Wciornastek 26.04.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Czy ktoś widział w Poznaniu styropian Termoorganiki? Czy wogóle jakaś hurtownia tym handluje? Bo już mi ręce opadają od dzwonienia . Nie Kasiu też szukałam, nawet z każdym innym styropianem jest bieda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 26.04.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Potrzebuję 300 pełnych cegieł na dokończenie komina - dekarze czekają z dachem. Może komuś zostały po budowie - odkupię. Info z ceną i lokalizacją proszę na priva. Chyba, że ktoś wie, gdzie można kupić w hurtownii... Próbuj w Dorze z Buku - przebąkiwali ostatnio że mają mieć po 1,35 za sztuke. Jak w środę dzwonił mąż to jeszcze nie mieli, ale może już coś wiedzą, warto spróbować. Zresztą dzwoń gdzie się da, jedną paletę powienieneś raczej gdzieś dorwać, spróbuj może też w marketach budowlanych. Ehh, kto by pomyślał, że zwykła cegła to będzie taki deficytowy towar Aha, ktoś jeszcze pytał o bloczki fundamentowe - już kiedyś podawałam ten namiar ale już pewnie przepadł w natłoku informacji. Terbud, pan Eugeniusz Błaszczak, 0 61 447 33 51. Ja w styczniu płaciłam 2,3 zł brutto, no ale to cena pewnie dawno nieaktualna. Bloczki przyjechały do mnie niestety wilgotne, ale ponoć wszędzie teraz nie nadążają z produkcją i wysyłają na budowy świeżą produkcję Czy ktoś widział w Poznaniu styropian Termoorganiki? Czy wogóle jakaś hurtownia tym handluje? Poznaniacy najwyraźniej wybierają nieco tańszych producentów Też nigdzie się z nim nie spotkałam. Ostatecznie zaryzykowałam ze styropianem na ściany ze Styropozu, ale czy to słuszna decyzja przekonam się dopiero w sierpniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 26.04.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Aha, ktoś jeszcze pytał o bloczki fundamentowe - już kiedyś podawałam ten namiar ale już pewnie przepadł w natłoku informacji. Terbud, pan Eugeniusz Błaszczak, 0 61 447 33 51. Ja w styczniu płaciłam 2,3 zł brutto, no ale to cena pewnie dawno nieaktualna. Bloczki przyjechały do mnie niestety wilgotne, ale ponoć wszędzie teraz nie nadążają z produkcją i wysyłają na budowy świeżą produkcję dzieki wlasnie zamowilem u niego cena 2,40 netto z transportem 2 maja mam dostac szukam namiary na stropy teriva, ciesle, dekarza, no moze byc jeszcze wiezba (czy cena 750 zl za m3 netto to dobra cena ? - z transportem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 26.04.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 może komuś zostało Porotherm 38. ale 1/2? Tak tylko pytam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 26.04.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 no moze byc jeszcze wiezba (czy cena 750 zl za m3 netto to dobra cena ? - z transportem ) Misiak, ja płacę tyle samo, więc chyba ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_pn 26.04.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Aha, ktoś jeszcze pytał o bloczki fundamentowe - już kiedyś podawałam ten namiar ale już pewnie przepadł w natłoku informacji. Terbud, pan Eugeniusz Błaszczak, 0 61 447 33 51. Ja w styczniu płaciłam 2,3 zł brutto, no ale to cena pewnie dawno nieaktualna. Bloczki przyjechały do mnie niestety wilgotne, ale ponoć wszędzie teraz nie nadążają z produkcją i wysyłają na budowy świeżą produkcję dzieki wlasnie zamowilem u niego cena 2,40 netto z transportem 2 maja mam dostac szukam namiary na stropy teriva, ciesle, dekarza, no moze byc jeszcze wiezba (czy cena 750 zl za m3 netto to dobra cena ? - z transportem ) Jeżeli chodzi o cenę więżby to wydaje mi się ,że dobra cena. Mi juz podawali ceny np 1240 brutto. Mam namiar na więżbe w SZczepankowie za 700 zł netto ale dopiero na lipiec. Telefon podam później bo nie mam przy sobie. Stropy BIG-BUD Borówiec Mam pytanie czy okno połaciowe 78/118 Fakro za ok 900 zł to drogo czy tanio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 26.04.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 szukam namiary na stropy teriva, ciesle, dekarza, no moze byc jeszcze wiezba (czy cena 750 zl za m3 netto to dobra cena ? - z transportem Strop zamówiłam dzisiaj w Domarcie (tel. 811 12 01), termin realizacji ok. 3 tygodnie. Cena na więźbę ok. Dekarza to zależy na kiedy szukasz - czerwiec/lipiec/sierpień (bo pewnie wtedy Ci będzie potrzebny) wszyscy których znam nie mają terminów Mam pytanie czy okno połaciowe 78/118 Fakro za ok 900 zł to drogo czy tanio? Zależy, czy z kołnierzem czy bez, czy to cena brutto, czy netto, jaki model okna (z nawiewnikiem, bez nawiewnika, obrotowe, uchylno-obrotowe, może wersja termo...). Jeżeli brutto, z kołnierzem, obrotowe i bez nawiewników to cena jest ok, wychodzi to jakieś 20% rabatu od aktualnych cen katalogowych, czyli tyle ile mniej więcej można na Fakro wytargować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 26.04.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Mam pytanie czy okno połaciowe 78/118 Fakro za ok 900 zł to drogo czy tanio? Ja kupiłem za tyle: FTS-V 06 78x118 cena 597,48 netto - 5szt FTS-V 01 55x78 cena 449,28 netto - 1szt Kołnierz EZV 06 78x118 cena 151,32 netto - 3szt Kołnierz KZV-1 78x118 cena 363,48 netto - 1szt (zespolony, dla dwóch okien) Kołnierz 01 55x78 cena 137,28 netto - 1szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.04.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Czy ktoś widział w Poznaniu styropian Termoorganiki? Czy wogóle jakaś hurtownia tym handluje? Bo już mi ręce opadają od dzwonienia . Znalazłam hurtownię . Jedyną w Poznaniu, która ma w sprzedaży Termoorganikę. Ale termin dostawy dopiero na początek czerwca (znowu będzie obsuwa na budowie). Jutro jadę zamówić. Ceny chyba nie aż takie tragiczne, bo za Gold + (czyli najwyższa półka) 200 zł/m3 netto, ale to cena obecna (w czerwcu będzie drożej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.04.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Mam pytanie czy okno połaciowe 78/118 Fakro za ok 900 zł to drogo czy tanio? Bardzo drogo. Na stronie Fakro jest cennik okien. U sprzedawców standardem jest rabat 20% od cen cennikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 26.04.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 no moze byc jeszcze wiezba (czy cena 750 zl za m3 netto to dobra cena ? - z transportem ) Misiak, ja płacę tyle samo, więc chyba ok Mnie się udało kupić za 740 zł/m3 (z transportem) - mam już na działce ...yuupii... . Ale nadal 750 to dobra cena. Znalazłam hurtownię . Jedyną w Poznaniu, która ma w sprzedaży Termoorganikę. Ale termin dostawy dopiero na początek czerwca (znowu będzie obsuwa na budowie). Jutro jadę zamówić. Ceny chyba nie aż takie tragiczne, bo za Gold + (czyli najwyższa półka) 200 zł/m3 netto, ale to cena obecna (w czerwcu będzie drożej). Mówisz o styropianie FS 200 ? Ostatnio podano mi cenę 260 zł/m3 ale w innym miejscu...warto brać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 26.04.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Kasia, o jakim styropianie mówisz? Na elewację czy podłogi? Jak na podłogi to ślicznie poproszę o namiar na tego poznańskiego rodzynka Myślę, że cena jest ok, ja na styropian "no name" dostałam cenę 172 zł netto, no a jednak co Termoorganika to Termoorganika Majania, nie ma styropianu FS 200 - może masz na myśli FS 20, czyli taki na podłogi (nowe oznaczenie EPS-100)? A przy okazji: gdzie zamawiałaś więźbę? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.04.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Teromorganikę znalazłam w El-budzie w Wysogotowie (bardzo trudno się tam dodzwonić). Silver i Standard są od ręki. Na Gold + i Superakustik trzeba czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 26.04.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Altariela napisała:Majania, nie ma styropianu FS 200 - może masz na myśli FS 20, czyli taki na podłogi (nowe oznaczenie EPS-100)? A przy okazji: gdzie zamawiałaś więźbę? Tak, myslę o takim na podłogę. Więźbę mam z Wagrowca zamawianą przez cieslę - nie mam namiarów na tartak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 26.04.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Misiak moge polecic ciesle i dekarza co robili u mnie a dodam ze ciesla dobry ani jednej blachy na cały dach nie zuzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 26.04.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Misiak moge polecic ciesle i dekarza co robili u mnie a dodam ze ciesla dobry ani jednej blachy na cały dach nie zuzył blachy ?? ----------------- jak wyglada z dostepnoscia ceramiki sa problemy ? musze z duzym wyprzedzeniem zamawiac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub G 26.04.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witam, dzis cud...ide koło hurtownika budowlanego i kupiłem od reki pełna cegłe za 1,50 zł (cena kosmos), ale i tak sie ucieszyłem w koncu 2 palety i to bez zadnego czekania... co za czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej1719499387 26.04.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 U mnie tez ten teriva jest-cokolwiek to znaczy, oraz ceramiczna dachowka BRAAS To moze wkleje co i jak: Stan 0 - nie bede wypisywal bo wiadomo Sciany i strop 1.izolacje poziome przeciwwilgociowe pod ściany nośne 2.ściany konstrukcyjne (nośne) parteru z betonu komórkowego/ceramiki 25 cm 3.nadproża okienne - parter (L-29 lub monolityczne wg projektu) 4.kominy parteru z cegły pełnej 6.strop gęstożebrowy Teriva nad parterem (klasa betonu zgodnie z projektem „z gruszki”) 7.ściany konstrukcyjne (nośne) poddasza z betonu komórkowego/ceramiki 25 cm 8.nadproża okienne - poddasze (L-29 lub monolityczne wg projektu) 9.kominy ponad stropem z cegły pełnej Dach 1.wykonanie więźby dachowej klasy K27 + impregnacja 2.elementy pomocnicze więźby dachowej 3.membrana dachowa 4.łaty i kontrałaty dachowe 5.końcówki kominów z cegły klinkierowej – roben terca (kolor wg wyboru inwestora) 6.dachówka BRAAS 7.wyłaz dachowy – fakro 8.rynny dachowe – Wavin 9.opierzenia dachowe Cena ktora podalem jest brutto. Poczynilem takie zalozenia Stan surowy otwarty to okolo 40% investycji Cala reszta 60 % (40 wykonczeniowka+20 zamkniecie otwartego) Wyszlo mi ze za caly dom +/- na gotowo zaplace 598 000 DO tego dorzuce z 15% na nieprzewidziane wydatki i wychodzi 687700 zl To jest dla mnie do zaakceptowania choc wolalbym mniej jak kazdy Właśnie zakończylem stan surowy. Parter 145m2, poddasze jakieć 80m2 do zagospodarowania. Stan 0 ława, ściany fundamentowe, izolacja, ocieplenie. zasypka, posadzka. Sciany i strop 1.izolacje poziome przeciwwilgociowe pod ściany nośne 2.ściany konstrukcyjne (nośne) parteru z porotherm 25 cm 3.sciany parteru z porotherm 11,5 4.nadproża okienne - parter (L-29 lub monolityczne wg projektu) 5.kominy parteru z cegły pełnej 6.strop gęstożebrowy Teriva nad parterem (klasa betonu zgodnie z projektem „z gruszki”) 7.ściany konstrukcyjne (nośne) poddasza z betonu komórkowego/ceramiki 25 cm 8.nadproża okienne - poddasze (L-29 lub monolityczne wg projektu) 9.kominy ponad stropem z cegły pełnej Dach 1.wykonanie więźby dachowej klasy K27 + impregnacja 2.elementy pomocnicze więźby dachowej 3.membrana dachowa 4.łaty i kontrałaty dachowe 5.końcówki kominów z cegły klinkierowej – roben terca 6.dachówka Koramic 7.okna dachowe – velux 8.rynny dachowe – Wavin 9.opierzenia dachowe Do tego doszło: fundamenty schodkowe, zwiększona wysokość ścian fundamentowych ze względu na spadek terenu, kolumny drewniane toczone zamiast betonowych, dodatkowe roboty ziemne = spadek terenu, kanalizacja, ogrodzenie działki, prąd na działce, domek ogrodowy jako baza dla ekip, zaliczki na okna i drzwi, instalacja elektryczna i telewizyjna, schody betonowe z parteru na piętro, polowa wynagrodzenia kierbuda i cała masa innych drobiazgów. Oczywiście wszystko w systemie gospodarczym - razem wyniosło mnie do tej pory 200tys. Mam nadzieję, ze drugie tyle wystarczy na wykończenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 27.04.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 blachy ?? Teraz ciesle, to takie mądrale i wszystko łączą na takie blaszki. Proste, lub kątowniki. Porządny cieśla powinien zrobić więźbę bez jednego gwoździa, ale takich już praktycznie nie ma. ----------------- jak wyglada z dostepnoscia ceramiki sa problemy ? musze z duzym wyprzedzeniem zamawiac ? Ja tam nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 27.04.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Błażej - mój imienniku - jaki domek budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts