brzydlak 11.04.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 trzeba sobie policzyc jaki jest koszt ocieplenia budynku a jaka potencjalna oszczednosc. jesli to np 100 czy 200zl na sezon grzewczy to watpie aby s to oplacalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 11.04.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 trzeba sobie policzyc jaki jest koszt ocieplenia budynku a jaka potencjalna oszczednosc. jesli to np 100 czy 200zl na sezon grzewczy to watpie aby s to oplacalo dlatego warto już przed budową wybrać tańszy materiał + ocieplenie - np porotherm 25+15 ocieplenia - wyjdzie niewiele drożej a dużo cieplej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 11.04.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 natus dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viking70 11.04.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 trzeba sobie policzyc jaki jest koszt ocieplenia budynku a jaka potencjalna oszczednosc. jesli to np 100 czy 200zl na sezon grzewczy to watpie aby s to oplacalo Dokladnie tak a jak jeszcze mysle o plaszu wodnym do kominka to sadze ze koszt ogrzewania nie bedzie az tak tragicznie duzy + dodatkowo panele sloneczne + oczywiscie kociol ale pozyjemy zobaczymy zycie lubi zweryfikowac co nieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adisan1 11.04.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 odnosnie przewodow kominowych wentylacyjnych, znalazlem w 2 miejscach w calkiem przyzwoitych cenach : RR S.C Poznan ul. Dabrowskiego 93 tel 061-8473512 HDMB Maszewski ul Obodrzycka 70 tel. 061-8771902 moze sie komus przyda, obecnie poszukuje dobrej -> taniej hurtowni z "kablami", oraz namiary na tani styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 11.04.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 moze sie komus przyda, obecnie poszukuje dobrej -> taniej hurtowni z "kablami", oraza namiary na tani styropian Najtaniej to było w Liroju, ale jak z jakością, tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_pn 11.04.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 WITAM !Dzisiaj odebraliśmy pozwolenie na budowę. Poszło gładko i bez problemów, a obaw było wiele. Mamy nadzieję że to dobry znak i zaczniemy budowę za dwa tygodnie. Potrzebujemy słupki drewniane do siatki leśnej na ogrodzenie.Moze ktoś wie gdzie mozna takie kupić szybko i tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 11.04.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 kupowal ktos ostatnio nadproza? jakis namiar i cene? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 11.04.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 kupowal ktos ostatnio nadproza? jakis namiar i cene? Nadproża mam ze Stropexu - wyszło taniej niż w Konbecie, ale pustaki stropowe są już z Konbetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 11.04.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 My zamówiliśmy strop i nadproża z Dopiewa. Na nasz domek wyszło jakieś 5,5 tys za strop i nadproża, tel.061 814 80 28 Marek Wrębel , Jarosław Rybak http://www.betoniarnia-dopiewo.pl/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adisan1 11.04.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 przewody kupilismy w castoramie wyszlo tanio i nawet dobrej jakosci 3 x 1.5 mm2 = 148zl 100m 3 x 2.5 mm2 = 226zl 100m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 11.04.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 MARZINJa znalazłem producenta drzwi zewnętrznych drewnianych w bardzo dobrej cenie nie wiem tylko jak wyglądają na żywo gdyż widziałem tylko na zdjęciu ai były bardzo ładne. Potrzebowałem kupić drzwi do piwnicy to grzechem byłoby nie zakupić za całe 560zł a jak wyglądają to się okaże jak odbiore a są gotowe od miesiąca tylko jakoś nie mam kiedy po nie podjechać. Jak odbiore to się wypowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 11.04.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 dzieki za info w sprawie nadprozy szkoda ze nikt przynajmniej na razie nie podal ceny za np mb nadproza. Druga sprawa to zalozylem dziennik wreszcie jakby ktos chcial poczytac to link w stopce chociaz wiele tam nie ma ale mam nadzieje ze bedzie sie zwiekszala objetosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 11.04.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 viking70, Kaska - SiekierkiDZiekuje wam bardzo za informacje. Mysle ze bede budował z 25+15. tylko pytanie teraz z czego? keramzyt jest natanszy tak? hmm myslałem ze z porothermy ale tylko dlatego ze duzo domow jest z tego budowanych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 11.04.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 WITAM ! Dzisiaj odebraliśmy pozwolenie na budowę. Poszło gładko i bez problemów, a obaw było wiele. Mamy nadzieję że to dobry znak i zaczniemy budowę za dwa tygodnie. Aga, gratulacje. Ie czekałaś na PNB - kiedy składałas wniosek? My 3 kwietnia i taż czekamy "pełni obaw". Pan "prowadzacy" nazywa się Kędziora i podobno bywa chimeryczny (choć mówią że można trafić znacznie gorzej). pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 11.04.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 hej anstak a może masz jakąś foteczkę swoich drzwiczek ? brzmi ciekawie a muszę jeszcze drzwi do garażu wstawić. Drzwi są jeszcze nie zainstalowane, bo będą montowane razem z bramą garazową, ale można je obejrec na stronie: http://www.kmt.com.pl/ Zaletą tych drzwi jest bardzo duza gama kolorow, jak na stalowe , no znalazlam tam mój ciemny orzech, których nie mogłam znaleźć u innych producentów. Wzornictwo oczywiscie uboższe niz przy drzwiach drewanianych, ale można coś ładnego dobrać z przeszkleniem Na stronie są zdjecia, kolory, cena i dokładne wymiary każdych drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_pn 11.04.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 WITAM ! Dzisiaj odebraliśmy pozwolenie na budowę. Poszło gładko i bez problemów, a obaw było wiele. Mamy nadzieję że to dobry znak i zaczniemy budowę za dwa tygodnie. Aga, gratulacje. Ie czekałaś na PNB - kiedy składałas wniosek? My 3 kwietnia i taż czekamy "pełni obaw". Pan "prowadzacy" nazywa się Kędziora i podobno bywa chimeryczny (choć mówią że można trafić znacznie gorzej). pozdrowienia Składaliśmy wniosek 9 marca, a o panu prowadzącym też słyszeliśmy wiele złego, że jest strasznie czepialski itp. ale u nas odbyło się bez problemów. Życzę powodzenia i dużo optymizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 12.04.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Znalazłam drewno na dach - cena 700 zł bez różnicy jaka długość. Drzewo impregnowane - tanio czy drogo? Czy ktoś posiada dobrą wiedzę na temat kominów. Chodzi mi o ceny!!! Nadproża w stropexie - 50 zł na okno 150 cm. Wtedy nadproże ma 180 cm. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 12.04.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Znalazłam drewno na dach - cena 700 zł bez różnicy jaka długość. Drzewo impregnowane - tanio czy drogo? cena dobra nawet jeśli to netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 12.04.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 hej anstak a może masz jakąś foteczkę swoich drzwiczek ? brzmi ciekawie a muszę jeszcze drzwi do garażu wstawić. Drzwi są jeszcze nie zainstalowane, bo będą montowane razem z bramą garazową, ale można je obejrec na stronie: http://www.kmt.com.pl/ Zaletą tych drzwi jest bardzo duza gama kolorow, jak na stalowe , no znalazlam tam mój ciemny orzech, których nie mogłam znaleźć u innych producentów. Wzornictwo oczywiscie uboższe niz przy drzwiach drewanianych, ale można coś ładnego dobrać z przeszkleniem Na stronie są zdjecia, kolory, cena i dokładne wymiary każdych drzwi Wielkie dzięki za namiar, nawet nieźle wyglądają, będę musiał podjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts