komar 16.11.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam to może ja się wreszcie dołączę do tej grupy wprawdzie samą budowę zaczęlismy duzo wczesniej ale mieliśmy niestety przerwę .Obecnie jestesmy na etapie tzw wykończeniówki no prawie czekamy za piecem wreszcie choc zamieszkać na Gwiazdkę nie mamy szans .Mam do Was pytanie czy może wiecie gdzie jest w oolicach Poznania jakaś sensowna szkółka i gdzie zakupię jeszcze jakis róznorodny asortyment póżno wiem ale dopóki nie przyp..............dzi to może cos uda mi sie jeszcze zasadzić bo robimy dopiero ogrodzenie . .A i jeszcze mam pytanie co myslicie o kontaktach z zw marketówki ?? Ktos może kupował i jest zadowolony ? Bo nie ukrywam ,że mamy końcowy oddech finansowy i może da sie zaoszczędzić choć na takich rzeczach pomijam juz fakt ,że mąż w tyg walczy na budowie a w niedzielę to raczej same markety pootwierane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 16.11.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Ja będę urządzać a potem zapraszać znajome! Jezusie, to jest najgorsze. Kobiety robią wykończeniówkę, żeby zaimponować znajomym, a nie po to żeby było wygodnie, praktycznie, czy przyzwoicie cenowo. A biedni faceci pod koniec budowy siwieją! .Mam do Was pytanie czy może wiecie gdzie jest w oolicach Poznania jakaś sensowna szkółka i gdzie zakupię jeszcze jakis róznorodny asortyment póżno wiem ale dopóki nie przyp..............dzi to może cos uda mi sie jeszcze zasadzić bo robimy dopiero ogrodzenie . .A i jeszcze mam pytanie co myslicie o kontaktach z zw marketówki ?? Ktos może kupował i jest zadowolony ? Bo nie ukrywam ,że mamy końcowy oddech finansowy i może da sie zaoszczędzić choć na takich rzeczach pomijam juz fakt ,że mąż w tyg walczy na budowie a w niedzielę to raczej same markety pootwierane Ja kupiłem podstawowego, najtańszego Berkera, w polecanym tutaj Nova France. Potem to porównałem z cenami z marektu za "średniaki. Cenowo praktycznie wyszło to samo. Pod względem montażu, mechaniki, Berker jest naprawdę niezły. Elementy estetyczne grały tutaj rolę drugoplanową, choć też ważną, bo przecież znajomi muszą wiedzieć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 16.11.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam, Mam pytanie jak można zamontować okna z roletami zewnętrznymi w wykuszu aby skrzynki nie nachodziły na siebie? Jedna ekaipa zaproponowała mi aby założyć dwie zewnętrzne skrzynki mocowane w środku muru natomiast środkową wystającą na zewnątrz. Nie bardzo podoba mi się ten pomysł a może można inaczej? Proszę o odpowiedź pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komar 16.11.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Marzin dzięki za odpowiedz a możesz jeszcze powiedzieć gdzie jest ten sklep Nova France ? i czy jakby co to Berkera w Castoramie też dostanę ? I jeszcze pytanko czy słyszeliscie cos dobrego o klejach Weber .Przymierzamy się do płytek i znajomy stwierdził ,że atlas jest goszy od Webera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komar 16.11.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 i jeszcze jedno zazdroszczę Wam tego spotkania grupowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_grażka 16.11.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Marzin! Po pierwsze mój małżonek już siwieję Po drugie nie mogę mu odebrać satysfakcji powiedzenia - zbudowałem dom Po trzecie - muszę się pochwalić, że nasze 44 m mieszkanie w dużej mierze dzięki mnie urządziliśmy przede wszystkim praktycznie, wygodnie i tanio a sprzedaliśmy drożej niż "konkurencja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 16.11.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam to może ja się wreszcie dołączę do tej grupy wprawdzie samą budowę zaczęlismy duzo wczesniej ale mieliśmy niestety przerwę .Obecnie jestesmy na etapie tzw wykończeniówki no prawie czekamy za piecem wreszcie choc zamieszkać na Gwiazdkę nie mamy szans .Mam do Was pytanie czy może wiecie gdzie jest w oolicach Poznania jakaś sensowna szkółka i gdzie zakupię jeszcze jakis róznorodny asortyment póżno wiem ale dopóki nie przyp..............dzi to może cos uda mi sie jeszcze zasadzić bo robimy dopiero ogrodzenie . .A i jeszcze mam pytanie co myslicie o kontaktach z zw marketówki ?? Ktos może kupował i jest zadowolony ? Bo nie ukrywam ,że mamy końcowy oddech finansowy i może da sie zaoszczędzić choć na takich rzeczach pomijam juz fakt ,że mąż w tyg walczy na budowie a w niedzielę to raczej same markety W polecanej tutaj hurtowni Nowa France posiadają także nową serię wyłączników firmy Legrand. Wypadła mi w tej chwili jej nazwa z głowy, ale jak w handlowym powiesz, że chodzi Tobie o tą "ekonomiczną" serię to będą wiedzieli o co chodzi. Jest ona estetyczna, dobra technicznie i na pewno tańsza niż Berker. Polecam. O ile pamięć mnie nie myli to jest to seria Cariva. http://www.e-catalogue.legrandelectric.com/scripts/e-catalogue_legrand/show.asp?CONTOUR=POLOGNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komar 16.11.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Kenji tez dzięki napewno zobaczymy za tymi wyłacznikami Doczytałam ,ze na Obornickiej tez jest oddział tej hurtowni.Ja cenię sobie praktycznośc w domu bo co mi po super estetyce jak coś nie będzie funkcjonować jak należy .Jestem ciekawa ile sie pomęczymy z naszym kotłem .Zamówiliśmy Ling Duo combi i nie mogę sie doczekać kiedy odpalimy bo w domu zimno i mokro po gipsarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komar 16.11.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 ps ten link nie chce mi się otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 16.11.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam, Mam pytanie jak można zamontować okna z roletami zewnętrznymi w wykuszu aby skrzynki nie nachodziły na siebie? Jedna ekaipa zaproponowała mi aby założyć dwie zewnętrzne skrzynki mocowane w środku muru natomiast środkową wystającą na zewnątrz. Nie bardzo podoba mi się ten pomysł a może można inaczej? Proszę o odpowiedź pozdrawiam Beata Witam My mamy rolety nadstawne w wykuszu i żadna nie jest na "wierzchu". Nikt nie proponował nawet czegos takiego. Myślę, że może masz mały wykusz i dlatego nie mogą się zmieścić z puszkami pozdrawiam atka ps. zajrzyj do dzienniczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodack 17.11.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 witam cala grupe i kazdego z osobna! czy jest ktoś kto budowal sie samodzielnie (bez ekipy budowlanej)? mysle z narzeczona o starcie luty, marzec 2008. jeszcze z tydzień i podejmiemy decyzję co do wybou technologii - cegła czy drewno?. na ta chwile wiemy tylko, ze ma byc to dom w oklicach Gniezna - parterowy, bez bajerow, 3 pokojowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 17.11.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 witam cala grupe i kazdego z osobna! czy jest ktoś kto budowal sie samodzielnie (bez ekipy budowlanej)? mysle z narzeczona o starcie luty, marzec 2008. jeszcze z tydzień i podejmiemy decyzję co do wybou technologii - cegła czy drewno?. na ta chwile wiemy tylko, ze ma byc to dom w oklicach Gniezna - parterowy, bez bajerow, 3 pokojowy. witam ja jak na razie buduje sam bez ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodack 17.11.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 brachol jeszcze nie podjalem ostatecznie decyzji co do technologii budowy, ale moge liczyc na wymiane pogladow dotyczacych budowy? oczywiscie wszystko przez priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 17.11.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 brachol jeszcze nie podjalem ostatecznie decyzji co do technologii budowy, ale moge liczyc na wymiane pogladow dotyczacych budowy? oczywiscie wszystko przez priv a nie ma sprawy zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 17.11.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 witam poszukuje siatke lesna ok 140 mb (wys 150, 160 cm), gdzie najtaniej moge kupic w Poznaniu? Moze ktos ma do sprzedania? Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 18.11.2007 02:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Ja kupowałem w CASTORAMIE. Wiosną była promocja za 50mb płaciłem 129 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 18.11.2007 02:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Czy ktoś wie gdzie kupić gotowy projekt szamba? Potrzebuje do pozwolenia na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 18.11.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 witam poszukuje siatke lesna ok 140 mb (wys 150, 160 cm), gdzie najtaniej moge kupic w Poznaniu? Moze ktos ma do sprzedania? Witolo Podobno najtaniej jest na Ostatniej - tam jest producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 18.11.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Czy ktoś wie gdzie kupić gotowy projekt szamba? Potrzebuje do pozwolenia na budowę Mój projekt szamba był w kosztach adaptacji projektu - gdzie robiłeś adaptację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 18.11.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Znajomy z Puszczykowa robił mi adaptację. Potrzeba naniesienia szamba wyszła w trakcie ubiegania sie o pozwolenie. Z tego co wiem kupuje się gotowy projekt szamba. Nanosi sie na mapkę zasadniczą i dodaje się projekt szamba do całej dokumentacji w 4 egzemplarzach. Tylko nie wiem gdzie kupić taki projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts