Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

Witam to może ja się wreszcie dołączę do tej grupy 8) wprawdzie samą budowę zaczęlismy duzo wczesniej ale mieliśmy niestety przerwę .Obecnie jestesmy na etapie tzw wykończeniówki no prawie czekamy za piecem wreszcie :-? choc zamieszkać na Gwiazdkę nie mamy szans :-? .Mam do Was pytanie czy może wiecie gdzie jest w oolicach Poznania jakaś sensowna szkółka i gdzie zakupię jeszcze jakis róznorodny asortyment :o póżno wiem ale dopóki nie przyp..............dzi to może cos uda mi sie jeszcze zasadzić bo robimy dopiero ogrodzenie . :cry: .A i jeszcze mam pytanie co myslicie o kontaktach z zw marketówki ?? Ktos może kupował i jest zadowolony ? Bo nie ukrywam ,że mamy końcowy oddech finansowy :evil: i może da sie zaoszczędzić choć na takich rzeczach :roll: pomijam juz fakt ,że mąż w tyg walczy na budowie a w niedzielę to raczej same markety pootwierane :-?

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja będę urządzać :lol: a potem zapraszać znajome!

Jezusie, to jest najgorsze. Kobiety robią wykończeniówkę, żeby zaimponować znajomym, a nie po to żeby było wygodnie, praktycznie, czy przyzwoicie cenowo. A biedni faceci pod koniec budowy siwieją! :lol:

.Mam do Was pytanie czy może wiecie gdzie jest w oolicach Poznania jakaś sensowna szkółka i gdzie zakupię jeszcze jakis róznorodny asortyment póżno wiem ale dopóki nie przyp..............dzi to może cos uda mi sie jeszcze zasadzić bo robimy dopiero ogrodzenie . .A i jeszcze mam pytanie co myslicie o kontaktach z zw marketówki ?? Ktos może kupował i jest zadowolony ? Bo nie ukrywam ,że mamy końcowy oddech finansowy i może da sie zaoszczędzić choć na takich rzeczach pomijam juz fakt ,że mąż w tyg walczy na budowie a w niedzielę to raczej same markety pootwierane

Ja kupiłem podstawowego, najtańszego Berkera, w polecanym tutaj Nova France. Potem to porównałem z cenami z marektu za "średniaki. Cenowo praktycznie wyszło to samo. Pod względem montażu, mechaniki, Berker jest naprawdę niezły. Elementy estetyczne grały tutaj rolę drugoplanową, choć też ważną, bo przecież znajomi muszą wiedzieć..... :roll:

Witam,

Mam pytanie jak można zamontować okna z roletami zewnętrznymi w wykuszu aby skrzynki nie nachodziły na siebie? Jedna ekaipa zaproponowała mi aby założyć dwie zewnętrzne skrzynki mocowane w środku muru natomiast środkową wystającą na zewnątrz. Nie bardzo podoba mi się ten pomysł a może można inaczej? Proszę o odpowiedź

pozdrawiam

Beata

Marzin dzięki za odpowiedz a możesz jeszcze powiedzieć gdzie jest ten sklep Nova France ? i czy jakby co to Berkera w Castoramie też dostanę ? I jeszcze pytanko czy słyszeliscie cos dobrego o klejach Weber .Przymierzamy się do płytek i znajomy stwierdził ,że atlas jest goszy od Webera :roll:

Marzin!

Po pierwsze mój małżonek już siwieję :D

Po drugie nie mogę mu odebrać satysfakcji powiedzenia - zbudowałem dom

Po trzecie - muszę się pochwalić, że nasze 44 m mieszkanie w dużej mierze dzięki mnie urządziliśmy przede wszystkim praktycznie, wygodnie i tanio a sprzedaliśmy drożej niż "konkurencja" :D

Witam to może ja się wreszcie dołączę do tej grupy 8) wprawdzie samą budowę zaczęlismy duzo wczesniej ale mieliśmy niestety przerwę .Obecnie jestesmy na etapie tzw wykończeniówki no prawie czekamy za piecem wreszcie :-? choc zamieszkać na Gwiazdkę nie mamy szans :-? .Mam do Was pytanie czy może wiecie gdzie jest w oolicach Poznania jakaś sensowna szkółka i gdzie zakupię jeszcze jakis róznorodny asortyment :o póżno wiem ale dopóki nie przyp..............dzi to może cos uda mi sie jeszcze zasadzić bo robimy dopiero ogrodzenie . :cry: .A i jeszcze mam pytanie co myslicie o kontaktach z zw marketówki ?? Ktos może kupował i jest zadowolony ? Bo nie ukrywam ,że mamy końcowy oddech finansowy :evil: i może da sie zaoszczędzić choć na takich rzeczach :roll: pomijam juz fakt ,że mąż w tyg walczy na budowie a w niedzielę to raczej same markety

W polecanej tutaj hurtowni Nowa France posiadają także nową serię wyłączników firmy Legrand. Wypadła mi w tej chwili jej nazwa z głowy, ale jak w handlowym powiesz, że chodzi Tobie o tą "ekonomiczną" serię to będą wiedzieli o co chodzi. Jest ona estetyczna, dobra technicznie i na pewno tańsza niż Berker. Polecam. O ile pamięć mnie nie myli to jest to seria Cariva.

http://www.e-catalogue.legrandelectric.com/scripts/e-catalogue_legrand/show.asp?CONTOUR=POLOGNE

Kenji tez dzięki napewno zobaczymy za tymi wyłacznikami Doczytałam ,ze na Obornickiej tez jest oddział tej hurtowni.Ja cenię sobie praktycznośc w domu bo co mi po super estetyce jak coś nie będzie funkcjonować jak należy :lol: .Jestem ciekawa ile sie pomęczymy z naszym kotłem .Zamówiliśmy Ling Duo combi i nie mogę sie doczekać kiedy odpalimy bo w domu zimno i mokro po gipsarzach :roll: :-?

Witam,

Mam pytanie jak można zamontować okna z roletami zewnętrznymi w wykuszu aby skrzynki nie nachodziły na siebie? Jedna ekaipa zaproponowała mi aby założyć dwie zewnętrzne skrzynki mocowane w środku muru natomiast środkową wystającą na zewnątrz. Nie bardzo podoba mi się ten pomysł a może można inaczej? Proszę o odpowiedź

pozdrawiam

Beata

Witam

My mamy rolety nadstawne w wykuszu i żadna nie jest na "wierzchu". Nikt nie proponował nawet czegos takiego. Myślę, że może masz mały wykusz i dlatego nie mogą się zmieścić z puszkami :wink:

pozdrawiam

atka

ps. zajrzyj do dzienniczka :o

witam cala grupe i kazdego z osobna!

czy jest ktoś kto budowal sie samodzielnie (bez ekipy budowlanej)?

mysle z narzeczona o starcie luty, marzec 2008. jeszcze z tydzień i podejmiemy decyzję co do wybou technologii - cegła czy drewno?. na ta chwile wiemy tylko, ze ma byc to dom w oklicach Gniezna - parterowy, bez bajerow, 3 pokojowy.

witam cala grupe i kazdego z osobna!

czy jest ktoś kto budowal sie samodzielnie (bez ekipy budowlanej)?

mysle z narzeczona o starcie luty, marzec 2008. jeszcze z tydzień i podejmiemy decyzję co do wybou technologii - cegła czy drewno?. na ta chwile wiemy tylko, ze ma byc to dom w oklicach Gniezna - parterowy, bez bajerow, 3 pokojowy.

witam

ja jak na razie buduje sam bez ekipy

Znajomy z Puszczykowa robił mi adaptację. Potrzeba naniesienia szamba wyszła w trakcie ubiegania sie o pozwolenie. Z tego co wiem kupuje się gotowy projekt szamba. Nanosi sie na mapkę zasadniczą i dodaje się projekt szamba do całej dokumentacji w 4 egzemplarzach. Tylko nie wiem gdzie kupić taki projekt