tomekp72 13.09.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 taaak - tez zaluje ze nie pomyslalem o tym rok temu ale co tam - trzeba kupowac, bo taniej nie bedzie facet sprzedal od wiosny chyba ze 100 dzialek w cenie 100/m2, wiec o targowaniu sie nie ma rozmowy... gostek to niezly "handlowiec" mi rok temu podawal ze wszystkie prawie sprzedal i tam gdzie chcialem ponoc juz nie bylo wiec musialem w miejscu przez niego poleconym ( chcial rozkrecic budowy w innych miejscach zeby uatrakcyjnic lokalizacje bo wszyscy chcieli obok innych juz budowanych dzialek a nie w szczerym polu - tak samo ja) ale jak po pol roku zadzownilem i popytalem sie okazalo sie ze te dzialki odziwo sa jeszcze do wziecia wiec uwazac na niego niezle kreci zeby sprzedac to ciekawe co piszesz - rzeczywiscie facet wyglada na cwaniaka. Mi powidzial, ze zostalo 6-7 dzialek i ze jak chce poczekac to zaplace 150 zamiast 100 za m2. I obawiam sie ze niestety tu mial racje. Trudno walczyc z koniunktura... poczatkowo chcialem kupic dzialke blizej Poznania, w "atrakcynej" lokalizacji, tzn. Podolany, Suchy Las, Morasko itp. Jest sporo ofert za ok. 180-220/m2, ale jesli dzialka jest naprawde w fajnym, spokojnym miejscu - to kosztuje 300+ za m2 Tak wiec przeboleje jakos ta stowke za m2. Trzeba bylo kupic rok temu... Z wlasnego doswiadczenia: Dokladnie rok temu kupilismy mieszkanie tesciom (2 pok., 40m2) na Batorego placac 2800/m2. Teraz sprzedaja mieszkania z odbiorem na 2007 za... 4400/m2 - w tym samym bloku. Czy tak samo bedzie z dzialkami...? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 13.09.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Ja dziękuje 100zł/m2 w Zamysłowie...koniec świata...To ze 30km do centrum Poznania.......ale muszę przyznać że okolica mi się podoba.Takie małe pytanko do "zamysłowian".Czy to prawda ,że w warunkach zabudowy dla Osiedla Zamysłowo jest zapisek,że dach budynku może być tylko koloru czerwonego/miedziany??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekp72 14.09.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Ja dziękuje 100zł/m2 w Zamysłowie...koniec świata...To ze 30km do centrum Poznania.......ale muszę przyznać że okolica mi się podoba. Takie małe pytanko do "zamysłowian".Czy to prawda ,że w warunkach zabudowy dla Osiedla Zamysłowo jest zapisek,że dach budynku może być tylko koloru czerwonego/miedziany??? Z ponizszego to nie wynika. Facet, ktory sprzedawal mi dzialke tez twierdzi ze dach musi byc skosny i tyle. Nic o kolorze. Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego (UCHWAŁA Nr XXVII/277/2000 Rady Gminy Rokietnica) dotyczący działek zlokalizowanych w miejscowości Zmysłowo przewiduje m.in.: 1/ Na terenach zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej w zabudowie szeregowej: a) powierzchnia zabudowy budynku nie może przekraczać 65% powierzchni działki b) wysokość budynku mieszkalnego - 2 kondygnacje nadziemne z poddaszem użytkowym (mieszkalnym) c) wysokość budynku gospodarczego - 1 kondygnacja nadziemna bez poddasza użytkowego (mieszkalnego) d) poziom posadowienia posadzki parteru budynku - maksimum 1,0 m od poziomu terenu e) dachy o spadkach połaci dachowych od 18o - 45o w zależności od rodzaju materiału pokryciowego lub dachy o sklepieniu kolebkowym f) zakaz lokowania jakiejkolwiek działalności usługowo - gospodarczej, która stwarzałaby uciążliwość dla środowiska g) w programie działalności usługowej dopuszcza się lokalizowanie różnych usług podstawowych dla mieszkańców osiedla w zakresie: handlu detalicznego (sklepy spożywcze i inne), rzemiosła (punkty i pracownie rzemieślnicze), małej gastronomii, zdrowia i opieki zdrowotnej (gabinety lekarskie, dom dziennego pobytu), kultury (świetlica, klub, biblioteka itp.), administracji osiedla, banki, instytucje ubezpieczeniowe itp. 2/ Na terenach zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej w zabudowie wolnostojącej: a) powierzchnia zabudowy budynku mieszkalnego wraz z dobudowanym pomieszczeniem gospodarczym nie może przekraczać 30% powierzchni działki b) wysokość budynku mieszkalnego - 1 kondygnacja nadziemne z poddaszem użytkowym (mieszkalnym) c) wysokość dobudowanego pomieszczenia gospodarczego - 1 kondygnacja nadziemna bez poddasza użytkowego (mieszkalnego) d) poziom posadowienia posadzki parteru budynku - maksimum 0,8 m od poziomu terenu e) dachy o spadkach połaci dachowych od 18o - 45o w zależności od rodzaju materiału pokryciowego lub dachy o sklepieniu kolebkowym f) dopuszcza się lokalizację budynków garażowych wolnostojących zblokowanych po dwa g) dopuszcza się sytuowanie budynków garażowych przy wspólnej granicy, przy zachowaniu ustaleń planu, w tym linii zabudowy h) zakaz lokowania jakiejkolwiek działalności usługowo - gospodarczej, która stwarzałaby uciążliwość dla środowiska i) dopuszcza się wbudowanie usług w budynek mieszkalny lub dobudowanie do budynku mieszkalnego obiektu usługowego lub handlowego, pod warunkiem zachowania ustaleń planu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 14.09.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Ja dziękuje 100zł/m2 w Zamysłowie...koniec świata...To ze 30km do centrum Poznania.......ale muszę przyznać że okolica mi się podoba. Takie małe pytanko do "zamysłowian".Czy to prawda ,że w warunkach zabudowy dla Osiedla Zamysłowo jest zapisek,że dach budynku może być tylko koloru czerwonego/miedziany??? Ta ten kolor to prawda. Plan zagospodarowania robił ten sam urbanista co u mnie i uważał że tylko czerwony. Spytałam a dlaczego nie czarny albo bršzowy bo ja wole mieć fortepian na cianie Choć muszę przyznać że ujednolicenie barwy nie jest złš sprawš na nowych osiedlach- wydaje mi się że to doć ładnie wyglšda. Ale np. u mnie to była paranoja zważywszy na to że we wsi wszelkie kolory dachów i domów., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 14.09.