ryby 08.08.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Szukam namiarów na rzeczoznawcę, któy zrobi mi wycenę domu w budowie na potrzeby kredytu. Takiego, który ma stawki z niższej półki oczywiście.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 08.08.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Szukam namiarów na rzeczoznawcę, któy zrobi mi wycenę domu w budowie na potrzeby kredytu. Takiego, który ma stawki z niższej półki oczywiście. pzdr. masz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 08.08.2006 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Szukam namiarów na rzeczoznawcę, któy zrobi mi wycenę domu w budowie na potrzeby kredytu. Takiego, który ma stawki z niższej półki oczywiście. pzdr. poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 08.08.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 witam mam zamiar zacząć budowę w Kostrzyniu Wlkp. i w związku z tym pytanie o jakieś hurtownie w pobliżu, beton na fundamenty zamierzam brać z betoniarni w Nekli do niejakiego Piotrowskiego, czy może jest jeszcze jakaś inna? będę wdzięczny za każdą informację Ostatnio dowiedziałam się w Piotrowskich, że nie mają obecnie pompy. Będą mieli we wrześniu. Nie wiem jak u Ciebie - u nas do zalewania ław nie była potrzebna, ale to zależy jaki masz wjazd na działkę. My beton na ławy braliśmy ze Stanbudu w Garbach - tam wyszło najtaniej i szło się dogadać Beton był na czas. Ale co do bloczków betonowych to facet nas wystawił - obiecał po przystępnej cenie, a później gdy okazało się, że nie może się wyrobić z produkcją na czas, to po prostu zwiał. Więc nie budzi to zaufania. Blisko Kostrzyna jest jeszcze BM Antoninek - może weźmiemy od nich beton na strop. Swego czasu dzwoniliśmy tam i cena była całkiem korzystna. Nie wiem jak teraz. Jeśli chodzi o hurtownie, to my dużą część towaru kupujemy w Kospolu w Swarzędzu - może jest jakaś tańsza hurtownia, ale z tej zawsze wszystko przyjeżdżało do nas bardzo dobrej jakości i na czas. W samym Kostrzynie jest Soltech na Warzywnej i bodajże Argo na Warszawskiej. Nie wiem jak się sprawdzają, bo nie korzystaliśmy z ich usług. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 08.08.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 zuczek my bierzemy beton z BM Antoninek - cena netto (210 zł) jest niezachęcająca dla tych którzy chcą odliczać vat, a dla zwykłych śmiertelników kożystne jest to że doliczją 7% vatu - trzeba sobie przeliczyć i porównac z innymi np. Lafarge 198netto+22% i no wziąc pod uwage odliczenie vatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 09.08.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam.Powiedzcie czy znacie jakies hurtownie elektryczne w poznaniu i okolicach gdzie ceny nie sa powalaljace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 09.08.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 chciałbym wymienic blat w kuchni - pewnie na jakiś kamień/granit. probowales w ITALICA w Dabrowie (gmina Dopiewo) - kierunek na Buk. Maja marmury i granity. mironmk, czy masz moze namiary na dostawce drewna kominkowego. pozdr ebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 09.08.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 chciałbym wymienic blat w kuchni - pewnie na jakiś kamień/granit. probowales w ITALICA w Dabrowie (gmina Dopiewo) - kierunek na Buk. Maja marmury i granity. mironmk, czy masz moze namiary na dostawce drewna kominkowego. pozdr ebi ja biore z Tartak Kiekrz 8 145 710, 600 850 233. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 09.08.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 09.08.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam. Powiedzcie czy znacie jakies hurtownie elektryczne w poznaniu i okolicach gdzie ceny nie sa powalaljace? Trochę się zdziwiłem , ale faktycznie najtańsze przewody (w tym najdroższy - zasilający dom 5x10mm) kupiłem w Castoramie. Inne przewody też mieli w cenach oki, tak samo w Leroyu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 09.08.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam. Powiedzcie czy znacie jakies hurtownie elektryczne w poznaniu i okolicach gdzie ceny nie sa powalaljace? Trochę się zdziwiłem , ale faktycznie najtańsze przewody (w tym najdroższy - zasilający dom 5x10mm) kupiłem w Castoramie. Inne przewody też mieli w cenach oki, tak samo w Leroyu. Wiem, ze tam jest najtaniej, niestety sporo naczytalem sie o jakosci tych przewodow. Duzo jest opinii o tych przewodach na forach internetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 09.08.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 ekhm Zaintrygowałeś mnie , denes. Może trochę bliżej? Jakiś link, cy cuś? Mam od nich prawie wszystkie przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.08.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Ja też słyszałam od ludzi i elektryków, że jakość kabli z marketów budowlanych jest nienajlepsza. Mój elektryk nawet nie chciał na nich robić Na białem liście jest namar na elektryka - Andrzej Trzmiel, który ma też własną hurtownię - może on? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 10.08.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 ekhm Zaintrygowałeś mnie , denes. Może trochę bliżej? Jakiś link, cy cuś? Mam od nich prawie wszystkie przewody. Nie pamietam juz dokladnie gdzie, wiele z tych informacji bylo rowniez na grupie pl.misc.budowanie, gdzie wypowiadali sie elektrycy, ze deklarowane paramtery np. 750V izolacja ma sie nijak do deklaracji. Rowniez na forum http://www.elektroda.pl kilka takich opinii wyczytalem. Z reszta nie ma nic za darmo, jezeli cos kosztuje 50% ceny w kazdym innym sklepie to jak myslisz dlaczego? Cena przewodu w castoramie: 180zl za 100mb 3x2,5, cena w hurtowni elektra: 450zl. Czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.08.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Mam pytanie do wszystkich, którz robili wylewki z Paulbudu! Lub pozostalych - w koncu chodzi mi o ceny Zaaoferowali mi ceny: robocizna za wylewki 10 zł + 24 zł za materiał /m2 - nie wiem czy to dobra cenia :Napiszcie prosze co myslicie? Materiał to wszystko bez styropianu (ten już czeka ) i plastyfikatora (to musze kupic 20l - gdzie? ). Opłaca mi sie samej kombinowac kruszywo, wlokno szklane itd czy juz sparwdzaliscie ich ceny? Co mnie wyjdzie taniej? Oni tweirdza, ze od nich najtaniej - jak wszyscy wykonawcy A ja mam teraz taki sajon i masakre na budowie, ze nie mam czasu sprwdzac cen a juz tym bardziej nie moge wziac urlopu w pracy Wiem, ze wielu korzystalo z ich ulug, wiec HELP!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 10.08.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 U mnie robili i z jakości byłem zadowolony - przypilnuj ich tylko przy narożnikach.Co do ceny - ilość materiału zależy od grubości wylewki a tej nie podałaś. Dlatego nie mam jak porównać bo ja miałem cenę za całość. Wykonaj dwa telefony do innych firm - ja w ten sposób sprawdziłem czy dali mi dobrą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.08.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 ok - juz uzupelniam Grubośc wylewki: na 70m2 5cm, na 55m2 4cm, na 18m2 7cm. A z twojej rady KaiM skorzystam - wczesniej pytalam tylko o ceny robocizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 10.08.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Z tego wynika że masz do ułożenia w zaokrągleniu 7m3 jastrychu.Nie daj się podejść na ilości materiału, potrzebujesz 14 ton żwirku 0-4 oraz 2,1 tony cementu. Do tego włókna poliprylenowe (zalecana ilość włókien na 1 m3 mieszanki betonowej wynosi 0,6-0,9 kg) oraz plastyfikator - wg zużycia deklarowanego przez producentów na opakowaniu (coś około 1 ltr na 1 m3 chybaa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.08.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Podał mi: 18 ton żwiru 0.4 2.800 ton cementu 20l plastyfikatora na cześć z podłogówką włókno szklane polipropylenowe 7kg i plastyfikator w miejsca, gdzie nie ma podłogówki BV 3 firmy Sika - 30 kg wg jego obliczen ilosci sa ok bo mu wyszlo ok 9-10m3 jak wezme material od nich za m2 to i tak mnie to nie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.08.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 A znacie moze firmę Taciak Posadzki? Oferuja mi to samo ale zamiast 32 zł/m2 z materiałem to za 22zł/m2 z materiałem Rózniac duża, ale znalazlam ich w internecie Wiec bez polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts