natus 05.11.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam serdecznie, czytajac wasze posty...cos mam przeczucie,ze ciezko bedzie na wiosne zaczac. Finalizuje zakup dzialki dopiero... co prawda zamierzam szkieletowca budowac, ale chyba niektore problemy beda i mnie dotyczyly w koncu fundamenty musze tez zrobic. Poki co zaczynam miec rowniez klopoty ze snem... geotechnik?studnia?architekt? pytania mi sie mnoza, a im wiecej czytam, tym bardziej mi sie wydaje,ze nic nie wiem, ale licze na wasza pomoc. Dzialke mam w Steszewku, prad w drodze, woda ma byc na wiosne, WZ juz sa, co prawda powierzchnia zabudowy max100m+30 na garaz- mam nadzieje,ze da sie to jakos zmienic. Jak juz dzialka bedzie do konca moja, to bede pytac co dalej??? p.s. jesli ktos rowniez buduje szkieletowca, to moze sie odezwie? jakos jak odludek sie tu troche czuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 05.11.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 natus, witamy witamy i do dzielenia się refleksjami na temat szkieletowców zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 05.11.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 P.s. Myślę, że kiedyś trzeba będzie zrobić jakieś integracyjne picie piwka, połączone z pieczeniem kiełbachy! Co Wy na to? Jak coś, to służę powierzchnią tysiąca metrów kwadratowych. pewnie jestem za a moze jakies wspolne spotkanie w pubie (postujacych na tym forum) poznac sie, bedzie jeszcze milej i "rodzinnie" na naszym forum Dopisuje sie jakby co na spotkanko, moze byc w terenie, moze byc knajpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 05.11.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Jak zauważyłam, dominuje chyba Grupa Północna. A co z Zachodem Poznania? Jest kilka osob z zachodu czyli Tarnowa Podgornego, Rokietnica czyli N-E, jest tez ktos z poludnia - Kamionki, Borowiec, Szczytniki, a i wschod sie odzywa - Kostrzyn. Pelen przeglad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 05.11.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam serdecznie, czytajac wasze posty...cos mam przeczucie,ze ciezko bedzie na wiosne zaczac. Finalizuje zakup dzialki dopiero... co prawda zamierzam szkieletowca budowac, ale chyba niektore problemy beda i mnie dotyczyly w koncu fundamenty musze tez zrobic. Poki co zaczynam miec rowniez klopoty ze snem... geotechnik?studnia?architekt? pytania mi sie mnoza, a im wiecej czytam, tym bardziej mi sie wydaje,ze nic nie wiem, ale licze na wasza pomoc. Dzialke mam w Steszewku, prad w drodze, woda ma byc na wiosne, WZ juz sa, co prawda powierzchnia zabudowy max100m+30 na garaz- mam nadzieje,ze da sie to jakos zmienic. Jak juz dzialka bedzie do konca moja, to bede pytac co dalej??? p.s. jesli ktos rowniez buduje szkieletowca, to moze sie odezwie? jakos jak odludek sie tu troche czuje:) Witaj natus, tak coś czuję, że chyba tylko Ty budujesz szkieletowca. Powodzenia w działaniach! Jest kilka osob z zachodu czyli Tarnowa Podgornego, Rokietnica czyli N-E, jest tez ktos z poludnia - Kamionki, Borowiec, Szczytniki, a i wschod sie odzywa - Kostrzyn. Pelen przeglad Własnie dziś przejrzałem od poczatku, kto, gdzie buduje: Lukasz_Ko - Rogalinek Mice - Szczytniki Majania - okolice Kostrzyna Msiak - Rokietnica Marcin (ja) - Rokietnica Wciornastek - Sobota Brachol - Huby (wylot na Katowice) Acidtea - Pokrzywno Krs1 - Tarnowo Podgórne Zakrzewianka ? Natus - Stęszewko Jeżeli kogoś pominąłem, to sorki. No to gdzie tego spota robimy? Knajpa, czy ognisko na mojej działce? Hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 05.11.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 na dzialce, to moze jak juz sie troche zimniej zrobi, zeby bylo hardcorowo hehe, a teraz jakas knajpe mimo wszystko proponuje (jesli sie z ta moja, poki co wirtualna budowa zalapuje) Co do dzielenia sie opinia na temat szkieletu, to dopiero w przyszlym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 05.11.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 na dzialce, to moze jak juz sie troche zimniej zrobi, zeby bylo hardcorowo hehe, a teraz jakas knajpe mimo wszystko proponuje (jesli sie z ta moja, poki co wirtualna budowa zalapuje) Co do dzielenia sie opinia na temat szkieletu, to dopiero w przyszlym roku wirtualna ? przeciez to forum zaczynajacych dopiero wiosna 2007 paru (min. ja ) chcemy lub juz cos robimy w tym roku ale ostro tak naprawde ruszamy na wiosne wiec zaczniesz z nami - a jak budujesz z szkieletu to mozesz szybciej zamieszkac niz ci co zaczeli jesienia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 05.11.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Ja zamawiałem więżbę z Kłodzka w cenie 580zł brutto z impregnacjš co prawda w styczniu ale nic nie szkodzi zadzwonić i zapytać. Jeli mogę w czym pomóc to procie o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 05.11.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Ja zamawiałem więżbę z Kłodzka w cenie 580zł brutto z impregnacjš co prawda w styczniu ale nic nie szkodzi zadzwonić i zapytać. Jeli mogę w czym pomóc to procie o namiary No to zapodaj namiary na forum. Własnie przeglądałem projekt, potrzebuję ok 7 m3 drewna konstrukcyjnego i deski na deskowanie ok 140 m2 dachu. Parę tysiączków na to pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 05.11.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 To podaje namiary na więżbęPan Krzysztof Okorski tel. 605 377 341 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 05.11.2006 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Ho, ho widzę, że niektórzy to w 2007 będą już mieszkać w swoich domkach. Dla tych (za którymi napewno nie nadążę) - na forum polecano również: tynki wewnętrznePHU Flam-Bud Dariusz Szczeciński Chludowo, ul. Łagiwenicka 20, tel 811 66 65, kom 601 75 14 08 Piotr 506 053 376 Janusz Roszyk 0600 018 267 tynki zewnętrzneJarek Napierała 0602 230 193 wylewki betonowePaulBud Paweł Penczektel 0602 409 194 Posadzki maszynowe mechanicznie zacierane, maszynowe tynki gipsowe. Roman Mierzwiński Boruja Kościelna posadzki miksokretem / Leszek Jagła /Mosina strop i nadprożaKonbet z Konarzyc więźbaPrzybecki z Lubonia tartak w Gadkach Witar SA 63-122 Gądki k/Poznania tel./fax 061 / 8171 236Najlepiej rozmawiac z dyrektorem p. Tokarz. Wox Vitar - Rawicz http://www.drewno.rokietnica.pl Tartak Zębowo Tartak Komorniki wszystko co związane z dachem "Tina" z Gniezna- wszystko co związane z dachem. kontakt - Maciej Powierza tel. 061-428-25-39,ma swój oddział w Poznaniu przy ul. Czarna Rola niedaleko Castoramy Wasz Dach obok Auchan w Komornikach V BUD z ul. Wichrowej ocieplenie dachu (isover) Centrum Budownictwa Indywidualnego A.G. Robert Gumienny 61-313 Poznań ul. Gminna 17 tel. (061) 879 82 97, 0601 730 644 fax. (061) 879 82 97 e-mail: [email protected] okna Grobud z Grodziska Wielkopolskiego Thermo Fasada - Górecka obok Panoramy - okna Drewexim'u Rowitex z Poznania na profilach Deceunicka firma AREX z Wolsztyna, mają biuro w Poznaniu na Bosej (http://www.arex.biz.pl) - okna, montaż, obsługa OKNA PCV Bracia Bertrandt - Przeźmierowo DAVEX BUK MARTOM Granops, Matuszczak Sp. J. Ul. Sołecka 38, 62-020 Swarzędz - Jasin Tel. (061) 818-60-49 Fax. (061) 817-22-39 instalacje wewnętrzne zakład instalacyjny: wod-kan, c.o. Eugeniusz Marcinkowski Oborniki tel. 061 296 13 89 kanaliza tel 063-289-30-40 Pozdrawiam Krys1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 06.11.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 krys1 dobra robota ) dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 06.11.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Coś topic nam na dół upadł. A mi zalali dziś ławy fundamentowe. Jutro pausa. Ps. Misiak, rozmawiałem dziś z gościem, który obsługiwał pierwsze fazy budowy (wykopy) Twojej sąsiadki z tego parterowca. Mam informacje odnośnie tego terenu. Jeżli chcesz, to dryndnij, powiem Ci co mi naopowiadali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 06.11.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Marzin ... Nooo GARTULACJE !!!! To teraz prosze załozyc Dziennik z budowy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 06.11.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Marzin ... Nooo GARTULACJE !!!! To teraz prosze załozyc Dziennik z budowy !!! Muuuszę...... ? Co ja w nim będę pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 06.11.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 tak dokładnie rzecz ujmując Zakrzewianka buduje w Zakrzewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 06.11.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 A mi zalali dziś ławy fundamentowe. widze ze ekipa bardzo szybka bo rozumiem ze dzisiaj kopali i robili zbrojenie? No bo samo zalanie to juz szybko idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 06.11.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 widze ze ekipa bardzo szybka bo rozumiem ze dzisiaj kopali i robili zbrojenie? No bo samo zalanie to juz szybko idzie Tak, wykopali "kanały" pod ławy, zrobili zbrojenie i zalali. Ale zalewanie nie było z gruszki, tylko beton kręcili betoniarką. Pracują dość sprawnie, z tym że trzeba zwrócić uwagę na to, że domek jest mały i bardzo prosty. Jutro pstryknę jakieś foty i zapodam do nowo powstałego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 06.11.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Marzin ... Nooo GARTULACJE !!!! To teraz prosze załozyc Dziennik z budowy !!! Muuuszę...... ? Co ja w nim będę pisał No nie muszisz ...ale poczatek niezły ...czekamy na zdjęcia z budowy )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 06.11.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 No nie muszisz Nie, nie. Żartowałem, juz dawno myślałem o jakimś dzienniczku, tylko nie mogłem się zmobilizować, aż w końcu mi w tym pomogłaś. ...ale poczatek niezły Feńksss ...czekamy na zdjęcia z budowy )))) Tak jak pisałem, jutro coś wstawię. Ciągle wożę cyfraka ze sobą, ale zapominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts