Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

Recommended Posts

szukam namiary na tanie (nowe) garaze z blachy

mam oferte na garaz z podnoszonymi grzwiami za 1700 zl

czy to drogo?

najpierw bedzie do celow budowlanych a pozniej zrobie z niego garaz do autka

Ja kupiłam garaż blaszany z drzwiami otwieranymi zan 1500 pln. Wymiary 5m x 3 m. Transport w cenie - podaję namiary. Pani Grażyna Czarnota, tel. 607 680 103. Maja swoją WWW, ale nie pamiętam adresu.

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

szukam namiary na tanie (nowe) garaze z blachy

mam oferte na garaz z podnoszonymi grzwiami za 1700 zl

czy to drogo?

najpierw bedzie do celow budowlanych a pozniej zrobie z niego garaz do autka

Ja kupiłam garaż blaszany z drzwiami otwieranymi zan 1500 pln. Wymiary 5m x 3 m. Transport w cenie - podaję namiary. Pani Grażyna Czarnota, tel. 607 680 103. Maja swoją WWW, ale nie pamiętam adresu.

Pozdrawiam!

sliczne dzieki - ceny ostro poszly w gore z brama uchylna w gore 2000

a na boki 1600

a to adres www tej firmy

Witam forumowskie mózgi budowlane!! :D . Obawiam się ze właśnie do was dołączam (za pozwoleniem oczywiście) :lol: . Przeczytałam prawie cały wątek i jestem wam wdzięczna za mnóstwo informacji co gdzie jak i z kim... Nasza chatka powstanie między Kostrzynem a Paczkowem - w przyszłym tygodniu wieki start i pierwsze zatopienie łopaty w chaszczach :lol: Trzymajcie kciuki

Witam wszystkich forumowiczow z Pyrlandii !!

Jestem tu nowy, dopiero rozgladam sie za dzialka w okolicach Rokietnicy. Mam zamiar postawic tam w przyszlym roku Barwnego. Moze macie jakies nr tel do osob sprzedajacych dzialki (tylko nie biur nieruchomosci - bo u nich wiekszosc ofert jest nieaktualna :-() w tej okolicy?

Pozdrawiam,

Tomek

[/url]

W krzyszkowie koło Rokietnicy działki sprzedawał Hausner - Poznań ul prusa - poszukaj. Nie wiem czy coś jeszcze mają ale może bedą wiedzieli kto chce sprzedać.

pozdrawiam

Asia

Dzieki Asiula - niestety Hausner juz nie ma dzialek w Krzyszkowie ani zadnych innych w okolicach Rokietnicy. Ale dzieki za pomoc ;-) Znalazlem dzialke w Zmysłowie - jest tam jeszcze kilka na sprzedarz, wiec jesli ktos jest zainteresowany to sluze namiarami. 100m2 + 8tys za "przylaczenie kanalizacji i wody" - pelne uzbrojenie przy drodze

Pozdrawiam,

no niezle ceny na zmyslowie poszly 1 rok temu moglem qpic za 50 zl tam dzialeczke w samym srodku osiedla

ale znalazlem dzialke w samym srodku rokietnicy

proponuje poszukac na wlasna reke - jest jeszcze sporo fajnych dzialeczek w centrum rokietnicy do wziecia wystarczy pochodzic a za metr mozna dac 30-40 zl

taaak - tez zaluje ze nie pomyslalem o tym rok temu :-(

ale co tam - trzeba kupowac, bo taniej nie bedzie

facet sprzedal od wiosny chyba ze 100 dzialek w cenie 100/m2, wiec o targowaniu sie nie ma rozmowy...

gostek to niezly "handlowiec" mi rok temu podawal ze wszystkie prawie sprzedal i tam gdzie chcialem ponoc juz nie bylo wiec musialem w miejscu przez niego poleconym ( chcial rozkrecic budowy w innych miejscach zeby uatrakcyjnic lokalizacje bo wszyscy chcieli obok innych juz budowanych dzialek a nie w szczerym polu - tak samo ja)

ale jak po pol roku zadzownilem i popytalem sie okazalo sie ze te dzialki odziwo sa jeszcze do wziecia wiec uwazac na niego niezle kreci zeby sprzedac

a tak przy okazji - czy orientuje sie ktos ile zaplace za doprowadzenie pradu i gazu na swoja dzialke (razem ze skrzynkami/licznikami)? Tak +/-

Z gory dzieki

na zmyslowie wszystko z tego co pamietam jest bo placi sie dodatkowo za uzbrojnenie

gostek niezly inters zrobil qpil te dzialki rolne za 0,10 gr za metr mala inwestyja i teraz kasuje 100 zl niezly biznes

no wiesz - nie taka mala byla ta inwestycja - uzbroic 250 dzialek na taranie 20-30 ha w PWGK - pare kilometrow rur trzeba tam bylo polozyc

Ale interes zrobil niezly - napewno

co do dzialek w Zmyslowie - placi sie 8k za uzbrojenie, ale gaz i prad trzeba sobie "pociagnac" na dzialke z drogi - ile to moze kosztowac?? +/-

no wiesz - nie taka mala byla ta inwestycja - uzbroic 250 dzialek na taranie 20-30 ha w PWGK - pare kilometrow rur trzeba tam bylo polozyc

co do dzialek w Zmyslowie - placi sie 8k za uzbrojenie, ale gaz i prad trzeba sobie "pociagnac" na dzialke z drogi - ile to moze kosztowac?? +/-

Ceny średnie w regionie i przy standardowych założeniach /media w drodze gruntowej,brak chodniczków itp../

Prąd jak nie ma skrzynki w granicy to z 1000-1200zł.

Gazownia od sieci do granicy /bez skrzynki/ ok.800-1000zł Oraz ze skrzynki do domu w zależności od odległości do domu od drogi oraz ilości wejść do budynku /ja mam dwa wejścia na przykład,żeby nie ciągnąć instalacji gazowej po całej chacie/ jakieś 1000-1500zł.No i trzeba zrobić projekt instalacji wewnętrznej gazowej 400-500zł.Od sieci do granicy działki robi gazownia "gratis" :):):). Dolicz jeszcze z 350-400zł na pomiary geodezyjne powykonawcze i masz komplet.

tak ale dogadal sie z gazownia i energetyka a wode i kanalize sam klad bo ma firme ktora sie tym zajmuje wiec niech na koszty poniesione poszlo z 4-5 dzialek to i tak niezle zostanie ma chlop leb na karku ;)

i nie zapominaj ze tak jak piszesz ponizej uzbrojenie nie jest wliczene w cene m2 - placi sie dodatkowo wiec teoretycznie inw. uzbrojenia sie wraca

a i tak na czysto zostaje za 99% dzialek

no tak ale siec jest tak zrobiona ze max 2-3 m masz do dociagniecia (na kazdej ulicy jest w drodze) wiec to pryszcz jak ja bede musial wode i kanalize(wysokocisnieniowa) ciagnac jaies 60 m ;(