brzydlak 03.04.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 na ignoracje spuszcze zaslone milczenia. naczytalam s artykulow wlasnie p klimatyzacji i wentylacji wiec nie bede s z toba wdawac w dyskusje. ostatecznie lepiej otworzyc okno i wpuscic do siebie powietrze ktore jest moim naturalnym srodowiskiem i wszelkie 'ustroje' z niego rowniez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 03.04.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 a ja sie dzisiaj dowiedzialem ze Eldrew nie zrealizuje mojego zamowienia na wiezbe tak wiec musze znowu poszukac jakiegos tartaku i to dosc szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 03.04.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Jednak nie wprowadzajcie ludzi w błąd, twierdząc, że tylko deskowanie uchroni ich przed przeciekającym dachem PS. Agregatu nie zamierzam wpinać. Nie buduję elektrowni atomowej ani oddziału kardiochirurgicznego, żebym nie mogła się obyć bez prądu przez góra dwa dni w roku. P Pozdrawiam nigdzie nie napisałem, że tylko deskowanie uchroni przed przeciekanem dachu. PS. Wszystkie Twoje nowoczesne urządzenia działają na prąd... pomyśl co w Twoim domu nie będzie na prąd i czy na pewno dwa dni to aby wszystko, kiedy tego prądu nie będzie... PS2. Dalszą dyskusję uważam za zbędną. Dlaczego ? Ile osób, tyle opinii na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 03.04.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 brachol- http://www.tartak.pl/kontakt.php w poludnie do nich dzwonilam.czas oczekiwania na wiezbe 3 tygodnie a inny to w jasinie na wrzesinskiej .ostatnio bylo tydzien , dwa, teraz sie boje ze moze byc juz 3. jak znajdziesz gdzies szybciej to daj znac bo tez szukam ostatecznie jak tu nie bedzie to pociagne chyba z polnocy. tam na pewno drewno jest tansze, szybciej, a transport zwroci s w roznicy ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rakszas 03.04.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Marzin - dzięki za życzenia Brzydlak - mam jednak nadzieję, że uda mi się trochę skrócić tę mękę A jeśli chodzi o sprawy budowlane, to dzwoniłem do Eneii w Gnieźnie z zapytaniem o termin wykonania przyłącza prądowego. I co usłyszałem? Pan, nawiasem mówiąc niezbyt uprzejmy, poinformował mnie, że realny termin to 11 miesięcy od podpisania umowy!!!! Horror. Potem oznajmił mi, że mogę, na własny koszt a jakże, wykonać sobie tzw przyłącze tymczasowe. Czy ktoś już to przerabiał? Jakie są koszty takiego przyłącza tymczasowego i co z niego można użyć w późniejszym czasie do przyłącza docelowego? Będę wdzięczny za każdą informację Pozdrawiam Marek ja to przerabiałam i gwarantuję Ci, że Pan jak już się zdecydujesz u niego zrobić to przyłącze tymczasowe zrobi się bardzo miły mam tel. komórkowy do niego- jakby co służę, przyjemność ta kosztowała mnie 3000zł z rozdzielnicą i kablem, który potem wykorzystam oraz zero formalności i sprawę załatwia w ciągu 2 tygodni, ale cena zależy od tego z jakiej odległości będziesz brał ten prąd. Te 11 miesięcy to standardowo śpiewają. W rzeczywistości jeśli jest już zrobiony projekt tego przyłącza, to kwestia 2-3 miesięcy. Może najłatwiej kupić agregat za 1000zł? Misiak: gratuluję pomysłu w miarę możliwości czasowych postaram się dopisać swoje kontakty ha też to przerabiałem, ostatecznie wszystko było załatwione w ciągu 3 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 03.04.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 brachol- http://www.tartak.pl/kontakt.php w poludnie do nich dzwonilam.czas oczekiwania na wiezbe 3 tygodnie a inny to w jasinie na wrzesinskiej .ostatnio bylo tydzien , dwa, teraz sie boje ze moze byc juz 3. jak znajdziesz gdzies szybciej to daj znac bo tez szukam ostatecznie jak tu nie bedzie to pociagne chyba z polnocy. tam na pewno drewno jest tansze, szybciej, a transport zwroci s w roznicy ceny Witam co do Kiszkowa to zastanwaiam sie nad nimi ja dzisiaj bytlem w Garbach Hurt-Drew i moga zrobic wiezbe za 3 tygodnie ale cena 820 netto z impregnacja. O ktorm tartaku mowisz w Jasinie? Masz jakies namiary na tartaki z polnocy? bo moze tam beda bardziej chetni do wspolpracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 03.04.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Przeczytałem wszytskie Twoje posty, ale wróciłem do tego pierwszego, bo widzę, że się wpieniłaś. He he Ja ci powiem co będzie: prawdopodobnie nic nie będzie.A skąd wiesz? Kupując dobrą folię dostajesz 30-letnią gwarancję - da Ci ktoś 30-letnią gwarancję na dechy które leżą na Twoim dachu? Da ci ktoś 30-letnią gwarancję na papę? Tak, gwarancją jest stosowanie tych materiałów o wieków, a drewno od tysięcy lat. Folia od kilku. Ba, niektórzy producenci folii w ramach gwarancji nie tylko dostarczają folię, ale też pokrywają koszty robocizny związanej z rozebraniem części dachu i wymianą folii. Ehe, ciekawe, czy za 30 lat znajdziesz dowód zakupu żeby mieć roszczenia gwarancyjne. sprzedawcy będą od dawna wąchali kwiatki od dołu. Tak jak już pisałam, wydaje mi się że deskowanie jest opłacalne jeśli kładzie się na dach blachę (dodatkowe wygłuszenie) lub jeśli ktoś mocno chce odroczyć termin położenia dachówki lub jeśli na dach włazi początkujący dekarz, który nie umie położyć prawidłowo folii. Miałem do wyboru wypas dachówkę+folia lub cementową plus deskowanie. Dekarz rzeczywiście jest początkujący Generalnie to dyskusja nad ważnością świąt bożego narodzenia nad świętemi wielkiej nocy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 03.04.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 co do Kiszkowa to zastanwaiam sie nad nimi ja dzisiaj bytlem w Garbach Hurt-Drew i moga zrobic wiezbe za 3 tygodnie ale cena 820 netto z impregnacja. O ktorm tartaku mowisz w Jasinie? Masz jakies namiary na tartaki z polnocy? bo moze tam beda bardziej chetni do wspolpracy Brachol, a pytałeś w tartak Trzebicz? Daleko, ale oni wożą do Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 03.04.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 witam .przepraszam za wczorajsze 4 posty na temat przyłącza tymczasowego.kom mi sie zawiesił i tak się nawywijało???.a na temat deskowania to jestem tez za .tez mi ciesla mówił murarz,ciesla- z rodziny ,ze deskowanie to same plusy.Tak jak juz tu omawiano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 03.04.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Brachol, a pytałeś w tartak Trzebicz? Daleko, ale oni wożą do Poznania. jeszcze nie pytalem jutro dzwonie i sie zapytam i zobaczymy jak to bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 03.04.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Oj widzę, że niezłą burzę wywołałam tym deskowaniem lub jego brakiem Ale przeczytałam wszystkie za i przeciw ... i chyba nadal znajduję się w punkcie wyjścia. No cóż, zdam się na doświadczenie majstra od dachu, który twierdzi, że folia zdaje egzamin na dachach powyżej 30 stopni. Przy mniejszym kącie folia musi ustąpić miejsca deskowaniu. Muszę jeszcze dodać, żze kupiłam dachówkę ceramiczną wielkopowierzchniową (Nibra DS5) i oszczędzam również na tych poziomych deseczkach (kurcz ę zapomniałam jak one się nazywają ), na których opierają się dachówki. Majster od dachu mówi, że te dachówki są bardzo mocne i nie ma odpadów (pękania) podczas krycia, a Roben to się umywa do nich. Tak więc mam nadzieję, że wszystkie moje dachowe decyzje będą trafione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
druti 03.04.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 a ja sie dzisiaj dowiedzialem ze Eldrew nie zrealizuje mojego zamowienia na wiezbe tak wiec musze znowu poszukac jakiegos tartaku i to dosc szybko brachol, jakie sa obecne ceny drewna. To znaczy ile za wiezbe za m3 i ile za deskowanie za m3 drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 03.04.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 brachol - ten tartak w jasinie to tez hurt-drew i cena ta sama a z polnocy to mialam na mysli miasteczka spod szczecinka- miastko, bialy bor lub czarne. do konca tygodnia musze obdzwonic bo nie moge czekac az 3 tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 03.04.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 http://www.tartaki.com.pl/katalog_firm/woj15.html brachol - a z tej stronki do wszystkich dzwoniles? ja jutro bede dzwonic moze znajde cos blizej poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 04.04.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 witam. jakie sa teraz ceny za styropian twardy na posadzkę??? ja dostałem 13.5zł netto za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 04.04.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 witam. jakie sa teraz ceny za styropian twardy na posadzkę??? ja dostałem 13.5zł netto za m2 ludzie pomyślcie troche !!! ja dostałem cene 3 zł /m2 i co z tego wynika? że ceny styropianu podaje sie za metr szcześcienny bo nie wiadomo o jaką grubość Ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 04.04.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 witam. jakie sa teraz ceny za styropian twardy na posadzkę??? ja dostałem 13.5zł netto za m2 Też szukam stryropiany pod wylewkę. Mam mieć 8 cm gruby. No i cena w tej chwili od reki to 200 zł za m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 04.04.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 witam jakie systemy rynnowe polecacie?, interesuje mnie cos w kolorze miedzi i nie za drogiego wiec pozostaje PCV. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 04.04.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 witam jakie systemy rynnowe polecacie?, interesuje mnie cos w kolorze miedzi i nie za drogiego wiec pozostaje PCV. Pozdrawiam Nie polecę bo nie wiem, natomiast ponieważ kolory miedziane są różne to podjedź np. do (zupełnie nie polecanej, wręcz przeciwnie ale posiadają na wystawie 3 producentów pcv miedzianego) WA.SZ DACHu w Komornikach i obejrzyj sobie jak to wygląda. My początkowo też chcieliśmy miedziane, bo dachówki niby miedziane ale każdy producent posiada własną definicję tego koloru . i skończy się na stalowych w kolorze b.zbliżonym do dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 04.04.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 witam. jakie sa teraz ceny za styropian twardy na posadzkę??? ja dostałem 13.5zł netto za m2 Też szukam stryropiany pod wylewkę. Mam mieć 8 cm gruby. No i cena w tej chwili od reki to 200 zł za m3. ja robie 2x5cm na dole i 1x5cm na górze. nie mam ceny za metr sześcienny - musze zadzwonić sie dowiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts