paweu 19.03.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Przepraszam, że tak wszystko naraz i chaotycznie, ale po prostu nie mam czasu oddychać Po 1) Mam do sprzedania dwa okna dachowe Fakro, wymiary 55x70, nówki sztuki zapakowane w folię, nietknięte!! Zamówione w Październiku, odebrane pod koniec grudnia, "przemyślane" przez sylwestra - no i niestety zrezygnowaliśmy z ich zamontowania, a w styczniu niestety nie można było ich zwrócić do hurtowni bo już zamknęli rok.... Po 2) czy moglibyście mi podać mniej więcej aktualne ceny za: - punkt w instalacji wodnej - m2 układania płytek na podłodze - robociznę za ocieplanie poddasza Po 3) namiary na jakąś fajną firmę w której można w miarę niedrogo kupić bramę garażową - z paneli, otwieraną na pilota, bez udziwnień, kolor brąz... Pytam, bo może ktoś ma już jakieś gotowce - po prostu nie mam czasu na sprawdzanie ofert. Po 4) Co robicie ze śmieciami ??? - folie, stare ogrodzenie, chwasty - które zostają po "zagospodarowaniu" działki?? Czy można samemu zawieźć to na wysypisko? Gdzie jest jakieś wysypisko koło wschodniej części Poznania, żeby nie tachać tego przyczepką w stronę miasta?? Wynajem kontenera raczej odpada, bo po opisie ilości śmieci w kilku firmach wyliczyli mi ponad 500zł.... Po 5) Doradźcie proszę jaką moc pieca i kominka powinno się wybrać, żeby mieć fajnie i przyjemnie w 150m domku? Zupełnie się na tym nie znam i nie wiem na co zwrócić uwagę. W ogóle nie mam pojęcia jaki kupić piec - przyszły instalator zaproponował nam Vaillant Vc Eco Tec Plus 186/3-5, 19,5 kW..... Dobry jest czy zły?? Macie jakieś doświadczenia?? Więcej grzechów nie pamietam Może ktoś z Was będzie taki miły i odpowie mi chociaż na któreś z pytań Jeżeli chodzi o moc kotła do ogrzewania mieszkania to w przyzwoicie ocieplonym domu o pow. ok. 150 m2 wystarcza 10-12 kW mocy na ogrzewanie przy temp zewnętrznej -20 C. Max. moc kotła czyli zazwyczaj 21-24 kW służy do podgrzewania przepływowego ciepłej wody użytkowej (mowa oczywiście o kotłach dwufunkcyjnych). Przy obecnych zimach, gdzie przez większość czasu jest ok. 0 C, zapotrzebowanie domu na ciepło to jest jedynie kilka kW, co przekłada się na to, że piec nawet na nastawionej najmniejszej mocy palnika nie będzie pracował w trybie ciągłym, tylko przerywanym. Ja mam zainstalowany u siebie od roku kocioł Vaillant turbo max pro 24 kW dwufunkcyjny i jestem z niego zadowolony. Jak dotąd nic się nie stało i mam nadzieję, że tak zostanie. Zastanawiałem się miedzy Vaillantem i Junkersem, wybrałem ten pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 19.03.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Witam Wszystkich, i z wielką radością donoszę, że się przeprowadziliśmy !!! A zaczęliśmy, w maju 2006 i mieliśmy przestój 1 miesiąc! Więc tempo chyba OK...Oczywiście wokół domu krajobraz jeszce księżycowy a drzwi wewnętrzne dopiero za miesiąc. Ale cudownie jest wypić poranną kawę we własnym domu Pozdrawiam! Alison Gratulacje. Przyjdzie czas i na zrobienie reszty. Mi też jeszcze co nieco zostało. Może później nawet się zrobi forumowy dziennik budowy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 19.03.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Witam Wszystkich, i z wielką radością donoszę, że się przeprowadziliśmy !!! A zaczęliśmy, w maju 2006 i mieliśmy przestój 1 miesiąc! Więc tempo chyba OK...Oczywiście wokół domu krajobraz jeszce księżycowy a drzwi wewnętrzne dopiero za miesiąc. Ale cudownie jest wypić poranną kawę we własnym domu Pozdrawiam! Gratulacje, chciałbym mieć takie tempo, a ja jeszcze nawet nie zacząłem, bo pier..piii GEOPOZ Sprawy stoją, a ja aż się palę do budowy swojego domku. Taka bezczynność jest dołująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 20.03.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 szukam ekipy (najlepiej w rejonie puszczy zielonki) do wykonania tynków zewnętrznych.plis o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.P. 20.03.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam Pochodzę z południowej części Wielkopolski (okolice Kępna) Niedługo wprowadzamy się do naszego nowego domku jeszcze trochę musimy popracować nad ścianami i podłogami - malowanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mauzula 20.03.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Szukam kogoś kto zatwierdzi nam projekt przyłącza wodnego i kanalizy. Najlepiej na wczoraj......... PILNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 20.03.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 szukam ekipy (najlepiej w rejonie puszczy zielonki) do wykonania tynków zewnętrznych. plis o pomoc! Wyszperane kiedyś na forum : cytat z 8 czerwiec 2004 grupa wielkopolska autorka pyzia "Ekipa tynkarska wprawiła mnie w zdumienie ... SWOJĄ SOLIDNOŚCIĄ. Nawet nasz kierownik budowy wziął mnie "na stronę" i pytał ile im płacimy za taką jakość. I też był zaskoczony, że normalnie - 18-19 PLN za metr (zależy od "prostoty" ściany). Najwiekszą chyba niespodzianką jest terminowe rozpoczęcie robót i ... przedterminowe zakończenie . Miało być 2 tygodnie a wychodzą po 8 dniach... Jestem w głębokim szoku - od początku budowy czegoś takiego nie przeżyłam ... GORĄCO POLECAM: Zbigniew Pawlak 601 775 563" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 20.03.2007 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 czy przeglada ten temat osoba majaca dom w Mosinie kolo szpitala taki z elewacja z cegly zwyklej. Pytam bo mi sie elewacja spodobala i chcialem sie zapytac co to jest za cegla i gdzie kupiona Wprawdzie nie jestem właścicielem tego domu, ale chyba mogę pomóc. Cały czas wertuję forum w poszukiwaniu osób mających zwykłe cegły na elewacji, ponieważ też takowe będziemy mieli. Ponadto mam dosłownie oczy wokól głowy, gdy jeżdżę po okolicach i też ten dom widziałam Jeśli masz na myśli dom koło szpitala w Puszczykowie, to zapytaj o ten dom osobę o nicku jeżyk, zrobiony jest z cegły z cegielni należącej do kogoś z jego rodziny. Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.03.2007 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Jeśli masz na myśli dom koło szpitala w Puszczykowie, to zapytaj o ten dom osobę o nicku jeżyk, zrobiony jest z cegły z cegielni należącej do kogoś z jego rodziny. Sylwia Mysle ze mowimy o tym samym domu szpital jest w Puszczykowie a nie w Mosinie - moj blad. I cos tam obok na dzialce bylo o produkcji cegiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturius78 22.03.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam właśnie odebrałem decyzję i latem zamierzam rozpocząc budowę w Rumianku koło Tarnowa Podgórnego, ekipy poumawiane załatwiam kredyt ..... wszystki innym na początek życzę powodzenia i wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 22.03.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Mysle ze mowimy o tym samym domu szpital jest w Puszczykowie a nie w Mosinie - moj blad. I cos tam obok na dzialce bylo o produkcji cegiel Tak - własnie o tym domu myslę Pytaj jeżyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 22.03.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam Wszystkich, i z wielką radością donoszę, że się przeprowadziliśmy !!! A zaczęliśmy, w maju 2006 i mieliśmy przestój 1 miesiąc! Więc tempo chyba OK...Oczywiście wokół domu krajobraz jeszce księżycowy a drzwi wewnętrzne dopiero za miesiąc. Ale cudownie jest wypić poranną kawę we własnym domu Pozdrawiam! Gratulki Ale zazdroszczę. A propos drzwi wew. też myślelismy, żeby je trochę później zamontować..ale zastanawiałam się co z ubikacją, łazienką.. Napisz prosze jak rozwiązaliście tę sprawę..bardzo mnie to ciekawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 23.03.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Gratulacje AlisonJa już też od miesiąca mieszkam w domku a zaczynałem od wytyczenia 19 kwietnia a i postoje u mnie były i to dłuższe niż miesiąc.Jak się wprowadzałem to też nie było drzwi ale właśnie w środę już zamontowali i powiem że warto było czekać są naprawde piękne i przedewszystkim drewniane a nie z jakiejś płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 23.03.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Gratulacje Alison Ja już też od miesiąca mieszkam w domku a zaczynałem od wytyczenia 19 kwietnia a i postoje u mnie były i to dłuższe niż miesiąc. Jak się wprowadzałem to też nie było drzwi ale właśnie w środę już zamontowali i powiem że warto było czekać są naprawde piękne i przedewszystkim drewniane a nie z jakiejś płyty Robson, jakie masz te drzwi wewnetrzne? Wrzucisz fotki? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUREK 23.03.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam , mam do odsprzedania po budowie budowlaną skrzynkę elektryczną . Skrzynka posiada 4 gniazda 230 V z bolcem i 2 gniazda siłowe (wiekszej i mniejszej średnicy).Kable połączeniowe z wszystkich gniazd są wyprowadzone do szyny,gdzie można wpiąć odpowiednie bezpieczniki wg. zapotrzebowania. Cały stojak posiada poziomą rączkę/uchwyt z izolacją !Wykonywał to dla mnie elektryk. Całość wykonana solidnie i porządnie . Jeżeli jest ktoś zainteresowany to prześlę foto na maila. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 26.03.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Gratulacje Alison Ja już też od miesiąca mieszkam w domku a zaczynałem od wytyczenia 19 kwietnia a i postoje u mnie były i to dłuższe niż miesiąc. Jak się wprowadzałem to też nie było drzwi ale właśnie w środę już zamontowali i powiem że warto było czekać są naprawde piękne i przedewszystkim drewniane a nie z jakiejś płyty Robson, jakie masz te drzwi wewnetrzne? Wrzucisz fotki? pzdr. Właśnie ROBSON - wrzucaj fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 26.03.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam Wszystkich, i z wielką radością donoszę, że się przeprowadziliśmy !!! A zaczęliśmy, w maju 2006 i mieliśmy przestój 1 miesiąc! Więc tempo chyba OK...Oczywiście wokół domu krajobraz jeszce księżycowy a drzwi wewnętrzne dopiero za miesiąc. Ale cudownie jest wypić poranną kawę we własnym domu Pozdrawiam! Gratulki Ale zazdroszczę. A propos drzwi wew. też myślelismy, żeby je trochę później zamontować..ale zastanawiałam się co z ubikacją, łazienką.. Napisz prosze jak rozwiązaliście tę sprawę..bardzo mnie to ciekawi. U nas nie ma dużego problemu, bo nie mamy jeszcze dzieci, a dom jest duży i przestronny jak jedno z nas korzytsa z WC to drugie słyszy i nie wchodzi... albo wchodzi nieskrywaną radością i z dumą podziwia jak działa WC, POŚ i woda się spuszcza... po procesie budowalnym takie proste radości daja wiele satysfakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 26.03.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 I tu problem bo nie mam fotek ale zapraszam do siebie żeby zobaczyć na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matuszka 26.03.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Alison, gratuluję wprowadzki Wierzę, że nawet tak prozaiczne rzeczy jak korzystanie z wc w nowym domu muszą cieszyć ! Ja jestem na początku drogi. A z innej beczki - czy ktoś ma do odsprzedania kołki na płot typu siatka leśna? Muszę się ogrodzić. Buduję - Poznań Podolany. Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom_kam 27.03.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witam, poszukuję ekipy do wykonania ogrodzenia z siatki + murek oporowy (70m) oraz do wykonania ogrodzenia przed domem, słupki z klinkieru + elementy kute, brama, furtka itp.Również ekipa dobra i sprawdzona do położenia kostki przed domem jest przez mnie poszukiwana.Jeżeli ktoś ma namiary na sprawdzonych fachowców to byłbym wdzięczny za namiary. Pozdrawiam Tomek Zapomniełme buduje się w Poznaniu wiec ekipa z okolic była by wskazana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts