cappo 20.03.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witajcie! mam parę potrzebnych namiarów (nie wiem na ile atrakcyjnych obecnie) Kochani Czy ktoś z Was wie, gdzie w Poznaniu jest jakiś dobry sklep z kominkami, zarówno wkładami jak i obudowami? Zeby można sobie na wszystko popatrzeć na żywo, a nie tylko podglądowo. Jak dotąd znalazlam na forum tylko na ul Miętowej, ale to nie jest wielki sklep, tylko firma w budynku jednorodzinnym, więc pewnie za wiele sobie nie pooglądam. na przeciwko lotniska Ławica jest zdaje się dość konkretna firemka... Słuchajcie! Poszukuję namiarów na małe koparko-spycharki, takie jakie się wynajmuje do ściągania humusu. Bede wdzieczna za wiele namiarow- jakos pozajmowani ludzie sa I ceny jak znacie aktualne - tez mozna podac Najlepiej zach. strona Poznania. I do tego- skad bierzecie piasek i w jakich cenach? Żwirownia Lusowo P.Gabrielski 0608470201 za cata średnio biorą 80pln /h Dla większych prac polecam firmę, która robiła mi wykop piwnicy tel. 0604415943 Ja również mam pytanko: gdzie najtaniej dostanę bloczki M6 ? pozdro all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.03.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 za styropian na elewacji: 30 zł/m2 (styro, klej, siatka, tynk silikatowy) To oczywiście ceny samej robocizny. a ile kosztuje material poza styropianem jesli oczywiscie mozna wiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 21.03.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Ja również mam pytanko: gdzie najtaniej dostanę bloczki M6 ? pozdro all Zapytaj tutaj: 509 922 556 Betoniarnia w Buku. Ja tam brałem. Były OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 21.03.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 TBB Delta, ul .dziadoszanska.2zl brutto plus 33gr od szt za transport. jak masz swoj transport to tylko te 2zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 21.03.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 TBB Delta, ul .dziadoszanska.2zl brutto plus 33gr od szt za transport. jak masz swoj transport to tylko te 2zl. Ale kiedy to było ? W sobotę pytałem u nich : 2,99 brutto (ale nie pamiętam czy z transportem czy bez). Inna sprawa, że mój wykonawca polecał ich ze względu na jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 21.03.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 we czwartek i reszta dokupiona w poniedzialek :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 21.03.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Brzydlak? a te 33 grosze, to transport z rozładunkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 21.03.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 tak, z rozladunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 21.03.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 moze inwestor dostal taka cene za urok osobisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 21.03.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Ja również mam pytanko: gdzie najtaniej dostanę bloczki M6 ? pozdro all Może tu (???): Terbud z Turkowa 814 90 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 21.03.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 majania dzieki za namiary - panowie wspolpracuja za soba - jden wozi o kaparka rozplanowuje na dzialce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 21.03.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 majania dzieki za namiary - panowie wspolpracuja za soba - jden wozi o kaparka rozplanowuje na dzialce Zgodnie ze zdjęciami w moim dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 21.03.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 mam pytanko:czy ma ktoś na zbyciu deski/słupki po geodezyjne - tzn te co wbija geodeta przy wytyczaniu. Mi przysłał zapotrzebowanie na taki zestaw:2 deski o długości 2 metrów16 desek o długości 1,2 metra38 kołków o wymiarach 5x3 cm i długości 1,20 mJak widać przyjmę/odkupię dość sporą ilość - lub skorzystam z pomysłu skąd najtaniej takie coś wziąćZ góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 21.03.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 jjsod, mój geodeta doliczał kasę, ale sam załatwiał materiał na wytyczenie - namiar masz wyżej na stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.03.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 mam pytanko: czy ma ktoś na zbyciu deski/słupki po geodezyjne - tzn te co wbija geodeta przy wytyczaniu. Mi przysłał zapotrzebowanie na taki zestaw: 2 deski o długości 2 metrów 16 desek o długości 1,2 metra 38 kołków o wymiarach 5x3 cm i długości 1,20 m Jak widać przyjmę/odkupię dość sporą ilość - lub skorzystam z pomysłu skąd najtaniej takie coś wziąć Z góry dzięki slupki to najtaniej chyab kupic laty i pociac na odpowiednie dlugosci deski tez w tartaku i pociac na budowie chyba ze masz dostep do darmowych palet ale wtedy trzeba je rozebrac co zajmuje dosc duzo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 21.03.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam,Czy ktos z was buduje z generalnym wykonawca?? Jesli tak i jestescie zadowoleni to prosze o namairy Bede bardzo zobowiazany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 21.03.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Czy ktoś drążył temat ociepleń? Jakie ceny za wełnę i robociznę (ocieplenie poddasza)? A jakie za styropian (elewacje)? za ocieplenie poddasza: 35 zł/m2 (wełna między krokwie+10 cm na stelażu+płyta g-k), do tego 10 zł/m2 za szpachlowanie połączń płyt za styropian na elewacji: 30 zł/m2 (styro, klej, siatka, tynk silikatowy) To oczywiście ceny samej robocizny. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 21.03.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 mam pytanko: czy ma ktoś na zbyciu deski/słupki po geodezyjne - tzn te co wbija geodeta przy wytyczaniu. Mi przysłał zapotrzebowanie na taki zestaw: 2 deski o długości 2 metrów 16 desek o długości 1,2 metra 38 kołków o wymiarach 5x3 cm i długości 1,20 m Jak widać przyjmę/odkupię dość sporą ilość - lub skorzystam z pomysłu skąd najtaniej takie coś wziąć Z góry dzięki podjedz do stolarza w twojej okolicy powiedz co chcesz a tobie zrobi koszt za tyle okolo 70-100 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 21.03.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Szukamy dobrego elektryka i hydraulika i jakie to są koszty +/-na dom o powierzchni 155m/2.Towar z robocizną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 21.03.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Słuchajcie, sytuacja na rynku materiałów budowlanych nie jest wesoła, ale też nie jest beznadziejna!! To co robią niektórzy hurtownicy woła o pomstę do nieba. Na własnej skórze odczułam brak cegły na mury; Porothermu brak - zamienników brak. Zapisy w tej chwili na czerwiec/lipiec. Za materiałem zaczęłam dzwnić już w połowie lutego. Dowiadywałam się, że jak był ostatnio to w cenie oscylującej w okolicach 6,50 zł/szt brutto (w listopadzie proforma na 4,90 zł/szt). Mozna było wpłacić 100% kwoty i czekać ok 2-3 tygodni. Ale wtedy nie mieliśmy jeszcze kredytu, a niepełnych kwot nie chceili nigdzie przyjąć. Sytuacja z dnia na dzień wyglądała gorzej. Cena Porothermu-widma oiągnęła najpierw 7,20, a w tej chwili ostanie dostawy szły po 8,50. Oczywiście po tyle były sprzedawany materaił JAK BYŁ!!! Zdarzyły mi sie telefony od hurtowników z propozycją cegły w ciągu tygodnia w cenie 9,65 zł/szt, kiedy średnia cena była w okolicy 7,50!!! Rozbój w biały dzień!!! A teraz ku pokrzepieniu serc. Udało mi się zdobyć Poroherm w rozsądnej cenie i w zasadzie z dowozem w ciągu tygodnia. Jak to zrobiłam?? Poświęciłam kilka godzin na dzwonienie po hurtowaniach w wielkopolsce, małopolsce i w lubuskiem! Na 50 miejsc gdzie usłyszałam "Nie ma" lub oferowali materiał w kosmicznej cenie znalazły się też dwa miejsca (więcej nie szukałam), gdzie Porotherm był i byli też normalni hurtownicy! Cena z dowozem za PTH 25 ok. 7,50 zł/szt brutto. A na koniec powiem tylko tyle: "Ludzie ludziom zgotowali ten los". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts