mk07 09.09.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 ....cut... Też mam 4,5 m i nic się nie wybrzusza. Wszystko o.k. A kto Ci robił tą bramę ?? można prosić jakieś namiary na PW ?? będę dźwięczny Wykonawcę podałem w pierwszym poście, sposób załatwiania sprawy żenujący, i to głównie za sprawą właściciela tej firmy, który stawia się okoniem, a już najbardziej zirytował mnie kiedy zadzwoniłem do niego, że akurat jest słońce i jak chce to może zobaczyć wybrzuszenie. Mam zrobioną posadzkę maszynową w garażu i beton jest odcięty idealnie prosto, równo z bramą, tak że się z nią licuje, a nie mam jeszcze kostki stąd od zewnątrzidealnie widać jak się brama wybrzusza. Facet przyjechał i mówi, że nic nie widzi, a szpara na 4 cm, to ja wsuwam dłoń, a on dalej mówi, że według niego jest ok, myślałem, że wyjdę z siebie. W końcu mówi, że dobra jest wybrzuszenia, ale to jest dopuszczalne. Sprawa toczy się nadal, czekam od tygodnia na telefon co dalej, bo jak się nie dogadamy to sobie bedziemy racje w sądzie udowadniać, a ja na to nie mam czasu, ale jak nadal tak będa załatwiać to moja cierpliwośc się skończy. Dziwię im się tym bardziej, że przekroczyli wszystkie możliwe terminy, łącznie z tymi z ustawy o sprzedaży konsumenckiej, więc sprawę mają w zasadzie przegraną, a pomimo tego olewają klienta. Pos factum dowiedziałem się, że dużo lepiej sobie radzi firma Robson - nie załatwiałem u niego, bo nazwa tej firmy nie wzbudziła mojego zaufania, ale pozory mylą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 09.09.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witam, mam do sprzedania wełne mineralną lamelową 12 mm Isover ok. 30m2 (pozostałośc po ociepleniu). Cena do uzgodnienia, odbiór ze Swarzędza pozostało 17m2 wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 09.09.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 witam sprzedam na atrakcyjnych warunkach - 2 skrzydła drzwi budowlanych (białe z zamkami patentowymi), ościeznice moge dorzucić lecz były już raz montowane- ok 20 szt profili CD do kartongipsu firmy Lafarge miejsce odbioru Skórzewo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 09.09.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Odnośnie bramy, ja mam bramę od Robsona. Super firma, super doradztwo, mają małą wystawkę o montażu nie wspomnę. Same superlatywy. Z czystym sumieniem polecam tą firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 09.09.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Odnośnie bramy, ja mam bramę od Robsona. Super firma, super doradztwo, mają małą wystawkę o montażu nie wspomnę. Same superlatywy. Z czystym sumieniem polecam tą firmę. A jaką masz bramę ?? Ja jakoś mam niezbyt dobre doświadczenie z firmą Robson, bo oni serwisowali napęd bramy przesuwnej w hali garażowej u nas na osiedlu i dosyć często się psuł. Nie wiem czy oni ją montowali od początku, pewno nie. Z drugiej strony trzeba ich też usprawiedliwić, bo tą bramę użytkują różni ludzie, a administracja za serwis płaci im pewno psie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 09.09.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Zdecydowałem sie na bramę z Krispolu z napędem. Nie mogę nic złego na ich temat powiedzieć. Panie w obsłudze miłe i profesjonalne, serwis wstawił się na umówiona godzinę. Wszystko sprawnie i czysto. Ja poleceam - warto spróbować.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 10.09.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 witam poszukuje projektanta do wewnetrznej instalacji gazowej. z góry dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 10.09.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 witam poszukuje projektanta do wewnetrznej instalacji gazowej. z góry dziekuje za pomoc tel. kom. 601 709 373 Niestety nie pamiętam jak się gość nazywa, bo mam tylko wpisane w telefonie jako Gaz - projekt. Z kolei sam projekt, gdzie wpisane jest nazwisko projektanta, leży w starostwie i czeka na pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 10.09.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 witam poszukuje projektanta do wewnetrznej instalacji gazowej. z góry dziekuje za pomoc możesz też sie zwrócić do jjsod z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 10.09.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Witam, czy możecie polecić kogoś do wkończenia (łazienaki, hol, salon), nasza ekipa wyjechała do neimiec Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viking70 10.09.2008 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 lub Poroton 36 cm grubosci poszukuje "na wczoraj" - Moze ma ktos z szanownych kolegow i kolezanek na zbyciu okolo 400 sztuk z okolic wrzesni gniezna Pozdrawiam i przepraszam ze tutaj ale .............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 11.09.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witam, czy możecie polecić kogoś do wkończenia (łazienaki, hol, salon), nasza ekipa wyjechała do neimiec Dzięki ! Wysłałem na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jachu102 13.09.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 pytanie do tych,i którzy mają wentylacje mechaniczną z reku i kocioł gazowy z zamknięta komorą jak rozstrzygneliscie taki dylemat który wiąże się z używanie wentylacji mechanicznej i kotła gazowego w jednym domu, dotyczący właściwego wentylowania pomieszczenia gdzie będzie podłaczony kocioł gazowy z jednej strony : przepisy, kominiarz i projektant instalacji gazowej mówią że w pomieszczeniu gdzie jest kocioł (nawet z zamkniętą komorą) musi być wywiew grawitacyjny, a w drzwiach wejsciowych do tego pomieszczenia odpowiednia szczelina lub dziury zapewniające nawiew i przez to ciąg wentylacyjny nie moze też być w tym pomieszczeniu wentylacji mechanicznej wszystko to na wypadek ewentualnego rozszczelnienia instalacji i wycieku gazu z drugiej strony: gosc od wentylacji mechanicznych i ja tez tak mysle skoro robie już wentyl mechaniczna z reku, to bez sensu ze to pomieszczenie bedzie z wentylacji mechan i odzysku wykluczone, a na dodatek jeszcze ciag grawitacyjny bedzie wyciagał powietrze i ciepło z pozostałych pomieszczeń domu co będzie zakłucać działanie wentylacji mechan i odzysku ciepla, wiec bedzie mniej skuteczne niz powinno prosze o poradę, jeśli macie to już za sobą natenczas wymysliłem, że przenoszę kocioł do pomieszczenia na poddasze nieużytkowe, gdzie nie będzie takiego dylematu, bo tam nie będzie ogrzewane ani wentyl. mechanicznej też nie będzie bo niestety do garażu jeśli inie ma tam osobnego pomieszczenia też nie można przenieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.09.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Hej. Poszukuje namiary na stolarza który ma wolny termin w najblizszym czasie i obłozy mi dewnem schody betonowe i wykonana barierkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka111 14.09.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Hej!!!Szukam namiarów na ekipę do tynków zewnętrznych.I przy okazji mam pytanie ile kosztuje taka usługa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_P_2007 14.09.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Może dla budujących się od 2007 roku jest już za późno, ale może komuś się przyda: Sprzedam blaszak 3 na 5 - odbiór w Komornikach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 15.09.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Hej. Poszukuje namiary na stolarza który ma wolny termin w najblizszym czasie i obłozy mi dewnem schody betonowe i wykonana barierkę Mi robił pan Dariusz Kelak z Lubonia. Ładnie zrobił. Namiaruy znajdziesz w internecie - ma stronę www. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 15.09.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 poszukuje 50 mb desek szalunkowych pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 15.09.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 pytanie do tych,i którzy mają wentylacje mechaniczną z reku i kocioł gazowy z zamknięta komorą jak rozstrzygneliscie taki dylemat który wiąże się z używanie wentylacji mechanicznej i kotła gazowego w jednym domu, dotyczący właściwego wentylowania pomieszczenia gdzie będzie podłaczony kocioł gazowy z jednej strony : przepisy, kominiarz i projektant instalacji gazowej mówią że w pomieszczeniu gdzie jest kocioł (nawet z zamkniętą komorą) musi być wywiew grawitacyjny, a w drzwiach wejsciowych do tego pomieszczenia odpowiednia szczelina lub dziury zapewniające nawiew i przez to ciąg wentylacyjny nie moze też być w tym pomieszczeniu wentylacji mechanicznej wszystko to na wypadek ewentualnego rozszczelnienia instalacji i wycieku gazu a który to przepis o tym mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk07 16.09.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Pisałem już wcześniej o sposobie załatwiania mojej reklamacji przez firmę Żalux z Poznania z ul. Mateckiego (wykonują też usługi pod firmą AZ Serwis Kubicka) i po prostu ich postępowanie to kpina. Dzwonię do nich dosłownie 10 raz od tygodnia, przedstawiciel firmy obiecuje że zaraz oddzwoni i nic, po prostu kpią sobie. Mają założyć jakieś wzmocnienia na bramę, w pismie uznającym reklamację piszą, że to zrobią, dzwonię żeby ostatecznie załatwić sprawę, a to co oni wyprawiają to jest po prostu irracjonalne, nie chce mi się wierzyć, że można tak lekceważyć klienta. Po prostu SKANDAL! Coś czuję, że polubownie sprawy załatwić sie nie da i wszystko nieuchronnie zmierza do sprawy sądowej. Przestrzegam zainteresowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts