kabietka 04.08.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Witam! Dzięki za info. o styropianie Musimy szybciutko odebrać i zapłacic za styropian do fundamentów Mam pytanie ?? Czy macie jakieś namiary na skład z klinkierem-cegła,płytki.. Aby było na miejscu w czym wybierać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 04.08.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Budmar, Baranowo. Duży wybór, nie niskie ceny A propos styropianu: w niektórych hurtowniach już niemało podrożał, zresztą wiele materiałów drożeje z dnia na dzień (pustaki, profile do ścianek g-k, wełna mineralna) - trzeba się porządnie nalatać po sklepach, żeby coś "urwać" po starych cenach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 04.08.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 asiu a ja myslalam ze wy ja kupiliscie w 2001 drogie sa te dzialeczki ale za to jakie piekne alison dzieki za ostrzezenie.na szczescie bedzie to sparwdzona ekipa.postawili pol miasteczka moich tesciow no i moze nawet sam tesc zawita na budowie w roli murarza tynkarza i stolarza zobaczymy jeszcze . a corke chce wyslac do szkoly siostrzyczek bo boje sie o nia. w domu trudno o dyscypline jak corka tatusia jedynaczka:-). juz w tym roku bardzo zmienila sie prze kolezanki i musialam ja od nich odciac.co zrobic...taka dzielnica takie towarzystwo...mi wlasnie tych nauczycieli szkoda ze musza tu pracowac,z dzieciakami co sie ich nawet wlasni rodzice boja...ale na szczescie fajne dzieciaki tez tu mieszkaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 04.08.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 brams napisał: Budmar, Baranowo. Duży wybór, nie niskie ceny A propos styropianu: w niektórych hurtowniach już niemało podrożał, zresztą wiele materiałów drożeje z dnia na dzień (pustaki, profile do ścianek g-k, wełna mineralna) - trzeba się porządnie nalatać po sklepach, żeby coś "urwać" po starych cenach... Dzięki ! Moze ktos jeszcze ma namiary ale z ludzkimi cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 04.08.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 chciałbym wymienic blat w kuchni - pewnie na jakiś kamień/granit. POnierważ od prawie trzech lat zajmuję się wyłącznie pomieszkiwaniem i trawnikiem wypadłem z rynku - może ktos podrzuci jakieś namiary itp. Blaty Corrian odpadają. Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 05.08.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 szukam namiarów na gościa z ubijarką do piasku prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 05.08.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 świercz napisał: szukam namiarów na gościa z ubijarką do piasku prosze o pomoc a potrzebujesz goscia czy wystarczy Ci sama ubijarka? moze w tym zestawieniu wykonawcow jest jakis co kladzie pozbruk powinien miec zagesazczarke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 05.08.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 brachol napisał: świercz napisał: szukam namiarów na gościa z ubijarką do piasku prosze o pomoc a potrzebujesz goscia czy wystarczy Ci sama ubijarka? moze w tym zestawieniu wykonawcow jest jakis co kladzie pozbruk powinien miec zagesazczarke może być sama ubijarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 05.08.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Ja wypożyczyłem w HKL na Szarych Szeregów. Doba ok 150 zł, ale kaucję musiałem wpłacić b. wysoką (ponad 1.000zł ) Także EWPA wypożycza ten sprzęt. Może taniej od układających bruk, ale takich akurat nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 05.08.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Szukam gdzie można kupić podłogę drewnianš może kto ma jakie namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 05.08.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 kopia chcialabym zadac pytanie,ale prosze sie nie smiac... czy mozna sobie wypozyczyc cos w rodzaju wielkiego namiotu (takiego jak ma mytkowski) i budowac pod? bo my budowac zaczniemy w polowie wrzesnia i pewnie ciagle bedzie padac jesli ktos wie gdzie mozna znalezc taki wynalazek to poprosze o info... z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 06.08.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 brzydlak napisał: chcialabym zadac pytanie,ale prosze sie nie smiac... czy mozna sobie wypozyczyc cos w rodzaju wielkiego namiotu (takiego jak ma mytkowski) i budowac pod? bo my budowac zaczniemy w polowie wrzesnia i pewnie ciagle bedzie padac jesli ktos wie gdzie mozna znalezc taki wynalazek to poprosze o info... Fiu, fiu, też chciałbym rozpocząć na jesień. Z tym namiotem, to nie wiem. Ja mam przygotowane dwie duże plandeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 06.08.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 marzin jesli moge spytac,to skad masz te plandeki.moja budowa to bedzie 13/20m wiec wiadomo ze potrzebuje z zakladka najbardziej to bym chciala taki namiot jak ma mytkowski czy ktos zaczyna teraz jesienia i chce wprowadzic sie zima? wszyscy budowalncy odradzaja nam taki pospiech ze wzgledu na to ze budynek powinien osiasc pusty...nie wiem co o tym myslec....czy to byloby z wielka szkoda dla budynku gdybysmy wykonczyli i wprowadzili sie zima? z gory dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 06.08.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 cos mi sie jeszcze przypomnialo... czy ktos zmienial moze u siebie fundament i zamiast z bloczkow wylal caly z betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 06.08.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 brzydlak napisał: marzin jesli moge spytac,to skad masz te plandeki.moja budowa to bedzie 13/20m wiec wiadomo ze potrzebuje z zakladka najbardziej to bym chciala taki namiot jak ma mytkowski czy ktos zaczyna teraz jesienia i chce wprowadzic sie zima? wszyscy budowalncy odradzaja nam taki pospiech ze wzgledu na to ze budynek powinien osiasc pusty...nie wiem co o tym myslec....czy to byloby z wielka szkoda dla budynku gdybysmy wykonczyli i wprowadzili sie zima? z gory dzieki za odpowiedzi No No ale wyznaczyliście sobie błyskawiczne tempo w budowie domku My stan surowy + dach we wrzesniu i jak bedzie pogoda to tynki i instalacja elektryczna. Na ile nam starczy kasy to zrobimy w tym roku Reszte zostawimy do zrobienia na wiosnę. Pośpiech nie zawsze popłaca Co nagle to po diable Życze sobie jak i innym budującym na forum POGODY pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 06.08.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 kobietka ale my wszystko robimy z kredytu wiec zalezy nam na czasie...nie chce placic kredytu i dalej utrzymywac wynajmowanego mieszkania...ale jak trzeba bedzie to poczekamy. plan mialam taki zeby zamknac budynek.w srodku zrobic instalacje.odpalic ogrzewanie i wtedy dodlubac go do konca.boje sie tylko o to osiadanie - czy mu to nie zaszkodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 06.08.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 No to zupełnie inna sprawa Tu Was rozumiem Mym mamy ten luksus że nie wynajmujemy mieszkania Ale w przyszłym roku zapewne też wprowadzimy się do nie wykończonego domku i po mału bedziemy wykańczać -oby dom a nie siebie nawzajem Oby Wam się udało Przy sensownym zaplanowaniu prac na pewno się Wam uda Czasaminie sama pogoda wstrzymuje prace a budowlańcy i inni oświeceni majstrowie od wykończen Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 06.08.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 drugi powod tego pospiechu to obawa ze ceny za materialy wykonczeniowe od styropianu do gK i profili bardzo wzrosna,a tak mozna by wszystko wrzucic do domu jesienia i jechac.najgorsza jest instalacja grzewcza i kanalizacyjan bo z reszta nie bedzie problemu.wykonczeniowka w srodku to juz praca dla nas i tescia.na sciany chcemy sposob niemiecki 4cm welny plus na profilach dwie warstwy plyty GK.nie wiemy czy budynek ocieplac w tym sezonie czy nastepnym.jedni budowlancy mowia ze po pierwszym sezonie bo budynek musi swoje wchlonac i oddac a drudzy ze natychamiast.zglupiec mozna do reszty. czy ktos bedzie dom ocieplal welna 20? niby koszt duzy ale zima dom cieplutki a latem sie tak nie nagrzewa za wszelkie rady odnosnie fundamentow, ocieplenia i plandek bede bardzo wdzieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 06.08.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 brzydlak napisał: jesli moge spytac,to skad masz te plandeki.moja budowa to bedzie 13/20m wiec wiadomo ze potrzebuje z zakladka najbardziej to bym chciala taki namiot jak ma mytkowski A mam takie z odrzutu. I co jeszcze mogę napisać, że pochodzą z naczep od tirów, a ja poniekąd jestem z tą branżą związany... brzydlak napisał: czy ktos zaczyna teraz jesienia i chce wprowadzic sie zima? wszyscy budowalncy odradzaja nam taki pospiech ze wzgledu na to ze budynek powinien osiasc pusty...nie wiem co o tym myslec....czy to byloby z wielka szkoda dla budynku gdybysmy wykonczyli i wprowadzili sie zima? Pewnie pojawią się jakieś pęknięcia, rysy, załamania. Mamy tak w budynku biurowym w którym pracuję. Został "zasiedlony" natychmiast po skończeniu. W sumie mam sytuację podobną do Ciebie, też mieszkam w wynajętym mieszkaniu, więc zależy mi na szybkim zamieszkaniu. Ideał bybły taki, że jeszcze tej jesieni mury i dach, zamknięcie na zimę. W międzyczasie mógłbym sam porobić instatalcje elektryczną, przy małej pomocy ogrzewanie.... No i jak to zadziała, to można spokojnie dalej działać z wykończeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 07.08.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 brzydlak napisał: marzin jesli moge spytac,to skad masz te plandeki.moja budowa to bedzie 13/20m wiec wiadomo ze potrzebuje z zakladka najbardziej to bym chciala taki namiot jak ma mytkowski czy ktos zaczyna teraz jesienia i chce wprowadzic sie zima? wszyscy budowalncy odradzaja nam taki pospiech ze wzgledu na to ze budynek powinien osiasc pusty...nie wiem co o tym myslec....czy to byloby z wielka szkoda dla budynku gdybysmy wykonczyli i wprowadzili sie zima? z gory dzieki za odpowiedzi Co do plandeki, to ja odradzam. Na jesień wcale nie jest tak źle z opadami - da się budować bez takiego przykrycia. Taki namiot byłby potrzebny tylko przez pierwsze 3-4 tygodnie (dopóki nie będzie dachu), a poza tym będzie przeszkadzać np. przy zalewaniu stropów z pompy itp. No i odradzam też wprowadzanie się do świeżo wybudowanego budynku. Wyobraź sobie, że budując w 3 miesiące dom masz w murach i podłogach ogromne ilości wody (pewnie nie przesadzę, jeżeli powiem, że minimum 10 metrów sześciennych). To wszystko musi gdzieś odparować. W zimie nie ma na to szans - efekt będzie taki, że będziesz mieszkać w bardzo dużej wilgotności, będzie zimno, a w najgorszym wypadku na ścianach mogą wychodzić grzyby. Jeżeli dodatkowo ocieplisz dom styropianem, cała wilgoć będzie odparowywać tylko do wewnątrz. Naprawdę jeżeli nie jesteś zmuszona radzę ci - nie spiesz się tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts