Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

Mice, Sebol111 - chlopaki kopia pod prad, ale cos im sie nie spieszy. Wykonawca to firma z Gniezna. Co do terminow to..... prad mialbyc tam juz w polowie 2004 roku:) Mi tez przekopali wjazd, a niedlugo musze materialy do tynkow przywiezc i poprostu zakopie ta dziute i tyle.

mam nadzieje ze prad poplynie do konca czerwca. Stacja transformatorowa ma byc chyba gdzies w okolicy dzialki Mice.

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość
Jak poszukać Czarną listę z wielkopolski, bo muszę koniecznie kogoś wpisać. Jeżeli dałam komuś namiary na kanoldy - to proszę wyrzucić z pamięci ten namiar :evil: :evil: :evil: :evil:

Pozdrawiam

Sylwia

Proszem bardzo dla przypomnienia też innym, bo sledzę wiekszość wątków związanych z Wlkp. i jak ruszę w tango to sie przyda 8)

CZARNA LISTA NIESOLIDNYCH - WIELKOPOLSKA

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=27800&postdays=0&postorder=asc&start=60

i dla przypomnienia też

BIAŁA LISTA SOLIDNYCH - WIELKOPOLSKA

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=27801&postdays=0&postorder=asc&start=120

Mice, Sebol111 - chlopaki kopia pod prad, ale cos im sie nie spieszy. Wykonawca to firma z Gniezna. Co do terminow to..... prad mialbyc tam juz w polowie 2004 roku:) Mi tez przekopali wjazd, a niedlugo musze materialy do tynkow przywiezc i poprostu zakopie ta dziute i tyle.

mam nadzieje ze prad poplynie do konca czerwca. Stacja transformatorowa ma byc chyba gdzies w okolicy dzialki Mice.

Nie wiem jak u Was mariooo bo pewnie inny właściciel ale u nas umowę podpisywał kolo dopiero wrzesień 2005r więc w 2004 być nie mógł :wink:

Poślizg mają tak czy tak niemiłosierny a stacja będzie tak ze 2-3 działki ode mnie, po skosie bliżej Ciebie :)

Ty i tak masz git bo ztcw bierzesz zasilanie od sąsiada ?

ja mialem podpisana na maj 06, ale moi sasiedzi mieli chyba na maj 04, co do wlascicieli tych gruntow to bylo ich 3. i tak calośc sprzedawal everest. jezeli chodzi o prad to cala 3 musiala podpisac dokumenty i wplacic zaliczki na instalacje. ale co tam historia - wazne ze wreszcie cos robia!!!

widzialem ze naprzeciw twojej dzialki ktos wczoraj sie ogradzal - czyzny niedlugo zaczynali??

widzialem ze naprzeciw twojej dzialki ktos wczoraj sie ogradzal - czyzny niedlugo zaczynali??

Z tego co rozmawiałem to chcą ruszyć w lipcu ale sąsiad był z lekka niezorientowany w dostępności materiałów, dokumentów na przyłącze wody itp. więc pożyjemy zobaczymy :wink:

Fajnie Leśna Polana się zaludnia. Byłem wczoraj ruch jak w Paryżu, kilkanaście osób na różnych działkach - pogada dopinguje 8) . NIe wiecie jak wygląda sprawa z gazem?

Pozdrawiam Sebol

mogę kupić ytong 24 za 13 zl za bloczek + transport(mamy sie dogadac)

od ręki 1500 szt (tyle wyjdzie na mój domek) czy ta cena na ta chwile norlmalna ??

zonka w czwartek obdzwoniła sporo firm i wszyscy maja na zapisy-termin czerwiec -lipiec -sierpien i nie wiadomo jaka cena bedzie :(

sa braki na maxa biorac pod uwage cene za bloczek suporexu w tarnowie 15,60 zl

w rokietnicy 14 cena wydaje sie ok

mice masz już ytong ?

misiak, jedyne co mogę polecic to nie wpadajcie w panikę i szukajcie po sąsiednich województwach - nawet z transportem wychodzi taniej. Nie wiem jak z ytongiem i substytutam,i ale w przypadku PTH drugi raz okazuje się, że taki sposób poszukiwania materiałów jest sporo tańszy! Powodzenia, Ania

misiak, jedyne co mogę polecic to nie wpadajcie w panikę i szukajcie po sąsiednich województwach - nawet z transportem wychodzi taniej. Nie wiem jak z ytongiem i substytutam,i ale w przypadku PTH drugi raz okazuje się, że taki sposób poszukiwania materiałów jest sporo tańszy! Powodzenia, Ania

no wlasnie tak szukałem i to jest jakies 80 km od poznania :(

bo blizej nikt juz nie miał

co do gazu:

ja mam szczescie bo nitka biegnie przy mojej dzialce i mam juz nawet przylacze :) . rurociag konczy sie mniej wiecej tam gdzie aktualnie konczy się wykop pod porad na ulicy sarniej.

wiem ze w waszej czesci osiedla projekt przewiduje realizacje nie wczesniej niz w 2009 roku, wiec skladajcie wnioski, bo im wiecej tym lepiej. Mam tez dla was inna informacje.....przy jeziorku stoi traki domek z duza iloscia odgromnkow (stan surowy otwarty), koles ma jakies dojscia w gazowni (pracuje albo jakos tak) wiem ze niedlugo nitka w okolice jego domu ma szase na realizacje (dzis bylem swiadkiem rozmowy o tym) wiec porponuje podjechac i pogadac, moze cos uda sie zalatwic.

Z tego co rozmawiałem to chcą ruszyć w lipcu ale sąsiad był z lekka niezorientowany w dostępności materiałów, dokumentów na przyłącze wody itp. więc pożyjemy zobaczymy :wink:

Fajnie Leśna Polana się zaludnia. Byłem wczoraj ruch jak w Paryżu, kilkanaście osób na różnych działkach - pogada dopinguje 8) . NIe wiecie jak wygląda sprawa z gazem?

Pozdrawiam Sebol

jeśli ktoś poszukuje bloczków/pustaków keramzytobetonowych dostępnych od zaraz to niech się zgłosi do:

WIR PPHU sp.j.

ul Gwardii Ludowej 36

64-400 Międzychód

tel (095) 748 24 57, 748 33 26,

(600) 499 539

Mają tam produkt importowany podobno bardzo ciepły ale niestety ceny (według mnie) są dość wysokie: bloczek 36cm (wchodzi 16 sztuk na m2 ściany) łączony na klej wychodzi po 11,10 zł brutto (w cenie jest transport do Poznania i klej).

Bloczek ma lambde równą 0,12.

Oczywiście są też inne bloczki i pustaki

ja dzisiaj kupilem 1500 bloczkow ytongu pp4 z uchwytem piórem i wpustem za 13 zl /szt + transport (narazie szukam tanszego bo 2 transporty 70 km w jedna strone chce gostek 1400 zl :o )

cena jak na batorym ale obdzwaniając hurtownie i kazdy jednoznacznie stwierdzal ze cos bedzie za jakies 2-3 miesiace tylko jeszcze nie wiadomo za ile wiec postanowiłem kupić teraz tym bardziej ze zwykłego siporexu brak a jak jest to cena 14 - 17 zl ( 18 zl za niemiecki)

wiec 20 k mniej na koncie :(