jjsod 01.08.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Liczę że uda mi się w miarę bezboleśnie wkręćić w grupę (kilka osób z forum znamy osobiście ) a ja chyba wiem kim jesteś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 01.08.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Szukam cieśli i dekarza !!! przyjme od zaraz na budowe !!! qrde mam problem z dachem najpierw miałem termin na 15 lipca który został przełożony na ok 10-15 sierpnia a teraz dowiaduje sie ze najwcześniej końcówka sierpnia początek września mam pewnie obawy ze i ten termin nie wypali wiec jak komuś podawałem namiary na p. Szafrana to proponuje sobie go odpuścić bo gościu niepoważny jest może sie komuś opóźnia budowa a ma zaklepany termin i jego ekipa ma okienko to chętnie skorzystam ! proszę o namiary bo domek już 2 miesiące czeka na daszek i nie może sie doczekać a mnie szlak trafia bo nie mogę nic robić dalej !!! i jeszcze jedno pytanko czy ktos widzial albo ma okno w całości bez słupka w wymiarach 120/120 lub 120/140 z szprosami ??? moze wasz sasiad ma to poprosze o fotke !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 01.08.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 czy ktoś brał drewno z Zębowa? Proszę o info, czy jest ok? pozdrawiam Przyłączam się do pytania. Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domhub 02.08.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 wystartowalismy od stanu surowego otwartego z dachem pokrytym papa, musielismy zabrac sie od zmian projektu wewnatrz budynku -dosyc powaznych- ale sie udalo, mamy odkute i zamurowane w miejscach gdzie byly zmiany, wylany podbeton, wyprowadzone rury kan, zalozona oczyszczlanie - teraz stawiamy scianki dzialowe, za chwile kryjemy dach dachowka i wprawimy okna -juz zamowione- ot tyle, a jak u Was ? Więcej o naszej budowie można poczytać tutaj: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=88461 A tak w skrócie, to mamy wykonany parter ze stropem oraz garaż. Za tydzień wchodzą ponownie murarze i cieśle i zaczynają robić poddasze. Nasz majster ma jeszcze inne budowy w międzyczasie i dlatego trochę się to ciągnie. Zawsze wyskoczy coś nieprzewidzianego. Okna również już mamy oraz wełnę na ocieplenie budynku. W tym roku chcielibyśmy wykonać stan surowy zamknięty. Mam nadzieję, że się uda. Kiedy planujecie się wprowadzać? Najpóźniej 01 05 2008 - do tego czasu musimy wyprowadzic sie z " juz nienaszego" mieszkania w Poznaniu- oby starczylo pary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej1719499387 02.08.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Błażej, a masz umowę? jeżeli masz z nimi problem, proponuję udać się na Aleje Marcinkowskiego - tam jest sąd konsumencki i prawnik za darmo udziela porad w takich sytuacjach. Umowę mam, ale nie wiem gdzie jest ten Sąd konsumencki na Alejach? Chyba nie będę miał innego wyjścia jak sądową drogą. Jak znasz dokładniejsze namiary, to prześlij, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 02.08.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 dotles witam w imieniu Grupy , choć sama jestem tu od niedawna (no, ale w końcu na mapce wincka jestem... ! misiak, moje okna mają chyba podobne wymiary i są ze szprosami, ale właśnie się robią, więc Ci ich nie mogę pokazać - zamontowane niestety też jeszcze jakiś czas nie będą, bo ja też czekam na cieślę i dekarza... a spieszy Ci się? i czemu pytasz - może pomogę bez pokazywania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 02.08.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Błażej sąd konsumencki jest na tej stronie, co chińska knajpa - w tych kamienicach. Najlepiej się tam przejść osobiście. Ja mam bardzo dobre doświadczenie - wysmażyli mi takie pismo, że następnego dnia miałam faksem potierdzenie przelewu na zwrot pieniędzy. Otrzymasz tam mnóstwo info o swoich prawach jako konsument pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plootto 02.08.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 mam pytanko - czy ktoś ma może nadwyżkę z 2-3 palet cegły?a jeśli nie to jaką cegielnię po wschodniej stronie Poznania możecie polecić? z tego co czytałem to można dziś trafić na niezłe syfy jeśli chodzi o cegły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domhub 02.08.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Czy Ktos z Was ma jakies (nawet ogledne) pojecie ile moze kosztowac projekt oswietlenia wewnatrz domu (2 kondygnacje)? Potrzebuje jakiegos eksperckiego wsparcia- chocby doradctwa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 02.08.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Nasz projektant bierze od nas ok 1500 zł za całość. Jest z Leszna. W tym też oświetlenie. W Poznaniu na pewno będzie drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 02.08.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Co konkretnie ma być z tym oświetleniem? Napisz do mnie co i jak. Jestem elektrykiem, pracuję w dużej firmie elektrycznej, mam dostęp do projektantów, specjalistów od min. oświetlenia itd. Nie płać komuś 1500zł jeśli nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 02.08.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Co konkretnie ma być z tym oświetleniem? Napisz do mnie co i jak. Jestem elektrykiem, pracuję w dużej firmie elektrycznej, mam dostęp do projektantów, specjalistów od min. oświetlenia itd. Nie płać komuś 1500zł jeśli nie trzeba. Te 1500 zł nie dotyczy tylko oświetlenia, ale aranżacji całego domu, z doborem kolorów, płytek, kominka itp. w tym oświetlenie. Na to trzeba mieć pomysł. Zwykłe rozmieszczenie lamp mam w gotowym projekcie. W Warszawie za takie usługi biorą kilka stówek za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 02.08.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Z tego postu ciężko wywnioskować o co chodzi. Dla ścisłości : dekoratora wnętrz żadnego niestety nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 02.08.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 czandra a czy Wasz projektant nei ma ochoty zrobic tez projektu dla poznania? moge prosic o namiar na priva? szukam projektanta, a wydaje mi sie, ze nawet z dojazdem do leszna cena moze byc konkurencyjna na rzecz leszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domhub 02.08.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Nasz projektant bierze od nas ok 1500 zł za całość. Jest z Leszna. W tym też oświetlenie. W Poznaniu na pewno będzie drożej. Rany Czandra Prosze przyslij mi na priv prosze kontakt do tego architekta z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość hubx 02.08.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Szukam cieśli i dekarza !!! przyjme od zaraz na budowe !!! qrde mam problem z dachem najpierw miałem termin na 15 lipca który został przełożony na ok 10-15 sierpnia a teraz dowiaduje sie ze najwcześniej końcówka sierpnia początek września mam pewnie obawy ze i ten termin nie wypali wiec jak komuś podawałem namiary na p. Szafrana to proponuje sobie go odpuścić bo gościu niepoważny jest może sie komuś opóźnia budowa a ma zaklepany termin i jego ekipa ma okienko to chętnie skorzystam ! proszę o namiary bo domek już 2 miesiące czeka na daszek i nie może sie doczekać a mnie szlak trafia bo nie mogę nic robić dalej !!! i jeszcze jedno pytanko czy ktos widzial albo ma okno w całości bez słupka w wymiarach 120/120 lub 120/140 z szprosami ??? moze wasz sasiad ma to poprosze o fotke !!! misiak u mnie dzisiaj koncza ciesle strop+wiezba niecale 3 dni dla 4 ludzi dach 2-spad pow ok 220 m2 namiar: 515405946 Bartek strop 10pln m2. dach 25 pln m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domhub 02.08.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Co konkretnie ma być z tym oświetleniem? Napisz do mnie co i jak. Jestem elektrykiem, pracuję w dużej firmie elektrycznej, mam dostęp do projektantów, specjalistów od min. oświetlenia itd. Nie płać komuś 1500zł jeśli nie trzeba. Witaj Kenji szukam kogos kto pomogl by mi w rozmieszczeniu swiatla w naszym domu, prace elektryczne maja ruszyc niedlugo a ja nie wiem jak rozmiescic kable gdzie je wyprowadzic zeby w efekcie powstalo cos co bedzie nastrojowe, intensywne tam gdzie trzeba , w ilosciach takich zeby bylo jasno odpowiednio- po prostu kogos kto zna sie i jeszcze cos ciekawego niz zwykle klosze spuszczane z sufitu zaproponuje, jesli masz kontakt do kogos pomocnego i nie drogiego to poprosze bardzo dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 02.08.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Szukam stropu teriva - dostałem kontakt na firmę Kozłowski & Kozłowski z Kuślina - czy ktoś brał z tamtąd strop? Jeśli nie z tamtąd to skąd najlepiej i najtaniej? Wdrażam się powolutku w tę grupę - u mnie parteru mury pną się do góry Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 02.08.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 i jeszcze jedno pytanko czy ktos widzial albo ma okno w całości bez słupka w wymiarach 120/120 lub 120/140 z szprosami ??? moze wasz sasiad ma to poprosze o fotke !!! ja ja mam 120/120 złoty dąb złote szprosy i mam jeszcze 120/170 wyglądają ok zapraszam do dzienniczka są fotki -tego wiekszego ( w wykuszu) pozdrawiam Atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 02.08.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 czy ktoś brał drewno z Zębowa? Proszę o info, czy jest ok? pozdrawiam Przyłączam się do pytania. Witolo Ja brałam z Zębowa - większych uwag nie mam, przyjechała w całości, nic się przy rozładunku nie połamało itp. Więźba już jest na dachu i na kilku krokwiach pojawiły się pęknięcia wzdłuż krokwi, ale cieśla mówi że to normalne przy wysychającym drewnie (no cóż, wysuszonego chyba się teraz nie kupi) i nie jest niebezpieczne, a Kierownik to potwierdził. Więc generalnie nie narzekam, tym bardziej, że cena była ok. Jedyny minus to opóźnienie w dostawie, ale pokryło mi się to z opóźnieniem cieśli, więc nie odczułam tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts