lidka87 16.04.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Szukamy szamba 8-10 m3.Czy ktos moze polecic dobre i za rosądną kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 17.04.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Szukamy szamba 8-10 m3.Czy ktos moze polecic dobre i za rosądną kasę. Zobacz takie: http://www.szamba-poznan.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 17.04.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 ja dzisiaj kupilem 1500 bloczkow ytongu pp4 z uchwytem piórem i wpustem za 13 zl /szt + transport (narazie szukam tanszego bo 2 transporty 70 km w jedna strone chce gostek 1400 zl ) cena jak na batorym ale obdzwaniając hurtownie i kazdy jednoznacznie stwierdzal ze cos bedzie za jakies 2-3 miesiace tylko jeszcze nie wiadomo za ile wiec postanowiłem kupić teraz tym bardziej ze zwykłego siporexu brak a jak jest to cena 14 - 17 zl ( 18 zl za niemiecki) wiec 20 k mniej na koncie ja po obdzwonieniu 75 miejsc w temacie beton komórkowy zdecydowałem się na pustakie keramzytobetonowe od pana Muchy (z Tarnowa Podgórnego). Cena za metr2 ściany wychodzi 76zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 17.04.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Zostały mi krokwie o wymiarze 20x8 różnych długości z drzewa świerkowego z terenów górskich i tanio je sprzedam Chętnych prosze o kontaktMam jeszcze na zbyciu siatke powlekaną zieloną 1,5m 2 rolki oraz drzwi drewniame surowe zaimpregnowane z ościerznicą i zamkiem 90x195 nowe wykonane u stolarza ale okazały sie niepotrzebne bo właśnie odwebrałem drzwi docelowe i tamte tymczasowe nie doczekały sie na zamontowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ratoksja 17.04.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Kochani proszę o wszelkie sugestie w kwestii ustawienia domu na działce w taki sposób aby było wygodnie wjeżdżać (i wyjeżdżać ) do garażu. Chyba zacznę od początku, mam działkę w kształcie prostokąta i z lewej strony 3 m od granicy ma być garaż dwustanowiskowy a wjazd na działkę będzie przy prawej granicy (trzeba będzie wjechał takim "fiflakiem" mówiąc po poznańsku i teraz pytanie ile miejsca muszę na to zostawić. Moze macie jakieś doświadczenia w tej materii ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 17.04.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Kochani proszę o wszelkie sugestie w kwestii ustawienia domu na działce w taki sposób aby było wygodnie wjeżdżać (i wyjeżdżać ) do garażu. Chyba zacznę od początku, mam działkę w kształcie prostokąta i z lewej strony 3 m od granicy ma być garaż dwustanowiskowy a wjazd na działkę będzie przy prawej granicy (trzeba będzie wjechał takim "fiflakiem" mówiąc po poznańsku i teraz pytanie ile miejsca muszę na to zostawić. Moze macie jakieś doświadczenia w tej materii ? Pozdrawiam A możesz wrzucić jakiś szkic/mapkę ? Bo nie znamy pozostałych wymiarów działki i domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ratoksja 17.04.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 szerokość działki 21,80 m2 a długość 54 m 2 łącznie 1188 m2, ale problem właściwie jest w tym czy dom który ma być 3 m od granicy ma być w tej samej linii co sąsiadów czy może lepiej wsunięty w głąb aby ten podjazd był wygodny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 17.04.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 szerokość działki 21,80 m2 a długość 54 m 2 łącznie 1188 m2, ale problem właściwie jest w tym czy dom który ma być 3 m od granicy ma być w tej samej linii co sąsiadów czy może lepiej wsunięty w głąb aby ten podjazd był wygodny? Ale nadal nie wiemy ile masz miejsca z przodu domu, żeby samochodem wjechać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ratoksja 17.04.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 chyba się nie rozumiemy miejsca teoretycznie mam wystarczająco , ponieważ nie mam jeszcze domu , zastanawiamy się z architektem w którym miejscu ma powstać wymarzony domek i stąd moje pytanie do Was czy ktoś am taki podjazd i ile miejsca mu zajmuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 17.04.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 rzeczywiście się nie rozumiemy Rozumiem o co pytasz ale właśnie odpowiedź zależy nie od tego ile masz z boku garażu tylko z przodu domu od płotu/drzewek/domu oraz wzdłóż. Samochód ma określony promień skrętu i to jest minimum jakie musisz zostawić. Ja sobie wymierzałem do auta kombii i przy założeniu, że nie muszę wjechać do garaża tylko ustawię się równoloegle do osi domu wychodziło 6m, żeby nikogo nie zamęczyć manewrami i drzewka oraz elewację oszczędzić. Znajomy wrysował w CADzie swój samochód w skali + cały dom oi projekt ogrodu i tak sprawdził ile musi mieć miejsca. Ja koniec końców zmieniłem ustawienie i dla drugiego auta będzie miejsce z boku garażu przez co muszę wymanewrować lekkim zygzakiem, dlatego garaż stoi 7m od granicy z przodu i 5m z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adisan1 17.04.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 a co mowia warunki zabudowy ?? czesto jest tam informacja ze elewacja domu musi zgadzac sie z linia zabudowy sasiadow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 17.04.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Czy ma ktos na zbyciu garaż (blaszany) na czas budowy? Odkupie za rozsądne pieniądze. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ratoksja 17.04.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Mice bardzo dziekuję za chociażby ogólnie podane metry, myślę że po prostu popróbujemy wjechać zarówno busem jak i samochodem kombi. Wielkie dzieki za próbe pomocy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 17.04.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 2 pytanka Za rozprowadzenie kanalizy przy stanie zero 2500 za materiał i robociznę, trochę za dużo? Przy zasypywaniu fundamentów potrzebny jest cat, jak się wtedy płaci za cały dzień ryczał czy tylko za tyle ile musiał przesypać? Ile mniej więcej biorą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 17.04.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 2 pytanka Za rozprowadzenie kanalizy przy stanie zero 2500 za materiał i robociznę, trochę za dużo? Przy zasypywaniu fundamentów potrzebny jest cat, jak się wtedy płaci za cały dzień ryczał czy tylko za tyle ile musiał przesypać? Ile mniej więcej biorą? Co do kanalizy hmm to nie wiem - rok temu wystarczyło na to 600 do 800 zł. A za zasypywanie płacisz od godziny pracy Cata do tego za auto lub tonę piachu zależnie jakiego dostawcę dorwiesz. Warto zorganizować tak aby nie bylo przestojów pracy koparki i aby jednocześnie byl ubijany skoczkiem piach. U mnie wygładało to tak że najpierw zwieżli cały piach a potem Cat to ładował do fundamentów a Bartki ubijały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 17.04.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Przy zasypywaniu fundamentów potrzebny jest cat, jak się wtedy płaci za cały dzień ryczał czy tylko za tyle ile musiał przesypać? Ile mniej więcej biorą? Płacisz od godziny pracy, ale czasem liczą sobie dojazd i powrót Płaciłam 70-80 zł/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SPartys 17.04.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witam budujących.Potrzebuję zaprojektować garaż i szukam "racjonalnego" cenowo projektanta z okolic Poznania. Pozdrawiam SPartys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viking70 17.04.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 W Sremie ceny B-10 190 netto, B-20 233 zl netto z transportem. Przy czym mozna kupowac bez faktury. Okres oczekiwania 3-4 dni. Czesc betonu i tak trzeba brac z faktura bo wymagany jest certyfikat jakosci. pozd. fred Posc jakies namiary telefoniczne Dzieki z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 17.04.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 2 pytanka Za rozprowadzenie kanalizy przy stanie zero 2500 za materiał i robociznę, trochę za dużo? Przy zasypywaniu fundamentów potrzebny jest cat, jak się wtedy płaci za cały dzień ryczał czy tylko za tyle ile musiał przesypać? Ile mniej więcej biorą?witam za rozprowadzenie kanalizy z materiałem stanu zero 1000zł. pyt.2 cat 70 zł godzina zasypanie trwało 3 godz.z pomocą murarzy.pozdrawiam lidka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 17.04.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 2 pytanka Za rozprowadzenie kanalizy przy stanie zero 2500 za materiał i robociznę, trochę za dużo? Przy zasypywaniu fundamentów potrzebny jest cat, jak się wtedy płaci za cały dzień ryczał czy tylko za tyle ile musiał przesypać? Ile mniej więcej biorą? co do ceny to troche zalezy ile tego materialu wyjdzie ja u siebie za material dalem gdzies 150 zl (za kanalize rura 110 pomaranczowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts