misza 07.07.2003 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 ps. ten taras to z izolacją i fundamentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 08.07.2003 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 loniu, jezeli do Twojego domu dojeżdża się strasznie rozmokniętą po ostatnich deszczach drogą , a dom jest już częściowo ocieplony wełną to byłam wczoraj na zwiadach Nie wchodziłam, ba nawet bliżej nie podeszłam bo pracował tam jakiś człowiek (ok 17 - pracował nie obijał się). A jak staniesz na swoim ganku i spojrzysz na wprost (na godzinie jedenastej raczej ) to mozemy sobie pomachać Masz piękny widok na mój dom wyłaniający się spomiędzy drzew.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 08.07.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 aha i mamy juz okna nie obyło sie bez stresów ale są i rolety też i drzwi zewnętrzne, prowizoryczne ale są To juz coraz bardziej wygląda jak MOJ DOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 08.07.2003 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 ludzie! dostaje na głowę z tym spaniem na budowie!!! jestem w domu ( nie w delegacji ) a mnie nie ma. żona już sobie sprowadziła innego mężczyanę do domu, bo nie ma z kim spać jest dużo młodszy ode mnie na szczećcie to jej siostrzeniec, ale kto wie, co będzie dalej!!! RATUNKU!!! MHALku, jak Wy sobie z tym poradzicie ( tzn. z pilnowaniem okien w nocy i nie tylko?) pozdrawiam zrozpaczony oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 08.07.2003 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 oorbus, mój mąż (młodszy ode mnie ) spędził pierwszą noc i przeżył Podobno był z bratem Piszę podobno bo mnie tam nie było Jeszcze nie zdecydowaliśmy co będzie z kolejnymi nocami. Nasz nieoceniony p. Jarek ma je dzisiaj wszystkie obrobic i zacząć kłaść ocieplenie. Mam nadzieję, że to wystarczy. Poza tym są rolety i wiara.... Jest też sąsiad a raczej jego stróże, może wystarczy Zobaczymy. A twoje okna nadal można łatwo wyjąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 08.07.2003 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 tynkują wew na piętrze, i obrabiają okna przy okazji. ale parter........cóż- przyszły tydzień. na sąsiadów nie ma co liczyć, bo wyjeżdżają do domku letniskowego. a to im właśnie " zaiwanili" okna, gdy się budowali. a ja mam jeszcze położoną instalacje ele, i rurki do wody!! a najgorsze, że to cały mój dobytek. ale pomyślałem,że gdyby przyszło ze dwóch "łysych" ( przepraszam naturalnie łysiejących koleguf osiłków, to chyba bym mógł się tylko przyglądać .( jak bym przez łeb nie dostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 08.07.2003 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 No tak to zmnienia postać rzeczy. U nas zamontowali wszystkie okan z roletami od razu idzisiaj je obrabiają - wszystkie. Stąd nasz wzgledny spokój a co do osiłków to ja swojemu mężowi powiedziałam, że jakby co to niech ucieka i dzwoni po pomoc Dokładnie w tej kolejności - jego życie i zdrowie jest bezcenne A okna, no cóż - je da się naprawić, kupić raz jeszcze (oby nie ) a zdrowia i życia..........niestety. Bądź doberj myśli ! Przecież to nie będzie trwało w nieskończoność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 08.07.2003 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 co jest , nikt nie jest zainteresowany moją budą? A to zabytek militarny (wojska łącznościowe, czy coś takiego) z lat 50-tych!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekp 08.07.2003 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Witam szczęśliwych budowniczych. Ja niebawem mam zamiar dołączyć do klubu.Na początek chciałbym wywiercić studnię na działce, docelowo mającą służyć do podlewania trawy. Może macie jakiegoś sprawdzonego wykonawcę (studnia w Poznaniu). Będę wdzięczny za namiar. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 08.07.2003 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 jarekp, a nie potrzebujesz baraku na budowę?A moż eoorbus, jak kogoś złapiesz (tych co przyjdą po okna) to do rana możesz ich przetrzymać w budce. Wcześniej i tak nikt nie przyjedzie. To jak chłopaki?misza, masz pytanie na privie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 09.07.2003 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 mironmk, mam na działdze szopę drewnianą, więc nic innego mi nie trza. dzisiaj spałem pierwszy raz w naszej sypialni!!! ale wrażenie, qrcze! zostało mi tylko 2 murarzy , bo jeden próbował dźwignąć betoniarkę i coś mu w krzyżu trachło. ale idą chłopaki do przodu. do soboty mają wytynkować całe pięterko. a parter od przyszłego tyg!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 09.07.2003 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Ha! Mamy juz strop Przy okazji nie obylo sie bez obsuwy, bo z policzonych przez projektantke 11 m3 betonu na stop plus 1.5 na schody, zrobilo sie 17... I jak tu znalezc winnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 09.07.2003 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 A w temacie kominkow - rozgladam sie za takim przyzwoitym do 2500-2600zł. Ogladalismy Tarnawe, Dovre, Fonte Flamme i jeszcze cos jak Dewil (nie pamietam nazwy dokladnie). Jakie kominki jeszcze warto wziac pod uwage? Wiem, ze pare osob wybralo Dovre - jakie opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 09.07.2003 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Widziałem gdzieś wątek: gdzie kupować we Wrocławiu.....co sądzicie, aby zrobić taki wątek dla Wielkopolski. Możnaby wpisywać co ciekawsze hurtownie z jakimiś opisami i np. doswiadczeniami w sprawach rabatów, czasu dostaw, transortu itp.Dodatkowo możemy te najlepsze i najlepiej przez Was oceniane umieścić na mapce podobnej jak mapka grupy.Sądzę, że takie dane mogą się przydać szczególnie początkującym (czyli np. mnie) ale może i zaawansowanym w budowie. Pozdrawiam Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 09.07.2003 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Irekp - zobacz Jotula bukowska koło lotniska. MHAL dzieki za odwiedziny powiedz co masz charakterystycznego na domu żebym mógł go wypatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 09.07.2003 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 No cóz dom jest ...jak dom Charakterystyczna jest dachówka - ROBEN Rustykanla ale nie wiem czy z daleka widać, że jest hmmm łaciata Na mojej uliczce stoją trzy domy. Pierwszy tylko z więźbą dachową, drugi parterowy prawie wykończony, a trzeci mój - w tej chwili kłada styropian zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 09.07.2003 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Widziałem gdzieś wątek: gdzie kupować we Wrocławiu.....co sądzicie, aby zrobić taki wątek dla Wielkopolski. Możnaby wpisywać co ciekawsze hurtownie z jakimiś opisami i np. doswiadczeniami w sprawach rabatów, czasu dostaw, transortu itp. Dodatkowo możemy te najlepsze i najlepiej przez Was oceniane umieścić na mapce podobnej jak mapka grupy. Sądzę, że takie dane mogą się przydać szczególnie początkującym (czyli np. mnie) ale może i zaawansowanym w budowie. Pozdrawiam Arecki Super pomysł popieram - chętnie się przyłączę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 09.07.2003 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 pomysł z mapką dobry, na dużo się nie przydam, bo kupuję tam, a nie gdzie indziej (w wiekszości przypadków) bo: albo kolega, albo znajomy, albo jakieś rozliczenia z klientem itd. itd. Wątpię np. czy ktoś byłby zainteresowany ściąganiem bramy Hormanna z Polanicy Zdroju? Nie pytajcie nawet dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 10.07.2003 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Stworzyłem wątek gdzie można wpisywać sprawdzone hurtownie Wielkopolski. Sądzę, że początkujący będą wdzięczni doświadczonym.http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=12552 Arkadly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 10.07.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 cześć i czołem!tworzę stronkę , coby jakie zdjęcia pozamieszczać.narazie kulawo to idzie , ale postaram sie lepiej!!oorbus http://www.republika.pl/oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts