karola 26.08.2002 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 To coś koło tego co u mnie... narazie jeszcze stan zero. Martwie się , że to wszystko tak późno, a pozwolenie na budowę mamy od kwietnia. Tak bywa...wiele spraw itd.. Mam nadzieję,że zdąrzymy przed zimą przykryć dachem:smile: Pozdrawiam - cieszę się, że nasz klub ożył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaN 27.08.2002 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2002 Ożył, to jeszcze powiedziane troszkę na wyrost . Może za chwilę, gdy rozpocznie się jesień i zima, ludziki zasiądą do komputerów... Tymczasem nawołuję wszystkich poznaniaków i okolicznych budowniczych - ... łączcie się! Wymiana doświadczeń tutaj jest naprawdę cenna. Loniu, wracaj z tych wakacji, do roboty i do... komputera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek s 30.08.2002 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2002 Cześć Poznaniacy. Widzę, że rzeczywiście tylko kilka osób udziela się w tej grupie. Jam też zawinił, ale to przez budowę właśnie - musiałem w 3 miesiące wybudować dom. I udało się. Teraz Was będę podpatrywał, ale mogę dać namiary na niektórych przyzwoitych dostawców lub wykonawców. Pozdrawiam. Maciek S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanb 30.08.2002 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2002 Chetnie. A jaki dom - technologia, co na dachu, no i gdzie? Stefan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 02.09.2002 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2002 czesc, Jestem naprawde zaskoczony nasz watek zyje !!!Wlasnie wrocilem z Mazur i wyobrazcie sobie ze moj dom jescze stoi, nikt go nie ukradł i nawet sie nie zawalil. Teraz czekam na rozpoczecie prac nad dachem. Kto zna dobrych wykonawcow (ciesli i dekarzy najchetniej jako jedna ekipa?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek s 03.09.2002 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Loniu! Znam wykonawcę, który cenowo jest przyzwoity, ale wymaga kontroli (najlepszy przyspieszacz - lwia część zapłaty - po robocie. Stefan - wybodowałem D-33L z Muratora. Technologię zastosowałem jak w projekcie. Ściany nośne U-220 (z Biegonic). Działowe skopałem, bo wziąłem POROTHERM 11 i K-3. Tańsze (i łatwiejsze w wieszaniu obrazów) są ściany działowe z siporexu. Dach - dachówka ROBEN brąz angoba (polecam dostawcę). OKNA - FORIS z zewn. okleiną w kolorze dębu złocistego. Takie same rolety zewnętrzne. Strop teriva - nie znajdziesz tańszej oferty niż tą, którą wymarałem. Co jeszcze? Maciek. A budowa -MOSINA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 03.09.2002 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 maciek_s czy mozesz mi dac namiary na tego wykonawce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek s 04.09.2002 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Loniu! Telefon do faceta od pokrycia dachu: 607 861 109. U mnie zrobił więźbę dachową, położył folię paroprzepuszczalną, dachówkę i orynnowanie. Wziął przedpłatę na drewno. Resztę zapłaciłem po robocie. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 04.09.2002 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Wielkie dzieki. Maciek czy jezeli bedzie mi gosc odpowiadal cenowo to bede mogl zobaczyc jak polozyl u ciebie dachowe i ewentualnie, jezeli to mozliwe,jak zrobil wiezbe? Swoja droga to zazdroszcze ci, ze masz juz to za soba Ciao! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek s 04.09.2002 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Loniu. Nie ma sprawy. Możemy się umówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 04.09.2002 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Maciek_S Umówiłem się dzisiaj na spotkanie z poleconym przez ciebie wykonawcą. Powiedz mi czy jest szansa zebym w piatek mogl zobaczyc twoje dzielo.Jezeli wolisz to pogadamy na privie, albo podeslij jakis telefon do ciebie na moj priv to przedzwonie i sie umowimy. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek s 06.09.2002 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Co jest wiara!? Zatrzymaliśta budowy? Nie macie czasu pogadać o budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 06.09.2002 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 maciek_s Ja juz nie wierze, ze ten wątek sie kiedys rozwinie i nabierze dynamizmu. Do zobaczenia dzisiaj mam nadzieje, przedzwonie jescze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojptak 06.09.2002 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 KościanJutro wreszcie będą mi kłaść płytki. Z większych prac do których potrzebuje jeszcze ekipy to zostało mi ocieplenie zewnętrzne. Mam nadzieję, że mi zrobią bo chcę się w tym roku wprowadzić.Martwi mnie jeszcze droga dojazdowa – glina jak popada to można się utopić.Jest to droga osiedlowa dojazd do kilku domów. Powiedziano nam, że mogą ją tylko wyrównać a utwardza dopiero gdy wszyscy się wybudują (na 10 domów 2 na ukończeniu, 3 rozpoczęte). Pozostanie mi tyko zaopatrzenie się tylko w kalosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek s 06.09.2002 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 WojptakJa bym ścigał (miasto, zarząd dróg) do upadłego. Niedawno mieszkałem w Kościanie i słyszałem, że pewien prominent (powiedzmy radny) jak dostał się na stołek, to w ciągu kilku miesięcy zrobili do niego drogę z pozbruku a inni jak mieli błotko, tak mają. Nie pozostaje Ci więc nic innego jak startować do wyborów samorządowych... Przykre to, ale prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 06.09.2002 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Rozwiazaniem jest wprowadzic sie na poczatku zimy jak wszystko pozamarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaN 06.09.2002 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 No, Loniu, zobaczymy jak będzie wesoło jak zamieszkasz w swoim domeczku w porze roztopów . U nas podobno ma być w bliżej perspektywie czasu dobra droga, właśnie z powodu sąsiedztwa... lokajnych prominentów. Oni muszą się spieszyć, bo nie znają dnia, ani godziny... A pomysł z kandydowaniem do samorządu już półżartem przerabialiśmy ze znajomymi:smile:. W końcu potrzeby lokalnych społeczności są niemałe - lampy uliczne, kanaliza, droga Jak na razie pozostaja nam gumowce Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaN 06.09.2002 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Loniu, zapomniałam powiedzieć, że ściany postawi nam ostatecznie "Twoja" ekipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 06.09.2002 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Cisze sie Magda, ze mogłem pomóc. Ja prawdopodobnie skorzystam z ekipy Maćka_S do wykonania dachu. Forum to jednak pożyteczna sprawa, szkoda że nasz wątek jest taki anemiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaN 06.09.2002 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Loniu, oby do wiosny... Może Ci bardziej zorganizowani pobudowali w tym roku co było do zbudowania, a my w polu (no, Ty to może juz bliżej drogi:smile:). A nasz anemiczny wątek? No cóż, ja prawdziwy anemik - praktyk (nasza najmłodsza nienarodzona wysysa ze mnie całą krew), a jakoś mam siłę popukać w klawiaturę. Z całą resztą już dużo gorzej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts