Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Cześć,

mam już mury, ścianki działowe i komin :smile: i bardzo się z tego cieszę.

A propos komina, u mnie postawiono komin troszkę ponad wysokość wieńca. Nie mam stropu więc muszę poczekać, aż cieśla "obejmnie" komin więźbą (podobno mógłby się przechylić), wtedy murarze postawią go do końca i ktoś (no właśnie, KTO????) położy klinkier. Dopiero później dachówka.

Magda

Cześć Wszystkim.

Pewnie będę często tutaj zaglądał, bo właśnie podpisałem przedwstępna umowe na kupno działki w Robakowie (dla tych, którzy nie wiedzą - 15km z Poznania w stronę Kórnika).

A teraz mój interes. Jakie macie doświadczenia (pytanie do ludzi z Robakowa, Borówca itp) z urzędami. Będę potrzebował wody, gazu (prąd mam) i wszystkich pozwoleń.

Jak macie doświadczenia piszcie, jeśli chcecie wymieniać nazwiska lub/i komu dac w łąpę proponuję priva [email protected]

A i jeszcze jedno - działka jest przy ulicy, której jeszcze nie ma ale jest to w pobliżu skrzyżowania Polnej i Szerokiej.

oops, wiadomość z tematem "więźba" miała się tu pokaząć, a nie w wątkach ogólnych...

powtórzę w skrócie: zaczynam budowę we wtorek, po przebojach z urzędami i papierkami.

czy macie namiar na tanią więźbę? i czy ktoś brał drewno z tartaku w smochowicach? pozdrawiam budujących, misza

niedawno pokłóciłem się z kumplem, który jest od Was :smile: a treścią kłótni była pyza. Dla mnie pyza to jest kluska z ciasta z nadzieniem np. mięsnym, on zaś twierdzi to jest to co nazywamy pampuchem czyli kluska drożdżowa na parze, ma rację ?