Marzin 07.08.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Pisałem już o tym na bla bla bla, ale ponieważ nie wszyscy tam zaglądają, ponowię sprawę tutaj. Chodzi o liczenie powierzchni tynków do rozliczenia. Mi wyszło 291 m kw. a majstrowi 311 m kw. Rozmawiałem z majstrem i znaleźliśmy przyczynę. On liczy pow ścian w całym domu. Okien nie odejmuje, ale OK, to rozumiem. Natomiast śmiesznie liczy otwory drzwiowe. Przyjmuje jeden otwór jako dwa metry kw i odejmuje ich liczbę od łącznej pow ścian. Jak dla mnie to trochę nie teges, bo u mnie wziął sobie 6 otworów razy 2 metry kw i odjął 12 metrów od łącznej powierzchni. Ale przecież ściana ma dwie strony, obie są otynkowane, i obie mają otwór. Więc z jednej strony odliczam 2 metry kw. i z drugiej też. Ciekaw jestem jak jest przyjęte. Czy u innych foumowiczów liczono podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dotles 08.08.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam Powiedzcie mi jakie są rozmiary standardowe bram garażowych Mam garaż 2-ustanowiskowy z dwiema bramami. Maksymalną szerokość mam 2,55 cm, planuję bramę segmentową. Ja jestem już po decyzji w sprawie bramy. Wybrałem Krispol szer. 2,5m wys 2,25m, ale wiem że robią też na wymiar, choć oczywiście są droższe. Wybrałem Krispol bo ma w standardzie 4cm grubości i piankę w środku. Za tą samą cenę dostałem ofertę z Hormana 2cm gr bez pianki. Więc wybór był prosty... Okazało się że lepiej wziąć bramę od firmy która się w tym specjalizuje niż od firmy od krórej brałem okna - u minie 300 zł różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 08.08.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Marzin ale jak można nie odejmować okien? Ja mam 2 okna 2,40 x 2,30 i tago mają nie odjąć? Coś nie teges.... Jak powierzchnia, to powierzchnia, a nie tak "czasem x 2" Pozdrawiam[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dotles 08.08.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Zakończyły się już u mnie prace murarskie ścian. Zostało mi 8 palet siporeksu 24. Jeżeli ktoś by reflektował to mogę tanio upłynnić (by kupowany jeszcze przed podwyżkami).... Odbiór - KicinWiiadomość na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 08.08.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Ja jestem już po decyzji w sprawie bramy. Wybrałem Krispol szer. 2,5m wys 2,25m, ale wiem że robią też na wymiar, choć oczywiście są droższe. Wybrałem Krispol bo ma w standardzie 4cm grubości i piankę w środku. Za tą samą cenę dostałem ofertę z Hormana 2cm gr bez pianki. Więc wybór był prosty... Okazało się że lepiej wziąć bramę od firmy która się w tym specjalizuje niż od firmy od krórej brałem okna - u minie 300 zł różnicy Ile zapłaciłeś? Możesz zdradzić w jakiej firmie? Miałeś już montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 08.08.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Jeżeli możesz to podaj mi na priv informacje, jaki to siporex, w jakim jest stanie, ile masz dokładnie sztuk i w jakiej cenie. Pilne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 08.08.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Marzin ale jak można nie odejmować okien? Ja mam 2 okna 2,40 x 2,30 i tago mają nie odjąć? Coś nie teges.... Jak powierzchnia, to powierzchnia, a nie tak "czasem x 2" Pozdrawiam Wiesz, z oknami to jest tak, że nie policzy Ci powierzchni, to policzy za obróbkę. To akurat mieliśmy ustalone przed robotą i tego się nie czepiam. Chodzi o odejmowanie otworów drzwiowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 08.08.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam!! Czy macie jakoweś namiary na solidnego stolarza wykonującego drzwi zewnętrzne ? Z góry dziękuję za namiary ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 08.08.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 witamczy ma ktoś namiary na konkretnego i niedrogiego architekta,chodzi o przeprojektowanie całego parteru w gotowcu D07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 08.08.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Zadzwoń do p. Hani tel. 061 842 2515 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 08.08.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Dlaczego nikt mi nie chce podac tego kierbuda wrrr....Napiszcie namiary do swoich ....najlepiej z zachodniej czesci poznania...prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomello 08.08.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam wszystkich,jesli budujecie od wiosny, to pewnie tez jesteście po przejściach z zakupem materiałów - cos strasznego!!!Alee, najwazniejsze, że idzie do przodu:) Może komus zwolniły sie stemple budowlane - chętnie odkupię. Potrzebuje ok.150sztuk (do ustalenia) 2,8-3,0m długości. Jeśli ktos ma, to prosze o kontakt (608 133 003). Jesli trzeba, to reflektuje tez na deski szalunkowe. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 08.08.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Bardzo mi przykro, ale nikt nie odpisał na moje zapytanie z jakiego materialu najlepiej budowac. Może to wydawać się dla niektórych banalne pytanie ale ja proszę o jakieś podpowiedzi. Teraz poradzono mi ytong, ale obawiam się,że to może być drogo. Proszę o rady. Pozdrawiam. mika De facto ma to małe znaczenie z czego się buduje ściany. Najważniejsze kryterium to cena, potem własne widzimisię -reszta to marketingowe bzdury. Mąż jaloski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 08.08.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 RENA I ROBmy też prosimy o namiary na dekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dotles 08.08.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Ja jestem już po decyzji w sprawie bramy. Wybrałem Krispol szer. 2,5m wys 2,25m, ale wiem że robią też na wymiar, choć oczywiście są droższe. Wybrałem Krispol bo ma w standardzie 4cm grubości i piankę w środku. Za tą samą cenę dostałem ofertę z Hormana 2cm gr bez pianki. Więc wybór był prosty... Okazało się że lepiej wziąć bramę od firmy która się w tym specjalizuje niż od firmy od krórej brałem okna - u minie 300 zł różnicy Ile zapłaciłeś? Możesz zdradzić w jakiej firmie? Miałeś już montaż? Umowę podpisałem z firmą Ergo Jeszcze nie miałem montażu, więc nie będę ich polecał w ciemno. Dam znać pod koniec sierpnia. Zapłaciłem zaliczkę, brama będzie mnie kosztowała około 3100zł (złoty dąb, bez silnika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 08.08.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 dotles, a który panel wybraliście? Mnie interesował szeroki gładki...niestety Krispol miał szokujące ceny na ten panel. Dla poszukujących bram garażowych polecam firmę Jolrom z Przeźmierowa - oferują te same bramy co Krispol - ale (w mojej ocenie) mają rozsadniejsze ceny - przynajmniej na panel gładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomello 08.08.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 dotles, a który panel wybraliście? Mnie interesował szeroki gładki...niestety Krispol miał szokujące ceny na ten panel. Dla poszukujących bram garażowych polecam firmę Jolrom z Przeźmierowa - oferują te same bramy co Krispol - ale (w mojej ocenie) mają rozsadniejsze ceny - przynajmniej na panel gładki. Możesz też zajrzeć do firmy Robson (link: http://www.robson.com.pl/?k=1 ). Mają bramy Krispola, Hormana, ale nam spodobała się firma Normstahl. Ma wystandaryzowane ceny poszczególnych paneli (nie ważne który wybierzesz) a wygląda to wszystko solidnie. I dość zorientowana w temacie obsługa. pozdrawiamy[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomello 08.08.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Zakończyły się już u mnie prace murarskie ścian. Zostało mi 8 palet siporeksu 24. Jeżeli ktoś by reflektował to mogę tanio upłynnić (by kupowany jeszcze przed podwyżkami).... Odbiór - Kicin Wiiadomość na priva A może zostały Wam jakieś stemple budowlane, albo gdzies w sąsiedztwie - chetnie odkupię. Szukam i szukam i jak na złość nie ma żadnych ogłoszeń z okolicy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 08.08.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Ja jestem już po decyzji w sprawie bramy. Wybrałem Krispol szer. 2,5m wys 2,25m, ale wiem że robią też na wymiar, choć oczywiście są droższe. Wybrałem Krispol bo ma w standardzie 4cm grubości i piankę w środku. Za tą samą cenę dostałem ofertę z Hormana 2cm gr bez pianki. Więc wybór był prosty... Okazało się że lepiej wziąć bramę od firmy która się w tym specjalizuje niż od firmy od krórej brałem okna - u minie 300 zł różnicy Ile zapłaciłeś? Możesz zdradzić w jakiej firmie? Miałeś już montaż? Umowę podpisałem z firmą Ergo Jeszcze nie miałem montażu, więc nie będę ich polecał w ciemno. Dam znać pod koniec sierpnia. Zapłaciłem zaliczkę, brama będzie mnie kosztowała około 3100zł (złoty dąb, bez silnika). my też mamy bramę Krispol złoty dąb panel tłoczony kosztowała nas 4kawałki z napędem z pilotem i podobno jakieś lepsze sprężyny, zakładała na właśnie firma Ergo. Brama ok i montaż chyba też pozdrawiam atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 09.08.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Dzięki wszystkim za wypowiedz o bramach. Co byście zrobili, jak by Wam drewno zaczęło obchodzić pleśnią? Mokre i leżące na kupie, pod dachem. Już przełożyłem podkładkami. Wystarczy sam przewiew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts