Rezi 02.06.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 sorki za drugi post wyp.... dzisiaj ekipę od gładzi i malowania mozecie kogos pilnie polecic - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 02.06.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Może któs mi polecic jakąś dobrą i niedrogą ekipę do posadzek???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 02.06.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Może któs mi polecic jakąś dobrą i niedrogą ekipę do posadzek???? posadzki maszynowePaweł Penczek Paulbud 602 409 194 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 02.06.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Może któs mi polecic jakąś dobrą i niedrogą ekipę do posadzek???? posadzki maszynowePaweł Penczek Paulbud 602 409 194 Dzięki Rezi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 02.06.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Przepraszam jesli gdzies już ktoś o to pytała ale nie moge znaleźć. Buduje domek (od poniedziałku 5 czerwca:), z pracowni domus - idylla II, w projekcie jest porotherm 36,5 ja buduje z porotonu 38. Czy to jednak wystarczy? Znajomi, którzy tez nie ocieplają budują z 44 ale ja nie chcę tak szerkich ław bo dom dostanie wtedy na powierzchni. Doradźcie mi proszę czy rzeczywiście wystrczą takie grube sciany bez ocieplania? Bo ja sadze, że jeśli projektant takie wpisła to chyba się na tym zna? A może jednak trzeba ocieplac wszystko? Pomóżcie. Odpowiedź brzmi : I tak, i nie. Wystarczają do spełnienia normy cieplnej dla ścian jednowarstwowych, a z drugiej strony dom będzie wymagać i większych grzejników i zużycie energii bedzie większe = większe rachunki. Ale formalnie-urzędowo nic nie można zarzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 02.06.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Przepraszam jesli gdzies już ktoś o to pytała ale nie moge znaleźć. Buduje domek (od poniedziałku 5 czerwca:), z pracowni domus - idylla II, w projekcie jest porotherm 36,5 ja buduje z porotonu 38. Czy to jednak wystarczy? Znajomi, którzy tez nie ocieplają budują z 44 ale ja nie chcę tak szerkich ław bo dom dostanie wtedy na powierzchni. Doradźcie mi proszę czy rzeczywiście wystrczą takie grube sciany bez ocieplania? Bo ja sadze, że jeśli projektant takie wpisła to chyba się na tym zna? A może jednak trzeba ocieplac wszystko? Pomóżcie. Odpowiedź brzmi : I tak, i nie. Wystarczają do spełnienia normy cieplnej dla ścian jednowarstwowych, a z drugiej strony dom będzie wymagać i większych grzejników i zużycie energii bedzie większe = większe rachunki. Ale formalnie-urzędowo nic nie można zarzucić. Ja jestem zwolenniczka lekkiego przewymiarowania ocieplenia (choc sama niezby przesadzam: pth 25 + 14 cm styropianu). Ja bym lekko docieplila sciane 38... Ale jak juz napisal paweu - norme ciepla sciana spelnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 02.06.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 ReziNie stawiam garażu tylko dom taki sam jak ten obokhttp://mtmstyl.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/bryza_2/default.asp?id=386 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitmar 02.06.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Oj, mitmar, jak już humus zdjęty to tyś już nasz - borówiecki. Już nawet geodeta działał, ale jeszcze się nie przeprowadzamy. Ale jakby co, to prąd już mam, więc tylko nabędę czajnik i z własnym kubkiem zapraszam na kawę do baraku na Zapomnianej 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 03.06.2006 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 (...) na kawę do baraku na Zapomnianej 40 Ale czadowa nazwa ulicy A nie jakaś Rolna, jak u mnie A w temacie ociepleń. Stare budynki, murowane z cegły stoją sobie po sto lat i jest dobrze. Nikt z nas nie wie co będzie działo się za parenaście lat z ociepleniami stosowanymi obecnie. I tak się Asiula 7771 zastanawiam, że jeżeli zgodnie ze sztuką ocieplenia nie trzeba, to po co przedobrzać. Robić z chałupy "termos" wcale nie jest dobrze. Ja bym sobie wyluzował. P.s. Łatwo gadać, jak się przed komputerem siedzi, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 04.06.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Ja mam ekipę za 18,5tys (od wkopania łopaty po sam dach łacznie z ułożeniem dachówki) Bardzo prosze o telefon do ww ekipy Jaro Ja też Możesz ewentualnie zapytać ile biorą za m2 dachu - więźba + dachówka? A tak w ogóle - jak oceniasz ich pracę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 04.06.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Ja mam ekipę za 18,5tys (od wkopania łopaty po sam dach łacznie z ułożeniem dachówki) Podzielam watpliwość Rezi'ego....Strasznie mała kwota jak na tak nieskomplikowany dom łacznie z dachówką.Sama robocizna dachu to lekko licząc z 7tys. Gratulacje za znalezienie takiej ekipy... Czy nie jest tak,że dostałeś kosztorys na całość prac łącznie z materiałami i te 18,5tys to wyszczególniona robocizna?Bo wtedy firma zarabia jeszcze na materiałach /rabaty,VAT/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 04.06.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Materiały dostarczam sam a im płace tylko za robociznę Wprawdzie cena wzrosła o 2 tys. ale tylko dlatego że podpiwniczyłem ten domek Jeli chodzi o robotę to jestem zadowolony z ich pracy a jak robiš możecie się przekonać podjeżdzajšc do mnie na budowę - zapraszamNamiary moge wam podać ale nie wiem jak z czasem, zdecydowałem się na wykończenie również przez nich ze względu na cene (np. całe instalacje elektryczne wycenili na 2,5tys) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 04.06.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Materiały dostarczam sam a im płace tylko za robociznę Wprawdzie cena wzrosła o 2 tys. ale tylko dlatego że podpiwniczyłem ten domek Jeli chodzi o robotę to jestem zadowolony z ich pracy a jak robiš możecie się przekonać podjeżdzajšc do mnie na budowę - zapraszam Namiary moge wam podać ale nie wiem jak z czasem, zdecydowałem się na wykończenie również przez nich ze względu na cene (np. całe instalacje elektryczne wycenili na 2,5tys) pogratulowac ekipy za takie pieniadze az dziwne ze chce im sie robic i to do tego dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 04.06.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 strasznie niskie ceny pilnuj jakości i powodzenia w realizacji marzeń nadal uwazam ze podejrzanie nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_75 05.06.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Rezi, czy byłbyś tak miły i zdradził z jakiej firmy masz okna? Byłabym Ci wdzięczna, są super! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 05.06.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Rezi, czy byłbyś tak miły i zdradził z jakiej firmy masz okna? Byłabym Ci wdzięczna, są super! Pozdrawiam Galean 7000 IQ - profil licowany, okleina zoty dab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 05.06.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Koledzy mam problem i pierwszy zgryz na budowie 7 dni temu murarze zakończyli ściany fundamentowe z bloczków M. Pan Koparkowy miał zlecone zasypanie fundamentów piachem, którego w fundamenty weszło około 210 ton. Przy zasypywaniu fundamentów, było to w piątek 2 czerwca (staraszne deszcze w Poznaniu), najprawdopodobniej najechał na jedną ze ścian. Nie uległa ona przemieszczeniu, ale na fudze cementowej powstała rysa od dołu do góry, żaden z bloczków nie pękł. Więc pękniecie idzie dokładnie po fudze cementowej i ma kształt taki jak gdyby zyg-zak: T_T_T... now iecie zresztą sami jak wygląd fuga w ściance. Teraz pytanie: co robić i czy w ogóle coś z tym zrobić ??? Można byłoby ten fragment ściany rozebrać i zrobić od nowa ale obawiamy się, że duża ilość ziemi w środku fundamentu może wyrzadzić dalesze szkody w miejscu, gdzie "wytniemy" tę ściankę, np. nowe pęknięcia dalej lub piach mógłby własnym ciężarem "wypchnąć" dalszą część ściana poza obręb fundamentu... Boimy się, że jak ruszymy całość to będzie jeszcze gorzej... Napewno zabezpieczymy to pęknięcie w fudze kilkakrotnie dysperbitem, ale czy to wystarczy Podkreślam, że bloczki nie pękły, więc ściana nie będzie przemieszczać się w pionie, tylko ta fuga mnie męczy... Bardzo liczę na Waszą pomoc i proszę o rady. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 05.06.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Czy jest ktoś zadowolony z firmy, która wykonywała ocieplenie ? Chętnie dowiedziałbym się jakie mieliście ceny za m2 i czy możecie kogoś polecić. Zamierzam docieplać wełną mineralną metodą lekką mokrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_75 05.06.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Rezi, czy byłbyś tak miły i zdradził z jakiej firmy masz okna? Byłabym Ci wdzięczna, są super! Pozdrawiam Galean 7000 IQ - profil licowany, okleina zoty dab Rezi, a gdzie można je kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 05.06.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Rezi, czy byłbyś tak miły i zdradził z jakiej firmy masz okna? Byłabym Ci wdzięczna, są super! Pozdrawiam Galean 7000 IQ - profil licowany, okleina zoty dab Rezi, a gdzie można je kupić? przepraszam za niepełna informacje Bracia Bertrand kupowałem w biuro handlowe Przeźmierowo ul Runkowa 15 (?) okna bez jakich kolwiek zastrzeżeń montaz poprawili bez kłopotu i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts