Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

Recommended Posts

Witam po małej przerwie, ale powrót jest triumfalny. Już mieszkam. Na razie mam skończony dół. Góra trwa. Kilka postów do tyłu ktoś pytał o ekipę do wykończeniówki.Mogę szczerze polecić tych co byli u mnie.Spokojnie, równomiernie zrobili całość, a jak coś wyszło do poprawki już po ich odjeździe to najwyżej dwa dni po telefonie zjawiali się i poprawiali. To dlaczego mam ich nie polecić. Zeby ktoś nie pomyślał, że to kryptoreklama - namiary tylko na priva.

Też prosze o namiary - co prawda dopiero mamy fundamenty ale przez zime chcemy wiekszość ekip poumawiać i podogadywać się

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam

kupowal ktos ostatnio cement? Bo cos w zaprzyjaznionych hurtowniach ceny wysokie w okolicach 9 zl no chyba ze tak skoczyly ceny w ostatnim czasie? Jakby ktos mial namiar na tanszy cement to poprosze

Brachol - z cementem jest tak że najwiekszy polski producent miał awarię, pękł piec w Gorażdże Cement. Nie produkowali ponad tydzień. Na rynku nie ma cementu więc ceny są windowane. Niedługo powinno wszystko dojść do normy. POZDRO

Ja słyszałem, że mieli awarię dwóch pieców jednoczesnie. Problem w tym, że nie tylko cena wzrosła, ale wręcz nie ma cementu. Ostatnio brałem w hurtowni na fundament do śmietnika 6 worków, to zostało im jeszcze 5 i nie wiedzieli kiedy znowu dostaną. Bez paniki kiedyś nie znano cementu i też budowano ( polecam glinę, muł z Warty, osad z szamba itp.)

Słuchajcie, mamy problem z ogrodzeniem :roll: a raczej jego brakiem. Nie możemy znaleźć nikogo kto chciałby się podjąć wykonania. Chodzi o siatkę na gotowym betonowym murku. Mamy w sumie 72 mb. Może znacie kogoś z Poznania lub okolic kto byłby do tego chętny? :roll: Budowa w Kostrzynie Wlkp.

Słuchajcie, mamy problem z ogrodzeniem :roll: a raczej jego brakiem. Nie możemy znaleźć nikogo kto chciałby się podjąć wykonania. Chodzi o siatkę na gotowym betonowym murku. Mamy w sumie 72 mb. Może znacie kogoś z Poznania lub okolic kto byłby do tego chętny? :roll: Budowa w Kostrzynie Wlkp.

Żuczku,

Spróbuj może w P.P.H.U. Siatkoland, Luboń, ul. Armii Poznań 71, tel. (0-61) 8102804, http://www.siatkoland.com.pl. Sprzedają siatkę (wiosną było odrobinkę taniej niż w Komornikach) i mają współpracujące ekipy.

Taką cenę przekazał mi wykonawca tynków gipsowych, na którego się zdecydowałem. Ja ustaliłem z nim stawką na 22zł za m2 za gipsowe, natomiast za cementowo-wapienne maszynowe zażyczył sobie 24zł + gładx gipsowa 9zł/m2. Taniej wychodzą cementowo wapienne wykonywane ręcznie ale i tak trzeba położyć na nie gładź.