denes 13.06.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Moglbys napisac, gdzie kupowales? ul chyba Siewierska tel. 61 6659109 serdeczne dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 13.06.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Gerion, Namiary na PrivaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 13.06.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Chcialem tylko napisac, ze od tego postu jestem juz FORUMOWICZEM, co podobno brzmi dumnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszcom 13.06.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Witajcie Forumowicze, Szybkie pytanie: gdzie można tanio (najlepiej bez f...y ) kupić nadproża L19 i strop Teriva (bloczki i belki)? Oczywicie gdzie w naszych (wielkopolskich) okolicach Pozdrawiam Leszcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 14.06.2006 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Spróbuj w Batorowie, u Muchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 14.06.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Witajcie Forumowicze, Szybkie pytanie: gdzie można tanio (najlepiej bez f...y ) kupić nadproża L19 i strop Teriva (bloczki i belki)? Oczywi�cie gdzie� w naszych (wielkopolskich) okolicach Pozdrawiam Leszcom http://www.piotrowscy.pl http://www.betoniarnia-dopiewo.pl/ http://www.konbet.com.pl/kontakt.htm http://www.mucha.com.pl/ + jeszcze jakaś betoniarnia w Owińskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasala26 14.06.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Witam Grupe Wielkopolską, zaczynam budowę D 08 w Paczkowie k/ Swarzędza. Czy ktoś z was też buduje lub wybudował taki domek. Szukam kontaktu osób z okolic Poznania, żeby wymienic się informacjami. Bedę wdzięczna za kontakt: [email protected] Pozdrawiam, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 14.06.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Czy ktos mial do czynienia z ciesla o nazwisku Piotr Bera z Pobiedzisk i moglby podzielic sie opiniami? My mamy a właściwie dopiero będziemy mieli pod koniec lata, bo wtedy będzie nam robił więźbę z deskowaniem i nadbitką. Co konkretnie chcesz wiedzieć? Chcialbym wiedziec, jakie ma opinie w branzy. Czy jest dobrym ciesla, ma dobrego dekarza, jak z terminowoscia itp. Cokolwiek... Hmm właściwie nie wiem co Ci napisać... To był nasz pierwszy cieśla, do którego trafiliśmy i na którego od razu się zdecydowaliśmy. Na nas zrobił bardzo pozytywne wrażenie. Zna się na swojej pracy, widać, że ją lubi i to widać w wykonawstwie (pokazywał Ci swoje dachy?) Czy się u nas sprawdzi - zobaczymy Generalnie my jesteśmy o niego spokojni, bo zna go nasz kierownik budowy, miał z tym cieślą do czynienia i złego słowa o nim nie usłyszałam. Problem może się pojawić z terminowością - podobno rzadko kiedy dotrzymuje terminu rozpoczęcia pracy, ale nie są one znaczące (tak słyszałam). Odnośnie dekarza - nic nie wiem, nie interesowaliśmy się, w tym roku nie kładziemy dachówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 14.06.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Witam Grupe Wielkopolską, zaczynam budowę D 08 w Paczkowie k/ Swarzędza. Czy ktoś z was też buduje lub wybudował taki domek. Szukam kontaktu osób z okolic Poznania, żeby wymienic się informacjami. Bedę wdzięczna za kontakt: [email protected] Pozdrawiam, kasia Kasiu a może jakiś link do projektu? Może w Kostrzynie ktoś go buduje? Witam prawie że sąsiadkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 14.06.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Kochani. Musimy zrobic tynki w lipcu, gdzies w polowie, wewnetrzne i zewnetrzne, tynki tradycyjne cementowo-wapienne, najlepiej z agregatu. Błagam, podajcie namiary na jakies ekipy, bo te które mam to na sierpien, wrzesien najwczesniej mają wolny termin.. jestem zalamana pozdrawiam mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 14.06.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Witam PonownieOtrzymalem kolejne namiry na kierownikow budowy od forumowiczow, ale chcial bym na ich temat zasiegnac szerszej opini. Jezeli ktos wspolpracowal z Panami: Piotrem Piotrowiczem, Jaroslawem Saka lub Ryszard Borsuk, to prosze o opinie.DziekiPozdrawiam LukaszA tak przy okazji moze sie ujawnic ktos kto stawia sciane 3 warstwowa, oraz ktos kto instalowal lub ma zamiar pompe ciepla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasala26 14.06.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 do zuczek; przesyłam link do projektu: http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=23&IdKolekcji= witaj sąsiadko ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 14.06.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Witam Ponownie Otrzymalem kolejne namiry na kierownikow budowy od forumowiczow, ale chcial bym na ich temat zasiegnac szerszej opini. Jezeli ktos wspolpracowal z Panami: Piotrem Piotrowiczem, Jaroslawem Saka lub Ryszard Borsuk, to prosze o opinie. Dzieki Pozdrawiam Lukasz A tak przy okazji moze sie ujawnic ktos kto stawia sciane 3 warstwowa, oraz ktos kto instalowal lub ma zamiar pompe ciepla Więc ujawniam, że będziemy stawiać ścianę 3W I także to, że p. Piotrowicz jest naszym kierownikiem. Na razie jest spoko, ale jesteśmy dopiero na samym początku, więc jak będzie w trakcie budowy - zobaczymy. Chociaż jestem raczej dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 14.06.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 do zuczek; przesyłam link do projektu: http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=23&IdKolekcji= witaj sąsiadko ! Kasiu - bardzo ładny domek, niestety na naszym osiedlu nie widziałam takiego. Kiedy rozpoczynasz budowę? Może już zaczęłaś? My się szykujemy na przyszły tydzień, NARESZCIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszcom 14.06.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Witajcie Forumowicze, Szybkie pytanie: gdzie można tanio (najlepiej bez f...y ) kupić nadproża L19 i strop Teriva (bloczki i belki)? Oczywi�cie gdzie� w naszych (wielkopolskich) okolicach Pozdrawiam Leszcom http://www.piotrowscy.pl http://www.betoniarnia-dopiewo.pl/ http://www.konbet.com.pl/kontakt.htm http://www.mucha.com.pl/ + jeszcze jakaś betoniarnia w Owińskach Do Brams i Duży Boban: Bardzo dziękuję za przesłane informacje. Pozdrawiam, Leszcom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 15.06.2006 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 A tak przy okazji moze sie ujawnic ktos kto stawia sciane 3 warstwowa, oraz ktos kto instalowal lub ma zamiar pompe ciepla My też stawamy ścianę 3W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 15.06.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 A tak przy okazji moze sie ujawnic ktos kto [...] instalowal lub ma zamiar pompe ciepla Ja nie instalowałam, ale BĘDĘ instalować PC około września br. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 15.06.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Ja też będę instalować pompe ciepła, ale dopiero w przyszłym roku. A ścianę 3W będę miała miejscami (takie fragmenty klinkierowe na elewacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 15.06.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Do Alison i K74 Witam serdecznie i dzieki za odzew. Dobra to zacznijmy od PC. Po pierwsze, macie juz wykonawcow? ja rozeslalem zapytania o wstepny kosztorys na PC z ogrzewaniem podlogowym na 190m2 , do paru firm. narazie najciekawiej wyglada propozycja Eco-Profit z Zagania, instaluja min. szweckie PC ktore dostaly medal na ostatniej budmie, a poza tym pracuje wlasnie z Norwegami i Szwedami i bardzo sobie chwala te pompy, chcialem Hibernatusa (no bo Polski itp) - opinie dobre ale nie koniecznie zachwycajace. Druga sprawa o dolne zrodlo ciepla, najkorzystniej wyglada uklad 2 studnii, ale wszyscy mi mowia ze PC najlepiej wspolpracuje z poziomym wymiennikiem - najbardziej stabilna temperatura w ciagu roku, ciekawi mnie wasze zdanie. Kolejna sprawa to ogrzewanie cwu, wszystko wskazuje na to , ze PC spokojnie da sobie rade, ale czy mysleliscie np o dodatkowym zrodle ogrzewania cwu - ja chyba wyprowadze sobie na dach rury i zobacze jak to bedzie, jezeli wyjdzie taka potrzeba to zainstaluje kolektory, dodatkowe zrodlo napewno zwiekszy sprawnosc PC. Podzielcie sie prosze opiniami i sugestiami w tym temacie. Przy okazji, laczycie to z rekuperatorem? Pozdrawiam Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 16.06.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Do Alison i K74 Witam serdecznie i dzieki za odzew. Dobra to zacznijmy od PC. Pozdrawiam Lukasz witam co do PC to polecam tematy: Klub tania pompa moze rozwiejesz swoje watpliwosci pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts