scooby 02.07.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 w WZ mam obowiazujaca linie zabudowy od frontu 10m a chce dom usytuowac w głab dzialki okolo 18m od frontowej strony działki.... czy musze zrobic aneks do wz? długo to bedzie trwało? czy zrobic na czarno i usytulowac sobie dom w glab dzialki tak jak chce? oczywiscie nie bedzie to sasiadam przeszkadzac bo granica 4m nie bedzie przekroczona... Zacznę od odpowiedzi a na końcu pytanie ... Zmiana WZ może się ciągnąć, bo ktoś może oprotestować, trochę papierów trzeba przerzucić itd. i niekoniecznie muszą się zgodzić. Zresztą nie chodzi o zmianę WZ tylko pozwolenie na odstępstwo. Rozumiem, że w WZ dla Twojej działki jest napisane dokładnie "obowiązująca linia" a nie np. "nieprzekraczalna". Samowolki nie radzę, gdyby to było 0,5m to by może i przeszło ale przy różnicy 80% to nie przejdzie przy odbiorze a i ktoś może Ciebie podkablować.(Pamiętaj, że Twoje papiery było rozesłane do sąsiadów o ile już o nie wystąpiłeś). Podstawowe pytanie : a zadzwoniłeś choć do urzędu żeby się spytać czy grupa to jedyna słuszna wyrocznia ? Pytanie nr. 2 : masz już adaptację i PnB ? oczywiscie ze zasieglem wiedzy w urzedzie...tylko w czwartek ten koles co robil mi wz wraca z urlopu dopiero:/ a PnB jeszcze nie zozylem, najpierw chce to wyjasnic, jak nie da sie tego zrobic i bedzie trzeba robic nowe wz to na pewno tego nie robie i dom buduje na lini 10m i 11,5m od jednego sasiada a od drugiego 4m:/ dlatego chciałem dalej(w glab działki) ale za to posrodku dzialki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 03.07.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witam, poszukuje ekipy do wykonania tynkow wap.-cementowych z agregatu. Z gory dzieki za namiary.A jakie wy robicie tynki? cem.-wapienne czy gipsowe?pozdr. Fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adisan1 03.07.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witam jezeli komus zostaly stemple budowlane to chetnie odkupie je pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 03.07.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Mice dzięki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 03.07.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Zostały mi stemple ale niestety mają tylko ok 220cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 04.07.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 poszukuje elektryków, nie muszę chyba mówić że dobrych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikapietrucha 04.07.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam wszystkich budujących! i od razu zasypię gradem pytań:- ile orientacyjnie czeka się na pozwolenie na budowę w Poznaniu?- czy ktoś stawiał/stawia dom na płycie Legalett i ma jakieś doświadczenia/przemyślenia?- czy ktoś zbudował/buduje dom drewniany (z bali) i mógłby sie podzielić doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 04.07.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam wszystkich budujących! i od razu zasypię gradem pytań: - ile orientacyjnie czeka się na pozwolenie na budowę w Poznaniu? - czy ktoś stawiał/stawia dom na płycie Legalett i ma jakieś doświadczenia/przemyślenia? - czy ktoś zbudował/buduje dom drewniany (z bali) i mógłby sie podzielić doświadczeniami? ad.1. a w urzędzie nie powiedzieli ? 30 dni jesli nie ma komplikacji ad.2 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=32400&highlight=legalett ad.3. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=504&highlight=dom+bali podsumowując, podpis pod Twoim nickiem i lektura : http://forum.muratordom.pl/viewforum.php?f=117 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 04.07.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 witam my kupiliśmy blaszak 1399 zł,montują ok.1 godz.na naszej budowie się sprawdził podaję nrtel.0888914688 pozdrawiam. Cześć, właśnie zamówiłem u nich garaż. 3x5 metrów cena 1550 brutto. Montaż w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikapietrucha 04.07.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Mice - dzięki te podane przez ciebie strony już skrupulatnie wcześniej przeczytałam bardziej chodziło mi o kontakt z osobami które w okolicach Poznania budują z bali lub na legalett - aby móc zobaczyć, dotknąc itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub G 04.07.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Zostały mi stemple ale niestety mają tylko ok 220cmmnie one interesuja z 30 szt ...skąd i za ile ... w Sobocie znika różowy domek z keramzytu...kogo to było? bo mój juz rośnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 04.07.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 w Sbocie znika różowy domek z keramzytu...kogo to było? bo mój juz rośnie pozdrawiam To Wciornastka Keramtytowcy (Keramzytanie? Keramzytobetonowie?) wszystkich krajów łączcie się Ty również? Jakiego producenta masz "kera"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hania i Michał 05.07.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 pilnie poszukuje firmy ktora robi przyłącza i odcinki wodno kanalizacyjne w okolicach rokietnicy ! jaloska gratulacje - teraz juz pójdzie z górki Niestey nie znam nazwiska ale proponuję zadzwonić 503972304, u nas będą robić przyłącza ale dopiero w sierpniu. Wycena korzystniejsza niż PUKU z Rokiertnicy i wiem że działąją na tym terenie od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 05.07.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 witam jakie sa teraz stawki na: - wykonczenie poddaszy (ocieplenie plus płyta GK)- gipsowanie- elewacje zewnętrzne- malowanie Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 05.07.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Właśnie zauważyłem że od dłuższego czasu nie wychodzą żadne wiadomości z mojej skrzynki są poprostu w foderze do wysłania czy może ktoś wie co z tym zrobić?Przepraszam wszystkie osoby które nie otrzymały odpowiedzi a nagromadziło się ich trochęJeśli ktoś jest jeszcze czymś zainteresowany proszę o podanie na pw nr telefonu to odpisze sms-em lub zadzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 05.07.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Właśnie zauważyłem że od dłuższego czasu nie wychodzą żadne wiadomości z mojej skrzynki są poprostu w foderze do wysłania czy może ktoś wie co z tym zrobić? A zobacz czy nie masz pełnej skrzynki. Niektóre serwery pocztowe tak reagują na pełność, że nie pozwalają wysyłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 06.07.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witam, ile placicie za scianki dzialowe na poddaszu? u mnie chca 25zl\m2.Przy okazji mam na sprzedanie stemple bud. 2.8cm i 2.5cm ok.150 sztuk (cena 3.5 sztuka) oraz 2 palety porothermu 25 (cena ok.9.60 zl).pozdr. Fred (Swarzedz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 06.07.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 poszukuje porothermu 8cm na scianki dzialowe - ok. 400 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 06.07.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witam znow! w styczniu murarz wycenil mi scianki dzialowe po 12z\m2 a teraz po pol roku chce 25zl\m2. Tlumaczy sie, ze musial podniesc pensje pracownikom. Tylko ze oni dostali po 2zl\h wiecej niz w zeszlym roku tzn. pomocnik z 5zl na 7zl, natomiast murarz z 10 na 12zl. Pytanie skad wzielo sie to 25zl\m2??? czy oni liczyc nie potrafia? poza tym tlumaczy sie, ze taka budowa jak moja jest gdzies robiona za 50 000 zl, a ja u niego zaplacilem tylko 30 000zl. To my jestesmy winni tych cen bo sie na nie zgadzamy. czy to jest normalna sytuacja???pozdr. Fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adisan1 06.07.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witam,mam pytanie czy w stan zero wchodza posadzki ??podpisalem z wykonawcami umowe na wykonanie stanu zero teraz nie wiem czy posadzki to element stanu zero czy to juz dodatkowa robota pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts