nnatasza 30.06.2003 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Arkadly masz rację o jedną kropkę za daleko . Dziękuję za umieszczenie na mapce. Ale mie się podoba. Misza widzę, że będziemy sąsiasami! Zawsze marzyłam o tym, aby zamieszkać w Puszczykowie. Szukałam tam działki ponad rok. Trudno było pogodzić rozsądną cene z ładną działką. Ale cierpliwość się opłaciła, bo działka jest ok - no może oprócz kształtu. Zaczynamy 26 lipca!!! W której części Puszczykowa się budujesz?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 30.06.2003 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Hurra jutro zakładają okna.załatwiłam sobie kogoś do pilnowania posiadłości biegam po płytkach kuchniach,wannach ,kabinach.Odnosnie kuchni mam 2 faworytów : Atlas albo Wrzosowa.Własnie skończyli elektrycy, został im jeszcze alarm.Misza odnośnie ogrodzenia to nie wiem niestety bo KB gdzieś się ukrył,to i dobrze pózniej będzie bolało.Czy robicie piorunochron?Nnatasza ja tez mam antracytową KERAPFANE i ładnie leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 30.06.2003 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 r.moonlit, z której strony Suchego Lasu, może obok mnie, ja po stronie wschodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 01.07.2003 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 pyrka, pewnie nie będziemy najbliższymi sąsiadami. ja buduję na północy, blisko Jelonka i os. Grzybowego. Ale na spacery, szczególnie rowerowe, i do lekarza bedę się zapuszczał się w Twoje rejony tych którzy są już po ociepleniu poddasza zapytuję, jaką folię paroizolacyjną użyliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 01.07.2003 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 marie, ja robię odgromówkę, wiem, że niby nie trzeba, ale sąsiad ma, a ponieważ nasze garaże się stykają, postanowiłem, że zrobię, co by losu nie kusić - wydatek mały, więc długo się nie zastanawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 01.07.2003 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 marie - ale masz fajnie . Ale muszę się pochwalić, że wczorajszy dzień też miałam całkiem udany. Wczoraj założyli mi licznik w skrzynce energetycznej i zrobili studzinkę z H2O mr. moonlight - co prawda nie jestem jeszcze przy dachu, ale mam już na niego ofertę i jest tu przewidziana folia Klober Permo easy H - 4,38 za m2 (przyznam, że nawet nie znam cen konkurencji i nie wiem czy to dużo) Mam taż pytanie gdzie kupowaliście cegły klinkierowe (najlepiej antracytowe) i za ile?? ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 01.07.2003 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Arkadly, chciałabym umieścić zdjęcie mojego domku na mapie. Jaka jest procedura takiego wyczynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 01.07.2003 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Można przysłać zdjęcie do mnie na adres [email protected] albo umieścić je gdzieś w internecie i podać mi link. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 01.07.2003 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 hej ludziska!!! Arkady, zajebista mapka, mam nadzieje, ze kiedyś będzie widoczne moje miasto kochane.spałem na budowie!!!! ( pilnuję wstawionych w piątek okien, dlatego mam mało czasu n a forumowanie- i dziennik zaniedbałem... mea culpa)ale wrażenie jest nieziemskie. dzisiaj wstawili luksfery -100szt i maja ładniejsza połowa jest taka szczęśliwa....a i instalator nawalił- zamiast dzisiaj, chce wejść dopiero za parę dni- Bastard!!!MHALku- pozdrawiam,a, byłem na motocyklowym weselu..... oj, sie działo!!!! straty są w plastikach, więc mam co robić!! pzdroorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 01.07.2003 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Hej Nnatasza! My właśnie też kupujemy klinkier - największy wybór, najsensowniejsze podejście do klienta i dobre ceny znaleźliśmy w centrum klinkieru w Swadzimiu. Jedziesz do Auchan, zaraz po wiadukcie (ze zjazdem na Szamotuły) zjeżdżasz w prawo (- na salon Mercedesa). I masz po drodze salon z ekspozycją i pomocnymi pracownikami. Akurat my kupujemy klinkier o kolorze kasztanowym, ale na pewno są jakieś w ciemnych kolorach również. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 01.07.2003 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Pyzia, ten skład to Budmar - też tam kupuję, ale o sensownym podejściu do klienta w ogóle nie ma mowy - czynne tylko do 16, w soboty do 13, nie mogłem oddać reszty płytek klinkierowych, spoiny do parapetów zew. nie prowadzą, poziom obsługi be, była lepsza www, a teraz mają nowa, gorszą - ale fakt wybór jest największy, a co do cen to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 01.07.2003 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Dzięki wpadnę tam.Mam jeszcze pytanie dotyczące styropianu ekstrudowanego (pytałam też w wymianie doświadczeń) - czy na izolację ścian fundamentowych wystarczy 8 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 01.07.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 natasza, myślę, że w zupełnościsam dałem 8cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 02.07.2003 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Cześć wszystkim, Wczoraj wybraliśmy sie na pierwszy rekonesans plłytkowo-gresowo-wykończeniowy . Wyniki łatwe do przewidzenia . Zatrzęsienie towarów nie ułatwi wyboru Prawdopodobnie skończy się na tym, że wybiorę coś w ostatniej chwili - oszczędze nerwów sobie i ślubnemu Podzielcie się prosze informacjami, gdzie kupowaliście dla siebie te wszystkie "drobiazgi" HELP!!!!! POZDROWIONKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 02.07.2003 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 nnatasza, też sprawdziłem - też 8 cm, a napiszcie jakie warstwy i po ile cm macie zaprojektowane w waszych domach. Ze lekim zdiwieniem ja mam piasek 15cm (dałem tyle, że szkoda gadać), beton B15 (dałem (B20) 10cm, papa termozgrzewalna, folia, styropian 5 cm (ma byc 10 cm), folia, posadzka cementowa 5 cm, wykończenie, a na poddaszu styropian 2cm, folia, gładź 3,5 (dam 5 cm), wykończenie. Czy pod kominkiem rezygnujecie ze styropianu na rzecz betonu?Co do biegania za różnymi rzeczami to mam zamiar to ograniczyć do minimum, ale to dopiero gdzieś tak za miesiąc i może tylko tak mi się wydaje, że się uda. Głupie parapety i drzwi trochę zabrały jednak czasu i nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 02.07.2003 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 jestem po posadzkachszlichta na parterze wyszła od 5,5cm do 7cm gruba, zbrojona, na styropianie 8cm (4+4), folia, beton 10cm (co do klasy to się nie wypowiem), kruszywo 1m. pod kominkiem obowiązkowo bez styropianu na piętrze dałem 6cm betonu, 2cm styropianu i folia na podłogę ekipa posadzkarska pierwszoklasowa, 10 osób + agregat i cały dom zrobili w jeden dzień. materiały kupowałem sam. cementu został 1 worek (sic!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 02.07.2003 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 W projekcie mam tak: -podsypka piaskowa zagęszczona 30cm, -podbeton B10 gr. 10cm, - posadzka betonowa B15 gr. 5cm, - papa termozgrzewalna na podłożu uprzednio zagruntowanym, - styropian PS-E FS30 gr. 6cm, - folia PE, - jastrych cementowy zbrojony siatką gr 4,5 cm, - posadzka samopoziomująca. czy to wszystko jest konieczne - szok MHAL - mnie osobiście podobają się płytki w GIANT'cie na ratajach koło Kinepolis - ale ceny już mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misia-28 02.07.2003 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Dzień dobry wieczór Kalisz się kłania Witam i pozdrawiam wszystkich Wielkopolan Próbowałam przeczytać wszystko co piszecie ale dla mnie to narazie czarna magia/jestem na etapie kupna działki i w międzyczasie szukam projektu/. Może ktoś z Was buduje jakąs parterówę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 02.07.2003 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Witam misia-28 co drugi dzien jestem w Kaliszu gdzie sie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 02.07.2003 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Cześć misia Bardzo lubię Kalisz. Również często tam bywam, ale na szczęście nie tak często jak marie W Kaliszu mieszka rodzina mojego męża i moja przyjaciółka Miło, że do nas dołączasz Pojechałam sobie dzisiaj do cantrum meblowego w Komornikach..........koszmar..... W co ja umebluję mój domek A może samemu zrobić sobie meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts