brams 23.06.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 U mnie "sprawdził" się niejaki Kłak, tel. 602-23-86-76, chyba jest z Przeźmierowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 23.06.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 ŚWIERSZCZU! Z mapki ciężko rozszyfrować gdzie ta działeczka, okolice jakby miznajome , trochę najeździliśmy zam nim poszukaliśmy wymarzone miejsce. Budujemy z YTONG-u 40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 23.06.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 ŚWIERSZCZU! Z mapki ciężko rozszyfrować gdzie ta działeczka, okolice jakby miznajome , trochę najeździliśmy zam nim poszukaliśmy wymarzone miejsce. Budujemy z YTONG-u 40. przepraszam za błędziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 23.06.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 kabietka poszukaj strone lub wiecej wstecz. Polecalismy niedawno hurtwnie dachowe - ona maja oprocz ceramiki rowniez dachowki cementowe. tam masz pare namiarow Dziękuję!! Czlowiek wertuje te strony forum i czasem pominie mimo woli istotny wątek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 23.06.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 ŚWIERSZCZU! Z mapki ciężko rozszyfrować gdzie ta działeczka, okolice jakby miznajome , trochę najeździliśmy zam nim poszukaliśmy wymarzone miejsce. Budujemy z YTONG-u 40. przepraszam za błędziki zdrabniamy jak umiemy, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 23.06.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 mam pytanie. dzwoniłem dziś do dwóch betoniarni. jakas w antoninku i LAFARGE. i oto jakie ceny za beton na fundamenty B20. 1. antoninek 219.33 zł brutto 2. LAFARGE 249.40 zł brutto hmmm Pan z Lafarge powiedział że gwarantuje nawyższą jakość betonu i że są liderami na rynku wlkp. a tu w antoninku znów cena jest miła - i czym się kierować????? Co sadziecie o tych dwóch betoniarniach? Zapewne brał ktoś tam beton. Czekam na jakies info pozdro for all z wlkp świercz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 23.06.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 mam pytanie. dzwoniłem dziś do dwóch betoniarni. jakas w antoninku i LAFARGE. i oto jakie ceny za beton na fundamenty B20. 1. antoninek 219.33 zł brutto 2. LAFARGE 249.40 zł brutto hmmm Pan z Lafarge powiedział że gwarantuje nawyższą jakość betonu i że są liderami na rynku wlkp. a tu w antoninku znów cena jest miła - i czym się kierować????? Co sadziecie o tych dwóch betoniarniach? Zapewne brał ktoś tam beton. Czekam na jakies info pozdro for all z wlkp świercz najważnisza jakość betonu - jak dowieźli mi beton, kierbud nabrał cześć w słoiczek litrowy - jak kierowca to zobaczył odjechał z pełna betoniarka i przyjechał po 2 godzinach ....... nikt nic nie powiedział wszyscy wszysto wiedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 23.06.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 ...a to była któras z wymienionych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarko 24.06.2006 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Ja brałem z Antoninka i było wszystko dobrze może poza terminowością, ale to też była moja wina bo zamawiałem dzień wcześniej i mnie uprzedzali że mogą mieć opóźnienie ze względu na pompę bo nie zdąrzy dojechać. Także zaczeliśmy z 2 godz. opóźnieniem ale za to bardzo sprawnie. Gruchy były jedna po drugiej praktycznie bez żadnej przerwy. Co do betonu to też dobry np. w porównaniu z Garbami. Sąsiad lał w ten sam dzień beton z Garb i widać było różnicę jakościową a o kuciu (zrobiliśmy próbki) to nie wspomnę. Tak że jestem zadowolony, że w Garbach nie mieli terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 24.06.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Ja brałem z Antoninka i było wszystko dobrze może poza terminowością, ale to też była moja wina bo zamawiałem dzień wcześniej i mnie uprzedzali że mogą mieć opóźnienie ze względu na pompę bo nie zdąrzy dojechać. Także zaczeliśmy z 2 godz. opóźnieniem ale za to bardzo sprawnie. Gruchy były jedna po drugiej praktycznie bez żadnej przerwy. Co do betonu to też dobry np. w porównaniu z Garbami. Sąsiad lał w ten sam dzień beton z Garb i widać było różnicę jakościową a o kuciu (zrobiliśmy próbki) to nie wspomnę. Tak że jestem zadowolony, że w Garbach nie mieli terminu. jarko dzieki! wiec jest 1:1 na plus z antoninka bo niższa cena - tyle że nie mam jeszcze konkretnego wyniku - czekam wiec na dalsze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarko 24.06.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Obawiam się że Rezi wypowiadał się o Lafarge a nie o Antoninku. Ja natomiast mam porównanie Garby a Antoninek. Powiem szczerze że na fundamenty brałem z Garb a na strop z Antoninka. Minimalnie drożej o ile dobrze pamiętam to ok 100zł na 10m3 bo w Antoninku musiałem zapłacić za pompe a w Garbach była wliczona w cenę ale dobrze się stało. Obsługa też dużo dużo lepsza (milsza) pewnie rozumieją kto płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 24.06.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Obawiam się że Rezi wypowiadał się o Lafarge . nie o Lafarge, ale również bralem go pod uwage - był wtedy 12% droższy postawiłem na cenę i jak się okazało co za tym idzie na niższa jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 25.06.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 mam pytanie. dzwoniłem dziś do dwóch betoniarni. jakas w antoninku i LAFARGE. i oto jakie ceny za beton na fundamenty B20. 1. antoninek 219.33 zł brutto 2. LAFARGE 249.40 zł brutto hmmm Pan z Lafarge powiedział że gwarantuje nawyższą jakość betonu i że są liderami na rynku wlkp. a tu w antoninku znów cena jest miła - i czym się kierować????? Co sadziecie o tych dwóch betoniarniach? Zapewne brał ktoś tam beton. Czekam na jakies info pozdro for all z wlkp świercz Witam, ja brałam beton z Antoninka na fundamenty i strop. Murarze chwalili , że bardzo dobry, ale odnośnie ceny to chyba muszę Ciebie rozczarować. W Antoninku liczą Vat na 7% więc niższa cena wynika z mniejszego Vatu. Jak się porówna ceny netto to różnice są niewielkie. Ja miałam możliwość rozliczania Vatu przez wykonawcę więc różnica była taka , że z Antoninka wcześniej mniej płaciłam i nie musiałam czekać na rozliczenie wykonawcy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 25.06.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Witam Czy ktoś z Was brał może beton B20 z Chodzieży . Betoniarnia nazywa się Infrabet. Zamówiłam u nich beton na lipiec ale chciałabym usłyszeć opinie o ich produkcie od osób które miały z ta firmą do czynienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 25.06.2006 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 widze ze wszyscy juz sa na b. zaawansowanym etapie a ja mam dylemat z czego budowac z ytongu czy porothermu fundament z bloczkow czy wylewany czy moze ktos mi podpowie ?narazie nie wiem nawet czy do BK zaliczka sie tylko ytong czy jeszcze cos innego i czy do ceramiki zalicza sie porothem czy tez jakis max pomocy niech ktos mi to wyjasni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom_kam 26.06.2006 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Misiak, twoje pytania są identyczne do tych które stawia sobie każdy zaczynający myślec o budowaniu własnego domu, szkoda walić w klawiaturę aby pisac po raz kolejny na te tematy, musisz poszukać na forum żeby sobie wyrobić własne zdanie, każdy będzie chwalił swoją metodę, ja buduję z ceramiki tradycyjnej U220 w technologii 2W, żaden porotherm, poromur i temu podobne (hasło oddychanie scian do mnie nie przemawia) i chyba jest to najtańszy sposób stawiania ścian, ocieplam styropianem bo zdecydowanie taniej od wełny więc i tak robię z tego termos, na to mnie stać i tyle, fundament mam z bloczków bo tez zdecydowanie taniej chyba że ukrócą zmowę kalterową cementowni i cement będzie tańszy, niejaki max to nic innego tylko U220 które ma zamiast 25cm - 30cm, moje marzenie to mur 3 warstwowy, obłozony postarzanym klinkierem, wełna pomiędzy warstwy itp, itd. i może w następnym wcieleniu bedzie mnie na to stać Pozdrawiam Tom_kam życzę miłego przeglądania forum, naprawdę dużo tutaj różnych tematów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.06.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Zaczynam mysleć o zamontowaniu szamba. Ma to być szambo betonowe 10m3. Interesuje mine zakup razem z montarzem na działce i dodatkowo szybkozlączka w ogrodzeniu. Może mi ktoś polecić jakiegoś producenta, który by mi coś takiego zrobił??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 26.06.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Spróbuj tu:Fach-Bet. Produkcja i montaż zbiorników żelbetowych na ścieki i gnojowice Bugaj gm. Pobiedziska Tel.0 61 815 56 63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.06.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Spróbuj tu: Fach-Bet. Produkcja i montaż zbiorników żelbetowych na ścieki i gnojowice Bugaj gm. Pobiedziska Tel.0 61 815 56 63 Dzięki. Znalazłem ich stronke na necie Bedę się z nimi kontaktował. Ma ktoś jakieś inne namiary, żebym mógł porównać ceny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 26.06.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 mam pytanie. dzwoniłem dziś do dwóch betoniarni. jakas w antoninku i LAFARGE. i oto jakie ceny za beton na fundamenty B20. 1. antoninek 219.33 zł brutto 2. LAFARGE 249.40 zł brutto hmmm Pan z Lafarge powiedział że gwarantuje nawyższą jakość betonu i że są liderami na rynku wlkp. a tu w antoninku znów cena jest miła - i czym się kierować????? Co sadziecie o tych dwóch betoniarniach? Zapewne brał ktoś tam beton. Czekam na jakies info pozdro for all z wlkp świercz Ja brałam (fundamenty) i biorę (strop) z Lafarge - jakość bardzo dobra i cena też. Patarguj trochę - ale trzeba rozmawać tam z facetami bo babki mało elastyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts