Leszcom 07.06.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Witaj Pasco! Stawiamy domek na ul. Wiosennej. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 07.06.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 ...Ja w sprawie rekuperatorow, czy ktos ma pojecie jaki jest wlasciwie poziom chalasu tego urzadzenia, dane w dB nic mi nie mowia, a chcialbym zamontowac na stryszku przylegajacym do sypialni? Prosze o opinieJak pracująca lodówka (mniej więcej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 07.06.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 kupowal ktos ostatnio stal zbrojeniowa? jezeli mozna to jakie ceny i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 07.06.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Do K74 Dzieki Kasia, to mnie calkowicie zadowala, znaczy, ze potrzebuje tylko podstawowej izolacji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 07.06.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Ja brałem beton w WAABie i jeli nie potrzebujesz faktury tak jak ja to cena jest interesujšca 187zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolfik 07.06.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Zbrojenie kupuje w Zbrojarni Polnoc ul Lutycka 115. tel 84-17-530Jeśli pojedziesz z projektem to wyliczą i pokręcą a wszystko z 7% VATEMpręt 12 żebrowany za 2,30 z kilogram.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 08.06.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Zdecydowałam się na porotherm 38 ale pododbno niemiecki poroton jest dużo lepszy ale droższy i trzeba trochę czekac z realizacją zamówienia. Także mam jeszcze tydzień na zastanowienie. Co do 44 zrezygnowałam choć wszyscy jęczą, że na pewno byłby cieplejszy ale ławy pod fundament są tak szerokie, że dom robi sie automatycznie mniejszy a dla mnie pomieszczenia np 10 metrów są i tak za małe - ale każdy ma inne priorytety. pozdrawiam Ja mam inne wstępne doświadczenia z Porotonem i Porothermem ale orientowałem się w grubości 25 i 24 cm (poroton). Poroton wychodzi taniej niż Porothermi, materiał na działówki też jest tańszy od Porothermu. Wizytowałem kilka budów i moim zdaniem poroton jest lepszej jakości niż porotherm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 08.06.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Zdecydowałam się na porotherm 38 ale pododbno niemiecki poroton jest dużo lepszy ale droższy i trzeba trochę czekac z realizacją zamówienia. Także mam jeszcze tydzień na zastanowienie. Co do 44 zrezygnowałam choć wszyscy jęczą, że na pewno byłby cieplejszy ale ławy pod fundament są tak szerokie, że dom robi sie automatycznie mniejszy a dla mnie pomieszczenia np 10 metrów są i tak za małe - ale każdy ma inne priorytety. Normy ciepła porotherm i poroton 36 - 38 - spełniają, poza tym w projekcie jest okleina kamienna - nie wiem czy chcesz ją zastosować bo ja chcę i ona bardzo dobrze dociepla budynek bo jest grubsza niż tradycyjne tynki. pozdrawiam Jeszcze jedno - nad materiałem na ściany pewnie myślałaś długo i jesteś przekonana do pth 38 ale może przemyśl to raz jeszcze? Poczytaj np: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=53759&highlight=d%B3ugo+surowy Ja robię ścianę dwuwarstwową i jak każdy jestem przekonany do swego wyboru i uważam to rozwiązanie za najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 08.06.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Witaj Pasco! Stawiamy domek na ul. Wiosennej. Pozdrawiamy A w którym miejscu jest ta wiosenna - nie kojarzę za bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 08.06.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 kupowal ktos ostatnio stal zbrojeniowa? jezeli mozna to jakie ceny i gdzie? Tia wczoraj fi 12 - 2,30, fi 6 - 2,50 - Stalbud - Baranowo (zaraz przy A2) tel 814-21-14. Zawsze można troszku pohandlować i np. mieć transport w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 08.06.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 okleiny kamiennej zastosowac nie moge a po prostu musze ja mieć. Jako człowiek żonaty od ładnych paru lat rozumiem taką motywację i nie zamierzam juz o tym dyskutować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 08.06.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 WitamCzy ktos, mial doczynienia z Firma DagaBud z Paczkowa i kierownikiem budowy od nich.Prosze o jakiekolwiek informacjePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 08.06.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Witam Czy ktos, mial doczynienia z Firma DagaBud z Paczkowa i kierownikiem budowy od nich. Prosze o jakiekolwiek informacje Pozdrawiam Lukaszu poszukaj posty z zeszłego roku. Wiem że jedna z naszych koleżanek też miała zamiar budować z tą firmą. Powinno coś być w naszej grupie lub w dziennikach budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 08.06.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 okleiny kamiennej zastosowac nie moge a po prostu musze ja mieć. Jako człowiek żonaty od ładnych paru lat rozumiem taką motywację i nie zamierzam juz o tym dyskutować. Bardzo rozsądne podejście - zaoszczędzisz kupę nerwów jak nie będziesz dyskutował z babą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 08.06.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 okleiny kamiennej zastosowac nie moge a po prostu musze ja mieć. Jako człowiek żonaty od ładnych paru lat rozumiem taką motywację i nie zamierzam juz o tym dyskutować. Bardzo rozsądne podejście - zaoszczędzisz kupę nerwów jak nie będziesz dyskutował z babą Ale z kolei zaoszczędzisz pieniądze jak rzeczowo podejdziesz do dyskusji :wink :wink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 08.06.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 okleiny kamiennej zastosowac nie moge a po prostu musze ja mieć. Jako człowiek żonaty od ładnych paru lat rozumiem taką motywację i nie zamierzam juz o tym dyskutować. Bardzo rozsądne podejście - zaoszczędzisz kupę nerwów jak nie będziesz dyskutował z babą Ale z kolei zaoszczędzisz pieniądze jak rzeczowo podejdziesz do dyskusji :wink :wink Oj, chyba nie wiesz, jak uparte potrafią być niektóre żony. "Bo tak, i już..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 08.06.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 okleiny kamiennej zastosowac nie moge a po prostu musze ja mieć. Jako człowiek żonaty od ładnych paru lat rozumiem taką motywację i nie zamierzam juz o tym dyskutować. Bardzo rozsądne podejście - zaoszczędzisz kupę nerwów jak nie będziesz dyskutował z babą Ale z kolei zaoszczędzisz pieniądze jak rzeczowo podejdziesz do dyskusji :wink :wink Oj, chyba nie wiesz, jak uparte potrafią być niektóre żony. "Bo tak, i już..." Wiesz, postaram się byc obiektywna, to prawda, ze kobiety kieruja się często tym co ładne a nie tym co praktyczne lub tanie - zresztą tak już jest irządzony ten świat, że to co tanie nigdy nie jest estetyczne Poza tym -= może nie zabrzmi to zbyt logicznie ale kobiety "naprawdę mają coś takiego jak 7 zmysł lub intuicję" i ich decyzje i posunięcia wbrew zasadom logiki i zdrowego rozsądku bywają często słuszne. Poza tym (patrz grupa oszołomów) to kobiety sa desperatkami rzucającymi się z motyka na słońcxe ale to dzięki ich determinacji najczęsciej powstają wsze domy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 08.06.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Witam Czy ktos, mial doczynienia z Firma DagaBud z Paczkowa i kierownikiem budowy od nich. Prosze o jakiekolwiek informacje Pozdrawiam Nie polecam, wlasnie sie z nimi mecze. Nie tylko ja zreszta, zobacz sobie dziennik budowy gerion'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 08.06.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 okleiny kamiennej zastosowac nie moge a po prostu musze ja mieć. Jako człowiek żonaty od ładnych paru lat rozumiem taką motywację i nie zamierzam juz o tym dyskutować. Bardzo rozsądne podejście - zaoszczędzisz kupę nerwów jak nie będziesz dyskutował z babą Ale z kolei zaoszczędzisz pieniądze jak rzeczowo podejdziesz do dyskusji :wink :wink Oj, chyba nie wiesz, jak uparte potrafią być niektóre żony. "Bo tak, i już..." Wiesz, postaram się byc obiektywna, to prawda, ze kobiety kieruja się często tym co ładne a nie tym co praktyczne lub tanie - zresztą tak już jest irządzony ten świat, że to co tanie nigdy nie jest estetyczne Poza tym -= może nie zabrzmi to zbyt logicznie ale kobiety "naprawdę mają coś takiego jak 7 zmysł lub intuicję" i ich decyzje i posunięcia wbrew zasadom logiki i zdrowego rozsądku bywają często słuszne. Poza tym (patrz grupa oszołomów) to kobiety sa desperatkami rzucającymi się z motyka na słońcxe ale to dzięki ich determinacji najczęsciej powstają wsze domy... I tu się z tobą zgodzę w 100%, bo: - gdyby nie moja żona, jeszcze byśmy nie zaczęli budowy - zaufałem już w 100% jej przeczuciom, bo jeszcze nigdy się na nich nie zawiodłem Tak więc wierzę w tak zwaną "kobiecą intuicję". Ale mimo wszystko czasami warto się poupierać, bo potem można dostać miłe podziękowanie za to, że się na coś zgodziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 08.06.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Witam Czy ktos, mial doczynienia z Firma DagaBud z Paczkowa i kierownikiem budowy od nich. Prosze o jakiekolwiek informacje Pozdrawiam Nie polecam, wlasnie sie z nimi mecze. Nie tylko ja zreszta, zobacz sobie dziennik budowy gerion'a. Wielkie dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts