Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

Sylwio napisz proszę czym będziecie ogrzewać Wasz domek?

Kabietka,

U nas ogrzewanie będzie gazowe (ale jeszcze nie zaczęli budować sieci gazowej na mojej ulicy :( ) plus kominek z DGP plus elektryczne maty grzejne w łazienkach (dodatkowo oprócz kaloryferów-drabinek).

No to mamy podobna sytuację z tym gazem planują u nas w pażdzierniku poprowadzic rury i podłanczać do domów :(

Pożyjemy zobaczymy :)

Ja teraz w bloku mam elektryczne maty grzejne + drabinki i wierz mi jak przez 8 lat były włanczane ze 4 razy to huk :D Długo się podłoga nagrzewa ok 1 godz.

My w nowym domu damy podłogówkę ale wodną i drabinki.

Pozdrawiam :o)

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Asiula :wink: dzięki za pocieszenie.

Jako typowy meteopata w przypływach złej pogody i szarości mam napady pesymizmu :-) przyjdzie wiosna będzie lepiej :-)

Trochę s załamałam tym malutkim osiedlem, bo mam działkę właśnie przy tej drodze :-) ale to już mój problem :-) trzeba s było nie zagapiać

ja też dziękuję za namiary na kominy :-)

pozdrawiam gorąco

Ok nie ma za co!!!

Mnie juz zdążyła teściowa wkurzyć twierdząć , ze za dobrze się ubieram jak na kogoś kto się buduje - i co byś zrobiła z takim fantem? ja już widze to radosne wspólne mieszkanie z nimi:)

A z innej beczki - odezwij się do mnie jak bedziesz na etapie dachu - polecę Ci taniego i dobrego cieślę.

pozdrawiam

Asia

witam,

mam na zbyciu stemple około 200 sztuk 2,4 wysokość (solidne)

mam tez sporo szalunków drewnianych po wieńcach, podciągach itp.

barakowóz, mi już raczej nie będzie potrzeby, powietrza w kołach nie ma ale kawałek da się go pewnie przeciągnąć.

zdjęcie na priv.

mielno/dębogóra

tomasz

509 211 688

508 021 842

Asiula

Więźbę mi zrobi ekipa ktora dzis przyjezda w ramach tych 27k

Co do tesciow to wiem cos o tym

tesc na wiesc ze kupilismy dzialke wpadl w jakis roszczeniowy żal, ze jak to on nie ma kasy a my kupilismy taka droga dzialke.krew mnie zalala( z racji podniesionego cisnienia :-) ) Nadmienie ze on cale zycie chlal i chleje chociaz potrafi nie pic, a na dzieci nie dal ani zeta prze kilkadziesiat lat a teraz czegos oczekuje od swoich dzieci.I nie pomyslal oczywiscie ze my s zadluzamy na cale dorosle zycie i bedziemy splacac ten cholerny kredyt.Ale za to jest dobrym fachura, zlota raczka i dzis przyjezdza z ekipa budowlancow. Oczywiscie zaplacimy mu tak jak reszcie bo pracuje naprawde dobrze :-)

Mozesz mi napisac czy masz juz oczyszczalnie i jesli tak to jaka? :-)

Z gory dzieki :-)

troche (eufemizm) jestem spieta ze dzis jest TEN dzien :-) a tyle na niego czekalam :-)

z racji tego ze przez zime materialy tak podrozaly to juz wiem ze zabraknie mi na dokonczenie budowy wiecej niz myslalam. Nie wiem jak na to spojrzy bank. Czy nie bedzie mi robil problemow ze za wyplacona transze nie udalo mi s zrobic tego co bylo tam zapisane. Chcialabym sie z nimi rozliczyc rok po wyplaceniu ostatniej transzy, bo konczyc za biezaca gotowe musimy wiecej niz s wczesniej spodziewalismy. a przeciez tez na kasce nie spie i musze miec czas zeby ja zarobic i wlozyc w domek. Wiesz moze czy da s to jakos zalatwic?

goraco pozdrawiam :-)

dopiero zaczne s budowac (hurrrrra!!!!) jutro :-) miedzy kicinem a klinami :-)

mniemam, że po prawej strony jadąc od Poznania :) w tym gąszczu działek :)

ja mam kawałek dalej w Dębogórze, ale za to ponad 3000 m2 :) no i mam już stan surowy otwarty. w zeszły piątek mi dach skończyli ...

p.s.

budowlańcy poszaleli, ceny z kosmosu, jakość usług nędza... Kolega, który wybudował sie 5 lat temu opowiadał mi, ze jak zaczynał to zrobił "mini przetarg"do którego zaprosił kilkanaście firm ... ZABIJALI SIE o robote i jeden drugiego licytował rabatami za całość ....gdzie te czasy :(

[/img]

hi hi wcale nie. Wlasnie ze moja dzialeczka jest po lewej stronie jadac z Poznania na Kliny patataj patataj. jednym bokiem przylega niestety do szosy i widac ja bo jest pomiedzy zabudowanymi juz dzialeczkami, a ona jedna jest bez domku :-( my mamy 2tys m ale na wieksza i tak nie byloby nas stac. Kupowales od Niemczyka?

hi hi wcale nie. Wlasnie ze moja dzialeczka jest po lewej stronie jadac z Poznania na Kliny patataj patataj. jednym bokiem przylega niestety do szosy i widac ja bo jest pomiedzy zabudowanymi juz dzialeczkami, a ona jedna jest bez domku :-( my mamy 2tys m ale na wieksza i tak nie byloby nas stac. Kupowales od Niemczyka?

tak, ale daaaawno temu ze dwa lata już bedzie. Ciekawe po ile teraz tam chodzą te działeczki ...