Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

Recommended Posts

ie kupowaliście Wasze stemple?

Druga potrzebuje rzeczoznawce do wyceny budowy pod kredyt..juz niedługo wlasne pieniązki sie skończą i pilnie potrzebujemy sie posilić kredytem.....

Zadzwoń 602 634610, pani Jakóbiec. Mi wyceniała do kredytu działkę i całą inwrstycję. Szybko i bez sterty wymaganych papierów, taniej niż u innych sprzwdzonych przeze mnie.

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś może mi pomóc w temacie wełny???

Jeszcze tydzień temu mogłam zamówić, niestety zgapiłam się... a dzisiaj dostałam odpowiedźz hurtowni, że ROCKWOOL już zamówień nie przyjmuje do końca roku :o :o :o jakaś masakra :roll:

Potrzebuję 18 cm na ocieplenie oraz 15 cm i 8 cm 9Lub 5 cm) na poddasze... Czy ktoś może mi podesłać jakieś namiary??? Co prawda ocieplać ściany dopiero w październiku, ale poddasze mogłabym zacząć ocieplać niedługo, a tu taka tragedia... A wszystkiemu winny nasz cudowny :cry: BOOM budowlany

No i odradzam też wprowadzanie się do świeżo wybudowanego budynku. Wyobraź sobie, że budując w 3 miesiące dom masz w murach i podłogach ogromne ilości wody (pewnie nie przesadzę, jeżeli powiem, że minimum 10 metrów sześciennych). To wszystko musi gdzieś odparować. W zimie nie ma na to szans - efekt będzie taki, że będziesz mieszkać w bardzo dużej wilgotności, będzie zimno, a w najgorszym wypadku na ścianach mogą wychodzić grzyby. Jeżeli dodatkowo ocieplisz dom styropianem, cała wilgoć będzie odparowywać tylko do wewnątrz. Naprawdę jeżeli nie jesteś zmuszona radzę ci - nie spiesz się tak.

Niestety nie moge sie z tym zgodzic. Rozbudowywalem dom. W maju zaczalem w grudniu sie wprowadzilem. Zima wilgotnosc 35-45 % czyli malo. Teraz mam w okolicach 60% czyli komfortowa. Nie pekaja mi sciany nie peka podloga. Uwazam ze mozna sie spokojnie wybudowac w jeden sezon i wprowadzic bez zadnych problemow.

Czy ktoś może mi pomóc w temacie wełny???

Jeszcze tydzień temu mogłam zamówić, niestety zgapiłam się... a dzisiaj dostałam odpowiedźz hurtowni, że ROCKWOOL już zamówień nie przyjmuje do końca roku :o :o :o jakaś masakra :roll:

Potrzebuję 18 cm na ocieplenie oraz 15 cm i 8 cm 9Lub 5 cm) na poddasze... Czy ktoś może mi podesłać jakieś namiary??? Co prawda ocieplać ściany dopiero w październiku, ale poddasze mogłabym zacząć ocieplać niedługo, a tu taka tragedia... A wszystkiemu winny nasz cudowny :cry: BOOM budowlany

Ja w zeszlym roku kupowalem Isovera u nich i tynk i bylem bardzo zadowolony.

6. Centrum Budownictwa Indywidualnego A.G. Robert Gumienny

61-313 Poznań ul. Gminna 17

tel. (061) 879 82 97, 0601 730 644

fax. (061) 879 82 97

e-mail: [email protected]

Gdzie w Poznaniu można kupić kawałek 2 -3 m bednarki ocunkowanej? Jak gdzieś znalazłem to sprzedają w kręgach 50-60 kg a mi potrzeba tylko kawałka do wyprowadzenia uziomu ze zbrojenia. W przyszłym tygodniu ropczynaja kopać fundamenty :)

ja kupowalem w hurtowni Agena na Szyperskiej kupowalem 7 metrow troche trwalo odmierzania ale poza tym nie marudzili

***WEŁNA WEŁNA WEŁNA ***

jest nadzieja dla ciebie i wszytskich innych budujących :)

gozinę temu przeczytałam twój opis i faktycznie sie załamałam bo sama chcę koniec września ocieplać i był mały zonk :o

generalnie obdzwoniłam kilka miejsc w Poznaniu i okolicy i masakra..

powiedzieli mi że na standardowe płyty nie mam co liczyć, co majwyżej (maybe) na jakies takie 100/500 za 56 zł m2 !!!!

potrzebuję jakieś 170 m2 więc koło 9 tys mnie podliczyli..

spadłam z krzesła :evil:

ale..ale.

pochodzę z Ostrowa Wlkp więc znam nie tylko okolice Poznania - i rada dla wszystkich:

szukajcie dalej od P!

bez żadnego problemu znalazłam ROCKWOLLa w interesującej mnie ilości po 15.50 za m2, do odbioru w poniedziałek :) 15stka :)

w sklepach, bricomarchach i hurtownaich w miejscowościach jak pleszew, turek, kalisz i okolice jeszcze można dostać wełnę :) może odległośc spora i trezba będzie wybulić i jakiś kurs z transportem załatwić, ale chyba lepsze to niż termin lutowy 2007 na wełne w poznaniu 8)

sugeruje googla i szukac w pozostałej wielkopolsce :)

województwo ma sporo m2 :wink: i sklepów :lol:

powodzenia wszystkim :p

Drogie Koleżeństwo,

Wełnę zamówiłam w Warszawie, będzie u mnie 11 września (poddasze) i 4 października (ściany zew. domu), więc we wrześniu będę ocieplać nieużytkowe poddasze a w październiku ściany zewnętrzne budynku.

Dostałam następującą ofertę:

1. 28 pln / 1 m2 za ocieplenie poddasza (wełna 15 cm między krokwiami + 10 cm na tę wełnę 15 cm) wraz z osadzeniem konstrukcji sufitu podwieszanego na jakimś stelażu i jednokrotnym szpachlowaniem.

2. 20 pln/1 m2 za ściany zew. domu ze strukturą tynku (baranek).

Przyznam, że to pierwsza oferta, ale od sprawdzonych fachowców... i jestem zmęczona i nie mam natchnienia szukać :roll:

Poradźcie proszę: DUŻO to czy OK?

Pozdrówki dla Wszystkich

PS. Do Reziego - Rezi jaki jest numer Twojego koloru tynku zewnetrznego. Moja kolorystyka jak wiesz będzie identyczna z Twoją i właśnie myślę nad kolorem tynku, szukałm beli złamanej jakimś lekkim ecru i Twój kolor wygląda ładnie. Jaki to numerek 8) Z góry wielkie dzięki :D

PSE to Polskie Sieci Energetyczne

W Kamionkach , Borówcu jest z tym problem bo ponoć linia ma iść ( stoją słupy ale prąd nie płynie jeszcze) zbyt blisko niektórych działek. Od tej którą moge kupić jest jakieś 300 m.

Ile płaciłes za uzbrojenie działki w media? Jesli to nie tajemnica oczywiście.

Radas 77

Mysle, ze cena w normie, teraz z kamionkach trudnio taniej dostac, choć słyszałam, ze ktoś znajmmy kupił po 70 zl ze wszystkim. Jezeli masz działkę z uzbrojeniem to oszczedzasz sobie duzo nerwow. Wiec jezeli tylko "PSE" Ci nie przeszkadza i działka ładna to ja bym brala.

Ja jakieś 2 letmu chciałam kupic ładną działke w szczytnikach po 25 uzbrojoną w wodę. Nie kupiłam, bo zdecydowałam sie jednak budowac bliżej rodziny. jednak pokazuje to jak ceny działke szybują w górę i będa szybować nadal.

Pozdr

Ania

też tak myśle sobie, że chyba to nie jest wygórowana cena. A te całe PSE to jeszcze nie wiadomo w którym miejscu wyladuje (ponoc energetyka przymierza sie do przestawienia słupów).

Dzisiaj jade z żona obejrzeć jeszcze raz wszystko dokładnie i myslę, że do przyszłego tygodnia podejmiemy decyzję. Ja jestem nastawiony w 98% na tak, ale.....

Tym bardziej, że mamy zamiar wszystko na kredycik (niestety- ale kto w tym kraju ma tak dużo gotówki

:D ) a developer daje umowę przedwstępna i mozna wszystko załatwić w banku.

pozdro

PSE to Polskie Sieci Energetyczne

W Kamionkach , Borówcu jest z tym problem bo ponoć linia ma iść ( stoją słupy ale prąd nie płynie jeszcze) zbyt blisko niektórych działek. Od tej którą moge kupić jest jakieś 300 m.

Ile płaciłes za uzbrojenie działki w media? Jesli to nie tajemnica oczywiście.

Żadna tajemnica. Prąd w trakcie działań - cena 3200 PLN.

Wod-Kan - cena jeszcze nie znana. W trakcie załatwiana, ale nie sądzę, że będzie drożej niż prąd.

Gaz - tu wielka niewiadoma.

Genarlanie jest tak, że działka leży przy asfaltowej drodze, a wszystkie media biegną sobie wzdłóż granicy mojej posesji :wink:

Zakładam, że z przyłączami zmieszczę się w 10.000 PLN

Dodając cenę przyłączy można uznać, że cena za metr działki wyszła w granicach 50 PLN.

Radas 77

Ja media miałam wszystkie przy drodze, gaz jeszcze zalatwiam, reszta juz gotowa. Zmieszczę sie na pewno w 10.000 tys ze wszystkim tzn tez z gazem, chociaz dokladna rachuba juz mi sie zatarła, ostatnio wydaje pieniadze na prawo i lewo i nie pamietam ile z tego było na media. Bardziej mnie irytowaly kwestie niefinansowe- tzn niekompetencja urzędasów i czekanie. A podobno i tak załatwiłam wszystko bardzo szybko ( ok pół roku). Dlatego teraz każdemu rekomendowałabym kupno działki z pełnym uzbrojeniem, o ile cena jest w normie.

Aha nie wiem czy doczytałes- ja nie buduje w Szczytnikach tylko zupełnie gdzie indziej, 20 km od Poznania na południe.

Pozdr

Ania