziękowania dla Organizatora wyjazdu i dla Właścicieli za bardzo miłe przyjęcie w naszym imieniu! A tymczasem podzielcie się namiarami na sensowną ekipę od dachu. Mam już namiar od Mirona, Loniu swojej nie poleca ... i to wszystko co wiem. Dajcie znać bo przetarg trzeba by było zacząć... poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 18.02.2003 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 mogę polecić ekipę od foliowania, łatowania, dachówkowania, orynnowania dachu. działają na zrobionej przez kogoś innego więźbie i robią to dość sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 18.02.2003 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 mr moonlight Wstawiasz okna dopiero po tynkach i posadzkach?Ja robię to przed bo podobno nawet okablowanie do instalacji elek. kradną nie mówiąc już o rurach do instalacji co i wod-kan.Dlatego tez odrazu montuję alarm z monitoringiem a do tego muszą byćokna i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 18.02.2003 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 mr.moonlight, uważaj - mi też nie ukradziono nic z budowy, ale ten proceder to chyba zaczyna się raczej własnie na etapie wykańczania i zaczyna się od kabli (elektryka) i rurek (instalacja), nie mówiąc o kaloryferach i kotle. Dlatego ja robię tak jak loniu - najpierw okna i alarm plus monitoring. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 19.02.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 mr.moonlight, mąż zaszalał z Junkaiem. Wróciła cały szczęśliwy. Pawełek oczywiście od razu zameldował ojcu o "nowym wujku" i że jechał duzym białym samochodem itd. Nie mam szans w obliczu "meskiej solidarności" Czuje się nieco zniewolona Ze względu na fakt, że niewiele konkretów mogłam przekazać ślubnemu o rekuperatorze (z oczywistych powodów)pomyślałam sobie, że może mógłbyś swoje zdjęcia przesłać nam a raczej Marcinowi mailem. Będzie miał chociaż jakieś wyobrażenie o tym urządzeniu - a poza tym będzie dowód, że "nowy wujek" zajmował się tym czym należało . Dzięki i podrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 21.02.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 hej, Moja budowla już od środy będzie wygladał jak domek będę miał założone okna no i drzwi budowalne. W środę rusza też alarm z monitoringiem. A od początku marca pełną parą ruszają instalacje elektryczne. Miron kiedy chcesz kupować wełnę czy mamy jeszcze trochę czasu czy to jest pilne. Wiesz problem z przechowaniem - będzie przeszkadzać przy tynkowaniu. [ Ta wiadomość była edytowana przez: loniu dnia 2003-02-21 10:54 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 23.02.2003 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Od poniedziałku ruszają u mnie intensywnie prace na budowie, leją strop na garażu i rozpoczynam burzenie zakupionych fundamentów i ścian parteru ,ciągnę prąd budowlany.Wykop pod fundamenty w przyszłym tygodniu.Wprowadzam się w pazdziernikuDziękuję MISZA za namiar na ekipę Pana Byczka na razie bardzo o.k.Oby pogoda dopisała.Namiętnie oglądam dachówkę-najbardziej przypadł mi do gustu i kieszeni Creaton./zna ktoś elastyczną hurtownię.Odnośnie ciekawostek ostatnio pod Koninen oglądałam działającą od roku pompę ciepła , właściciel bardzo sobie chwalił.Instalacja złożona z 2 pomp : pierwsza ogrzewa mieszkanie wymiennik poziomy druga wewnątra mieszkania przygotowuje c.w.u. i jednoczeście może latem słuzyć jako klimatyzator całość z podłogówka . Przez rok prąd za 1500 PLN.Całość dość droga zastanawiam się nad samą pompa do przygotowania cwu /pompa woda-powietrze/koszt ok.6-7 tyś no i ten chłód latem,zajmuje stosunkowo mało miejsca i przygotowuje 300 l o temp 60 st C.Jednak ze wzgledu na koszt główne ogrzewanie bedzie z butli + kominek./chyba że znajdę tańszą pompę/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 24.02.2003 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Cześć Marie Dawno Cię nie było na Forum, ale jak widzę nie zasypywałaś gruszek w popiele A my mieliśmy małe spotkanko grupowe i jeszcze mniejszą wycieczkę "do rekuperatora"... pozdrawiam i zazdroszczę, że Wy już tak ostro My dobijamy się o pozwolenie na budowę... A tak w ogóle to Grupa Wielkopolska niech się wreszczie wybudzi z zimowego snu! Niedługo nas zdelistują jak będziemy tak ospale wymieniać poglądy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 24.02.2003 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 loniu, ja dopiero gdy będę miał wstawione okna, czyli ok. 20 marca - ale nie musi to być termin dla Ciebie i mr.moonlight - potrzebuje tylko dokładnie co i kiedy i wtedy przekażę Wam konkretne namiary. A swoją drogą jaką jeszcze inicjatywę możemy uruchomić wspólnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 27.02.2003 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 no to moj dom ma juz okna i alarm. Co za pozytywna zmiana. Jest supeeeeeer!!!Co do hurtowni to korzystalem z Betoru na Lutyckiej. Jest 0k choć pewnie nie jest najtańsza ale można negocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts