Gość crazy78 09.05.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 witam jakie sa aktualnie ceny cementu i jak wyglada z dostepnoscia? podobne pytanie w kwestii cegly pelnej. Witolo Cement kupiłam za 480 zł tona. Dzisiaj udało nam się dostać cegłę pełną - brutto 1,10 zł. Cena ok. tylko jakość kiepska - chyba nie mieści się w żadnej klasie Pozdrawiam Sylwia Please daj namiary na ten cement crazy78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość crazy78 09.05.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Bardzo proszę o namiary na cement w takiej cenie , ja już słyszę o cenach np 520 zł za tonęcrazy78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 09.05.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 witam szukam solidnej ekipy do ocieplenia poddasza (wełna +płyta GK) ponad 200m2 i ocieplenia domu ok 250m2Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 09.05.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 mam pytanie czy znacie jakas dobra myjnie samochodowa w ktorej piora tapicerki? Takie niebudowlane pytnaie ale moze ktos zna odpowiedz Koło cmentarza na Junikowie jest pierwsza w Poznaniu myjnia topless Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 09.05.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 ...ceny robocizny za wykonczeniówkę: tynki ręczne, elewacja zewnętrzna (ocieplenie+tynk), posadzki itp itd... tynki ręczne cem.-wap. 22,5 zł/m2 (robocizna z materiałem) ocieplenie+tynk 30zł/m2 (sama robocizna) ocieplenie poddasza 35zł/m2 +szpachlowanie 10zł/m2 (sama robocizna) posadzki - jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 09.05.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 ...ceny robocizny za wykonczeniówkę: tynki ręczne, elewacja zewnętrzna (ocieplenie+tynk), posadzki itp itd... tynki ręczne cem.-wap. 22,5 zł/m2 (robocizna z materiałem) ocieplenie+tynk 30zł/m2 (sama robocizna) ocieplenie poddasza 35zł/m2 +szpachlowanie 10zł/m2 (sama robocizna) posadzki - jeszcze nie wiem Widzę w dzienniku że już kończą u Ciebie...fajnie masz To są całkiem przyzwoite ceny! Jezeli polecasz, to będę wdzięczna za namiary na PRIV (potrzebuje na lipiec). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 09.05.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 kupilem dzis styropian termoorganiki silver w cenie 205zl za m3 z dostawa na teren budowy brutto, oraz 260 za m3 termoorganiki silver pod wylewke za 260zl m3 jak uwazacie dobra cena ?? Ja silver pod wylewki kupiłam po 250, ale dostawa dopiero pod koniec miesiąca. Cud, że w ogóle udało się kupić Termoorganikę w Poznaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 10.05.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 witam wszystkich "sąsiadów"Jestem na etapie załatwiania PnB , na czerwiec mam umówioną ekipe murarzy.Dzisiaj dostałam wycenę robocizny ,stan surowy otwarty bez dachu 24tyś ,całkiem nieźle bo projekt jest dość skomplikowany dużo podciągów i zbrojenia ,więc murarz ma co robic ,bałam się że zaśpiewa 40 tyś bo ostatnio fachowcy oszaleli ,budujemy z suporeksu bo tylko to udało się kupić (cena 10,40) Trzymam kciuki za wszystkich budujących oby sciany były proste . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 10.05.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 witam wszystkich "sąsiadów" Jestem na etapie załatwiania PnB , na czerwiec mam umówioną ekipe murarzy. Dzisiaj dostałam wycenę robocizny ,stan surowy otwarty bez dachu 24tyś ,całkiem nieźle bo projekt jest dość skomplikowany dużo podciągów i zbrojenia ,więc murarz ma co robic ,bałam się że zaśpiewa 40 tyś bo ostatnio fachowcy oszaleli ,budujemy z suporeksu bo tylko to udało się kupić (cena 10,40) Trzymam kciuki za wszystkich budujących oby sciany były proste . Również witamy i pozdrawiamy. Napisz jeszcze gdzie się budujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 10.05.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 WitamWczoraj własnie odebrałem pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 10.05.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Bardzo proszę o namiary na cement w takiej cenie , ja już słyszę o cenach np 520 zł za tonę crazy78 W jakim rejonie się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 10.05.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Mice będę budować w Pokrzywnie , chyba ktoś jeszcze na forum się tam buduje więc będzie raźniej Dom w pierwotnym założeniu miał być tani i łatwy w budowie z możliwie prostym dachem ale serce zabiło mi mocniej przy oglądaniu Omegi i jest domek z dachem wielospadowym z masą okien balkonowych i dachowych i z antresolą oj tani to on niebędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 10.05.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 ryz gratulacje jak długo czekałeś na pozwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 10.05.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam Czy jest ktoś chętny na styropian Swispora ściągam tira zostanie mi około 30m3 w bardzo dobrej cenie EPS 70 -160pl EPS100- 180pl. Sprawa dość pilna. dostawa na południe poznania, ale sprawa pewnie do dogadania. Jeśli byłby ktoś chetny prosze o kontakt EPS jest pod posadzki, tak? W czerwcu będę je robił, więc warto pomyśleć. Potrzebuję o grubości 8 cm i na pow ok 40m2. Daj znać. Jestem w stanie sam to odebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sad Ripper 10.05.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam Czy jest ktoś chętny na styropian Swispora ściągam tira zostanie mi około 30m3 w bardzo dobrej cenie EPS 70 -160pl EPS100- 180pl. Sprawa dość pilna. dostawa na południe poznania, ale sprawa pewnie do dogadania. Jeśli byłby ktoś chetny prosze o kontakt ja bylbym chetny - wyslalem na priva pytanie - daj prosze znac co i jak. No i jeszcze dwa pytania - gdzie najbardziej opłaca się kupic stal? potrzebuje dwuteownikow 160 - moze ktos wie, gdzie najlepiej to kupic. I jeszcze jedno pytanko - potrzebuje kogos ktomi zaprojektuje instalacje reku - moze macie jakies namiary? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 10.05.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Mice będę budować w Pokrzywnie , chyba ktoś jeszcze na forum się tam buduje więc będzie raźniej Na jakiej ulicy i w którym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 10.05.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Acidtea na ul.Pokrzywno zaraz przed wiaduktem po lewej stronie ,narazie rośnie tam jeszcze stary sad, a ty w którym miejscu się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 10.05.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Hi, zakończyłem etap poszukiwania ekipy na budowę stanu surowego otwartego. Zebrałem sześć wycen. Ceny za tą samą robotę (lub prawie tą samą) od 16.500 PLN do 41.000 PLN. Generalnie zauważyłem, że cena chyba nie zależy od fachowości ekipy tylko od odległości siedziby od Poznania. Cappo dzięki za namiary na Twoją ekipę - wiszę Ci jakiegoś browarka. Jeżeli ktoś potrzebuje to służę namiarami na ekipy , na które się nie zdecydowałem. Ja szukałem ekipy z wolnym terminem na wrzesień więc jak ktoś potrzbuje na ten termin to służę namiarami. Szczególnie jedna ekipa z pod Leszna (cena 16.500 PLN) wydaje mi się godna polecenia (sam mocno myślałem od nich). Budują u mojego sąsiada - na razie zakończyli fundamenty , ale wygląda to porządnie i widziałem jak pracują - spokojnie, sprawnie, bez picia i hałasu, na placu porządek, szef pracuje razem ze swoimi ludźmi. Generalnie obejchałem trochę budów i było to dla mnie bardzo pouczające. Widziałem różne ekipy, różnych szefów i różne sposoby prowadzenia robót. W dwóch przypadkach zrezygnowałem z pozostawienia projektu do wyceny już podczas wizyty na budowie. Mam prośbę. Poszukuję jakiegoś dobrego (i przy okazji nie za drogiego ) kosztorysanta. Potrzebuję zrobić kosztorys do mojego projektu na potrzeby własne i banku (pod kredyt). Pozdrawiam Tomcus P.S. Dzisiaj złożyłem wniosek o PnB. Zobaczymy czy się zmieszczą z decyzją w 30 dniach . P.S.2 Misiak widzę , że idziesz ostro do przodu. Muszę któregoś dnia podjechać do Ciebie i zobaczyć to na własne oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 10.05.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 SZNTI ja tez myslalem nad omega, ogolnie sporo jest jej wersji ale poki co wybralem z innej procowani zupelnie inny dom:p a moglbys mi podac linka do pracowni z omega. bo szczerze mwiac obejzal bym je jeszcze raz chociaz decyzji juz raczej nie zmienie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 10.05.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 ok juz znalazle szanti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts