mr.moonlight 26.08.2003 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 zaawansowanych budowniczych baaaaaaaaaardzo proszę o informację, gdzie można w dużym wyborze znaleść parapetowe płytki klinkierowe. szukam takich w kolorze jasnym-ceglstym (matowe). KTOKOLWIEK WIDZIAŁ, KTOKOLWIEK WIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 26.08.2003 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Cześć! Kilka dni nie wchodziłam a tu tyle nowego "narybku" Witajcie! U nas już już i zacznie się więźba i dach. Grzegorz S - nasz dekarz ma dobry PR - jeśli się sprawdzi to dam Ci na niego namiary. Za miesiąc będę wiedzieć wszystko. A co tam słychać u MHAL'ów? Chyba już się przeprowadzają bo o niczym nie piszą! Fajnie mają Pozdrawiam serdecznie wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 26.08.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 mr moonlight - Budmar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 26.08.2003 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 misza,wiem, wiem. byłem i pewnie znów tam pojadę, choć wydaje mi się, że duży wybór tam raczej mają w cegłech niż parapetach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 26.08.2003 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 misza, Darco 29.09.loniu - mam pytanko na privie. dot. Lotusana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 26.08.2003 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Ioniu, masz racje, co drag to drag. należy tylko co nie co pozmieniać ( kierownica, podnóżki, i przede wszystkim wydechy, bo jak mawiają starzy Indianie- " Loud pipes save live" ) a co do kolejności wydatków, hmmm... zawsze można zamiast pktu 3 zrealizować pkt 4 , hihihihi. Misza, tak to jest na tym padole, że akcja wymusza reakcję. a każdy z naszych wyborów pociąga za sobą jakieś konsekfencje ( kurna, ale psychologiczny wywód... pzdrw WSZYSKICH!!! oorbus P.S. a gdzie jest nasz Lider? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 26.08.2003 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 mironmk nic nie dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 26.08.2003 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 loniu zżarło, a teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macleanek 27.08.2003 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Alojz, o Porotherm spróbuj zapytać u Maszewskiego na Dziadoszańskiej. Co prawda nie wiem jaka cena jest obecnie, ale kiedy kupowałem w okresie marzec - maj było to ok. 3,62 - 3,70 złociszy brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 27.08.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Witajcie !!! Jeszcze zyjemy i jeszcze sie nie przeprowadzamy !!!! Pyzia, u nas ostatnio tyle sie dzieje i na budowie i tak w ogóle, że na nic nie ma czasu Ale to chyba dobrze Mój mąż mnie pociesza, że to jeszcze 3-4 miesiące i po wszystkim No nie wiem Na budowie w tej chwili kładą centralne ogrzewanie i inne rurki. Potem poszdzki. Tynki juz są !!!!! I są bardzo ładne Jak by co to ekipe możemy polecić. Wykonanie świetne, gorzej z komunikacją Szef ekipy jakiś dziwny ale w sumie zrobili dobrą robote za dobrą cenę. Wczoraj kupiliśmy stelaże pod kibelki i bidet i rozglądamy się za wanną. Ceny powalają A najbardziej zadowolona jestem z parapetów wewnętrznych. Zdecydowałam się na marmurowe w kolorze kawy z mlekiem ale więcej mleka Kamieniarz z Puszczykowa zrobił je prześlicznie i nie kosztowały fortuny Loniu jak przeprowadzka ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 27.08.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Jak dobrze pójdzie to w poniedziałek zacznę płytki w środku i malowanie elewacji na zew. - no, ale to zależy od pogody. Po ogrodzeniu działki trochę optycznie się zmniejszyła, ale może to i lepiej. Wygląda na to, że popada - to się sprawdzi niby-instalację deszczową. misza - co do kostki to u mnie się potwierdziło - miało być 80-100 m2, zamówiłem 120, a skończyło się na 170 i jeszcze z 10 mogłoby być. Koszmar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martai 27.08.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Test posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 27.08.2003 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 marti, działa i co teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martai 27.08.2003 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Witam wszystkich Wielkopolskich Grupowiczow, Właśnie rozpoczynam ten proces, który niektórzy z Was już kończą – budowanie. Zamierzam wybudować domek w Kamionkach k/Kornika. Mam już projekt + adaptacja i złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę. Uff te papiery. Teraz w starostwie czeka się przynajmniej miesiąc na pozwolenie. Szukam informacji na temat cen robocizny, materiałów (chce użyć Poroterm 25 lub Proton 24 P+W, bloczki M6 na fundamenty, strop Teriva). Może ktos, kto buduje w podobnej technologii podzieliłby się informacjami o realnych cenach (może ma jakis rzeczywisty kosztorys???). Rozmawiałem z 2 ekipami budowlancow: - Szef pierwszej z nich chciał zobaczyć projekt, nie interesowała go zbytnio powierzchnie murow czy posadzek. Po krótkim namyśle wyleciał ze za stan surowy + wiezba + dachowki wezmie 28.000 + 7%VAT. Zadalem mu pytanie jak to obliczyl a on na to ze tak mu wyszlo i to jest za ryczałt za całość i on tak zawsze oblicza. Podziękowałem mu za wyjaśnienia - Szef drugiej ekipy moj projekt obliczal tydzień i wyszlo mu ok. 15.000 + 11.000 netto. Podal mi ceny w rozbiciu na fundamenty, mury przyziemia, stropy+wience, mury poddasza, ciesielka + dachowki. Jak inne ekipy wyceniają? Szukam jakiego zaczepienia, jakichs porad itp Będę wdzięczny za wszelkie informacje na priva Chciałbym cos zacząć na budowie przed zima a na dodatek niewiadoma co do VATu na materialy budowlane Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 27.08.2003 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Misza , dzięki , drzwi zostały zaraz wprawione , dom ubezpieczyłam wczoraj i nie było tak boleśnie. Wartość ubezpieczenia 250tys . w tym 10% jest od kradzieży i dewastacji, składka roczna 600,- platna w 2 ratach. Nie mają żadnych szczególnych wymagań jeśli chodzi o zabezpieczenia. Widziałam dom, "stodoła" jak piszesz , jest w jakimś modernistycznym stylu i całkiem ładna. Mój dom to jest dopiero prawdziwa antyczna stodoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 27.08.2003 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 witam, kurna, u nas też sie dzieje>............. czasu nie ma normalnie. patrzymy sie za jakieś 10 dni przenosić co prawdz nie będzie to na gotowca, ale...kasy ubywa z prędkością światła najpierw myślałem, że się zmieścimy w 150 tys, potem w 170, teraz widzę, że pewnie i do 200 dobijemy... ale, co tam.... 3maycie sie!!! oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 27.08.2003 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 martai, nie masz załatwionych papierów, ani ekipy - i chcesz jednak zaczynać budowę w tym roku. Lepiej dobrze sobie to przemyśl. Wiem, wiem - łatwo mi się mądrzyć, bo akurat kończę i już zapomniałem jakie ma się marzenia, gdy się zaczyna - najlepiej jak najszybciej siedzieć przy kominku - no, ale jednak dobrze się zastanów. Zaczynałem w połowie września ubr. i było to trochę za późno, a ekipy miałem uzgodnione już wiosną i wczesnym latem. Pamiętaj, że dobre ekipy mają zawsze zabukowane terminy daleko do przodu.Zaraz znajdzie się ktoś kto napisze "martai zaczynaj, ja zaczynałem jeszcze później i już mieszkam" - i właśnie będziesz miał jeden z pierwszych dylematów - potem jeszcze takich setka i siedzisz przed kominkiem. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 27.08.2003 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 ja poradzilbym kupic choc w tym roku nadrozsze materialy. VAT to kat. a wcale nie trzeba go odbierac. w okolicy poznania (okolo 40km na polnoc) moge polecic b. dobra hurtownie ktora jest tania i solidna. Alfabud Bis. Hurtownia materiałów budowlanych(0-67) 256 86 4064-710 Tarnówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majo 27.08.2003 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 martai bloczki i cement , a nawet porotherm polecam z akladzie produkujacym bloczki (nie znam nazwy)w Borówcu - mozna zejsc duzo ponizej ceny wyjsciowej , nie ma problemu z dowozem i ewentualna karencja splaty.Zalatwialem wszystko na telefon - jestem z nich b. zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 27.08.2003 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 miron - ta kostka to prawdziwy magic, co? Może to kwestia wzoru? U mnie zostało do dokończenia jakieś 12-15m2, ale na razie brak forsy. Póki co zapadła się trochę kostka wokół pokrywy od szamba Podobno to się zdarza, bo kręgi siadają... loniu - przejechałeś się Dragstarkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts