jantarka 27.08.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 witam:) my co prawda nie zaczęliśmy na wiosnę, ale dopiero się do tego zabieramy:) szukam osób budujących się w Pile lub okolicach (w naszym wypadku padło na Dobrzycę ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 27.08.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Potrzebuję ekipę do ocielenia domu WEŁNĄ! I to takich co ładnie otynkują i nie zedrą ze mnie skóry. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 27.08.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 A ta taśma to do czego? A ta taśma kochany to po to, aby taczką z betoniarki nie wozić leją z "rękawa" wprost w miejsce docelowe. Rekaw dośc długi-wszędzie sięga i oszczędzasz czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 27.08.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 TYLKO NIE SOLID!!!!!!!!!!!!prosze wescie to sobie do serca!!!solid jest firma zarabiajaca za nic.....alarmy nei dosc ze zakładaja najgorsze to jeszcze najgorzej!!!a monitoring? maja tak zawalony system ze sugnały do nich nie docieraja albo nadajniki sa tak zakładane ze tez nie wysylaja wogóle...wiem bo pracowałem tam!!!solid robi moze tanio ale (okablowanie zazwyczaj w cenie alarmu) ale nie warto.Ja moge ze wspólnikiem załozy allarm.Jak co to wyslijcie na priva projekt domu i krutki opis co gdzie chcecie (np. nie wszyscy chca wszedzie czujki) i jaki system.a jak kompletnie nie macie pojecia to zrobie rozmieszczenie za was. i wycene tez jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 27.08.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Solid, nie solid, nie ma znaczenia. Jak ktoś chce to i tak okradnie. Jeden pilnuje te buraczane łyse pały co to stoją na cepeenach i żrą hot-dogi a drugi z trzecim okrada. A sąsiedzi udają że nic nie widzą. Ojciec ma sklep z elektronarzędziami. Alaram, powiadamianie itp, itd. Skep okradziony już trzy razy.... Ja nic nie zakładam. Co mi wyniosą? Telewizor? Lodówkę? Nic cenniejszego nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 27.08.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Jeśli zakładasz, że mogą Ci wynieść telewizor to nie kupuj plazmy montowanej w ścianie.Znajomej powyrywali kable ze ścian razem z telewizorami - cała chata do remontu!!!!!! Poza tym chata do odmalowania i niezłego sprzątania - włamywacze "pozacierali ślady" tak, że nowy dom wymagał remontu.Ja sobie alarm i "ochronę" wykupię - pałacu nie buduję i złota tam trzymać nie będę, więc może plakietka ochrony i wycie alarmu odstraszy co mniej profesjonalnego włamywacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 28.08.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Jeśli zakładasz, że mogą Ci wynieść telewizor to nie kupuj plazmy montowanej w ścianie. Znajomej powyrywali kable ze ścian razem z telewizorami - cała chata do remontu!!!!!! Poza tym chata do odmalowania i niezłego sprzątania - włamywacze "pozacierali ślady" tak, że nowy dom wymagał remontu. Ja sobie alarm i "ochronę" wykupię - pałacu nie buduję i złota tam trzymać nie będę, więc może plakietka ochrony i wycie alarmu odstraszy co mniej profesjonalnego włamywacza. Plazmę będę miał dopiero wtedy, kiedy będzie kosztowała 999 PLN. Ania, ja nie zakładam alarmu i powiadamiania, ale nie krytykuję tych, co to robią. Gdyby mój dom stał pod lasem i nie miał żadnego sąsiedztwa, pewnie myślałbym inaczej.... Ta tabliczka "budybek strzeżony przez..." i "wyjec" na ścianie swoje działanie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 28.08.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 czesc Czy możecie podać mi aktualną cenę za 1m2 wykonania domu - stan deweloperski . Buduję się pod Poznaniem, więc najprawdopodobniej ekipa będzie z Pozniania. Budowlaniec podał mi cenę min. 2 tys zł za metr. Dom będzie miał 157m2+38m2 garaż. Łącznie pod 200. Czy to dużo czy mało?Jakie ceny można uznać za okazyjne, a jakie wychodzą poza wszelkie normy?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 28.08.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 czesc Czy możecie podać mi aktualną cenę za 1m2 wykonania domu - stan deweloperski . Buduję się pod Poznaniem, więc najprawdopodobniej ekipa będzie z Pozniania. Budowlaniec podał mi cenę min. 2 tys zł za metr. Dom będzie miał 157m2+38m2 garaż. Łącznie pod 200. Czy to dużo czy mało?Jakie ceny można uznać za okazyjne, a jakie wychodzą poza wszelkie normy?Pozdrawiam Jeżeli te 2 patyki jest za metr kw domu w stanie dewelopreskim, to cena mega promocyjna. Zapytaj o materiały z których będzie budował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 28.08.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=93253&highlight=tutaj link do wyceny allarmu przez solid.ale oni robia naprawde fuszerke byle by było, a pozniej same awarie!!! a sprzet najgorszy!!!i naprawde polecam siebie do zalozenia alarmu. tabliczki solidu tez moge zalatwic i jak juz naprawde chcecie do nadajnik do monitorowania przez solid tez zalatwiwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 28.08.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Plazmę będę miał dopiero wtedy, kiedy będzie kosztowała 999 PLN. Ania, ja nie zakładam alarmu i powiadamiania, ale nie krytykuję tych, co to robią. Gdyby mój dom stał pod lasem i nie miał żadnego sąsiedztwa, pewnie myślałbym inaczej.... Ta tabliczka "budybek strzeżony przez..." i "wyjec" na ścianie swoje działanie ma. Marzin, Ty jakbys był jasnowidzem Mam działkę przy samym lesie i zimą żadnego sąsiada bezpośrednio przy moim domu (zjeżdżają sie latem). Dwóch sąsiadów 50m od mojego przyszłego domu, ale żaden z nich nie ma widoku na mój dom. Dlatego ochrona obojętnie jaka ale będzie - licze na czynnik psychologiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 28.08.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 naprawde polecam siebie do zalozenia alarmu. Scooby, wszyscy potrafimy czytać ze zrozumieniem więc raz wystarczyło napisać. Ogłoszenia wrzucamy do innego działu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 28.08.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 spokojnie. tylko zazwyczaj mam mało czasu nawszytsko, ale to pewnie tak jak kazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 28.08.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Witam Was. Planuje rozpocząc budowe domu we wrzesniu. DOM w Firletkach(156m użytkowej a 200m całkowitej , dach 4-spadowy i 3 lukarny). Mam dwie wyceny od firm budowlanych za stan surowy otwarty na 180.000 i druga 200.000zł(robota z towarem i niczym sie niemartwie). Co o tym sądzicie ? Dużo? Czy jestem w stanie dużo zaoszczedzić samemu biegając za towarami i szukając murarza? prosze o podpowiedzi i opinie. pozdro moim zdaniem cena do przyjęcia.Pewnie, ze drożej wychodzi jak budowanie samemu, ale w zamian masz troche wiecej spokoju.. My też tak budujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domelus 28.08.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 witam, ma ktoś może do opchnięcia stemple? potrzebuję ok. 150-200 szt. tak na II połowę września - ja kby co, prosze o kontakt na prv/ pozdr,Domelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 28.08.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Wczoraj przyjechałam na budowę - RURA od GWC wystawała centralnie w moim wejściu do salonu Powinna się była konczyć w wiatrołapie i wystawać na zewnątrz, jednak ktoś "myślał", że nie ważne w którą stronę wystaje! Zapytałam czy mam mieć rurę do tańca gogo w wejściu do salonu, bo nic innego nie cisnęło mi się na usta.... Rurę przesunięto. Dziś przyjeżdżam i co? Ano tym razem kanaliza w jadalni - zamiast za ścianą w wc... a do tego jeszcze jedna centralnie na oknie tarasowym... Dzwonię i mówię, że jutro o 13 zalewam to betonem i rur w jadalni ma nie być! Pytają, gdzie bym chciała, wię mówię, że tylko tak jak w projekcie Kurdcze, jaka gwiazda przyświeca tym instalatorom?????????????? Czy człowiek musi się na wszystkim znać? Przesz to muszę rano jechać na budowę - żeby palcem pokazać co w projekcie jest.... KIEDY TO SIĘ SKOŃCZY?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 29.08.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Wczoraj przyjechałam na budowę - RURA od GWC wystawała centralnie w moim wejściu do salonu Powinna się była konczyć w wiatrołapie i wystawać na zewnątrz, jednak ktoś "myślał", że nie ważne w którą stronę wystaje! Zapytałam czy mam mieć rurę do tańca gogo w wejściu do salonu, bo nic innego nie cisnęło mi się na usta.... Rurę przesunięto. Dziś przyjeżdżam i co? Ano tym razem kanaliza w jadalni - zamiast za ścianą w wc... a do tego jeszcze jedna centralnie na oknie tarasowym... Dzwonię i mówię, że jutro o 13 zalewam to betonem i rur w jadalni ma nie być! Pytają, gdzie bym chciała, wię mówię, że tylko tak jak w projekcie Kurdcze, jaka gwiazda przyświeca tym instalatorom?????????????? Czy człowiek musi się na wszystkim znać? Przesz to muszę rano jechać na budowę - żeby palcem pokazać co w projekcie jest.... KIEDY TO SIĘ SKOŃCZY?????????? Martuszku więcej asertywności, mniej nerw. Kurcze tak się latwo mówi ja niekiedy też jestem jak tajfun. Ale stwierdzam że opr..enie fachowców przynosi niekiedy ulgę Potem zaczynają być grzeczni i zaczynają pytać. Druga sprawa że fachowcy nie rozumieją aluzji ( typu rura do tańca) a najlepiej rozumieją --- K.. Co to do K... jest, miało być K... tak a jest K ... tak. Im węcej K... tym lepiej dociera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 29.08.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 krzysgier w tej chwili szacuję, że przy bardzo dobrych materiałach w budowie systemem prawie-gospodarczym, przy dosyć skomplikowanym domku (takim jak Twój) powinno wyjść ok. 625 zł/ m2 stan surowy otwarty. 625x 200=125.000 + 30% zysku firmy = 162.500. Pozdrawiam Zakrzewianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 29.08.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam Czy możecie polecić namiary na ekipę, która ma obecnie wolny termin, aby zrobić strop ?? Moja ekipa mi się wysypała i nie ma komu ułożyć stropu i przygotowac dom dla dekarzy, którzy czekają w blokach... Sprawa jest dość pilna, więc bardzo proszę o info na priva Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 29.08.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 krzysgier w tej chwili szacuję, że przy bardzo dobrych materiałach w budowie systemem prawie-gospodarczym, przy dosyć skomplikowanym domku (takim jak Twój) powinno wyjść ok. 625 zł/ m2 stan surowy otwarty. 625x 200=125.000 + 30% zysku firmy = 162.500. Wyszła Tobie kwota, którą obecnie ludzie wydają na domy mniejsze o 20-30m2 i budują na zasadzie wyboru ekip, dostarczając samemu materiały a nie developera. 30% zysku czyli te 40k pln przy cenach obecnych za robociznę dla mnie jest nierealne (chyba, że ekipy z cyklu Zenek i ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts