Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

Co byście zrobili, jak by Wam drewno zaczęło obchodzić pleśnią? Mokre i leżące na kupie, pod dachem. Już przełożyłem podkładkami. Wystarczy sam przewiew?

Zależy ile będzie leżało. Przekładki to pół sukcesu. Krokwie, czy inne elementy nie powinny się do siebie dotykać. Odległość taka sama jak mniej więcej grubość przekładki.

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Marzin, na szczęście nie są to krokwie, te są już na dachu, ale deski do deskowania. Są zaimpregnowane, ale zastanawiam się co z tą pleśnią. Czy zginie sama czy też trzeba będzie, nie wiem, deski jeszcze raz doimpregnować, wyczyścić szczotką czy jeszcze coś innego.

Marzin, na szczęście nie są to krokwie, te są już na dachu, ale deski do deskowania. Są zaimpregnowane, ale zastanawiam się co z tą pleśnią. Czy zginie sama czy też trzeba będzie, nie wiem, deski jeszcze raz doimpregnować, wyczyścić szczotką czy jeszcze coś innego.

Jeżeli deski leżały wcześniej jedna na drugiej bez wentylacji, to teraz na przekładkach nic im nie będzie. Nic nie musisz robić, pleśń zaschnie, ponownie impregnować nie ma koniecznośći. No chyba, że zostało Ci trochę impregnatu to po wychnięciu dla spokoju ducha posmaruj.

Wysłany: Sro, 8 Sierpień 2007 18:29 Temat postu:

Dlaczego nikt mi nie chce podac tego kierbuda wrrr....

Napiszcie namiary do swoich ....

najlepiej z zachodniej czesci poznania...

prosze

Scooby - zastanawiam się dlaczego Ty się nie zastanawiasz.... dlaczego nikt nie daje Ci namiaru na kier buda....

Przecież pisałam wyraźnie, że uważasz wszystko na opak niz przepisy przewidują, a jeśli ludzie nie dają to znaczy że ich kierbudy nie podejmują się zmian w odniesieniu do projektu jakich Ty oczekujesz. Może nawet taki kierbud nie istnieje?....

Ja uważam, że taki kierbud nie powinien istnieć - wg przepisów, no ale może może. Na razie moja teoria się sprawdza.

Teraz juz rozumiesz???????

Lukasz - Ko a gdzie tak kradną?> gdzie budujesz?

Czy widział ktoś może w okolicach Poznania nadproża Ytonga do dostania od ręki?

130 mm/36,5 6 sztuk

175 mm/36,5 4 sztuki

Dostałem tylko część zamówienia, które były na magazynie, kolejne chyba się produkują :evil: i produkują :evil:

Bo strop już się grzeje a tu przestój...

A w międzyczasie zapraszam do mojej galerii o budowaniu i... nie tylko ;)

Hi,

potrzebuję PILNIE namiaru do spradzonego i w miarę taniego geodety. Najlepiej z zachodu Poznania (okolice T. Podgórnego). Pamiętam , że ktoś z forumowiczów jest geodetą i oferował się pomóc, ale nie mogę odnaleleźć kto. Było to gdzieś w na pierwszych trzydziestu stronach forum. Nie mam siły tego przeglądać :-? Poproszę o namiary.

Ile dzisiaj biorą geodeci?

Czy jak koparka wbiła łychę w moją trawkę to JUŻ rozpocząłem budowę czy dopiero jak geodeta postawi słupki :wink: ?

Witam,

buduję się w Skórzewie - zacząłem w ubiegłym tygodniu.

Pod koniec tygodnia będe zasypywać fundamenty - skąd braliście kruszywo do zasypania? Co to było (piasek, żwir, pospółka - czymkolwiek się one różnią)?

No i ile Was to kosztowało? Jak macie jakieś sprawdzone namiary to ślijcie. Buduję sie w Skórzewie - kierunek na BUK, Stęszew itp.

Pozdr,

DOmelus

Hi,

potrzebuję PILNIE namiaru do spradzonego i w miarę taniego geodety. Najlepiej z zachodu Poznania (okolice T. Podgórnego). Pamiętam , że ktoś z forumowiczów jest geodetą i oferował się pomóc, ale nie mogę odnaleleźć kto. Było to gdzieś w na pierwszych trzydziestu stronach forum. Nie mam siły tego przeglądać :-? Poproszę o namiary.

Czy jak koparka wbiła łychę w moją trawkę to JUŻ rozpocząłem budowę czy dopiero jak geodeta postawi słupki :wink: ?

pratycznie to juz masz samowolke budowlana jak jeszcze nie zglosiles budowy do nadzoru a koparka juz zdjela humas:pp

a teoretycznie to zaden problem i nic złego nie zrobiles :) przeciez nie mozna robic wszystkiego zgodnie z prawem bo tak to mozna oszalec...

Witam,

buduję się w Skórzewie - zacząłem w ubiegłym tygodniu.

Pod koniec tygodnia będe zasypywać fundamenty - skąd braliście kruszywo do zasypania? Co to było (piasek, żwir, pospółka - czymkolwiek się one różnią)?

No i ile Was to kosztowało? Jak macie jakieś sprawdzone namiary to ślijcie. Buduję sie w Skórzewie - kierunek na BUK, Stęszew itp.

Pozdr,

DOmelus

witam

mam pytanko gdzie sie budujesz w Skorzewie?

Witolo

Hi,

Geodeta z Baranowa.

Zygmunt Dudkowiak 501 01 01 26 lub 061/ 814 13 52

pratycznie to juz masz samowolke budowlana jak jeszcze nie zglosiles budowy do nadzoru a koparka juz zdjela humas:pp

a teoretycznie to zaden problem i nic złego nie zrobiles :) przeciez nie mozna robic wszystkiego zgodnie z prawem bo tak to mozna oszalec...

Zgłosiłem, zgłosiłem - dwa tygodnie temu 8) . Na samowolę jeszcze przyjdzie czas :p .

MARCIN, DOMELUS dzięki za namiary na geodetów.

T.

[quote name="Marzin

Jeżeli deski leżały wcześniej jedna na drugiej bez wentylacji, to teraz na przekładkach nic im nie będzie. Nic nie musisz robić, pleśń zaschnie, ponownie impregnować nie ma koniecznośći. No chyba, że zostało Ci trochę impregnatu to po wychnięciu dla spokoju ducha posmaruj.[/quote]

Dzięki. Uspokoiło mnie to. :)