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Czyli jest zapis o kolorze w planie zagospodarowania czy nie ma,bo czuję się zdezorientowany :) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OMAE 14.09.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Witam,jestem tutaj na forum od niedawna, mam problem ze znalezieniem dobrej firmy w Poznaniu (okolicach) produkujacej okna PCV i kompetentnej, ktora mi nie zniknie za chwile. Jakies pozytywne doswiadczenia? prosba wielkopolan o pomocps.juz jedna firma zrobila mi wycene, okna-drzwi balkonowe byly bez gwarancji!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 14.09.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 na Galeanie Bracia Bertrand w Przeźmierowie Bracia Bertrand zrobili mi okna do domu - tutaj chyle czoło za profesjonalizm i obsługe wymagającego klienta więc aby sobie ułatwic życie to mozecie się powołac na mój nick - moze pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OMAE 14.09.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Dziekuję bardzo,na pewno sprawdzę, puki co nie mam szczęścia,jak już wspomnialam.Mam dość rozsądną oferte z firmy FENETRA,ale nie znalazlam nic o niej na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 14.09.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Czyli jest zapis o kolorze w planie zagospodarowania czy nie ma,bo czuję się zdezorientowany :) ? Jest w Zmysłowie, ale już w innych wsiach gminy Rokietnica nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 14.09.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Takie drogie sš tam działki? Obok mnie sš w takiej samej cenie a do centrum tylko 10km a i okolica ładna na północ od Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekp72 14.09.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 tzn. gdzie te ladne dzialki ROBSON68?? Zmyslowo to jakies 15 km od granic miasta dosc dlugo sie rozgladalem i wydaje mi sie, ze za fajna dzialke to obecnie 100 trzeba za m2 dac. ogladalem mnostwo dzialek w "atrakcyjnych" cenach i zawsze byly jakies mankamenty - cudow nie ma... niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 15.09.2006 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 A co myślicie o wschodzie Poznania? Kostrzyn, Paczkowo, Siekierki, Gowarzewo, Tulce..są działki i tam powstają coraz to gęściej domy i osiedla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 15.09.2006 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 A co myślicie o wschodzie Poznania? Kostrzyn, Paczkowo, Siekierki, Gowarzewo, Tulce..są działki i tam powstają coraz to gęściej domy i osiedla... POLECAM! - dużo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 15.09.2006 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Na wschodzi jest taniej na pewno, a tereny bardzo ładne, okolice Promna, Pobiedzisk sa na prawde godne uwagi. A mam pytanie Kochani z innej beczki... gdzie kupowaliście sprzęt AGD? Jacy producenci Was przekonali? Bo sie miotamy jak ta trawa na wietrze i nie wiemy juz sami gdzie i co kupować... Pozdrawiam mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 15.09.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 A mam pytanie Kochani z innej beczki... gdzie kupowaliście sprzęt AGD? Jacy producenci Was przekonali? Bo sie miotamy jak ta trawa na wietrze i nie wiemy juz sami gdzie i co kupować... 5 lat temu, jak robilismy kuchnie kupilismy sprzet Siemens, Bosch, Liebherr Miele. Wydalismy duzo kasy. ale... sprzet nadal dziala nic sie nie psuje. Jestem zwolennikiem markowych rzeczy, no chyba ze cos sie kupuje na chwile. A gdzie? Wszedzie, gdzie najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwoznica 15.09.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 dla zainteresowanych "sprawą linii energetycznej Plewiska - Kromolice":http://ww6.tvp.pl/780,20060914394935.stronahttp://www.radiomerkury.pl/index.php?art=16983http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,3619185.html?skad=rss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 15.09.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Konkretnie mówię o działkach w Radojewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 15.09.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 yareckey - zadałeś pytanie o drzwi wewnętrzne z drewna - robiłam podchody w firmach z "gotowcami" i koniec końców zdecydowałam się robić na zamówienie u stolarza, namiary na priwa, 800 zł za sztukę(z ościeżnicą). Wyszły bardzo dobrze, a by kupić coś gotowego to wydałabym 700 zł jak nic i to za produkt drewnopodobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 15.09.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 magadalena mogę cię prosić o ten adres także, z góry dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitmar 16.09.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Jakby co, to chętnie pozbędę się zapakowanej palety (czyli 60 sztuk) porothermu 25P+W w cenie po 4zł za sztukę. Odbiór z Borówca transportem własnym (paleta waży ok. 1150 kg, więc osobówką z trzy razy trzeba by obrócić ). Tak swoją drogą, to chyba powariowali z cenami w Wienerbergerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts