misiak 27.03.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 wiatam jak kogoś to interesuje to w castoramie jest siatka leśna 150cm -50mb po 137pln dziś kupiłem 100mb w krótce bedę się odgradzał tez tam qpilem bo mieli najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 27.03.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 hubx napisał: Wiatam Jak kogoś to interesuje to w CASTORAMIE jest siatka leśna 150cm -50mb po 137pln dziś kupiłem 100mb w krótce bedę się odgradzał dzięki za info - my planujemy stawiać ogrodzenie w sobotę - pogoda chyba dopisze i też potrzebowalibyśmy taką niedrogą siatkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 28.03.2007 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witam dawno mnie nie było widzę że grupa nieźle się powiększyła my jestesmy jeszcze daleko wlasnie dalismy projekt do adaptacji wiec pewnie zejdzie jeszcze 2 tygodnie zanim oddamy do Starostwa.Poratujcie mnie jakimiś namiarami na muraży prosze moze byc na priwa. Będę naprawdę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 28.03.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 w ratach? po kazdym etapie?fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 28.03.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 jak placicie kierownikowi? po kazdym etapie? czy jednorazowo?Fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 28.03.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 jeszcze jedno pytanie: u kogo powinien byc dziennik bud.? u kierownika? u wykonawcow? czy u inwestora? i jakie jest postepowanie przy zmianie kierownika bud.?Z gory dzieki za odpowiedzi,Fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 28.03.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 my placimy kierbudowi za etapy.dziennik jest u niego- bo on robi wpisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 28.03.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 z tego co wiem to dziennik powinien znajdowac sie na budowie zeby w razie kontroli moc go okazac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 28.03.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Naprawde nikt nie potrzebuje kupić taniej krokwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 28.03.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Dzisiaj przezylismy szok. w Swarzędzu protherm 25 po 13 pln.i od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 28.03.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witam dawno mnie nie było widzę że grupa nieźle się powiększyła my jestesmy jeszcze daleko wlasnie dalismy projekt do adaptacji wiec pewnie zejdzie jeszcze 2 tygodnie zanim oddamy do Starostwa.Poratujcie mnie jakimiś namiarami na muraży prosze moze byc na priwa. Będę naprawdę wdzięcznaA jaki rejon p-n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 28.03.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Mam pytanie do prężnej i silnej grupy Siekierki Mój bardzo dobry kolega, super gośc, poszukuje działki i w Siekierkach pewno są jeszcze do wzięcia. Swoją drogą to muszę go nakręcić na to forum, bo super sprawa i klimaty są Czy możecie dać na PRIV lub mail jakieś namiary do kogo się kierować ?? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 28.03.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Dzisiaj przezylismy szok. w Swarzędzu protherm 25 po 13 pln.i od ręki. Rozbój w biały dzień !!! Zadzwoń tutaj: 0 607 107 588 - w ubiegłym tygodniu kupowałam za 7,00 brutto. Niestety samemu trzeba zapewnić tranport - do Poznania ok. 700 zł. Tak czy owak wszyło mi po 7,45 za szt. już z transportem Porotherm z cegielni Osiek - nie jest zły. Mam też z Zielonki i widać róznicę - tego nie polecam. Kristofuros, poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 28.03.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Dzisiaj przezylismy szok. w Swarzędzu protherm 25 po 13 pln.i od ręki. Rozbój w biały dzień !!! Zadzwoń tutaj: 0 607 107 588 - w ubiegłym tygodniu kupowałam za 7,00 brutto. Niestety samemu trzeba zapewnić tranport - do Poznania ok. 700 zł. Tak czy owak wszyło mi po 7,45 za szt. już z transportem Porotherm z cegielni Osiek - nie jest zły. Mam też z Zielonki i widać róznicę - tego nie polecam. Kristofuros, poszło na priv.bardzo dziękuję ja kupiłam w styczniu poprostu mijałam tą hurtownie i kartka z napisem 13 zł od ręki myślałam że wypadek spowoduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 28.03.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Z jednej strony się nie dziwię - bo takie są prawa wolnego rynku, ale z drugiej strony wkurza mnie wykorzystywanie sytuacji i nakręcanie cen przez hurtowników. W cenniku Wienerbergera PTH 25 po 7,50 zł/szt, a i taniej jak widać można dostać, więc skąd te ceny ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 28.03.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Czy można gdzieś znaleźć lub może macie jakiś przykład wniosku o warunki zabudowy ?? Mam już swoją upragnioną aktualną mapkę wydobytą po ciężkich bojach z Geopozu. Wyobraźcie sobie, że prostą kreskę o długości 5,2cm robili 4 miesiące. No i jak już mam tą aktualną mapkę to chcę złożyć jak najszybciej wniosek o warunki zabudowy, żeby wiedzieć że mogę wybudować swój wymarzony domek potem kupić projekt i dalej jazda z papierami, żeby zdobyć PnB. Majania dzięki za namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 28.03.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Czy można gdzieś znaleźć lub może macie jakiś przykład wniosku o warunki zabudowy ?? Kristofuros, proszę: http://bip.city.poznan.pl/bip/public/bip/sprawa.html?co=opis&sp_id=1784 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 28.03.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Czy można gdzieś znaleźć lub może macie jakiś przykład wniosku o warunki zabudowy ?? Kristofuros, proszę: http://bip.city.poznan.pl/bip/public/bip/sprawa.html?co=opis&sp_id=1784 To już przetrawiłem. A co znaczy ten zapis we wniosku (chodzi o wymagane załączniki) ?? Umowa gwarantująca wykonanie uzbrojenia terenu, niezbędnego dla realizacji planowanej inwestycji, zawarta między inwestorem a właściwą jednostką organizacyjną (nie dotyczy przyłączy), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 28.03.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Kristofuros napisał:To już przetrawiłem. Proponuję złożyć wniosek zgodny ze wzorem podanym na stronie lub przynajmniej zawierający te same dane, których wymaga Urząd (patrz wzór wniosku). Panie są czasmi upierdliwe i czepiają sie szczegółów. A co znaczy ten zapis we wniosku (chodzi o wymagane załączniki) ?? Cytat: Umowa gwarantująca wykonanie uzbrojenia terenu, niezbędnego dla realizacji planowanej inwestycji, zawarta między inwestorem a właściwą jednostką organizacyjną (nie dotyczy przyłączy) Urzędowy bełkot Wg mojej wiedzy uzbrojenie terenu to właśnie przyłącza Do wniosku proponuję dołączyć WTP z ENEA, warunki przyłączenia do sieci wod-kan i opinię z gazowni (jeżeli planujesz gaz). Jeżeli tego nie zrobisz, Urząd będzie wnioskował do gestorów o stosowne opinie co wyduży procedurę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 28.03.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Do wniosku proponuję dołączyć WTP z ENEA, warunki przyłączenia do sieci wod-kan i opinię z gazowni (jeżeli planujesz gaz). Jeżeli tego nie zrobisz, Urząd będzie wnioskował do gestorów o stosowne opinie co wyduży procedurę ... Właśnie tego nie byłem pewien, czy trzeba to załączyć, ale jak widać lepiej załączyć. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts