celt 27.03.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Ja tylko dodam do punktu 2. PZP dostajesz w gminie na terenie której leży Twoja działka.Gdy takowego nie ma /stare PZP wygasły bodajże w 2004roku/ - niestety dość częsta rzecz ,trzeba wystąpić o warunki zabudowy.Sprawa jest prosta,gdy w "najbliższej" okolicy sa już budynki.Wtedy takie warunki dostaje się max. po 1 miesiącu w oparciu o tzw. warunki miejscowe,mapę zasadniczą-niekoniecznie aktualizowaną,ale jednak większość gmin życzy sobie aktualizaowane i wizję urzędnika w terenie . Problem zaczyna się wtedy gdy ktoś kupił działkę dzieloną jakiśtam czas temu,na starych PZP -a w pobliżu nie ma żadnego budynku.Może się zdarzyć sytuacja,że nie otrzymamy warunków zabudowy aż do uchwalenia nowego MPZP. [/color] Czyli jezeli PZP jest uchwalony to juz o nic nie wystepuje do gminy? Czy wystarczy, ze mam kopie PZP taka na ksero walnieta czy to jakos musi byc przypieczetowane w gminie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 27.03.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Wystarczy jak masz ksero, zanieś to do architekta a on to wepnie do dokumentacji do pozwolenia na budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POLO81 27.03.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Szukam działki myli Państwo co myślicie o Łopuchowie koło Murownej Gosliny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 27.03.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witam Wszystkich, i z wielką radością donoszę, że się przeprowadziliśmy !!! A zaczęliśmy, w maju 2006 i mieliśmy przestój 1 miesiąc! Więc tempo chyba OK...Oczywiście wokół domu krajobraz jeszce księżycowy a drzwi wewnętrzne dopiero za miesiąc. Ale cudownie jest wypić poranną kawę we własnym domu Pozdrawiam! Gratulki Ale zazdroszczę. A propos drzwi wew. też myślelismy, żeby je trochę później zamontować..ale zastanawiałam się co z ubikacją, łazienką.. Napisz prosze jak rozwiązaliście tę sprawę..bardzo mnie to ciekawi. U nas nie ma dużego problemu, bo nie mamy jeszcze dzieci, a dom jest duży i przestronny jak jedno z nas korzytsa z WC to drugie słyszy i nie wchodzi... albo wchodzi nieskrywaną radością i z dumą podziwia jak działa WC, POŚ i woda się spuszcza... po procesie budowalnym takie proste radości daja wiele satysfakcji No a jak goście przychodzą i zachce im się do wc ? Bo ja już myślałam, że może jakaś fajna zasłonka...ale właściwie to nie mam pomysłu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 27.03.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Gratulacje Alison Ja już też od miesiąca mieszkam w domku a zaczynałem od wytyczenia 19 kwietnia a i postoje u mnie były i to dłuższe niż miesiąc. Jak się wprowadzałem to też nie było drzwi ale właśnie w środę już zamontowali i powiem że warto było czekać są naprawde piękne i przedewszystkim drewniane a nie z jakiejś płyty A gdzie zamawiałeś drzwi wew z pełnego drewna i po ile sztuka? Jeśli można zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 28.03.2007 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Zamawiałem pod Trzcianką a cena całości wraz z obsadzeniem 1000zł. Za takie we wszystkich salonach w poznaniu wyceniali na ok 2000zł ale tylko w okleinie drewnianej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 28.03.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 A buduje ktos w wlkp ten domek? albo Idalie lub Idylle lub marasa? sa to domki bardzo podobne , bylbym wdzieczny za zdjecia [email protected] Scooby Idalia stoi w Kostrzynie Wlkp przy ul. Konwaliowej. Zajrzyj też do mojego dziennika, Plejadę przerobiłem nieco pod Marsa/Idalię pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan od ciasteczek 01.04.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Hejka Wiecie może gdzie najbliżej Jerzykowa (w połowie drogi Poznań - Pobiedziska) kupie piasek z transportem ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 02.04.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Powitac wszystkich Znajomi podjeli decyzje o zakupie dzialki i budowie. Wlaczona jestem w akcje poszukiwania dla nich dzialki budowlanej. Jakbyscie gdzies widzieli cos po drodze, albo w waszych okolicach to bardzo prosze o info WYmaganiem jest w miare dobry dojazd do Poznania. A jak u was z ogrodami. Szukam kogos, kto podjalby sie drewnianego tarasu i jakiejs pergolki- stolarze sie wyspecjalizowali i nie chca robic Był nawet taki namiar na stolarza specjaliste od ogrodow - ale dzwnilam i Pan nie ma terminow do konca roku Macie jakies namiary? Kiedys juz pytalam, czy korzystal ktos z firmy zakladajacej ogrody- w szczegolnosci oczka wodne. Boje sie brac kogos z ksiazki, bo to cholipa wazna inwestycja... Moze wasi znajmi maja jakos wode w ogrodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 02.04.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Hejka Wiecie może gdzie najbliżej Jerzykowa (w połowie drogi Poznań - Pobiedziska) kupie piasek z transportem ? pozdrawiam Wrzucam Ci wszystkie moje namiary bo nie znam dobrze okolic Poznania i nie wiem co może byc blisko Ciebie; może coś sie przyda Wierzyce (między Pobiedziskami a Lednogórą) Gruszczyn Pospółka/zasypka/piasek do tynków Danielewski Dąbrowa Alfred Dorn 603 086 220 żwirownia Dolata 602 505 707 0-61 894 46 44 sortownia żwiru, za żwirownią w Dąbrowie 602 487 337 0-61 814 33 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo2x 02.04.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witam Planuje zacząc budowe - w okolicach lipca - i w zwiazku z tym pytanie : 1. Z czego najlepiej budowac : cegła porotherm ?? silikaty ?? kremazyt 2. Z ociepleniem sytropianem czy bez ?? obecne ceny styrpoianu powalaj ana kolana - i słyszałem ze wystarczy dac grubsze ściany i bez ocieplenia - ?? 3. Nadal poszukuje ekipy do wykonania stanu surowego - Mozecie polecic jakis slidnych wykonawców - Września i okolice . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 02.04.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witam Planuje zacząc budowe - w okolicach lipca - i w zwiazku z tym pytanie : 1. Z czego najlepiej budowac : cegła porotherm ?? silikaty ?? kremazyt 2. Z ociepleniem sytropianem czy bez ?? obecne ceny styrpoianu powalaj ana kolana - i słyszałem ze wystarczy dac grubsze ściany i bez ocieplenia - ?? W imienu wszystkich z grupy proszę, poszukaj w archiwum i na www. NIKT Tobie nie doradzi jeśli sam nie dobierzesz, zwłaszcza przy obecnych cenach galopujących jak stado jeży każdy materiał ma swoje właściwości jedne takie drugie siakie i zależy tylko od Ciebie na czym bardziej Tobie zależy. Na grupie ludzie budują z każdego materiału jaki wymieniłeś i ten jest akurat dla nich dobry (lub jedyny dostępny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 02.04.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Gerion dzieki za info moze podjade choc blisko nie mam, i szkoda ze nie jest to kastor... wszyscy tylko idalie a nikt kastora dlaczego!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 03.04.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam wszystkich Wielkopolan. Mam pytanie, czy buduje ktoś lub wybudował Faworyta z pracowni MGprojekt? A drugie pytanie kto buduje z siporexu (gr 24)? Bo nad tym meteriałem się właśnie zastanawiamy. Pozdrawiam wszystkich budujących Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 04.04.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam wszystkich Wielkopolan. Mam pytanie, czy buduje ktoś lub wybudował Faworyta z pracowni MGprojekt? A drugie pytanie kto buduje z siporexu (gr 24)? Bo nad tym meteriałem się właśnie zastanawiamy. Pozdrawiam wszystkich budujących Beata O Faworycie to nie słyszałem, żeby ktoś budował w Wlkp. ale jakby co to budują się lub mają zamiar 3 (ja, Witolo i Hanpio) domki Maja/Maja2 wg projektu z tej samej pracowni. Domki podobne, większa różnica w części garażowej i troszke inna elewacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 04.04.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Może ktoś polecić solidnego(ale nie za drogiego) Kierownika Budowy. Z góry dziękujeBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 05.04.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam, poszukuję ekipy do wykonania ogrodzenia z siatki + murek oporowy (70m) oraz do wykonania ogrodzenia przed domem, słupki z klinkieru + elementy kute, brama, furtka itp. Również ekipa dobra i sprawdzona do położenia kostki przed domem jest przez mnie poszukiwana. Jeżeli ktoś ma namiary na sprawdzonych fachowców to byłbym wdzięczny za namiary. Pozdrawiam Tomek Zapomniełme buduje się w Poznaniu wiec ekipa z okolic była by wskazana. Dołączam się w całości do pytania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 05.04.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam, poszukuję ekipy do wykonania ogrodzenia z siatki + murek oporowy (70m) oraz do wykonania ogrodzenia przed domem, słupki z klinkieru + elementy kute, brama, furtka itp. Również ekipa dobra i sprawdzona do położenia kostki przed domem jest przez mnie poszukiwana. Jeżeli ktoś ma namiary na sprawdzonych fachowców to byłbym wdzięczny za namiary. Pozdrawiam Tomek Zapomniełme buduje się w Poznaniu wiec ekipa z okolic była by wskazana. Dołączam się w całości do pytania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 05.04.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam, poszukuję ekipy do wykonania ogrodzenia z siatki + murek oporowy (70m) oraz do wykonania ogrodzenia przed domem, słupki z klinkieru + elementy kute, brama, furtka itp. Również ekipa dobra i sprawdzona do położenia kostki przed domem jest przez mnie poszukiwana. Jeżeli ktoś ma namiary na sprawdzonych fachowców to byłbym wdzięczny za namiary. Pozdrawiam Tomek Zapomniełme buduje się w Poznaniu wiec ekipa z okolic była by wskazana. Dołączam się w całości do pytania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 05.04.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam, poszukuję ekipy do wykonania ogrodzenia z siatki + murek oporowy (70m) oraz do wykonania ogrodzenia przed domem, słupki z klinkieru + elementy kute, brama, furtka itp. Również ekipa dobra i sprawdzona do położenia kostki przed domem jest przez mnie poszukiwana. Jeżeli ktoś ma namiary na sprawdzonych fachowców to byłbym wdzięczny za namiary. Pozdrawiam Tomek Zapomniełme buduje się w Poznaniu wiec ekipa z okolic była by wskazana. Dołączam się w całości do pytania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts