brachol 03.10.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 brachol Dzięki. Widzę po postach, że ostro jedziesz z fundamentami:) Post o rurce do wody:) ano sezon sie konczy wiec trzeba konczyc zeby sie wyrobic z planem tegorocznym chociaz dzisiaj aurat wolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 03.10.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 kobietkaPytałem się szefa i potwierdził że robiš tynki cementowo-wapienne Tak więc podaję namiary tel.603 936 705 Sš naprawdę godni polecenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 03.10.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 mam lada dzien dostac pozwolenie na budowe i potrzebuje kogos kto mi zrobi fundamenty - tylko to chce zrobic w tym roku reszte na wiosne oczywisice moj majster wyjechal sobie za granice i wyjdzie na to ze zostalem na lodzie ja kier. budowy ustalilem 1800 zl mam nadzieje ze to dobra stawka tylko co ja moge wymagac od takiego kierownika bo narazie gostek mi podpada (to ten sam co mi adaptowal projekt i zalatwial pozwolenie na budowe) niechcialbym zaplacic 1800 i widziec go 2 razy na budowie jak go zawolam i szukam projektanta przylaczy !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 04.10.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 areq ten wkład Zuzia jest extra chyba go kupimy - wielkie dzięki. Decyzję podjęłem pod nazwą Cena Czyni Cuda:D:D:D:D:D Paliliśmy już pare razy.Zamów sobie dodatkowy otwór do doprowadzenia powietrza od dołu.Lepiej będzie działać owiewanie szyby /brak efektu smolenia/. Odpowiadam na pytanie o powierzchnie domu.140m2 cztery sypialnie ogrzewane z kominka systemem DGP grawitacyjnym.W pokojach gorąco.Fakt,że jeszcze mrozów nie było ale na dzień dzisiejszy grzeje aż miło.Ważne przy wyborze kominka jest to by miał atest na tzw. palenie ciągłe.W marketach też sa kominki po 1000-1200zł ale często nie przeznaczone do palenia ciągłego,często są bez szybra.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 04.10.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Czy ktos moglby polecic ekipe do:- tynkow cementowo wapiennych- ocieplenie styropianem + tynk zewnetrzny. Pilnie prosilbym rowniez o podanie cen za robocizne za dane prace.Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 04.10.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 areq ten wkład Zuzia jest extra chyba go kupimy - wielkie dzięki. Decyzję podjęłem pod nazwą Cena Czyni Cuda:D:D:D:D:D Paliliśmy już pare razy.Zamów sobie dodatkowy otwór do doprowadzenia powietrza od dołu.Lepiej będzie działać owiewanie szyby /brak efektu smolenia/. Odpowiadam na pytanie o powierzchnie domu.140m2 cztery sypialnie ogrzewane z kominka systemem DGP grawitacyjnym.W pokojach gorąco.Fakt,że jeszcze mrozów nie było ale na dzień dzisiejszy grzeje aż miło.Ważne przy wyborze kominka jest to by miał atest na tzw. palenie ciągłe.W marketach też sa kominki po 1000-1200zł ale często nie przeznaczone do palenia ciągłego,często są bez szybra.... w marketach są już do palenia ciągłego, tez sa ok ale jak piszesz bardzo! często bez szybra - szczególnie te zagraniczne a nie uśmiecha mi się oglądać wystającego druta z czopucha. do tego nie mogliśmy znaleść odpowiedniej mocy.... prawie wszystkie to 12 kw a my chcieliśmy wiecej. wzieliśmy też z nadmuchem dolnym to konieczne! ponieważ zakładamy DGP z turbiną . System DGP ma mój wuj i doskonale się sprawdza - przebył z nim ostatnią zime - system na 5! ale 6 nie dam bo fakt troche brudzi - ale coś za coś no nie? jeszcze raz dzięki - pozdro! świercz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 04.10.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 kobietka Pytałem się szefa i potwierdził że robiš tynki cementowo-wapienne Tak więc podaję namiary tel.603 936 705 Sš naprawdę godni polecenia! Piękne dzięki za namiary Zadzwonię popytam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 04.10.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Drodzy Krajanie, Chciałam poprosić was o info w sprawie CENY ZA DRENAŻ Mój wykonawca położył 250 metrów bieżących rury drenarskiej zakupionej i przywiezionej przeze mnie. Robota polegała na wykorytowaniu 5 rowów po 50 mb, nawiezieniu na to żwiru, który był wysypany przy wykopie, obłożeniu rury gewłoknina i przysypaniu wszytskiego piachem. Wykonawca zaśpeiwał 12 pln za mb, czyli 3000 pln za całość. Dwóm pracownikom zajęło to 6 bitych dni szczerej pracy. Wydaje mi sie to nico dużo.... A ile Wy płaciliście za drenaż lub podobne prace? Z góry dziekuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 04.10.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 brachol jak pogoda dopisze to można i do grudnia ciągnąć albo i dalej. Jak pamiętam, w tym roku planujesz tylko fundamenty? Skąd brałeś stal na zbrojenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 04.10.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Witam Sorki, że się wcinam Mam takie pytanko: gdzie w okolicach Konina kupię tanio szambo betonowe? (+/- 100 km) Tam gdzie pytam co są ceny kosmiczne np. 4-5 tys. za 9 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 04.10.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Witam Sorki, że się wcinam Mam takie pytanko: gdzie w okolicach Konina kupię tanio szambo betonowe? (+/- 100 km) Tam gdzie pytam co są ceny kosmiczne np. 4-5 tys. za 9 m3 Przylaczam sie - ale chodzi o okolice Poznania. Niestety wszedzie ceny podobne - 4 tys.za 10m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 04.10.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Witam Sorki, że się wcinam Mam takie pytanko: gdzie w okolicach Konina kupię tanio szambo betonowe? (+/- 100 km) Tam gdzie pytam co są ceny kosmiczne np. 4-5 tys. za 9 m3 Przylaczam sie - ale chodzi o okolice Poznania. Niestety wszedzie ceny podobne - 4 tys.za 10m3. Nie dam dziadom - czyste zdzierstwo max. 2500zł i tylko netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 04.10.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 za sam zbiornik czy z montazm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 04.10.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 zbiornik - notabene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 04.10.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 3000 netto 10m3 w fachbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 04.10.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Chciałam poprosić was o info w sprawie CENY ZA DRENAŻ Mój wykonawca położył 250 metrów bieżących rury drenarskiej zakupionej i przywiezionej przeze mnie. Robota polegała na wykorytowaniu 5 rowów po 50 mb, nawiezieniu na to żwiru, który był wysypany przy wykopie, obłożeniu rury gewłoknina i przysypaniu wszytskiego piachem. Wykonawca zaśpeiwał 12 pln za mb, czyli 3000 pln za całość. Dwóm pracownikom zajęło to 6 bitych dni szczerej pracy. Wydaje mi sie to nico dużo.... A ile Wy płaciliście za drenaż lub podobne prace? Z góry dziekuję za pomoc Chłopaki , widzę, że macie na tapecie temat szamb, a stąd do drenażu już niedaleko! Proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 04.10.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Drodzy Krajanie, Chciałam poprosić was o info w sprawie CENY ZA DRENAŻ Mój wykonawca położył 250 metrów bieżących rury drenarskiej zakupionej i przywiezionej przeze mnie. Robota polegała na wykorytowaniu 5 rowów po 50 mb, nawiezieniu na to żwiru, który był wysypany przy wykopie, obłożeniu rury gewłoknina i przysypaniu wszytskiego piachem. Wykonawca zaśpeiwał 12 pln za mb, czyli 3000 pln za całość. Dwóm pracownikom zajęło to 6 bitych dni szczerej pracy. Wydaje mi sie to nico dużo.... A ile Wy płaciliście za drenaż lub podobne prace? Z góry dziekuję za pomoc Moim zdaniem cena ,powiedzmy ,niewygórowana. Oczywiście odezwą się głosy ,że "nie dałbym więcej niż 1000zł" lub "ja z wujkiem wykopaliśmy taki drenaż w 3 dni w międzyczasie wykładając kafle w salonie"..... Ale!!! Liczmy 6 dniówek po 100zł dla 2 ludzi =1200zł Koszty uzyskania transport "bolków*" na plac budowy 500zł Uśmiech szefa :bezcenny a właściwie to nie bezcenny tylko za 1300zł, z tego 300zł zaliczka na zus, 100zł na alimenty,200zł na obiady w barze.Wychodzi 700zł zarobku..a co to jest teraz 700zł :):):) A serio: Alison. Normalna cena. Nie bardzo rozumiem co to te "wykorytowanie" rowów.Ale cena jest o.k. * bolek - popularna w poznańskiem nazwa pracowników fizycznych małowykwalifikowanych,najczęściej spotykanych z łopatą, nieodłącznym papierosem w ustach i zarostem "od wielkiejnocy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 04.10.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 * bolek - popularna w poznańskiem nazwa pracowników fizycznych małowykwalifikowanych,najczęściej spotykanych z łopatą, nieodłącznym papierosem w ustach i zarostem "od wielkiejnocy"[/color] A czy w koncu ktos sie zainteresuje moim poprzedim postem odnosnie drzwi? Jakie mieliscie rabatu (oczywiscie w odniesieniu do miejsca i ktwoty zakupu) Nikt w wielkopolsce drzwi nie kupowal? Pomozcie please! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 04.10.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 brachol jak pogoda dopisze to można i do grudnia ciągnąć albo i dalej. Jak pamiętam, w tym roku planujesz tylko fundamenty? Skąd brałeś stal na zbrojenie? ja podobnie konczę w tym roku na fundamentach. Stal biorę z Centrostal Szczecinek...taniej nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 04.10.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Przylaczam sie - ale chodzi o okolice Poznania.Niestety wszedzie ceny podobne - 4 tys.za 10m3. Ja również szukam betonowego ok. 8m3. Może by nam się opłacało wspólnie ściągnąć coś z Polski?np. http://www.probud.pl/szamba.htmlubhttp://www.allegro.pl/item130328297_zbiornik_na_szambo_i_scieki_8_0m3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts