Acidtea 12.04.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Dzięki wszystkim, którzy się wypowiedzieli i oświecili mnie w kwestii instalatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anija30 12.04.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 odnosnie przewodow kominowych wentylacyjnych, znalazlem w 2 miejscach w calkiem przyzwoitych cenach : RR S.C Poznan ul. Dabrowskiego 93 tel 061-8473512 HDMB Maszewski ul Obodrzycka 70 tel. 061-8771902 moze sie komus przyda, obecnie poszukuje dobrej -> taniej hurtowni z "kablami", oraz namiary na tani styropian Witam! Polecam hurtownię kabli "MAKALU" Leszek Gładysiak na ul.Raszyńskiej . Można go znaleźć na allegro- bardzo miły gość i dobre kable (telefonika, nkt) - chyba najtańsze w Poznaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 12.04.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Znalazłam drewno na dach - cena 700 zł bez różnicy jaka długość. Drzewo impregnowane - tanio czy drogo? Sylwia cena dobra rozumiem ze netto z transportem bez rozladunku? no i sprawdzona jakosc? mozesz sie podzielic jakims namiarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 12.04.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Znalazłam drewno na dach - cena 700 zł bez różnicy jaka długość. Drzewo impregnowane - tanio czy drogo? Czy ktoś posiada dobrą wiedzę na temat kominów. Chodzi mi o ceny!!! Nadproża w stropexie - 50 zł na okno 150 cm. Wtedy nadproże ma 180 cm. Pozdrawiam Sylwia Polecam kominy Plewa - cena dobra a obsługa niesamowicie profesjonalna ul. Świerzawska chyba marudziliśmy im chyba z miesiąc a facet cierpliwie dzwoniła zmieniając cały czas ofertę dla naszego widzimisie. Naprawdę są dobrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 12.04.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 brachol cena bez faktury, bez transportu. Jakość sprawdzona. Ale jak do Poznania to za daleko, bo ok. 110 km w jedną stronę. Będę jeszcze szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 12.04.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Szukam Porothermu 11,5 na działówki. Wiedzących coś o tym unikatowym towarze proszę o pomoc A tak a`propos materiałów budowlanych jak się ma sprawa ze styropianem i wełną do ocieplenia poddasza - też trzeba czekać i płacić jak za zboże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adisan1 12.04.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 moze komus sie przyda : grubości od 25 - 240 mm. Kraj Produkcji: Belgia Przykładowe ceny za m2: (netto) 25 mm - 2,00 zł 50 mm - 4,00 zł 70 mm - 5,60 zł 100mm - 8,00 zł 180mm - 14,40 zł 200mm- 16,00 zł Zastosowanie: Izolacja cieplna i akustyczna: - dachów skośnych pomiędzy krokwiami, - poddaszy użytkowych i nieużytkowych, - stropodachów dwudzielnych, - podłóg i stropów pomiędzy legarami, - drewnianych i stalowych konstrukcji szkieletowych Poznań - ul. Obornicka 223( rondo - teren KIA), tel. : 601 810 619 Co do jakosci nie wypowiadam sie, mam zamiar w przyszlym tyg przejechac sie i zobaczyc jak to w realu wygloda co do kominow to tradycyjnie cegla 150 + wklad "kwasowka" + pustaki wentylacyjne, zdecydowalem sie na tradycyjny bo ekipa stawia kominy za 20zl mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 12.04.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Witam wszystkich budujących. Mam pytanko ile biorą obecnie ekipy budowlane? (stan surowy otwarty z dachem) Jestem na etapie wyceny i bardzo ciekawi mnie jak to u Was wyglądaPozdrawiamBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adisan1 12.04.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 chyba na dzien dzisiejszy nie ma jakis standardow ;/ np moja ekipa za m sciany z porothermu 25 kasuje 20zl + 20zl m stropu (teriva) fundamenty to od calosci 4.5k domek o pow 150m2, ceny ustalane na poczatku lutego, ciezko powiedzic ile teraz jest warta ich praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 12.04.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 A tak a`propos materiałów budowlanych jak się ma sprawa ze styropianem i wełną do ocieplenia poddasza - też trzeba czekać i płacić jak za zboże ? Dostępność w miarę ale ceny Dziś kupiłem styropian FS20/12 EPS 100 na fundamenty cena za m3 219 brutto Masakra co się dzieje z tymi cenami a ja urlopu nie mogę wziąść, żeby trochę pojeździć i ponegocjować Bety_T co do cen, nie ma sensu porównywać, weź 3-4 oferty na swój domek i z nich wybieraj. U mnie oferty "letko" były rozbieżne, od 26k bez rachunku do 90k z rachunkiem (oczywiście bez więźby i pokrycia dachu). dom 172 po podłogach z garażem. ogólnie cena końcowa to 35k w tym kilka rzeczy pozwalających oszczędzić na innych wydatkach co daje jakieś 31k w sumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 12.04.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Dzięki. Tak też uczyniłam. Mam trzy ekipy i czekam aż wycenią swoją prace. A dużo czasu nie mam bo planuje budowe na czerwiec/lipiec. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 12.04.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Słuchajcie, ktoś z Was rozglądał się za drzwiami wejściowymi. Ja nastawiłem się na drewno, co by było pod kolor okien, ale cena mnie trochę osłabiła. ok 4 tyś. Znacie fajne miejsca godne polecenia gdzie mozna obejrzeć i moze nabyć w trochę niższej cenie? Właśnie zamówiłam w Budom Bisie na Dąbrowskiego przy salonie Cybiny. Jeden tysiączek mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 12.04.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 brachol cena bez faktury, bez transportu. Jakość sprawdzona. Ale jak do Poznania to za daleko, bo ok. 110 km w jedną stronę. Będę jeszcze szukać ja zamowilem w tej firmie w sumie dosc daleko podobno dobre drewno i dostalem cene 750 zl za m3 z transportem bez rozladunku cena netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 12.04.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 brachol - jaki dostales termin? - /moze nasze wiezby przyjada razem :-)/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 12.04.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 S&M cena nie ma nic do dlugosci / chyba wszedzie/ bo przeciez placisz za m3. co najwyzej dla czasu oczekiwania moze to miec znaczenie tak mysle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 12.04.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 znalazłam drewno na dach - cena 700 zł bez różnicy jaka długość. Drzewo impregnowane - tanio czy drogo? Czy ktoś posiada dobrą wiedzę na temat kominów. Chodzi mi o ceny!!! Nadproża w stropexie - 50 zł na okno 150 cm. Wtedy nadproże ma 180 cm. Pozdrawiam sylwia cena ok, mozesz podac namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 12.04.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 S&M cena nie ma nic do dlugosci / chyba wszedzie/ bo przeciez placisz za m3. co najwyzej dla czasu oczekiwania moze to miec znaczenie tak mysle No ja natrafiłam na tartak, gdzie cena jest zależna oczywiście od kubika, ale rozmiar do 6 metrów taniej, a powyzej to drożej o 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 12.04.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 S&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 12.04.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 brachol - jaki dostales termin? - /moze nasze wiezby przyjada razem :-)/ ja mam termin za jakies 3 tygodnie tak wiec raczej razem nie przyjada poza tym ja mam razem 18 m3 (zamawialem drewno na wiezbie w domu i w budynku gospodarczym oraz na 2 stropy drewniane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 12.04.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 S&M niektore tartaki stosuja rozne ceny w zaleznosci od dlugosci i przekroju ellementow a wiaze sie to z tym ze krotkie i cienkie elementy latwiej wykonac a wlasciwie latwiej znalezc material na wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts