mironmk 14.07.2003 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 misza, dzięki.A to i ja cos dorzucę do kramiku (najchetniej razem z budą): drzwi budowlane własnej roboty sztuk 2. bardzo ładne i solidne, materiał dechy, z wizjerem (nie żartuję). Może sie ktoś skusi - bede tak dodawał, aż pozbędę się budy. Aha i dorzucę trochę pth 25 p+w. To jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golec 15.07.2003 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 MiszaMoja chałupka stanie w Puszczykowie Niwce przy ul. Fiołkowej w lasku z brzózek samosiejek około 500 m od Warty. nnataszaDzięki za namiary na architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 15.07.2003 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 misza podaj mi prosze wymiary ościeżnic i cenę drzwi - tych z okleiną drewnianą, dzieki A u nas nie obyło się bez kolejnej wpadki Okazało sie wczoraj, że źle zamowntowali nam rolety A juz jest położony styropian Teraz czeka nas zdjęcie styropianu przy oknach, zdemontowanie rolet, poprawka - załozenie pod rolety styropianu, założenie rolet, połozenie raz jeszcze styropianu Ewidentntna wina naszego kierownika a tak się dobrze spisywała jak do tej pory.... Jeszcze nie wiem co mu zrobie jak go spotkam..... A co do kontaktów i tm podobnych wszystko juz wyjaśniane, decyzje podjęte i robota wre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 15.07.2003 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Pyzia, z chęcią was także odwiedzę jak wam domek urośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 15.07.2003 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Czy ktos moze kupowal okna PCV w Porta Okna na Obornickiej? Okna wygladaja bardzo ladnie i ciekaw jestem co sa warte. I jeszcze interesuje mnie ile rabatu udalo sie wynegocjowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 15.07.2003 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 A w temacie kramiku: zostalo mi ok. 40szt keramzytowych pustakow stropowych Teriva 1 - odsprzedam po promocyjnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 15.07.2003 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 naprawdę nikt nie wie jakie mogą być rabaty na sprzęt AGD i kominki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 15.07.2003 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Zwyczajowo 15%, mniej to nie rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 16.07.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Kochani! Ciepło jest , roboty wprawdzie dużo przy budowach , ale póki co długo jest jasno . Co myślicie o spotkaniu na rynku w jakimś ogródku w bliskim terminie ????????? Dajcie znać czy to dobry pomysł! pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 16.07.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 miron, kominek jeśli chcesz nadal kupić na obornickiej, to 10% będzie sukcesem. jak cię znam dostaniesz 15% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golec 16.07.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Spotkanie w ogródku - jestem za. Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 16.07.2003 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 mr.moonlight, tak chcę - zobaczymy i dam znać. Zastanawiam się kiedy to zrobić. Już teraz? i gdzie to trzymać? W garażu? Czy poczekać i kupić na gotowe w ostatniej chwili? W piątek montuję bamędo garażu i drzwi do pom. gosp. i kotłowni i zaczynam z podbitką (dwa tygodnie opóźnienia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetce 16.07.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Hej, no to ja ruszyłem. Ziemia odgarnięta, dom wytyczony (ci geodeci to ale robią biznes). Jutro zwożę od Lonia barak i zaczynają kopać fundamenty. Bieganina się zacząła. Golec: przesłałem Ci na priva niamiary na architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mAgnes 16.07.2003 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Czy ja tez moge niesmialo dolaczyc sie do prosby o namiary do sensownego (czyt. taniego) architekta? Co prawda mam juz adaptacje, ale mamy male zamieszanie. Na poczatku nie chcielismy zmian i architekt tylko wrysowal nam dom w dzialke, przygotowal papiery do starostwa i skasowal 900 zl. Mam wrazenie, ze dalismy sie skubnac lekko.A teraz nas olsnilo i chcemy powiekszyc garaz i zmienic polozenie okna w kuchni. Ile takie zmiany moga kosztowac? Orientujecie sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetce 16.07.2003 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Zbig70, w kwestii działki to wiele ci nie pomoge, bo ja kupilem pierwszą i jedyną jaką obejrzałem. Wszystko trwało z 2 tygodnie. Podjelismy z żoną decyzję o budowie. Potem poszlismy na giełdę nieruchomości organizowaną w którymś z wieżowców na Marcinie. Tam trafilismy na biuro nieruchomosci oferujace dzialki w Borówcu. Plan był taki, aby kupić jakieś 800 m2 za jakieś góra pięć dych. Jak zajechaliśmy na miejsce obejrzeliśmy fajne pole podzielone tyczkami na działki. Szereg działek przy lesie skladal sie z okolo 1000 m2 budowlanych i okolo 700 m2 tegoż lasu. No i jak to zobaczyliśmy to nam palma odbiła. Budżet został przekroczony (nie powiem ile ). Ale warto teraz spłacać kredyt. Na działce był też już prąd, woda i gaz. Co prawda moje dziecko bedzie miało do szkoły kawałek do Robakowa, ale jak popatrze na wildeckie szkoly obok których teraz mieszkam, to lepiej niech chyba dojeżdza. Tym bardziej, że o szkole w Robakowie słyszałem dużo dobrego. Tak więc za działką to się nie najeździłem. Żeby było zabawniej parę tygodni wcześniej rozmawiałem z kolegą ze studiów, z który mieszkałem w akademiku, a potem po studiach razem wynajmowalismy - i on pochwalil mi sie, ze kupił właśnie działkę z lasem w Borówcu. Wtedy zastanawiałem się po co mu ten las i co bedzie z nim robił. Przeszło mi jak sam zobaczylem działkę z lasem. A najzabawniejsze było to kiedy okazało się, że kolega ów jest właścicielem działki graniczącej z tą, którą chciałem kupić i którą w końcu kupiłem Świat jest mały. Jesli masz juz projekt - uważaj żeby pasował na działkę - jeśli nie - wybieraj działkę na którą pasuje 99% projektów typowych czyli taką z wjazdem od pólnocy. Ja mam wjazd od południa i skończyło się na projekcie indywidualnym. Chyba, że i tak to planujesz. W każdym razie powodzenia w poszukiwaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbig70 16.07.2003 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 zetce, dzięki za odpowiedź. A jednak mi pomogłeś - nie zwracałem na razie uwagi na strony świata - widzę, że to ważne. Projektu nie mam, mam zamiar kupić gotowy z ew. małymi przeróbkami, więc muszę rzeczywiście patrzeć na strony świata. Mieszkam też na Wildzie i widzę te szkoły - na Jerzego np to porażka... Jeśli dobrze zrozumiałem, masz 1700 m2 działkę i w tym 700 m2 lasu? Jasne z modrym! Mam juz cos na oku, ale z watpliwosciami: Czy jeśli uzbrojenie jest w ulicy oddalonej od działki o około 100m to jest to problem? Prąd już jest - chodzi o WG. Pozdrawiam, zbig70 Jesli masz juz projekt - uważaj żeby pasował na działkę - jeśli nie - wybieraj działkę na którą pasuje 99% projektów typowych czyli taką z wjazdem od pólnocy. Ja mam wjazd od południa i skończyło się na projekcie indywidualnym. Chyba, że i tak to planujesz. W każdym razie powodzenia w poszukiwaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 16.07.2003 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 uzrojenie 100 m od granicy działki to 10x taki problem, gdy uzbrojenie jest na działce. Mój dom cofnąłem do tyłu działki o 12m od "normalnej" linii zabudowy i w porównaniu z sąsiadami, mimo wszystko to był, jeśli nie problem, to problemik. Pewnie dla niejednej działki warto kopać i kilometr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 16.07.2003 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Mam problem ze znalezieniem kogoś z HDS'em jeżdżącym w okolicach Kórnika, Robakowa, Borówca. Potrzebuję przewieźć kontener budowlany, ale wszyscy z ogłoszeń mają samochody w Przeźmierowie, Gnieźnie itd. Nie opłaca mi się płacić za 50 km dodatkowo. Jeśli wiecie o jakimś HDSie w tym kierunku dajcie znać. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 16.07.2003 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Arkadly, znam (znałem) ten ból, ale zaraz, zaraz co z tego, że np.Przeźmierowo lacisz od miejsca postoju do siebie na działkę - jak tak się umówiłem, nawet nie wiem skąd facet miał dźwig. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 16.07.2003 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Misza, Lednogóra to jednak trochę za daleko. Myślę tu o przyszłych dojazdach dzieciaków do Poznania (myślę o szkole w Poznaniu), no i codzienne dojazdy żony do centrum Poznania do pracy. Dlatego ważny jest dobry dojazd samochodem i alternatywnie komunikacją publiczną. W weekend pojeździłem po Puszczykowie - bardzo tam jest ładnie, ale dojazd raczej nieciekawy - jeszcze jak pociąg pojedzie i autostrada ruszy (zjazd w Luboniu)? Jak Ty to widzisz? Chyba zostanę przy Swarzędzu... Pozdrawiam - zbig70 ja mam dzialke na Rogierowku pod Kiekrzem. Z pietra moze bedzie widac jezioro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts