Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a ja się pochwalę, że wczoraj znaczy 4 sierpnia o 22:00 moja kochana żona (dodam skromnie, że w mojej obecności) powiła synka. Bardzo się oboje cieszymy, bo synek zdrowy a i jego mama w nienajgorszym stanie. :lol:
serdeczne gratulacje zdrowia szczęścia i słodyczy lidka z rodzinką życzy.pozdrawiam L.

Szukam stropu teriva - dostałem kontakt na firmę Kozłowski & Kozłowski z Kuślina - czy ktoś brał z tamtąd strop?

Jeśli nie z tamtąd to skąd najlepiej i najtaniej? ;)

Wdrażam się powolutku w tę grupę - u mnie parteru mury pną się do góry ;)

Pozdrawiam

Moj murarz polecił mi KonBud z Książa (producent stropu), ale zamawiałem go w BIG-BUDzie z Borówca - przyjechał szybko i na czas (choć nie wiem, czy to nie przez bardzo dobry układ murarz <> BigBud)...

Jak chcesz strop z konbudu to jedz na zawady ul.sw.wincentego.miła obsłóga i trochę taniej niz z big-budu.ja tam zmawiałem i było terminowo i wszystko ok.a.

Witam,

nie buduję od podstaw ale remontuję i zaczynam też remont dachu i co się okazało, że 3 duże hurtownie (dach-bud, bud-mar, dek-pol) dały mi wycenę na dach c.a. 200 m2 na dachówkę creaton angoba miedziana na tyle podobną, że różnica mioędzy ceną maksymalną a minimalną jest ok. 300 pln

(max. 21305 PLN min 21039 PLN np. cena dachówki podstawowej 1,54max min 1,53).

Jak dla mnie wygląda to praktycznie na zmowę cenową. Czy mieliście podobne doświadzenia? I gdzie jeżeli nie jest to tajemnica kupiliście dachówkę

Pozdrawiam,

Piotr

Marzin, lidka87 - już jesteśmy mówini na "rozmowę" z Radkiem...mam pytanie: wszędzie robicie tyki gipsowe?

Tak, wszędzie mam gipsowe. Dziś policzyliśmy z magdą powierzchnię.

291 mkw x 25 zł = 7275 zł. Kupa siana motyla noga...

U mnie wyjdzie jeszcze raz tyle :evil: Marzin, a jak z twardością tego tynku? Sprawdzi się w garażu ?? No i co z gładkością? Nie chcę lustra , ale w miarę gładką powierzchnię...

Witam wszystkich, czy moglibyście polecić dekarza z wolnym czasem na koniec września. Mój sobie pojechał do holandi. :evil: Dzięki

Z tymi dekarzami to w ogóle jakaś masakra...

Nasz też spóźnia się już 3 tygodnie i przez to inne roboty :evil: . Jeżeli nie wejdzie w tym tygodniu, to zrobimy mu "reklamę" na Czarnej Liście! :x

A trzeba przyznać że zrobił bardzo dobre pierwsze wrażenie - sam wspominał o umowie, miły itd. Tak że wrażenia bywają mylne....

Tynki w łazience robią bez gładzi na ostro prosto pod płytki.

Witam Sąsiadkę, planowałam dzisiaj podjechać, ale powiem szczerze, że po wyrwaniu 200m2 lebiody siegającej pasa...padłam... Lidka, jak tynki? Zadowolona jesteś? Czyli kładziesz tynki w łazienkach? (Nasz instalaltor twierdził, że nie ma sansu - a ja zdania jeszcze nie wyrobiłam)... to może ten nieszczesny garaz też bez zacierania...może będzie taniej...:roll: