Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Gdzie w okolicy Lubonia moge kupić a może dostać :) gruz? Potrzebuję na utwardzenie drogi dojazdowej do działki, bo mam coraz większe bagno.

pzdr.

Spróbuj pod tym tel. 601644238. Firma zajmuje się pracami rozbiórkowymi. Biorą 10 zł/tonę. Mają też kruszarkę i ładowarkę do gruzu (tylko transport trzeba sobie załatwić).

Dzwoniłem do nich, rzeczywiście tłuczeń betonowy po 10z/tona a ceglasty po 15 zł/tona. Jednak muszę sam załatwić transport a jest to na ul. Druskiennickiej czyli Podolany. Trochę za daleko :-? .

Gdzie w okolicy Lubonia moge kupić a może dostać :) gruz? Potrzebuję na utwardzenie drogi dojazdowej do działki, bo mam coraz większe bagno.

pzdr.

w komornikach na tej samej ulicy co zakład Majrzaka, w strone Plewisk około 1 km

Jeżeli chodzi o tę kruszarnię przed samymi Plewiskami, po prawej stronie przed kościołem to nieaktualne. Zakończyli działalność - puste pole pozostało, dzoniłem też na numer telefonu z tablicy ogłoszeniowej przy ul. grunwaldzkiej a Kolejowa - również nieaktualne.

Szukam dalej.A w zasadzie bliżej.

Ryby - zobacz kruszarnię gruzu w Luboniu w dawnych zakładach ziemniaczanych koło Warty - oni musza miec

A to nie wiedziałem, że tam jest. Dzięki na namiar.

Kiedyś była jeszcze kruszarnia przy wjeździe do Mosiny od Lubonia po prawej stronie. To chyba pierwsza uliczka za lasem w prawo.

Czy ktoś z was ma / miał doswiadczenia w kwestii ogrodzeń z kamienia?? Marzy mi się "mur" od strony ulicy, najlepiej z jakiegoś piaskowca, okrągłych kamieni lub czegoś w tym stylu... Ile ton tego czegoś potrzebaby np. na 30 mb ogrodzenia wysokości 1,5m? Ile kosztuje robocizna za klejenie takiego murku :) czy ktos ma może namiary na jakiegoś speca?? Nie chodzi mi o kształtne cegiełki, bo to raczej nawet nie w moim guście.... Szczerze to przede wszystkim koszty, bo mamy 140 m ogrodzenia do postawienia i musielibyśmy wybrać coś w miarę ... a ja niekoniecznie chciałabym siatkę ... Jakby coś to się polecam.... :D

Ehh, mi też się taki marzy.... 8) :lol: tylko nie pełen mur, ale słupki z piaskowca a między tym drewniane sztachetki ...

Ale co jak co - taki płot to do najtańszych zapewne nie należy :roll: Jak zwykła podmurówka + siatka potrafi czasem powalić ceną a co dopiero taki murek z piaskowca :roll:

W każdym razie też chętnie bym się dowiedziała o koszta - może ktoś się orientuje?

Witam, chciałbym ponownie podciągnąć temat wyboru okien. Ale nie gdzie kupić - to kazdy może sobie znaleźć, ale kogo polecacie, a od kogo drugi raz byście nie kupili ?

I jeszce jedno - proszę o opinie o oknach MS jeśli ktoś się zdecydował...

Ja mam z MS takie sobie doświadczenie. Moze podeszli do mnie hurtowo? Generalnie miałem ofertę na okna z Defor (Śrem), MS (Swarzędz i Poznań, Dąbrowskiego). Potem uderzyłem do Oknoplastu Kraków (Swarzędz - Gemi). MS miało najmniej korzystne ceny przy identycznym standardzie jak dwie pozostałe firmy, ponadto obsługa była taka sobie (moje subiektywne wrażenie).

Tę ostatnią firmę mogę polecić z trzech powodów - pełen profesjonalizm właściciela (super doradził i odradził nasze dziwne pomysły), świetna (schludna i fachowa) ekipa montażowa, doskonałe podejście przy reklamacjach (wymiana parapetów i wymiana całego okna tarasowego - załatwiona błyskawicznie, praktycznie bez mojej interwencji. Szczegóły sprawy znajdziesz w moim wirtualnym dzienniku budowy...

poszukuję sprawdzonej osoby/firmy zakładającej alarmy.

Polecam moich elektryków: Bartosz Golak i Marcin Mądry 502 966 051/503 991 119. Jestem z nich wybitnie zadowolony, szczegóły jak zwykle w moim dzienniku budowy.

pozdrawiam

Gerion