MHAL 05.08.2003 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Wiatm wszystkich po przerwie - URLOPIK Pyzia 'bez nerw" jak mówia starzy budowlańcy Budowanie bezj jedne wtopy to nie budowanie U nas na przykład kolejny problemik : tynkarz ma "tyko" 1,5 tygodnia poślizgu Trudno przezyje sie Gorsza sprawa jest w wodociagiem - dopiero maja nas przyłączyć w październiku - szkoda gadać No i są inne problemy Mój mąż miał dzisiaj wypadek i własnie czekam na telefon ze szpitala Jest tylko trochę potłuczony więc mam nadzieje, że go nie zatrzymają Sama nie dam rady przypilnowac tynkarzy, instalatorów i zalatwić jeszcze pozwolenie na budowę garażu Trochę nam się poplątało..... Tudno Trzymajcie proszę kciuki za niego i za mnie chyba też...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 05.08.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Widzę, że rzeczywiście są poważne prawdziwe kłopoty, więc ja siedzę cicho i trzymam kciuki.tsunagirl, tartak jest w Suchym Lesie, zaraz za wiaduktem i w Kiekrzu (z dwa), jeden chyba tani 8 145 710, jest też za SLasem, chyba w Złotkowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 05.08.2003 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 MHAL - faktycznie nie zazdroszczę i 3mam kciuki aby głowa rodziny się szybko wykurowała. Ale znając Was i tak dacie radę i to pewnie przed czasem ! Pozdrów małżonka od "Sadowników" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 06.08.2003 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Dziękuje za słowa otuchy Męzusia na szczęście mam w domu. Chcieli go zatrzymać w szpitalu ale nie chciał Ledwo sie biedak rusza ale za to wprawi się w budowaniu na telefon Jeszcze wczoraj poganiał i prostował tynkarzy próbował nawet wpoic parę zasad dobrego wychowania Daremne starania Najzabawniejszą częścią wczorajszego zdarzenia jest to, że wypadek spowodował.........nasz kierownik budowy Jak po wszystkim wyszedł z samochodu i zobaczył kogo trafił to prawie zawału dostał.... ech życie życie.... Ciekawe czy nieszczęsia chodza parami czy wałęsają się stadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 06.08.2003 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 misza maszyna po kilku dniach spowodowała, że nie czuć już wilgoci ale to oczywiście efekt powierzchniowy. Jutro mam odwierty w posadzce i badanie wilgotnosci (po 7 dniach suszenia) zobaczymy efekty. Dzięki za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 06.08.2003 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Cześć! Ja z innej beczki - czy ktoś z Was wie gdzie można wypożyczyć maszynę o interesująco brzmiacej nazwie - glebogryzarka ? I ile to mogłoby kosztować? Mamy na działce furę ziemi nawiezionej od wczoraj i trzeba będzie ją rozprowadzić, ale wcześniej to co już jest wymieszać z piaskiem. I do tego potrzebny jest taki sprzęt! Jeśli możecie mi podać jakieś namiary - będę zobowiązana pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 06.08.2003 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 to chyba popytaj okolicznych rolników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 06.08.2003 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Pyzia:65zł/dobęhttp://www.rema-rental.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 06.08.2003 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 heyka po przerwie! sorry, ale brak casu kruca bomba. na woodstoku se byłem. MHALku, dbaj o menża..... menżu daj sie dbać Frankai, whatta U doin' here? u nas sie dzieje ale poślizgi jak zwykle muszą być!! dość że w tynkach sie kolo pomylił o jakieś 50 m2 na naszą korzyść bo obmiary robił jakiś jego studencik, hahaha pzdr oorbus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.08.2003 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Oorbus - uważaj bo jestem rasistą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunagirl 06.08.2003 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Widzę, że rzeczywiście są poważne prawdziwe kłopoty, więc ja siedzę cicho i trzymam kciuki. tsunagirl, tartak jest w Suchym Lesie, zaraz za wiaduktem i w Kiekrzu (z dwa), jeden chyba tani 8 145 710, jest też za SLasem, chyba w Złotkowie. dzieki za tartaki, wczoraj pilnie musielismy cos znalezc - dotarlismy na ul. gdynska, ale blizej nam do suchego wiec poszukamy drewna tam; konbet przyslal nam bardzo dobry material, nawet troche wiecej niz zamowilismy na wszelki wypadek no i jesli cos zostanie zabiora, tak wiec w piatek zalewaja nam najprwdopodobniej strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 06.08.2003 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Dzięki za namiary ,może w przyszłym tygodniu będziemy gryźć glebę jak dobrze pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 06.08.2003 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Od dzisiaj zostałam fanką motocykli Motocykle super są, chyba zamienię autko na motor A wszystko to przy okazji paneli, kto by pomyślał Pyzia, a nie można takiej ziemi/gleby rozprowadzić koparą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 07.08.2003 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 misza mój mąz miał wypadek na motocyku On jechał prawidłowo, najechał na niego samochód (uderzył w niego, nie w motor), na szczęście oba pojazdy nie jechały szybko... i jest tylko mocno poobijany i poxdzierany... Uważaj na motocykle. Są super to prawda ale..... W samochodze jesteś choc troche chroniona prze karoserię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 07.08.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Misza przed rozprowadzeniem "pagórków humusu" muszę tą ziemię, która jest na działce odpowiednio pomieszać z piaskiem i korą. Taka jest podobno sztuka "uzdatniania" gliny, którą mamy na działce (info z innego wątku). Na to dam dopiero z 10-15 cm lepszej ziemi. Jak dobrze pójdzie to pierwsze choinki już jesienią! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 07.08.2003 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Frankai, jeśli to prawda..... to nie mamy o czym z sobą gadać.... szkoda MHALku, jako motocyklista, życzę "bratu" szybkiego powrotu na 2 koła. do wszyskiego trza mieć głowę, a wypadki? cóż zdarzają się wszędzie.... ( zapisane w gwiazdach, czy gdzie tam...) pzdrw oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 07.08.2003 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 hej, tak se pomyślałem,a co z naszym meetingiem?upadła koncepcja?nie znajdziecie chwilki casu?eeee.... znajdziecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 07.08.2003 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 oorbus, chyba będzie ciężko z tym spotkaniem - było już jedno i też, o ile wiem, nie wypaliło.Ja np. zaczynam mały urlopik - mam nadzieję, że w tym czasie działka cudownie urodzi płot, taras i ścieżki. Jak dopcham się gdzieś do kompa to zajrzę co się tu dzieje i podenerwuję wszystkich siedzących za biurkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.08.2003 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Frankai, jeśli to prawda..... to nie mamy o czym z sobą gadać.... szkoda oorbus Do Ku-Klux-Klanu (czy jak tam się prawidłowo toto pisze) nie zamierzam się przyłączać. Nie dyskryminuję Czarnych, ale swoje zdanie mam. Podobnie w kwestii Arabów. Nie wiem jak Ty, ale ja z racji swojej pracy i zamieszkiwania miałem dużo styczności (i ilościowych i czasowych) z nimi i okazji do wyrobienia sobie zdania. Powiem Ci też, że nie jestem odosobniony - większość ludzi wracających zza Wielkiej Wody, ma podobne zdanie do mojego. Nie wyłączając tych, co to mają tak poważne literki jak "dr hab." i są ogólnie przesympatyczni. Swoją drogą na studiach bardzo lubiłem naszego Murzynka. Ale bycie pojedyńczym pewnie motywowało go do większej asymilacji niż "klanowania" się. W większych skupiskach zachowują się diametralnie inaczej. Poza tym denerwuje mnie przekręcanie języków - zarówno polskiego jak i angielskiego. W tym drugim przypadku słówka takie jak: watt'a, wanna czy doin' doprowadzają mnie do dylerki. Zresztą cały mit Ameryki w Polsce mnie wkurza. Zamiast skupić się na tych dobrych rzeczach, które mają i je kopiować, to wielu - zwłaszcza młodych ludzi - gloryfikuje USA jako całość. Siedzę tu i pracuję i mogę powiedzieć z ręką na sercu, że Polska mi się o wiele bardziej podoba. Mam nadzieję, że nie odbierzesz tego posta jako ataku na swoją osobę, a tylko wyrażenie mojej osobistej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 07.08.2003 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 misza,Jakoś nie działa priv.Próbuję wysłać to info dot. płytek, ale chyba jakos nie przechodzi. A może jednak przeszło, będziesz miała z trzy kopie zapasowe. Jesli nie dostanę potwierdzenia, że wszystko OK, ponowie jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts