kabietka 12.03.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Sylwio napisz proszę czym będziecie ogrzewać Wasz domek? Kabietka, U nas ogrzewanie będzie gazowe (ale jeszcze nie zaczęli budować sieci gazowej na mojej ulicy ) plus kominek z DGP plus elektryczne maty grzejne w łazienkach (dodatkowo oprócz kaloryferów-drabinek). No to mamy podobna sytuację z tym gazem planują u nas w pażdzierniku poprowadzic rury i podłanczać do domów Pożyjemy zobaczymy Ja teraz w bloku mam elektryczne maty grzejne + drabinki i wierz mi jak przez 8 lat były włanczane ze 4 razy to huk Długo się podłoga nagrzewa ok 1 godz. My w nowym domu damy podłogówkę ale wodną i drabinki. Pozdrawiam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 12.03.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Asiula dzięki za pocieszenie. Jako typowy meteopata w przypływach złej pogody i szarości mam napady pesymizmu przyjdzie wiosna będzie lepiej Trochę s załamałam tym malutkim osiedlem, bo mam działkę właśnie przy tej drodze ale to już mój problem trzeba s było nie zagapiać ja też dziękuję za namiary na kominy pozdrawiam gorąco Ok nie ma za co!!! Mnie juz zdążyła teściowa wkurzyć twierdząć , ze za dobrze się ubieram jak na kogoś kto się buduje - i co byś zrobiła z takim fantem? ja już widze to radosne wspólne mieszkanie z nimi:) A z innej beczki - odezwij się do mnie jak bedziesz na etapie dachu - polecę Ci taniego i dobrego cieślę. pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaska - Siekierki 12.03.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam Lidka87 i Kaska - Siekierki w którym miejscu w Siekierkach budujecie? strasznie się cieszę że są również Siekierkowicze, w grupie silniej!!! nasza działka jest na ul. Malinowej 8 (od ulicy Tuleckiej). a Wasza? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tolky77 12.03.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 witam,mam na zbyciu stemple około 200 sztuk 2,4 wysokość (solidne)mam tez sporo szalunków drewnianych po wieńcach, podciągach itp.barakowóz, mi już raczej nie będzie potrzeby, powietrza w kołach nie ma ale kawałek da się go pewnie przeciągnąć. zdjęcie na priv. mielno/dębogóra tomasz509 211 688508 021 842 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 12.03.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Asiula Więźbę mi zrobi ekipa ktora dzis przyjezda w ramach tych 27k Co do tesciow to wiem cos o tym tesc na wiesc ze kupilismy dzialke wpadl w jakis roszczeniowy żal, ze jak to on nie ma kasy a my kupilismy taka droga dzialke.krew mnie zalala( z racji podniesionego cisnienia ) Nadmienie ze on cale zycie chlal i chleje chociaz potrafi nie pic, a na dzieci nie dal ani zeta prze kilkadziesiat lat a teraz czegos oczekuje od swoich dzieci.I nie pomyslal oczywiscie ze my s zadluzamy na cale dorosle zycie i bedziemy splacac ten cholerny kredyt.Ale za to jest dobrym fachura, zlota raczka i dzis przyjezdza z ekipa budowlancow. Oczywiscie zaplacimy mu tak jak reszcie bo pracuje naprawde dobrze Mozesz mi napisac czy masz juz oczyszczalnie i jesli tak to jaka? Z gory dzieki troche (eufemizm) jestem spieta ze dzis jest TEN dzien a tyle na niego czekalam z racji tego ze przez zime materialy tak podrozaly to juz wiem ze zabraknie mi na dokonczenie budowy wiecej niz myslalam. Nie wiem jak na to spojrzy bank. Czy nie bedzie mi robil problemow ze za wyplacona transze nie udalo mi s zrobic tego co bylo tam zapisane. Chcialabym sie z nimi rozliczyc rok po wyplaceniu ostatniej transzy, bo konczyc za biezaca gotowe musimy wiecej niz s wczesniej spodziewalismy. a przeciez tez na kasce nie spie i musze miec czas zeby ja zarobic i wlozyc w domek. Wiesz moze czy da s to jakos zalatwic? goraco pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 12.03.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 kupowal ktos moze juz wiezbe? bo poszukuje sprawdzonego tartaku ktory nie wcisnie mi kiepskiego drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 12.03.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 tolky 77 a te szalunki to za ile, bo mam blisko i przydadza sie za kilka tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tolky77 12.03.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 stęple - 8zł za sztuke, sprzedam wszystkie 150 - 200 sztuk szalunki, krawędziaki (żebra w stropie) - zapłaciłem 2 700 brutto (mam 200 m2 stropu ) - sprzedam za 1000 zł wiezbe zamawiałem z Tropicu w Kicinie. Cieśla mówił, że nie najgorsza była ... impregnowana ciśnieniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 12.03.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 tolky od targowania s to jest moj pan i wladca, wiec go zapytam. stempli nie potrzebuje tylko te szalunki. napisze Ci jutro sms-em ile powiedza murarze bo ja to s nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tolky77 12.03.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 tolky od targowania s to jest moj pan i wladca, wiec go zapytam. stempli nie potrzebuje tylko te szalunki. napisze Ci jutro sms-em ile powiedza murarze bo ja to s nie znam a gdzie sie budujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 12.03.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 dopiero zaczne s budowac (hurrrrra!!!!) jutro miedzy kicinem a klinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tolky77 12.03.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 kurcze, w wrześniu zeszłego roku kupowałem porotherm po 5,4 i klełem ze tak drogo, na co gość na pocieszenie mi mówił ze pół roku temu był po 4 zł ...chcecie powiedizeć ze już jest po 7 zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tolky77 12.03.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 dopiero zaczne s budowac (hurrrrra!!!!) jutro miedzy kicinem a klinami mniemam, że po prawej strony jadąc od Poznania w tym gąszczu działek ja mam kawałek dalej w Dębogórze, ale za to ponad 3000 m2 no i mam już stan surowy otwarty. w zeszły piątek mi dach skończyli ... p.s. budowlańcy poszaleli, ceny z kosmosu, jakość usług nędza... Kolega, który wybudował sie 5 lat temu opowiadał mi, ze jak zaczynał to zrobił "mini przetarg"do którego zaprosił kilkanaście firm ... ZABIJALI SIE o robote i jeden drugiego licytował rabatami za całość ....gdzie te czasy [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 12.03.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 hi hi wcale nie. Wlasnie ze moja dzialeczka jest po lewej stronie jadac z Poznania na Kliny patataj patataj. jednym bokiem przylega niestety do szosy i widac ja bo jest pomiedzy zabudowanymi juz dzialeczkami, a ona jedna jest bez domku my mamy 2tys m ale na wieksza i tak nie byloby nas stac. Kupowales od Niemczyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tolky77 12.03.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 hi hi wcale nie. Wlasnie ze moja dzialeczka jest po lewej stronie jadac z Poznania na Kliny patataj patataj. jednym bokiem przylega niestety do szosy i widac ja bo jest pomiedzy zabudowanymi juz dzialeczkami, a ona jedna jest bez domku my mamy 2tys m ale na wieksza i tak nie byloby nas stac. Kupowales od Niemczyka? tak, ale daaaawno temu ze dwa lata już bedzie. Ciekawe po ile teraz tam chodzą te działeczki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 12.03.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Niemczyk chyba co roku dodawal po 10 zl/m wiec teraz moze sa za 75 netto.Wczoraj na http://www.terazdom.pl widzialam ze dzialki w okolicach Poznania byly nawet za 100zl/m wiec on i tak nie ma drogo. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 12.03.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 a propos Niemczyka. zapomnialam ze jemu zostaly juz chyba tylko dzialki w Owinskach, a one byly tansze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 12.03.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 wrrrrr.... nie dosc ze beton komorkowy kosztuje prawie 10 zl to w dodatku nigdzie go nie ma.a hurtownicy jak slysza o rabatach na budowe to sie smieja bo maja teraz tylu klientow ze rabatow dawac nie musza czy ktos wie gdzie moge kupic ten cholerny beton komorkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 12.03.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 czy ktoś ma jakies pojecie i moze mi pomoc? jaki beton komorkowy jest lepszy Polbet piła, czy xella piła.kosztuja tyle samo.to na 2 warstwowa sciane.czy ktos z nich budowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 12.03.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 czy ktos wie gdzie moge kupic ten cholerny beton komorkowy? w zeszlym tygodniu jak pytalem to mieli w Nadstadze i HDMB cena 8,28 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts