Marzin 09.08.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Co byście zrobili, jak by Wam drewno zaczęło obchodzić pleśnią? Mokre i leżące na kupie, pod dachem. Już przełożyłem podkładkami. Wystarczy sam przewiew? Zależy ile będzie leżało. Przekładki to pół sukcesu. Krokwie, czy inne elementy nie powinny się do siebie dotykać. Odległość taka sama jak mniej więcej grubość przekładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 09.08.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Marzin, na szczęście nie są to krokwie, te są już na dachu, ale deski do deskowania. Są zaimpregnowane, ale zastanawiam się co z tą pleśnią. Czy zginie sama czy też trzeba będzie, nie wiem, deski jeszcze raz doimpregnować, wyczyścić szczotką czy jeszcze coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 09.08.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Marzin, na szczęście nie są to krokwie, te są już na dachu, ale deski do deskowania. Są zaimpregnowane, ale zastanawiam się co z tą pleśnią. Czy zginie sama czy też trzeba będzie, nie wiem, deski jeszcze raz doimpregnować, wyczyścić szczotką czy jeszcze coś innego. Jeżeli deski leżały wcześniej jedna na drugiej bez wentylacji, to teraz na przekładkach nic im nie będzie. Nic nie musisz robić, pleśń zaschnie, ponownie impregnować nie ma koniecznośći. No chyba, że zostało Ci trochę impregnatu to po wychnięciu dla spokoju ducha posmaruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 09.08.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Tomello spróbuj stemple:888 033 933 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 09.08.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Ludzie na pomocPotrzebny pilnie jakiś barak albo przyczepa na budowe, na 2 miesiące max. Bo jak nie postawię w ciągu następnych 2ch dni to mi wszystko wyniosąWynajmę albo kupię.Namiary prosze na privaDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomello 10.08.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Tomello spróbuj stemple: 888 033 933 pozdrawiam dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 11.08.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Wysłany: Sro, 8 Sierpień 2007 18:29 Temat postu: Dlaczego nikt mi nie chce podac tego kierbuda wrrr.... Napiszcie namiary do swoich .... najlepiej z zachodniej czesci poznania... prosze_________________ Scooby - zastanawiam się dlaczego Ty się nie zastanawiasz.... dlaczego nikt nie daje Ci namiaru na kier buda.... Przecież pisałam wyraźnie, że uważasz wszystko na opak niz przepisy przewidują, a jeśli ludzie nie dają to znaczy że ich kierbudy nie podejmują się zmian w odniesieniu do projektu jakich Ty oczekujesz. Może nawet taki kierbud nie istnieje?.... Ja uważam, że taki kierbud nie powinien istnieć - wg przepisów, no ale może może. Na razie moja teoria się sprawdza.Teraz juz rozumiesz??????? Lukasz - Ko a gdzie tak kradną?> gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 12.08.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Martuszek sprawa kiebuda juz zamknieta;), zapomnialem napisac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 12.08.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 ROBSON68 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 12.08.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 No widzisz scooby ! Poradziłeś sobie bracie wbrew otoczeniu No ale pisz co u Ciebie bo bardzo mnie to odpręża Nie gniewaj się, ale mnie przynajmniej dyskusja z Tobą nie denerwuje A tak serio to kiedy ruszasz?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 12.08.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Hehe:DPlan jest taki ze 15wrzesnia ma wejsc ekipa, ale cos czuje ze lmam juz małe opozneienie i tak pod koniec wrzesnia dopiero pewnie. Zalezyy jak długo za pozwoleniem bede czekał. Skladam we wtorek dopiero bo wtedy mi sie uprawomocni decyzja WZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 12.08.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Czy widział ktoś może w okolicach Poznania nadproża Ytonga do dostania od ręki? 130 mm/36,5 6 sztuk 175 mm/36,5 4 sztuki Dostałem tylko część zamówienia, które były na magazynie, kolejne chyba się produkują i produkują Bo strop już się grzeje a tu przestój... A w międzyczasie zapraszam do mojej galerii o budowaniu i... nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 12.08.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Hi, potrzebuję PILNIE namiaru do spradzonego i w miarę taniego geodety. Najlepiej z zachodu Poznania (okolice T. Podgórnego). Pamiętam , że ktoś z forumowiczów jest geodetą i oferował się pomóc, ale nie mogę odnaleleźć kto. Było to gdzieś w na pierwszych trzydziestu stronach forum. Nie mam siły tego przeglądać Poproszę o namiary. Ile dzisiaj biorą geodeci? Czy jak koparka wbiła łychę w moją trawkę to JUŻ rozpocząłem budowę czy dopiero jak geodeta postawi słupki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domelus 12.08.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Witam,buduję się w Skórzewie - zacząłem w ubiegłym tygodniu. Pod koniec tygodnia będe zasypywać fundamenty - skąd braliście kruszywo do zasypania? Co to było (piasek, żwir, pospółka - czymkolwiek się one różnią)? No i ile Was to kosztowało? Jak macie jakieś sprawdzone namiary to ślijcie. Buduję sie w Skórzewie - kierunek na BUK, Stęszew itp. Pozdr,DOmelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 12.08.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Hi, potrzebuję PILNIE namiaru do spradzonego i w miarę taniego geodety. Najlepiej z zachodu Poznania (okolice T. Podgórnego). Pamiętam , że ktoś z forumowiczów jest geodetą i oferował się pomóc, ale nie mogę odnaleleźć kto. Było to gdzieś w na pierwszych trzydziestu stronach forum. Nie mam siły tego przeglądać Poproszę o namiary. Ile dzisiaj biorą geodeci? Czy jak koparka wbiła łychę w moją trawkę to JUŻ rozpocząłem budowę czy dopiero jak geodeta postawi słupki ? pratycznie to juz masz samowolke budowlana jak jeszcze nie zglosiles budowy do nadzoru a koparka juz zdjela humas:pp a teoretycznie to zaden problem i nic złego nie zrobiles przeciez nie mozna robic wszystkiego zgodnie z prawem bo tak to mozna oszalec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 12.08.2007 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Witam, buduję się w Skórzewie - zacząłem w ubiegłym tygodniu. Pod koniec tygodnia będe zasypywać fundamenty - skąd braliście kruszywo do zasypania? Co to było (piasek, żwir, pospółka - czymkolwiek się one różnią)? No i ile Was to kosztowało? Jak macie jakieś sprawdzone namiary to ślijcie. Buduję sie w Skórzewie - kierunek na BUK, Stęszew itp. Pozdr, DOmelus witam mam pytanko gdzie sie budujesz w Skorzewie? Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domelus 13.08.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witolo, w Skórzewie na Krótkiej - tak mniej więcej w połowie. A gdzie Ty? No i na jakim jesteś etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 13.08.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Hi, potrzebuję PILNIE namiaru do spradzonego i w miarę taniego geodety. Najlepiej z zachodu Poznania (okolice T. Podgórnego). Pamiętam , że ktoś z forumowiczów jest geodetą i oferował się pomóc, ale nie mogę odnaleleźć kto. Było to gdzieś w na pierwszych trzydziestu stronach forum. Nie mam siły tego przeglądać Poproszę o namiary. Ile dzisiaj biorą geodeci? Czy jak koparka wbiła łychę w moją trawkę to JUŻ rozpocząłem budowę czy dopiero jak geodeta postawi słupki ? Geodeta z Baranowa. Zygmunt Dudkowiak 501 01 01 26 lub 061/ 814 13 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 13.08.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 pratycznie to juz masz samowolke budowlana jak jeszcze nie zglosiles budowy do nadzoru a koparka juz zdjela humas:pp a teoretycznie to zaden problem i nic złego nie zrobiles przeciez nie mozna robic wszystkiego zgodnie z prawem bo tak to mozna oszalec... Zgłosiłem, zgłosiłem - dwa tygodnie temu . Na samowolę jeszcze przyjdzie czas . MARCIN, DOMELUS dzięki za namiary na geodetów. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 13.08.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 [quote name="Marzin Jeżeli deski leżały wcześniej jedna na drugiej bez wentylacji, to teraz na przekładkach nic im nie będzie. Nic nie musisz robić, pleśń zaschnie, ponownie impregnować nie ma koniecznośći. No chyba, że zostało Ci trochę impregnatu to po wychnięciu dla spokoju ducha posmaruj.[/quote] Dzięki. Uspokoiło mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts