misza 06.05.2003 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 Witaj, Irek W wolnej chwili muszę sobie obejrzeć Twoją Idalię. miron, walka z EW i ubezpieczeniem trwa. Swoją drogą ubezpieczycielki są jak odbite na ksero - miłe do bólu, gadatliwe i b. czasochłonne. Czy macie rozeznanie w sprawie przechodzenia z prądu budowlanego na docelowy? Wiem, że wymagany jest min. częściowy odbiór budynku. Kierownik twierdzi, że trzeba mieć kuchnię, wszystkie media rozprowadzone, szambo/kanalizę podłączoną i właściwie mieszkać przynajmniej w części domu. A pan z energetyki w Mosinie - w praktyce wystarcza stan surowy zamknięty, drzwi, okna, i nikt 'niczego nie sprawdza'. Korzystam cały czas z pradu sąsiada, i chciaqłam od razu wystąpić o docelowy, ale nie wiem 'czy sie da'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.05.2003 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 Misza - możnaby, ale musiałbym z kolei ja się czymś pobawić, a nie mam teraz zbyt dużo czasu. Kiedyś już Ckwadrat nam się w ten sposób objawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 06.05.2003 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 Frankai - poczekamy :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 07.05.2003 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 misza- dla mnie komputery to tez czarna magia.ale co tam....pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 07.05.2003 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 misza - jak już będzie coś widać, to zapraszam Mamy ambitny plan wprowadzić się w tym roku - już dosyć wynajmowanych mieszkań A przy okazji - jakie są różnice w cenie prądu bud. i "normalnego"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 08.05.2003 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 no musze niestety stwierdzić, że jako wielkopolanie ustępujemy pola w aktywności reszcie Polski. cóż.... dobrze, że tylko na forum..) pozdrawiam wszyskich amatorów pyr z gziką. oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 08.05.2003 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 i małych świeżutkich pyreczek, polanych roztopionym masełkiem, posypanych poszatkowanym koperkiem i zapijanych siadłochą... mmmm... palce lizać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 08.05.2003 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 mniam, i szare kluski z kapustką zasmażaną ... i pyzy prawdziwe drożdżowe :smile: oorbus, kliknij 'ikony' w opcjach przy wysyłaniu wiadomości. Tam jest nie tylko ale też paru innych gości Na budowie od wczoraj montują okna, zaraz pędzę zobaczyć całość :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 08.05.2003 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 dzięki misza!! no extra. tylko nie zrobcie z tego, wątka kulinarnego!! a u mnie dachufkę kładą, tralalala zobaczę wef środe, tralala.... jak zjadę do Polski, tralalala... a żona mówi, że śliczna, tralalala hej hej, niech moc będzie z wami oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 08.05.2003 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 oorbus - moc dzisiaj niezbędna, a zamiast klusek raczej procenty :mad: Na poddaszu mam takie trójkątne okna, i przy montażu okazało się, że nie trzymają kąta z dachem. Trzeba wstawiać kątownik między podbitkę a ramiak okna Jak powiedział dziś instalator: "A czy kiedyś okna na budowie pasowały?". Tym optymistycznym akcentem kończę i odpływam. pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 09.05.2003 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 misza, wiesz, najważniejsze, by w trójkącie było wszystkiego jakieś 180 stopni. reszcta to pecha 3may sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 09.05.2003 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Hej, Prosze prosze jak się tu gwarno zrobiło . U nas skończyli układać strop. Teraz szaluja do wylania no i robią na dole różne ciekawe rzeczy jak np. schody na górę, schody do domu itp. Fajnie jest tylko nie mogę się doczekać końca muraki. 23 ma wejśc ciesla. no zobaczymy. Na razie w domu lazaret wiec na budowę pojadę dopiero jutro albo w niedzielę Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 09.05.2003 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Oorbus, a jaką dachówką kładziesz. Ja stoje przed dylematem wyboru. Juz byłam zdecydowana na Braasa ale różni ludzie zaczęli go odradzać Podobno kiedyś jak wchodził na nasz rynek to jakość była b.dobra a teraz to już nie to samo, no i że zielenieje po kilku latach..Ech.. No i zastanawiam się od nowa i prawde mówiąc jestem w kropce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 09.05.2003 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 UFF UFF ale moi bracia sie rozgadali. Powiedzieł Winetou. Ja ostatnio jestem zabiegany oczywiście przez budowe i nie mam czasu na dłuzsze posiedzenia na Forum (które chodzi ostatnio kulawo). Tynki już są i muszę powiedzieć, że z czystym sumieniem można polecać wykonawce. Teraz lecą instalacje CO i Wod-kan oraz gazowa. Za dwa tygodnie posadzki no i zaczynam wykańczać wnętrza (malowanka, płytki, podłógi). Dzisiaj zobaczyłem powieszone kaloryfery i poczułem się jak w domu - a było to naprawdę przyjemne dla obecnie bezdomnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 09.05.2003 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 MHALku, własnie że kupiliśmy Braasa. tylko nie pamiętam, czy Celtycką, czy Rzymską( to było tak dawno temu,jak wybieraliśmy z żoną...) obie w tej samej cenie, najtańsze. miałem jeszcze oferte IBF, ale odradzono mi, zreszta widzialem ją z bliska, ble... a jak zaczną zielenieć, to będzie znaczyło, żę czas budować drugi dom... a co! dachufka juz ponoć leży na dachu.( nie wiem, zobacze wef środę) pzdr. oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 09.05.2003 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 No własnie oorbus, Celtycka Braasa to było to co się Tygryskowi baaardzo spodobało Poczekam więc na ostateczne wykresy i podsumowanie w postaci wzorów i pewnie kupimy Braasa Celtycką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 09.05.2003 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 a to normalne ... i tak wrócicie do pierwotnego planu... ja uważam, że akurat braas to dobra firma, więc co się będę szczypał.... zresztą, i tak już część położyli. nie mam zamiaru się stresowac jakimiś glonami. życie mam tylko jedno, i to ( sorry) k...wsko krotkie. życzę udanych wyborów. pzdr oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 10.05.2003 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2003 MHAL - możesz jeszcze przymierzyć się do Euronita. U mnie początkowo była opcja Braas, potem właśnie Euronit, a n końcu trafiła się super okazja na ceramikę i na tym się skończyło.Zielenieją pewnie z czasem wszystkie, ale za euronitem przemawiała jakość i cena. Z tego co mówił mój dekarz Euronit sprowadzają nadal z Niemiec, a braas jest robiony w Polsce i jakość poszła w dół. Ważne tylko żeby zdecydować przed łatowaniem dachu, bo na każdą dachówkę jest trochę inny rozstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 10.05.2003 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2003 oorbus - właśnie 180stopni trójkąta 'im się omskło' i w środę będą wstawiali kliny między górną ramę a dach. Mogę tylko mieć nadzieję, że wyjdzie to ok, i trochę zginie przy ociepleniu poddasza. Do tego dzisiaj odkryłam, że tynkarze stuknęli narożnik okna mimo że cały czas uważali. Bali się nawet otwierać okna, a tu taki kwiatek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 10.05.2003 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2003 loniu, jakie masz kaloryfery? muszę szybko decydować, i nie wiem które płytowe? Najlepiej jak najchudsze i żeby mogły być zamocowane jak najbliżej ściany, to wtedy nie będą wystawały dalej niż parapet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts